*

Αποστολέας Θέμα: Φροντιστήρια. Όροι αμοιβής και εργασίας  (Αναγνώστηκε 489933 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος joanna_it

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Φροντιστηρια και όροι αμοιβής και εργασίας
« Απάντηση #140 στις: Ιουνίου 03, 2009, 07:06:00 pm »
Elpida, στη σύμβαση που θα υπογράψεις αναφέρονται αναλυτικά οι ώρες και οι μέρες που θα δουλεύεις.
Νομίζω μόνο πως αν δουλεύεις πλήρες ωράριο μπορεί να σε βάλει να υπογράψεις ότι δε θα δουλέψεις σε άλλο φροντιστήριο.
Αν θες ενημέρωσε για την πιθανότητα να προσληφθείς σε κάποιο σχολείο.
Θεωρώ ότι είναι αρκετά σημαντικό το μάστερ που έχεις και πρέπει να ζητήσεις παραπάνω χρήματα.
Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις και κάνε αυτό που συμφέρει εσένα.  ;)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:07:26 »

Αποσυνδεδεμένος Pietro

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Ιουνίου 04, 2009, 01:21:08 am »
Αγαπητή συναδέλφισσα,

1. Πράγματι στην σύμβαση που ενδεχομένως υπογράψεις πρέπει να αναφέρονται οι ημέρες και οι ώρες εργασίας.
2. Δεν είναι υποχρεωτικό να δηλώσεις ότι πιθανόν στο μέλλον εγκαταλείψεις την εργασίας σου για μια άλλη πιθανή επαγγελματική ευκαιρία. Ο εργαζόμενος μπορεί όποτε αυτός το θελήσεις να εγκαταλείψει την εργασίας του.3. Φυσικά και το μαστερ μπορεί να αποτελέσει ένα καλό «χαρτί» που δίνει την δυνατότητα καλύτερης διαπραγματευτικής δυνατότητας. Να σημειώσω ότι το μαστερ σύμφωνα με την σύμβαση που υπογράφει η ΟΙΕΛΕ (βλέπε τους πίνακες: http://www.omed.gr/el/index.phpmodule=mysse&action=data&myid=65) δίνει μια προσαύξηση 3% στο βασικό. Ενώ σύμφωνα με την στημένη σύμβαση εργασίας του Europalso δεν δίνει καμιά προσαύξηση).
4. Δεν μπορεί εργοδότης με κανένα τρόπο να σε υποχρεώσει να εργάζεσαι μόνο σε αυτόν είτε πρόκειται για μερική ή πλήρη απασχόληση. Ακόμα και εάν ο εργαζόμενος προκειμένου να προσληφτεί αναγκαστεί να υπογράψει κάτι τέτοιο δεν έχει καμιά νομική βάση.
5. Οι αμοιβές στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών είναι επιεικώς απαράδεκτες. Πρέπει οι καθηγητές να συμμετάσχουν στους Συλλόγους και στα Σωματεία που πράγματι τους αντιπροσωπεύουν για να μπορέσουν να διεκδικήσουν καλύτερες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να μην γίνονται. [b]Πρέπει οι καθηγητές να αποκαλύψουν τον ρόλο του στημένου από την εργοδοσία «Συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση» και να αποκαλύψουν τον ρόλο της προέδρου του σωματείου αυτού η οποία αν και δηλώνει ταμίας στο επάγγελμα υπογράφει μειώσεις των απολαβών των καθηγητών που μπορεί να ξεπεράσουν το 40% των ήδη χαμηλών αποδοχών!!! [/b] 

Αποσυνδεδεμένος bobo1

• Πλήρες μέλος
  • "La fille de l' artiste avec un bateau"
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Ιουνίου 04, 2009, 01:28:47 am »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 04, 2009, 01:39:17 am από bobo1 »

Αποσυνδεδεμένος Elpida82

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Ιουνίου 05, 2009, 10:36:59 am »
Τελικά ...μίλησα με την υπεύθυνη, κ τελικά δε βλέπω φως στο τούνελ. Θα μου δώσει λεει το βασικο,...χωρίς βεβαια να μου αναφερει συγκεκριμένο νούμερο οταν τη ρωτησα συγκεκριμένα. Ξέρω εγώ ποσο ειναι αλλά ετσι για να το ακούσω κ να μπορώ να της πω παραπάνω. Τι να πω..δεν υπέγραψα ακόμα. Πριν υπογράψω ο,τιδήποτε θα της το θεσω οπωσδήποτε το οικονομικό.
Μάλιστα της ειπα (εχω καβάτζα άλλο φροντιστήριο  γιαυτο το τολμώ) οτι αυτό που δινει η επιθεωρηση εργασίας ειναι το νομιμο, αλλα ειναι το μινιμουμ!! ...Και της ειπα να μου αναγνωρίσει το Μαστερ κ ο,τι εχω κανει γενικότερα..παλι ο,τι λεει η επιθεωρηση.(δηλαδή ψιχουλα)...μάλιστα.... ειπε οτι μεταξυ 18κ 25 ωρών παιρνω τα ίδια ένσημα...λες και αυτο ήταν το μονο προβλημα μου, και όχι ο,τι μπαίνει ΚΑΙ στην τσέπη μου!!! Ξέρω οτι ειναι παντού έτσι, αλλά νιώθω πολύ την εκμετάλλευση γενικότερα βρε παιδιά!!

Επίσης σημαντικό: Για συμφωνητικό μου παρουσίασε ενα μονοσέλιδο δικο της. Και όχι της ισχύουσας σύμβασης. Λέει βεβαια το χαρτί οτι θα παίρνω τα νόμιμα και τα τυπικα οτι η συνεργασία μεταξύ των χ κ ψ μελών...αλλά δεν μου πολυ άρεσε γενικότερα. Εσείς τι λέτε απο την εμπειρία σας?

αντε, κ καλή μου αρχή!!!  :o
ΠΕ 07

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:07:26 »

Αποσυνδεδεμένος Pietro

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Ιουνίου 06, 2009, 01:08:44 am »
Για bobo1.
Εδώ και χρόνια οι εργοδότες του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων   Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO) δημιούργησαν ένα Σύλλογο εργαζομένων με την ονομασία: «Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών». Λέγεται ότι πολλά από τα μέλη αυτού του συλλόγου είναι συγγενείς ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών η δε πρόεδρος, ταμίας στο επάγγελμα και λέγεται ότι συνεργάζεται με το Κέντρο Ξένων Γλωσσών της Γ. Γραμματέως του  EUROPALSO!!!!
Αμέσως προχώρησαν στην υπογραφή Συμβάσεων Εργασίας οι οποίες μειώνουν τις αποδοχές των καθηγητών στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών μέχρι και  40-50%.
Μέχρι τότε οι όροι εργασίας ρυθμίζονταν με τις συμβάσεις που συνυπόγραφε η ΟΙΕΛΕ, εξακολουθούν να ρυθμίζονται στην υπόλοιπη Ελλάδα (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών  Ελλάδος) μαζί με το PALSO.

Η απαράδεκτη σύμβαση με νομικούς όρους υπερισχύει απέναντι σε αυτήν που υπογράφει η ΟΙΕΛΕ όσο αναφορά τον Νομό Αττικής

Ο συνδικαλιστή αντιπρόεδρος του Δ.Σ.Α. και δικηγόρος των εργοδοτών συνέβαλε τα μέγιστα με τις γνωματεύσεις του και την στάση του σε διάφορα διοικητικά και δικαστικά σώματα στην παραπάνω ΝΟΜΟΤΥΠΗ μείωση των αποδοχών. Πολλοί μάλιστα εκτιμούν ότι "ιθύνον νους" σε αυτήν την υπόθεση ήταν ο ίδιος. Η ίδια η ΟΙΕΛΕ κατήγγειλε την ανήθικη  στάση του Συνδικαλιστή τόσο στον Δ.Σ.Α.  όσο και στο ΠΑΣΟΚ όπου ανήκει!!!

Οι καθηγητές για να μπορέσουν να ανατρέψουν την παραπάνω κατάσταση πρέπει αρχικά να πληροφορηθούν και να γίνουν μέλη στα σωματεία εκείνα που εκφράζουν πραγματικά τους καθηγητές ανεξάρτητα αν συμφωνούν ή όχι με τις ηγεσίες τους για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις μεθοδεύσεις των εργοδοτών και των νομικών τους συμβούλων (και με νομικούς όρους) και να καταγγείλουν το δήθεν εργατικό σωματείο αφού  δεν προαγάγει τα συμφέροντα τους παρά μόνο εκείνα των εργοδοτών. Εάν στην ζωή των σωματείων που δεν είναι στημένα από εργοδοτικά συμφέροντα τα συμφέροντα, συμμετείχαν αρκετοί συνάδελφοι, οι εργοδότες δεν θα τολμούσαν να πράξουν αυτό που έπραξαν αφού δεν θα είχαν και καμιά νομική βάση. Ποτέ δεν είναι αργά. Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις...

Υ.Σ. Οι όροι εργασίας σε κάθε κλάδο ρυθμίζονται από Συλλογικές συμβάσεις εργασίας που υπογράφονται από τα αντίστοιχα σωματεία που εκφράζουν τα συμφέροντα των εργοδότες και των εργαζομένων μετά από συγκεκριμένες ενέργειες. Όταν ένα σωματείο είναι δημιούργημα των εργοδοτών τότε συμβαίνει, ότι συνέβη με τους καθηγητές των ΚΞΓ.

Υ.Σ. Τα λόγια είναι πάντα λίγα για να περιγράψουν το μέγεθος της αδικίας και πολλές φορές αδυνατούν να το πράξουν (το ξέρω από μαθητής). Αυτό που χρειάζεται είναι πράξεις  8).

Για Elpida82: Mην χάνεις την ελπίδα σου ;)… δεν είναι εκμετάλλευση αλλά μεθοδευμένη απάτη.

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Ιουλίου 03, 2009, 11:22:29 am »
θα ηθελα να ρωτησω καποιον που κατεχει το αθλημα του φροντιστηριου

1.τι δικαιουται ο ωρομισθιος εκπαιδευτικος μεσης εκπαιδευσης σε φροντιστηριο της αττικης με 15 ωρες /βδομαδα μετα την απολυση του αρχες καλοκαιριου και πως τα υπολογιζει; (ξερω οτι το ωρομισθιο ξεκινα απο 12,59 ε απο 1/9/2008-30/6/2009)

2.υποτιθεται οτι θα εργαζοταν με συμβαση ορισμενου χρονου, αλλα δεν υπογραφηκε ποτε οποτε ισχυει η αοριστου χρονου.τι ακριβως σημαινει αυτο;

Αποσυνδεδεμένος Pietro

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Ιουλίου 04, 2009, 10:26:08 pm »
Αγαπητέ φίλε,

Μπορείς να ζητήσεις σχετικές πληροφορίες από τους συναδέλφους του Σύλλογου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ).
Τα γραφεία του Συλλόγου από 24 Ιουνίου είναι ανοικτά κάθε Τετάρτη απόγευμα 7.00 – 9.30,
τηλ 210 3820537 και 697 4439203
Δες στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις αλλά και την ισχύουσα σύμβαση στον νομό Αττικής http://www.sefk.gr/ :)

Αποσυνδεδεμένος Pietro

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Ιουλίου 04, 2009, 10:52:59 pm »
Φίλοι και Φίλες,
Δέστε τι γίνεται με την νέα τακτική των εργοδοτών να μηνύουν εργαζόμενους στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών αλλά και συνδικαλιστές που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους μοιράζοντας προκηρύξεις έξω από Κέντρο Ξένων Γλωσσών.
Δέστε πως οι εργοδότες μεθοδεύουν και αμφισβητούν τα κεκτημένα δικαιώματα του συνδικαλιστικού κινήματος και τα δικαιώματα των εργαζομένων.   >:(
Είναι κοινός τόπος ότι οι εργοδότες του Europalso στην Αττική έχουν συστήσει φίλο-εργοδοτικό σωματείο και μαζί έχουν καταφέρει να επιβάλλουν (προς το παρών) μείωση των απολαβών των καθηγητών που μπορεί να υπερβαίνει και το 40%.  :o  :o  :o
Διαβάστε το άρθρο της Ελευθεροτυπίας (4 Ιουνίου 2008) με τίτλο «Ο συνδικαλισμός στο εδώλιο» σχετικά με την τελική αθώωση συνδικαλιστή από το τριμελές εφετείο. Ο συνδικαλιστής πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 10 μήνες φυλακής παρά την αντίθετη άποψη του εισαγγελέα της έδρας. Απόφαση που ουσιαστικά αμφισβήτησε θεμελιακά δικαιώματα του συνδικαλιστικού κινήματος και προσπαθεί  να επιβάλλει την ποινικοποίηση  τον συνδικαλιστικό λόγο και την διεκδίκηση των εργαζομένων..
Διαβάστε εδώ τις λεπτομέρειες των αποφάσεων. Αξίζει ο κόπος:                                    http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=60413

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Ιουλίου 05, 2009, 12:40:14 am »
Pietro πολυ καλα τα λες και πραγματικα απορω πως οι συνδικαλιστες μας αφησαν ολη αυτη την κατασταση να φτασει σε αυτο το αισχος.
Στην πρωτη σελιδα αυτου του thread  http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=2740.0 διαβασε σε παρακαλω τι εγραψα πριν απο δυο χρονια αγανακτισμενη για αυτα που συνεβαιναν. Επισης πρεπει να σου πω για να μην υπαρχουν υπονοιες δολιοτητας οτι δεν εχω συνδικαλιστει ουτε μια ημερα και οτι δεν ανηκα ποτε σε κανενα σωματειο.

Αποσυνδεδεμένος Pietro

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Ιουλίου 05, 2009, 01:13:08 pm »
Αγαπητή συναδέλφισσα,

Έχω διαβάσει την πρώτη σελίδα όπως και αυτήν http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=2740.msg38452#msg38452  όπως και αυτήν http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=2740.msg157982#msg157982  αλλά και άλλες. Πραγματικά έχεις συμβάλεις στην ενημέρωση των καθηγητών για την απαράδεκτους όρους κάτω από τους οποίους εργάζονται οι καθηγητές στα Κέντρα (Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών). Μπορώ με βεβαιότητα να σου πω ότι αποτέλεσες έναν από τους λόγους να συμμετάσχω στην «παρέα σας». Συνέχισε να ενημερώνεις τους συναδέλφους με τον αντικειμενικό σου τρόπο και να δεις ότι στο τέλος η απάτη θα ξεσκεπαστεί.
Πάντως να ξέρεις - φυσικά και το ξέρεις - ότι δεν είναι κακό να συνδικαλίζεται κάποιος και να συμμετάσχει στην ζωή ενός σωματείου. Είσαι πολύ καλή και ειλικρινής. Το στημένο από τους φροντιστηριούχους σωματείο να ξέρεις ότι μέχρι τώρα έχουν κερδίσει σε νομικό επίπεδο γιατί καταφέρνουν με αδιευκρίνιστο τρόπο κάθε φορά που κάνει εκλογές ο «

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #150 στις: Ιουλίου 05, 2009, 06:35:12 pm »
Σ'ευχαριστω πραγματικα Pietro για τα καλα σου λογια  :) :) :) :) :) :) :) :)
Το οτι ανεφερα οτι δεν συνδικαλιζομαι δεν το ανεφερα ως credit απλα επειδη υπαρχουν και οι καλοθελητες που μπορει να πουν οτι ευλογω τα γενια μου και οτι βλεπω τα πραγματα μεσα απο ενα συγκεκριμενο πρισμα ή φιλτρο γι'αυτο το ανεφερα.
Η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα πληροφορηση εκ των εσω αλλα οτι εβλεπαν τα ματια μου και ζουσα ολα αυτα τα 15 χρονια γι'αυτο συγγνωμη αν ειπα καποιες ανακριβειες γιατι ηταν μια δικη μου αναγκη για πληροφορηση και δε ξερω αν την περασα σωστα στους συναδελφους. Ομως πρεπει να σου πω οτι φτασαμε εδω που φτασαμε επειδη οντως καποιοι απο εμας ηταν ανεπαρκεις. Οταν εγω ως νεα συναδελφος επαιρνα στο
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 05, 2009, 06:40:21 pm από kellykou »

Αποσυνδεδεμένος Pietro

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Ιουλίου 06, 2009, 01:29:03 am »
Αγαπητή Kellykoy,
Θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις που θα ήταν χρήσιμο αν μπορείς και γνωρίζεις να μου τις απαντήσεις. Είμαι πολύ περίεργος.
Γνωρίζεις προσωπικά καθηγητές / καθηγήτριες που έχουν ψηφίσεις ή συμμετάσχει σε αυτό το σωματείο;
Αυτό έγινε φυσικά κάτω από πίεση, έτσι δεν είναι;

Είναι αλήθεια ότι η πρόεδρος και η τωρινή γενική γραμματέας του στημένου σωματείου εργάζονται για την επιχείρηση που βρίσκεται στην οδό Πραξιτέλους 131;  ή μήπως απλά είναι και συγγενικά πρόσωπα; Αν θέλεις τα ονόματα μπες στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΜΕΔ και να δεις την τελευταία διετή σύμβαση που η υφυπουργός Απασχόλησης και εργασίας κήρυξε υποχρεωτική:
http://www.omed.gr/el/index.php?module=mysse&action=downloadFile&myid=3797
Αυτές προγανώς και συνηγορούν με  αυτήν την πράξη΄, έτσι δεν είναι.
Πάντως να ξέρεις ότι από μια άπογη έπραγες πολύ καλά που εγκατέλειγες αυτόν τον γεμάτο υποκρισία και ψέματα "επαγγελματικό" χώρο. 8)

Αποσυνδεδεμένος Pietro

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Ιουλίου 06, 2009, 02:00:14 am »
Kellykou τα προηγούμενα ερωτήματα ισχύουν.
Δες εδώ ,όπως τα βρήκα, τα 21 ονόματα των ιδρυτικών μελών του γνωστού στημένου σωματείου:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=964490

Καλή μέρα

Αποσυνδεδεμένος Pietro

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Ιουλίου 11, 2009, 01:18:14 pm »

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και καλό καλοκαίρι!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182659
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)