0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Της θεωρητικής?
Παράθεση από: marion στις Σεπτεμβρίου 10, 2012, 02:17:48 pmΠαράθεση από: antigoni118 στις Σεπτεμβρίου 10, 2012, 01:26:16 pmΠαράθεση από: Ψιτ στις Σεπτεμβρίου 10, 2012, 10:04:33 am100 βοηθήματα να πάρει στα μαθηματικά και τη φυσικήαν δεν έχει από δίπλα του άτομο να του δείξει τον τρόποδεν παίζει να γράψειΨιτ, ήμουν Θετική Κατεύθυνση σε δημόσιο σχολείο, είχα βοηθήματα σχεδόν σε όλα τα μαθήματα και έβγαλα 18 (ακριβώς) χωρίς φροντιστήριο/ιδιαίτερο και πέρασα στο πανεπιστήμιο που ήθελα. Θες να μου πεις ότι είμαι ο Einstein;;; Δε νομίζω, απλά στρώθηκα στο διάβασμα με τη βοήθεια πολύ καλών εξωσχολικών βιβλίων. Ας ηρεμήσουμε λίγο με τα φροντιστήρια Μ.Ε. και τα ιδιαίτερα για τις Πανελλήνιες! Είναι σα να λες σε έναν απόλυτα υγιή άνθρωπο που περπατάει κανονικά πως είναι απαραίτητο ("μονόδρομος" όπως είπες) να χρησιμοποιήσουν πατερίτσες για να ανεβούν τις σκάλες!!!!! Είναι περιττές οι "πατερίτσες". Τα παιδιά -αν και έχουν πειστεί για το αντίθετο- είναι ικανά να πετύχουν τον στόχο τους και μόνα τους, αρκεί να ξέρουν τι θέλουν και να στρωθούν κάτω να διαβάσουν μέχρι να το πετύχουν!Τείνω να συμφωνήσω. Γνωρίζω εξάλλου αντίστοιχες με τη δική σου περίπτωση. Μαθήτριες των οποίων οι γονείς δεν μπορούσαν να επωμιστούν το οικονομικό βάρος ενός φροντιστηρίου ή ενός ιδιαιτέρου, κατάφεραν να περάσουν στις σχολές που ήθελαν (ΑΕΙ).κι εγὠ θα συμφωνἠσω. Το σίγουρο είναι πως τώρα που οι συνθήκες έχουν δυσκολέψει και τα παιδιά θα πιεστούν για να αποδώσουν τα μέγιστα με την ελάχιστη βοήθεια. Αρχικά θα περιοριστούν τα μαθήματα σε μικρότερες τάξεις και σιγά σιγά θα επεκταθεί το φαινόμενο και στις μεγαλύτερες τάξεις (αλήθεια πόσα παιδιά πήγαιναν φροντιστήριο στην α γυμνασίου πριν είκοσι χρόνια; Το 1994 που πήγαινα εγώ δευτέρα γυμνασίου μια μαθήτρια πήγαινε φροντιστήριο μαθηματικά και την κοιτούσαμε περίεργα. Για ιδιαίτερα ούτε λόγος μόνο στην τρίτη λυκείου και μόνο τα παιδιά των πιο πλούσιων οικογενειών. Δεν το συζητώ για το δημοτικό ).
Παράθεση από: antigoni118 στις Σεπτεμβρίου 10, 2012, 01:26:16 pmΠαράθεση από: Ψιτ στις Σεπτεμβρίου 10, 2012, 10:04:33 am100 βοηθήματα να πάρει στα μαθηματικά και τη φυσικήαν δεν έχει από δίπλα του άτομο να του δείξει τον τρόποδεν παίζει να γράψειΨιτ, ήμουν Θετική Κατεύθυνση σε δημόσιο σχολείο, είχα βοηθήματα σχεδόν σε όλα τα μαθήματα και έβγαλα 18 (ακριβώς) χωρίς φροντιστήριο/ιδιαίτερο και πέρασα στο πανεπιστήμιο που ήθελα. Θες να μου πεις ότι είμαι ο Einstein;;; Δε νομίζω, απλά στρώθηκα στο διάβασμα με τη βοήθεια πολύ καλών εξωσχολικών βιβλίων. Ας ηρεμήσουμε λίγο με τα φροντιστήρια Μ.Ε. και τα ιδιαίτερα για τις Πανελλήνιες! Είναι σα να λες σε έναν απόλυτα υγιή άνθρωπο που περπατάει κανονικά πως είναι απαραίτητο ("μονόδρομος" όπως είπες) να χρησιμοποιήσουν πατερίτσες για να ανεβούν τις σκάλες!!!!! Είναι περιττές οι "πατερίτσες". Τα παιδιά -αν και έχουν πειστεί για το αντίθετο- είναι ικανά να πετύχουν τον στόχο τους και μόνα τους, αρκεί να ξέρουν τι θέλουν και να στρωθούν κάτω να διαβάσουν μέχρι να το πετύχουν!Τείνω να συμφωνήσω. Γνωρίζω εξάλλου αντίστοιχες με τη δική σου περίπτωση. Μαθήτριες των οποίων οι γονείς δεν μπορούσαν να επωμιστούν το οικονομικό βάρος ενός φροντιστηρίου ή ενός ιδιαιτέρου, κατάφεραν να περάσουν στις σχολές που ήθελαν (ΑΕΙ).
Παράθεση από: Ψιτ στις Σεπτεμβρίου 10, 2012, 10:04:33 am100 βοηθήματα να πάρει στα μαθηματικά και τη φυσικήαν δεν έχει από δίπλα του άτομο να του δείξει τον τρόποδεν παίζει να γράψειΨιτ, ήμουν Θετική Κατεύθυνση σε δημόσιο σχολείο, είχα βοηθήματα σχεδόν σε όλα τα μαθήματα και έβγαλα 18 (ακριβώς) χωρίς φροντιστήριο/ιδιαίτερο και πέρασα στο πανεπιστήμιο που ήθελα. Θες να μου πεις ότι είμαι ο Einstein;;; Δε νομίζω, απλά στρώθηκα στο διάβασμα με τη βοήθεια πολύ καλών εξωσχολικών βιβλίων. Ας ηρεμήσουμε λίγο με τα φροντιστήρια Μ.Ε. και τα ιδιαίτερα για τις Πανελλήνιες! Είναι σα να λες σε έναν απόλυτα υγιή άνθρωπο που περπατάει κανονικά πως είναι απαραίτητο ("μονόδρομος" όπως είπες) να χρησιμοποιήσουν πατερίτσες για να ανεβούν τις σκάλες!!!!! Είναι περιττές οι "πατερίτσες". Τα παιδιά -αν και έχουν πειστεί για το αντίθετο- είναι ικανά να πετύχουν τον στόχο τους και μόνα τους, αρκεί να ξέρουν τι θέλουν και να στρωθούν κάτω να διαβάσουν μέχρι να το πετύχουν!
100 βοηθήματα να πάρει στα μαθηματικά και τη φυσικήαν δεν έχει από δίπλα του άτομο να του δείξει τον τρόποδεν παίζει να γράψει
Καλλιπατειρα, ποση μειωση σας εκαναν; (125 ενσημα χρειαζονται για ταμειο ανεργιας αφαιρωντας τους 2 τελευταιους μηνες)
Παράθεση από: EmmaB στις Σεπτεμβρίου 12, 2012, 06:57:17 pmΚαλλιπατειρα, ποση μειωση σας εκαναν; (125 ενσημα χρειαζονται για ταμειο ανεργιας αφαιρωντας τους 2 τελευταιους μηνες)Δεν έγινε η ίδια μείωση σε όλους...Ξεκινάμε από 15-22%. Προσωπικά 22% ήταν η μείωση...
'Από την έως τώρα εμπειρία μου είναι μέρα εργασίας και ένσημο. Άλλες χρονιές μου έχει δηλώσει και μια ώρα την ημέρα και άλλες και δύο. Δεν είχα πρόβλημα με τον ΟΑΕΔ ή το ΙΚΑ και το βιβλιάριο ποτέ. Τι να σου πω... Έχει άλλα μείον το να σου δηλώσει μία ώρα/ημέρα (πχ. μειωμένο ποσό ταμείου) αλλά μετράει κανονικά.
Παράθεση από: evi06 στις Σεπτεμβρίου 12, 2012, 08:47:54 pm'Από την έως τώρα εμπειρία μου είναι μέρα εργασίας και ένσημο. Άλλες χρονιές μου έχει δηλώσει και μια ώρα την ημέρα και άλλες και δύο. Δεν είχα πρόβλημα με τον ΟΑΕΔ ή το ΙΚΑ και το βιβλιάριο ποτέ. Τι να σου πω... Έχει άλλα μείον το να σου δηλώσει μία ώρα/ημέρα (πχ. μειωμένο ποσό ταμείου) αλλά μετράει κανονικά. Οκ.Σ'ευχαριστω πολυ.!