0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πρώτον, δεν θέλουν όλοι να πάει καλά το φροντιστήριο. Είχα καθηγητές που δεν τους ενδιέφερε αυτό, είχα και καθηγητές που τους ενδιέφερε. Όταν λοιπόν χρειάστηκε να γίνει μείωση στο ωρομίσθιο, λογικά θα ήμουν καραγκιόζης αν το έπαιζα και αλληλέγγυος από πάνω, ειδικά στους πρώτους. Εκεί κάθονται τα αντικρουόμενα συμφέροντα.
Αν η απάντηση που σου έδωσα δε σε ικανοποιεί ή δεν την καταλαβαίνεις μάλλον και λες ότι έχεις πτυχίο οικονομικών τότε κάτι δεν πάει καλά. "Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" λοιπόν αυτά που σου απαντώ με επιχειρήματα, στα υποθετικά παραδείγματά σου που μπλέκεις το δημόσιο ενώ εδώ συζητάμε άλλα κι εσύ μου απαντάς ότι χρειάζονται 5.000.000 ελεγκτές για να ελέγξουν την παρανομία. Αυτό το επιχείρημα δε θα περίμενα να το ακούσω ούτε από μαθητή του δημοτικού, ούτε ακόμα τις εποχές που τα μέσα για τους ελέγχους ήταν υποτυπώδη!Ξέρουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν ποινές για φορολογικές παρανομίες που στοιχίζουν σε επαγγελματίες λιγότερο από αυτά που βγάζουν κάνοντας τις παρανομίες. Γιατί να σταματήσουν να το κάνουν; Αν θέλει το Δημόσιο μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Αν θέλει και αν μπορεί.Αυτό βέβαια δεν είναι ο κανόνας αλλά γενικά όποιος νομίζει ότι μπορεί φοροδιαφεύγει, ειδικά όταν υπάρχει η πεποίθηση ότι το φορολογικό σύστημα είναι άδικο.Αυτό όμως δε δικαιολογεί κανέναν να παρανομεί διότι υποκρισία τελικά είναι να θέλουμε να συγκρινόμαστε με το χειρότερο για να αποδεικνύουμε την υπεροχή μας ή να βρίσκουμε άλλοθι για να κάνουμε όσα κάνουμε!!! Ευθείες απαντήσεις, ανεξάρτητα αν δεν τις κατανοείς ή δεν τις συμμερίζεσαι.
Kαταρχάς, όταν μιλάω για νόμιμα, δεν εννοώ το ψωρομίσθιο των 3,52 (μικτά). Γιατί και μακαρίτισσα είναι η ΕΓΣΣΕ κι ούτε καν η μνήμη της δεν είναι αιωνία. Ξεχνάς το ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ωρομίσθιο, το προ της κατακρεούργησης και καταστρατήγησης του Συντάγματος. Πόσο ήταν, αλήθεια; 8 ευρώ; Κοίτα, αν όντως δεν αισθάνεσαι αλληλέγγυος, καλά κάνεις, μην υποκρίνεσαι, αυτό είναι χειρότερο, νομίζω. Άλλο αυτό όμως και άλλο να είσαι κυνικός και να περιφρονείς μια τέτοια προοπτική. Η φιλία έχει μία έννοια, αυτήν εννοώ. Ναι, εγώ το έχω ζήσει προσωπικά, αλλά δεν είμαι μεμονωμένη περίπτωση.Σε ποιαν ακριβώς ερώτηση δεν απαντάμε; Τόσο μελάνι έχει χυθεί τόσες μέρες και ΕΝΑ σχόλιο άξιο λόγου επί των θεμάτων που έχουν απαντηθεί, δεν έχω δει! Αγνοούμε τα δύσκολα και άβολα και απαντάμε μόνο σε όσα θέλουμε, όπως θέλουμε, αγνοώντας και το περιεχόμενο και τον σκοπό της συζήτησης!Όσο για τα υπόλοιπα, έχω ήδη αναφερθεί, δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι. Το μόνο που θα πω είναι ότι για να είσαι τελικά ανοιχτός και να μπορείς να πληρώνεις αυτά που σου ζητά το κράτος, πάει να πει πως βγαίνεις. Εκτός αν φυτοζωείς κι εσύ, όπως η Isla.
Σεβαστή η άποψή σου.
Αυτό θεωρώ ότι πρέπει να είναι δεδομένο για όλους μας! Ανεξάρτητα αν διαφωνούμε.
Είμαι άρρωστη και εκτός από τη σημερινή μέρα θα λείπω σίγουρα και την αυριανή από το φροντιστήριο.Έμαθα από τη γραμματέα ότι η εργοδότρια σχεδιάζει να μου βάλει τις αναπληρώσεις Σάββατα,ενώ γνωρίζει ότι αυτή τη μέρα είμαι φουλ με ιδιαίτερα.Γενικά έχουν ένα σύστημα όπου οι διδακτικές ώρες μετριούνται και είναι ας πούμε για την Senior A 90 στο σύνολο.Δεν χάνονται.Μπορεί δηλαδή η χρονιά να επιμηκυνθει για μια-δυο βδομάδες.Σας φαίνεται λογικό,λόγω ασθενείας,να σου βάζουν αναπλήρωση άλλη εργάσιμη μέρα;Δηλαδή ούτε να αρρωστήσουμε δεν μπορούμε πια;Τι να της πω;Φοβάμαι ότι θα εξωθηθώ στα άκρα.
Καλησπέρα, είμαι φιλόλογος και με απέλασαν μόλις από φροντιστήριο απροειδοποίητα επειδή δε βγαίνανε... Θα βγάλω άκρη αν πάω σε επιθεώρηση εργασίας, ΙΚΑ κλπ ή μόνο η ταλαιπωρία θα μου μείνει; Αξίζει τον κόπο; Θα κερδίσω τίποτα;
δεν μπορω να καταλαβω τι θες να κερδισεις?εισαι ιδ.υπ ανα πασα στιγμη ο αλλος μπορει να σε διωξει..για αρκετους λογους...εστι ειναι ο κλαδος.καλη τυχη με τα βιογραφικα..πρεπει να στειλεις αρκετα πλεον για να βρεις δουλεια