0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχω πραγματικά την απορία κάποιος με μηδενική προϋπηρεσία για ποιό λόγο μπορεί να είναι διατεθειμένος να πάει σε άλλη πόλη, να νοικιάσει σπίτι, να πληρώσει 400 ευρώ δίδακτρα , να πληρώσει και τα έξοδα διαβίωσης του για 7 μήνες, για να πάρει το χαρτί της ΑΣΠΑΙΤΕ. Τι προσδοκά αυτός ο άνθρωπος και μπαίνει σε όλη αυτή τη διαδικασία; Θα ήθελα να ακούσω το σκεπτικό κάποιου που εμπίπτει σε αυτή την περίπτωση.
γεια σας!!Και εγώ με την σειρά μου...αν υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται για αμοιβαία μετεγγραφή από ασπαιτέ Σάπες σε Ασπαίτε Πάτρας!!Ευχαριστώ!!
Οπότε όσοι είστε οι επόμενοι επιλαχόντες στον πίνακα μη εισαγομένων περιμένετε από την επόμενη Δευτέρα ενημέρωση. Τεράστια βελτίωση και αυτή μαζί με τη δυνατότητα να δηλώνεις περισσότερες από μία πόλεις! Αν τα είχαν εφαρμόσει όλα αυτά νωρίτερα θα είχαν αποφευχθεί εκατοντάδες αδικίες στο παρελθόν... Ακριβώς αυτά τα δύο συζητούσαμε εδώ μέσα εδώ και χρόνια...
Ωραία, ας συνυπολογίζεται και η βαθμολογία στο ΑΣΕΠ για να αρθεί και η τελευταία αδικία με την ΑΣΠΑΙΤΕ. Και κατά τη γνώμη μου πρέπει να μπει και ένα πλαφόν ελάχιστων μορίων. Δεν μπορεί να υπάρχουν ειδικότητες που μπαίνει υποψήφιος με 8 και 10 μόρια στο ΕΠΠΑΙΚ. Ευτελίζεται η όποια αξία του προγράμματος.
Δεν παίρνει πλέον η ΑΣΠΑΙΤΕ άτομα από τον πίνακα αναπληρωτών, η τελευταία φορά που το έκανε, με ελάχιστο αριθμό θέσεων, ήταν το 2009. Σκοπίμως όμως είπα για βαθμολογία ΑΣΕΠ και όχι και για προυπηρεσία. Γιατί με την προυπρεσία και το πως αυτή έχει μαζευτεί υπάρχουν κάποια θεματάκια στο Ellada.Είναι άλλο να μπορούν να μπαίνουν και άτομα χωρίς πολύ υψηλά προσόντα (πχ με 25 μόρια) και άλλο να εισάγεται κάποιος με 8! Ευτελίζονται τα πάντα έτσι. Τα δύο τελευταία χρόνια πάντως εγώ έχω δει ότι έχει προσαρμοστεί ο αριθμός των θέσεων ανά ειδικότητα, ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων και το επίπεδο των υποψηφίων ανά κλάδο.
Δεν είναι δυνατόν όμως το 1/3 των θέσεων να πηγαίνουν σε μία μόνο ειδικότητα. Υποθέτω ότι το κριτήριο είναι και η απορροφητικότητα που έχει η κάθε ειδικότητα σε διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών. Στους ΠΕ19 και 20 ακόμα προσλαμβάνονται αναπληρωτές και χωρίς να έχουν ΑΣΠΑΙΤΕ, κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί σε άλλες ειδικότητες λογω ελάχιστων προσλήψεων. Μετράει επομένως και το πόσο μπαραίτητο είναι το ΕΠΠΑΙΚ σε κάποιον για να δουλέψει στην ειδικότητά του.
Στους ΠΕ19 και 20 η απορρόφηση τα τελευταία χρόνια ήταν τεράστια όπως είπες και εσύ, εκ των γεγονότων βλέπουμε ότι και χωρίς ΑΣΠΑΙΤΕ πολύ εύκολα διοριζόσουν (μιλάω με τα ως τώρα δεδομένα, το τι θα γίνει από εδώ και πέρα δεν το ξέρουμε γιατί μπορεί να μην υπάρχει και Ελλάδα σε 6 μήνες). Όπως και να έχει γνωρίζουμε καλά ότι δεν έχει τη δυνατότητα το ΕΠΠΑΙΚ να προκυρύσει πχ 300 θέσεις μόνο για μία ειδικότητα. Προφανώς τον μικρο αριθμό θέσεων που μπορούν να βγάζουν φροντίζουν να τον κατανέμουν σε όλες τις ειδικότητες. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να μειώσουν κάποιες θέσεις από τις ειδικότητες που έμπαινε ο 1 στους 3 να τις δώσουν στις πιο πολυπληθείς ειδικότητες. Αλλά και πάλι λίγες θα είναι σε σχέση με τη ζήτηση.Το ότι φτάσαμε άτομα και με το ΕΠΠΑΙΚ να μην προσλαμβάνονται συνέβει φέτος και σε πολλές άλλες ειδικότητες. Του χρόνου να δεις τι έχει να γίνει.