0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με τον foibos81, αν και όσα λέει εξαρτώνται και από την ειδικότητα... Υπάρχουν ακόμα ειδικότητες που ίσως υπάρχει κάποιο ανοιχτό παράθυρο στην εκπαίδευση. Στην πληροφορική δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο. Μέχρι πριν 8 χρόνια η ΑΣΠΑΙΤΕ ήταν όχι απλά παράθυρο, αλλά σε διόριζε σε σχολείο ακόμα και αν δεν μπορούσες να γράψεις το όνομά σου στον ΑΣΕΠ... Πλέον είναι ένα προσόν που το μόνο που μπορεί να σου κάνει είναι να σου εξασφαλίσει υπό προϋποθέσεις και σε συνδυασμό με αρκετούς άλλους παράγοντες ένα ετήσιο εισόδημα κάτω από 8000 ευρώ, δηλαδή κάτι αντίστοιχο με μια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα με μισθό 600 ευρώ... Ενδεχομένως κάποιοι το βλέπουν σαν θυσία για κάποια μελλοντική καλύτερη ζωή, αλλά όταν αυτή η θυσία περνάει τα 6-7 χρόνια και δεν βλέπεις ακόμα φως στο τούνελ, συνειδητοποιείς ότι αυτή είναι πλέον η ζωή σου και ενδεχομένως να ζεις υπό αυτές τις συνθήκες για πολλά χρόνια ακόμα... Για μένα η ΑΣΠΑΙΤΕ ήταν ευχάριστη εμπειρία κυρίως για τις παρέες που έκανα εκεί και για τις βόλτες στην Πάτρα. Από εκεί και πέρα φοβάμαι ότι με εγκλώβισε στην εκπαίδευση και είναι άλλος ένας παράγοντας που με κάνει να σκέφτομαι λίγο παραπάνω το άλμα από υπασχολούμενος στην εκπαίδευση και τακτικός πελάτης του ΟΑΕΔ σε μία οποιαδήποτε δουλειά στον ιδιωτικό τομέα που θα μου επιτρέπει να ζω με αξιοπρέπεια...
Επαναλαμβάνω ότι δερν ξέρετε τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στον ιδιωτικό τομέα. Όσοι είχαν βρει κάπως μια δουλίτσα σε ιδιώτες από παλιά είναι τυχεροί, κουτσά στραβά τους παίρνουν για κάνα μετοκάματα. Για εμένα τα πράγματα είναι φρικτά εκεί έξω. Έχουν αγριέψει τόσο πολύ που αυτά που λέτε περί κούρασης στην εκπαίδευση και ότι δεν αντέχω άλλο να είμαι μισθωτός των 800 ευρώ και να δουλεύω 5ωρο στα σψολειά, ε λοιπάμαι μάλλον δεν γνωρίζετε ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ εκεί έξω αυτή τηνώρα που μιλάμε.Πέρασα συνένετευξη πριν λίγε ημέρες από μεγάλη εταορεία του χώρου, μάλιστα είχα πολλές ελπίδες, δυστυχώς ακόμα και για μαύρος δεν σεπαίρνουν. Για να καταλάβετε ρωτούσαν αν δεχόμουν να δουλέψω 30 Σαββατοκυριακα δωρεάν, αν δεχόμουν να μην βλέπω μελλοντικά για 250 ημέρες το χρόνο σε περίπτωση που κάνω οικογένεια, αν είμαι έτοιμος απουσία από το σπίτι μου για 250 ημέρες το χρόνο και τρελή δουλειά και πολλά άλλα απίστευτα, ρωτούσαν τόσο τρελά σενάρια που σου ερχονταν να πνίξεις την επιτρτοπή. Σε όλα απάντησα ότι θα κάνω θυσίες, και αγαπώ υπερβολικά την δουλειά και άλλες ωραίες απαντήσεις, μάλιστα σε συννενόηση με γνωστό μου που γνώριζα.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Γνωστός μου μου είπε, ότι η ενλόγω εταιρεία ψάχνει κορόιδα σκλάβους, και εννοείται ότι δεν πληρώνει και στην ώρα. Μου ανέφερε τρελές περιπτώσεις εργαζομένων που βλέπουν την οικογένεια 1 φορά το μήνα μόνο. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑ