0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΠαράθεσηΑναγνωρισμένο και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως ένας παιδαγωγικός τίτλος πτυχίου και όχι ως ένα πιστοποιητικό.Kαθήστε ρε παιδιά, γιατί θα μου πέσουν τα μαλλιά με αυτά που ακούω. Στην ελλάδα δεν είναι αναγνωρισμένο ως πιστοποιητικό;; Αφού το λέει ο τίτλος του ότι είναι;;; Ως τι είναι δηλαδή στην Ελλάδα;; Eννπείται δεν είναι ως μαστερ.Στο εξωτερικό πήγατε π.χ. Αγγλία στον NARIC (o αντίστοιχος ΔΟΑΤΑΠ ) και σας είπαν δεν έχετε παιαδαγωγική επάρκεια ή πρέπει να παρακολουθήσετε το PGCE ;;; To ξέρετε αυτό ή έτσι το λέτε;;; Γιατί εγώ έχω ακούσει το δέχονται κανονιότατα ως αντίστοιχο του PGCE στην Αγγλία τουλάχιστον
Αναγνωρισμένο και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως ένας παιδαγωγικός τίτλος πτυχίου και όχι ως ένα πιστοποιητικό.
@Φοίβο Ο βαθμός πτυχίου είναι ενδεικτικός,τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, της απόδοσής σου σαν φοιτητής.Φυσικά δεν καθορίζει την ικανότητά σου σαν εκπαιδευτικό,αλλά είναι γνώμονας για το γνωστικό σου υπόβαθρο.Οπότε αν εγώ μπω σε μια τάξη να διδάξω πληροφορική και έχω γνωστικές ελλείψεις,τι νόημα έχει να ξέρω Ιταλικά.Ξέρω άτομα από την σχολή μου που απλά έπρεπε κάποτε να τελειώσουν και αυτοί και έχουν ένα βαθμό κοντά στο 6.Με μια καλή γνώση 2ης ξένης γλώσσας είναι σαν να πήραν πτυχίο με 8,67...Καλό να έχεις πολύπλευρες γνώσεις σαν εκπαιδευτικός,αλλά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό ο βασικός τίτλος θα έπρεπε να λεχει μεγαλύτερη βαρύτητα...
Συγκινήθηκα που στο βίντεο φαίνεται η γραμματεία του μεταπτυχιακού μου.Θέλω να αναφέρω ότι τα μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής ΔΕΝ δίνουν παιδαγωγική επάρκεια.Ρίξτε μια ματιά εδώ: http://e-aitisi.sch.gr/eniaios_smea_anap_12_B/20121011/ENIAIOS_SMEA_ANAP_12_normal_B/PE09.00.htmlτο νούμερο 8 πχ έχει μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής και δεν έχει επάρκεια.
Εδώ δε δίνει επάρκεια το μεταπτυχιακό του ΕΑΠ "Σπουδές στην Εκπαίδευση"... Και δίνει η ΑΣΠΑΙΤΕ που δεν καλύπτει ούτε το 1/10 του προγράμματος σπουδών του... Ή ακόμα χειρότερα δίνουν όλες οι "καθηγητικές σχολές" και η μία της πληροφορικής του Πειραιά με ελάχιστα μαθήματα παιδαγωγικών.
Julia και εγώ όταν μπήκα στην ΑΣΠΑΙΤΕ απόρησα για ποιο λόγο δεν αναγνωρίζεται ως μεταπτυχιακό, εφόσον η δομή του είναι παρόμοια. Αλλά στην πράξη μπορεί κανείς να πάρει το πιστοποιητικό (ακόμα και να αριστεύσει) παρακολουθώντας ή απλά δίνοντας το παρών στα 2/3 των λίγων μαθημάτων και με μία εργασία ανά μάθημα. Και διευκρινίζω ότι μπήκα ΑΣΠΑΙΤΕ σε παλιότερη χρονιά, όταν είχαν ξεκινήσει τα μαθήματα 10 Οκτωβρίου. Στις εξετάσεις σχεδόν όλα τα θέματα ήταν κρίσεως και με ανοιχτά βιβλία. Δεν υπάρχει περίπτωση να κοπεί κάποιος για ακαδημαϊκούς λόγους. Είναι πρακτικά αδύνατο! Αντίθετα σε ένα μεταπτυχιακό μπορεί να είναι πιο εύκολη η εισαγωγή ενός σπουδαστή, αλλά αν κάποιος δεν είναι συνεπής είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί εκτός. Επειδή τα έχω κάνει και τα δύο και μάλιστα στα παιδαγωγικά η διαφορά τους είναι χαώδης. Φοίβο στο μεταπτυχιακό του ΕΑΠ προφανώς δεν είναι 5 τα μαθήματα... Είναι τέσσερις οι "θεματικές ενότητες" συν η διπλωματική και κάθε θεματική ενότητα αντιστοιχεί σε 5 (αν θυμάμαι καλά) μαθήματα. Πχ. στην ΑΣΠΑΙΤΕ υπάρχει μάθημα "Εκπαιδευτική Έρευνα" που το περνάς με μία εργασία και καθόλου διάβασμα, ενώ στο ΕΑΠ είναι ολόκληρη θεματική με 7-8 βιβλία, 4 εργασίες και εξετάσεις. Το ίδιο ισχύει και για την "Εκπαιδευτική πολιτική", την "Παιδαγωγική Ψυχολογία" κτλ. Παρακολούθησα την "Εκπαιδευτική Αξιολόγηση" στην ΑΣΠΑΙΤΕ και όταν πήγα στο ΕΑΠ χάθηκα επειδή ήμουν εντελώς άσχετος! Έπρεπε να διαβάσω 2 σχετικά βιβλία για να παρακολουθήσω τη θεματική "Εκπαίδευση Ενηλίκων" (που παρεμπιπτόντως είναι η μοναδική θεματική του μεταπτυχιακού που αφορά ενήλικες)...
Παιδαγωγική ψυχολογία κάνουν στην ενότητα: ΕΚΠ50 Εξέλιξη του Παιδιού στο Κοινωνικό ΠεριβάλλονΕνώ υπάρχουν ζητήματα παιδαγωγικής ψυχολογίας και σε άλλες ενότητες. Julia τι να πω... Ίσως έπεσα εγώ σε όλες τις περιπτώσεις. Πάντως διευκρινίζω ότι πέτυχα και κάποιους από τους καλύτερους καθηγητές που έχω γνωρίσει ποτέ εκεί.