*

Αποστολέας Θέμα:  (Αναγνώστηκε 21590 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 12:21:05 pm »
ο ιδιωτικός τομέας κινείται με τους δικούς του κανόνες..Δε γινεται να επιβάλεις απασχόληση τ. δ.υ. στον ιδιωτικό τομέα - που στο κάτω κάτω μπορεί και να μην του χρειάζονται κάποιες ειδικότητες.

Πάλι δεν με κατάλαβες. Δεν μιλώ για επιβολή απασχόλησης των δ.υ στον ιδιωτικό τομέα. Μιλώ για δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τις οποίες θα μπορούν να διεκδικήσουν άνεργοι ιδιωτικοί και τέως δημόσιοι υπάλληλοι.

apri πρέπει να καταλάβουμε ότι οι απολύσεις, διαθεσιμότητα, μετατάξεις κοκ δε γίνονται πλέον με βάσει κοινωνικά κριτήρια. Δεν ασκείται πλέον κοινωνική πολιτική. Έχουμε καταλάβει ότι πληρώνουμε τα λάθη του παρελθόντος; (για το οποίο παρελθον ΟΛΟΙ χωρίς εξαίρεση έχουμε ευθύνες ).

Ναι, πληρώνουμε λάθη του παρελθόντος. Και ποιος είναι ο τρόπος να τα διορθώσουμε δηλαδή;
Τιμωρώντας τον εύκολο στόχο, τους εργαζομένους (ποτέ όμως λ.χ τους μεγάλους φοροφυγάδες);
Και έπειτα; Ποια είναι η προοπτική μετά την τιμωρία; 

Δηλαδή, θα διαγράψεις ως νούμερο έναν υπάλληλο από το δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα και νομίζεις ότι θα εξαφανιστεί και ως άνθρωπος με τις ανάγκες του; Θα τιμωρήσεις π.χ τον επίορκο και μετά νομίζεις ότι θα πάψει να σε απασχολεί με την ύπαρξή του; Θα περιμένει στην αναμονή μέχρι να βγούμε από την ύφεση μετά από τριάντα χρόνια; Και στο μεταξύ πώς θα επιβιώνει; Ποιος και με τι έσοδα θα πληρώνει τους φόρους; Ποιος θα δίνει εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία; Ποιος θα κινεί την αγορά;

Εκτός από το να κόβουμε μισθούς και να απολύουμε, εκτός από το να μαδάμε τη μαργαρίτα για το αν θα πάρουμε ή όχι την κάθε δόση, ποιο είναι το σχέδιο για την ανάπτυξη αυτού τόπου;

Και ενώ όλοι έχουν βαλθεί να αντιταχθούν, να δώσουν μάχες, να ματώσουν ή δεν ξέρω και γω τι άλλο κανείς δεν προτείνει κάτι διαφορετικό, κάτι χειροπιαστό, κάτι που να αποτελεί πραγματική λύση και όχι ευσεβή πόθο. Και μου τη δίνει αυτό το όχι σε όλα,  η αντιδραση για την αντίδραση, για τη δημιουργια εντυπωσης χωρίς αντίκρισμα.

Δυστυχώς , εφεξής μόνο κατόπιν υποδείξεων θα λειτουργεί το κράτος μας.

Μόνο που με βάση τις σοφές υποδείξεις μπήκαμε σ' αυτήν την κρίση με χρέος στο 120% του ΑΕΠ και θα επιστρέψουμε σ' αυτό το ποσοστό καλώς εχόντων των πραγμάτων μετά το 2020 και με τη χώρα κατεστραμμένη.
Αν ήταν να βαδίσουμε στην καταστροφή, τα καταφέρναμε και μόνοι μας... :P

Αν θέτεις τώρα το θέμα σε προσωπικό επίπεδο, δεν αντιδρώ για να αντιδρώ, αλλά δεν δέχομαι και τα πάντα, έτσι επειδή κάποιος μου τα παρουσιάζει ως θέσφατα.
Ας με πείσουν ότι η τάδε περικοπή, η τάδε θυσία μου θα πιάσει τόπο, ας δω ότι θέτουν τις βάσεις για κάτι καλύτερο και μετά να δεχθώ αδιαμαρτύρητα τα ματώματα. 

Εμένα ξέρεις τι μου τη δίνει; Ότι τιμωρούνται και στοχοποιούνται οι εύκολοι στόχοι της ιστορίας, όχι όμως τα μεγάλα ψάρια. Ότι μου παίρνουν χρήματα χωρίς να βλέπω καμία βελτίωση, αλλά αντιθέτως επιδείνωση.
Ότι οικονομολόγοι και πολιτικοί που αυτοπροβάλλονται ως επαΐοντες ασκούν μια κοντόφθαλμη πολιτική που θα ασκούσε και ο περιπτεράς της γειτονιάς χωρίς καμία γνώση, χωρίς κανένα όραμα για το αύριο της χώρας.
Και δεν με νοιάζει αν προτείνεται ή όχι άλλη εναλλακτική από οποιονδήποτε. Αυτό δεν θα με κάνει να δεχθώ ποτέ κάτι που αποδεικνύεται στην πράξη ότι είναι λάθος.

Και αν θέλεις και την πρόβλεψή μου, επειδή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και πανευρωπαϊκά δεν βλέπω να υπάρχουν άνθρωποι με όραμα για ένα καλύτερο αύριο, πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε αδιέξοδο και σε μεγαλύτερη καταστροφή από αυτήν που βιώνουμε. Και μακάρι να μην είναι και ανεπανόρθωτη. ::)
Ελπίζω να διαψευσθώ. ::)

« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 25, 2012, 12:23:30 pm από apri »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:42:08 »

Αποσυνδεδεμένος bania

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 12:24:49 pm »

Προσπερνάμε το ότι κανείς δεν ξέρει τι θα απογίνουν όσοι απολυθούν; 
Προσπερνάμε ότι κανείς δεν ξέρει πόσοι θα απολυθούν το επόμενο χρονικό διάστημα με οποιοδήποτε κριτήριο θα ηχεί δίκαιο τη δεδομένη στιγμή; Μας αρκεί ό,τι γίνει, να γίνει με δίκαιη σειρά;
Ή μήπως μας αρκεί η δίκαιη απόλυση, επειδή στον ιδιωτικό τομέα έγινε χωρίς καμία δικαιοσύνη;
Και τι σου εμπνέει τόση εμπιστοσύνη ότι το ξεσκαρτάρισμα δεν θα εξελιχθεί σε αποψίλωση, αφού το κίνητρο δεν είναι λοιπόν η βελτίωση του κράτους αλλά η μείωση των δαπανών;

Τι προτείνω; Αν θέλουν να κάνουν το οποιοδήποτε ξεσκαρτάρισμα, τουλάχιστον να φροντίσουν πρώτα να έχουν δημιουργήσει κάποιο εργασιακό διέξοδο, κάποιες θέσεις εργασίας.
Αλλιώς, θα καταλήξουν να μειώνουν μεν τις δαπάνες, αλλά την ίδια στιγμή να μειώνουν και τα έσοδα (αφού η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών θα μειωθεί λόγω της ανεργίας) και να αυξάνουν την ύφεση (αφού η αγοραστική δύναμή τους θα μειωθεί). Μια τρύπα στο νερό...με την κοινωνία στον τοίχο.

apri, έχεις απόλυτο δίκιο... όποιος απολύεται πλέον από οποιονδήποτε κλάδο είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει εργασία οπουδήποτε. Κ όσο μένει άνεργος τόσο μειώνονται κ τα έσοδα του κράτους αφού αδυνατεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές του υποχρεώσεις και σε οποιονδήποτε λογαριασμό, δεν αγοράζει και άρα και πάλι ζημειώνεται το κράτος αφού δεν εισπράτει φόρο αλλά και τα καταστήματα κλείνουν. Ο άνεργος από οπουδήποτε κι αν απολύεται προκαλεί ανεργία σε όλους τους κλάδους και άρα μείωση των εισόδων του κράτους, κ άρα νέες απολύσεις και περικοπές σε κάθε επίπεδο παροχών... κ πάει λέγοντας!

Μην βλέπετε τις απολύσεις ως θεία δίκη, δείτε το κ ανθρωπιστικά αλλά και ως ένα φαινόμενο αλυσιδωτό που επηρεάζει τους πάντες. Γτ θέλουμε δε θέλουμε, επηρεάζει από το φούρναρη και τον έμπορο μέχρι το συνταξιούχο, τον ιδιωτικό  και το δημόσιο υπάλληλο.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 01:28:33 pm »
πυρ ομαδόν ξεκινήσατε πρωινιάτικα;  :P :P :P
για να τα πάμε ένα - ένα :

Γιάννη μου αγαπημένε, είναι εύκολο να λέμε δε φταίω εγώ φταίει ο άλλος. Η αλήθεια όμως είναι ότι όλοι φταίμε - και δεν εξαιρώ κανέναν μας. Ναι οκ, εσύ κι εγώ δε βγάλαμε χρήματα στην Ελβετία ούτε δηλώσαμε σε offshore περιουσία που αντιστοιχεί στον ΑΕΠ, ούτε βέβαια φέραμε γερμένα υποβρύχια και άλλα ωραία. Εσύ κι εγώ όμως ΣΙΩΠΗΣΑΜΕ !! και αυτό είναι μέρος της ευθύνης. (να θυμίσω το γνωστό των Beatles -if you're not part of the solution then you're part of the problem? ) .Τι λύση δώσαμε όλοι εμείς τα προηγούμενα χρόνια παρά μόνο το έλα μωρέ, δε γ....ται; Γιατί μή μου πεις ότι τώρα ξαφνικά ακούσαμε και μάθαμε για ιδιαίτερα, φακελάκια, στημένες δίκες, πολεοδομικές παραβάσεις με το αζημίωτο, διορισμούς από το παράθυρο και ένα σωρό άλλα... 

Πού είδες βρε χριστιανέ ότι λέω Ναι σε όλα; Λέω ναι στην αργία των επιορκων. Όχι όμως ναι σε απολύσεις χωρις κριτήρια γενικότερα, ούτε ναι στο σάρωμα των εργασιακών δικαιωμάτων. Το θέμα μας εδώ είναι η αργία των επίορκων όχι όλο το Μνημόνιο 3!!

jak προφανώς ο στόχος είναι απολύσεις μεγαλύτερες του αριθμού των επίορκων. Το έγραψα και χθες, δεν ασκείται κοινωνική πολιτική τώρα. Τώρα ξεκαθαρίζει η κατάσταση και ξεκαθαρίζει με άσχημο τρόπο- και τα χειρότερα φυσικά έρχονται. Γιατί πχ όλα τα προηγούμενα χρόνια διορίζαμε ανεξέλεγκτα. Πχ στο περίφημο βιντεάκι που χτύπησε πολλά κλικ τις τελευταίες μέρες με τον αρχι-συνδικαλισταρά στο Δήμο Τρικαίων που μπαινόβγαινε με το έτσι θέλω και κατέβαζε διακόπτες και έβριζε τους συναδέλφους του κατάλαβε κανείς τι ζητουσε ο άνθρωπος αυτός; Ζητούσε να μην απολυθούν 200 άτομα. Οκ, κρίμα είναι οι άνθρωποι δεν το συζητώ... Αλλά τις επόμενες μέρες προκυπτει ότι ο Δήμος Τρικαίων μισθοδοτεί 1100 άτομα διοικητικών καθηκόντων! Θα τρελαθούμε τελείως; Χρειάζεται ο Δήμος Τρικαίων τόσους διοικητικούς; Τόσους δεν έχει ο Δήμος Αθηναίων ρε παιδιά, μην αγνοούμε τα αυτονόητα. Υπάρχει κόσμος που διορίστηκε απ΄το παράθυρο. Υπάρχει πολύς τέτοιος κόσμος παντού. Αυτός γιατί πρέπει να μείνει ντε και καλά εντός δημοσίου; Ή γιατί θα πρέπει να παραμείνει στην ίδια υπηρεσία και να μην μετακινηθεί εκεί που υπάρχουν κενές θέσεις ; Είναι τόσο παράλογο αυτό;

Ευγενία θα συμφωνούσα μαζί σου ( και εν πολλοίς συμφωνώ ) αν δεν υπήρχε ένα θέμα ακόμα : η δυσλειτουργία της Θέμιδας δεν είναι ανεξάρτητη απο την δυσλειτουργία της κοινωνίας γενικότερα. Για την παραπαιδεία συμφωνώ - μάλιστα πλέον όχι μόνο αντικαθιστά το επίσημο δημόσιο σχολείο αλλά πολλές φορές του υποδεικνύει και την λειτουργία του . Πχ στο σχολέιο της κόρης μου οι ....φροντιστηριούχοι της πόλης υπέδειξαν ως κατάλληλη ημερομηνία για την πενθήμερη της Γ τάξης τις μέρες πριν τα Χριστούγεννα γιατί μετά λέει θα κάνουν επαναλήψεις στην Ύλη!!! Και τα παιδιά κλείνουν το σχολείο γιατί οι καθηγητές δεν θέλουν να συνοδέψουν αυτές τις ημερομηνίες καθώς ετοιμάζονται για τις γιορτές ... Αντί να κλείσουν τα φροντιστήρια,κλείνουν το σχολέιο; καλό;

nickitol συμφωνώ ΚΑΙ μαζί σου -εξάλλου το έγραψα και χθες - δεν τους έπιασε ξαφνικά πόνος να ξεσκαρτάρουν το δημόσιο. Πιέζουν άλλοι πιο πάνω και αυτοί εκτελούν εντολές. Αυτό είναι σαφές. Ωστόσο μην παραγνωρίζουμε και το γεγονός ότι το δημόσιο όντως χρειάζεται ξεσκαρτάρισμα. Ναι, να ξεσκαρτάρουν τα μεγάλα κεφάλια!! Να ξερες πόσο συμφωνώ!! Προφανώς δε συμφωνεί μαζι μας η πλειοψηφία των ψηφοφόρων που έστειλε πάλι τους ίδιους και τους ίδιους στη
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #45 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 02:50:31 pm »
Παράθεση
Γιάννη μου αγαπημένε, είναι εύκολο να λέμε δε φταίω εγώ φταίει ο άλλος. Η αλήθεια όμως είναι ότι όλοι φταίμε - και δεν εξαιρώ κανέναν μας. Ναι οκ, εσύ κι εγώ δε βγάλαμε χρήματα στην Ελβετία ούτε δηλώσαμε σε offshore περιουσία που αντιστοιχεί στον ΑΕΠ, ούτε βέβαια φέραμε γερμένα υποβρύχια και άλλα ωραία. Εσύ κι εγώ όμως ΣΙΩΠΗΣΑΜΕ !! και αυτό είναι μέρος της ευθύνης. (να θυμίσω το γνωστό των Beatles -if you're not part of the solution then you're part of the problem? ) .Τι λύση δώσαμε όλοι εμείς τα προηγούμενα χρόνια παρά μόνο το έλα μωρέ, δε γ....ται; Γιατί μή μου πεις ότι τώρα ξαφνικά ακούσαμε και μάθαμε για ιδιαίτερα, φακελάκια, στημένες δίκες, πολεοδομικές παραβάσεις με το αζημίωτο, διορισμούς από το παράθυρο και ένα σωρό άλλα...

Πού είδες βρε χριστιανέ ότι λέω Ναι σε όλα; Λέω ναι στην αργία των επιορκων. Όχι όμως ναι σε απολύσεις χωρις κριτήρια γενικότερα, ούτε ναι στο σάρωμα των εργασιακών δικαιωμάτων. Το θέμα μας εδώ είναι η αργία των επίορκων όχι όλο το Μνημόνιο 3!!

Παράθεση
Γιάννη μου αγαπημένε, είναι εύκολο να λέμε δε φταίω εγώ φταίει ο άλλος. Η αλήθεια όμως είναι ότι όλοι φταίμε - και δεν εξαιρώ κανέναν μας. Ναι οκ, εσύ κι εγώ δε βγάλαμε χρήματα στην Ελβετία ούτε δηλώσαμε σε offshore περιουσία που αντιστοιχεί στον ΑΕΠ, ούτε βέβαια φέραμε γερμένα υποβρύχια και άλλα ωραία. Εσύ κι εγώ όμως ΣΙΩΠΗΣΑΜΕ !! και αυτό είναι μέρος της ευθύνης.

Τώρα βλέπω πως εννοούσες γενικώς τη κατάσταση, και οχι μόνο στο τομέα της εκπαίδευσης. Και πάλι όμως θα διαφωνήσω μαζί σου. Το να φέρεις ένα στίχο από ένα τραγούδι, δεν αποτελεί βέβαια επιχείρημα, οπότε θα το παραβλέψω. Ας πάμε στο "επιχείρημα" "σιωπήσαμε". Μιλάει κανείς για πράγματα που γνωρίζει. Εγώ από πού να γνωρίζω για τις μίζες, από πού να γνωρίζω για το πάρτυ που γινόταν με διάφορες προμήθειες, από πού να γνωρίζω για τα swap, κλπ? Ήμουν μήπως σε υπουργικό συμβούλιο? Mου έστελναν μήπως mail οι υπουργοί ή οι βουλευτές? Μήπως τα διάβαζα στις εφημερίδες? Σε ποιές εφημερίδες? Και σε ποιά ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑ? Σ' αυτές τις εφημερίδες και σ' αυτά τα κανάλια που αποσιωπούσαν (όπως και αποσιωπούν και τώρα) αυτά που γίνονταν? Τί δυνατότητες έχει ο πολίτης να μάθει γι' αυτά που γίνονται και λέγονται πίσω από κλειστές πόρτες? Μήπως έχει τη δυνατότητα να τ' αφήσει όλα και να κατέβει στη βουλή? Λές να τον αφήσουν να μπεί να ελέγξει αν όλα γίνονται σωστά (ακόμα και αν έχει τις γραμματικές γνώσεις να καταλάβει όλα όσα θα γράφονται πχ σ' ένα προϋπολογισμό).
Αλλά ακόμα κι έτσι, υπήρχαμε και εμείς που δε σιωπούσαμε, που θέλεις από ένστικτο, θέλεις από "συντηρητικότητα", ψυχανεμιζόμασταν (χωρίς όμως να έχουμε απτά στοιχεία) οτι κάτι δε πάει καλά. Επειδή βλέπω οτι σου αρέσει η αναφορά σε τραγούδια, να σου αφιερώσω τους στίχους από το τραγούδι "Το Ξόδι 2: H πικρή δικαίωση": "Φώναζα οτι έρχεται σκοτομήνιος νύχτα, και μ'έλεγες τρελό, συνωμοσιολόγο και φασίστα". Και τα 2 τραγούδια τα βάζω στη μουσική (ξανά), και το Ξόδι που είχαν βγάλει το 2001, και το τωρινό.
Συλλογικές ευθύνες λοιπόν, θα μου επιτρέψεις να μη δέχομαι.
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:42:08 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #46 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 03:12:25 pm »
είσαι σίγουρος, Γιάννη, ότι δεν γνώριζες; Και γνωρίζεις τώρα; Δηλαδή τώρα τι έγινε; Μπαίνεις ξαφνικά στα υπουργικά συμβούλια, σου στέλνουν τώρα μέιλ οι υπουργοί και οι  βουλευτές; άλλαξαν ξαφνικά τα ΜΜΕ σε ανεξάρτητα και υπερκομματικά; Ωστόσο, τώρα φαίνεσαι σίγουρος για τις αιτιάσεις σου,είσαι απόλυτα βέβαιος για το συνομωσιολογικο παιχνιδι που θα ακολουθήσει της αργίας των επίορκων έτσι;

κάτι δεν μου πάει καλά εδώ .... όσα τραγούδια και να ανεβάσεις δε με πείθεις γλυκέ μου για την αθωότητά σου και την απαλλαγή σου απο τη συλλογική συν-ευθύνη!! Μπορεί εσύ ως Γιάννης να μην ήσουν παρών στη συμφωνία του Άκη με τα γερμανικά υποβρύχια ήσουν όμως παρών και το ζησες στο πετσί σου το όργιο της οικογενειιοκρατίας και της ανρωποφαγίας στο πανεπιστήμιο με τους υποψήφιους διδάκτορες. Ωστόσο προτίμησες να φύγεις παρά να μιλήσεις. Ένοχος λοιπόν!! Το ίδιο ένοχη κι εγώ, που έβλεπα να γίνονται ιδιαίτερα ΜΕΣΑ στο σχολείο μου εν ώρα κενών και προτίμησα να την κάνω με ελαφρά και να μην το προχωρήσω παρακάτω. Το ίδιο ένοχος και ο εκπαιδευτικός που πάσχιζε για ένα δίωρο στην ΠΔΣ όταν έβλεπε δίπλα του άλλους να παίρνουν 15 (τότε επιτρέπονταν) ώρες τα γνωστά βύσματα και να μην κάνουν ούτε μία!! Όλοι μας ένοχοι είμαστε Γιάννη, στο βαθμό που μας αναλογεί όλοι βοηθήσαμε να χτιστεί στο τερατούργημα αυτό που ονομάζεται σύγχρονη ελληνική κοινωνία.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #47 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 03:32:48 pm »
είσαι σίγουρος, Γιάννη, ότι δεν γνώριζες; Και γνωρίζεις τώρα; Δηλαδή τώρα τι έγινε; Μπαίνεις ξαφνικά στα υπουργικά συμβούλια, σου στέλνουν τώρα μέιλ οι υπουργοί και οι  βουλευτές; άλλαξαν ξαφνικά τα ΜΜΕ σε ανεξάρτητα και υπερκομματικά; Ωστόσο, τώρα φαίνεσαι σίγουρος για τις αιτιάσεις σου,είσαι απόλυτα βέβαιος για το συνομωσιολογικο παιχνιδι που θα ακολουθήσει της αργίας των επίορκων έτσι;

κάτι δεν μου πάει καλά εδώ .... όσα τραγούδια και να ανεβάσεις δε με πείθεις γλυκέ μου για την αθωότητά σου και την απαλλαγή σου απο τη συλλογική συν-ευθύνη!! Μπορεί εσύ ως Γιάννης να μην ήσουν παρών στη συμφωνία του Άκη με τα γερμανικά υποβρύχια ήσουν όμως παρών και το ζησες στο πετσί σου το όργιο της οικογενειιοκρατίας και της ανρωποφαγίας στο πανεπιστήμιο με τους υποψήφιους διδάκτορες. Ωστόσο προτίμησες να φύγεις παρά να μιλήσεις. Ένοχος λοιπόν!! Το ίδιο ένοχη κι εγώ, που έβλεπα να γίνονται ιδιαίτερα ΜΕΣΑ στο σχολείο μου εν ώρα κενών και προτίμησα να την κάνω με ελαφρά και να μην το προχωρήσω παρακάτω. Το ίδιο ένοχος και ο εκπαιδευτικός που πάσχιζε για ένα δίωρο στην ΠΔΣ όταν έβλεπε δίπλα του άλλους να παίρνουν 15 (τότε επιτρέπονταν) ώρες τα γνωστά βύσματα και να μην κάνουν ούτε μία!! Όλοι μας ένοχοι είμαστε Γιάννη, στο βαθμό που μας αναλογεί όλοι βοηθήσαμε να χτιστεί στο τερατούργημα αυτό που ονομάζεται σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Και ποιός σου είπε οτι δε μίλησα? Μίλησα, και πάρα πολύ μάλιστα. Ακούστηκε τίποτα? Μπορούσε ν' ακουστεί τίποτα?
Αν θέλεις όμως, και μια που πιάσαμε τη προσωπική υπόθεση του καθενός, πες μας κι εσύ αν είσαι συνδικαλίστρια, και με ποιά παράταξη.

Παράθεση

Οχι, πολύ απλά τώρα βγήκαν κάποια πραγματα, κυρίως για ν' ανοίξει λίγο η "βαλβίδα της εκτόνωσης" του κόσμου. Είμαι βέβαιος (χωρίς να έχω αποδείξεις, αλλά με υποψίες) οτι αυτά που ακούμε δεν είναι ούτε το 1/10 από αυτά που πραγματικά γίνονται. Και πρίν ήμουν σίγουρος, αλλά χωρίς αποδείξεις. Πχ, ένας φίλος μου, μου είχε πει κατά το 2000 (τότε που "ανέβαινε το χρηματιστήριο) οτι το κόμμα που κυβερνούσε (ΠΑΣΟΚ) είναι φοβερό στην οικονομία (αυτός ΝΔ εν τω μεταξύ), επειδή μείωσε το χρέος. Κι εγώ του λέω από πού προκύπτουν αυτά, εδώ από αυτά που βλέπω γύρω μου, δε γίνεται τίποτα τέτοιο, απλά "αερα" βλέπω. Ε, πού να ξέρω εγώ για τα swap? Μου τα είπανε?
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #48 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 03:45:56 pm »
Bitch, δεν θα φορτώσεις σ΄εμας τις δικές σου ενοχές!!  >:(
Ας πρόσεχες! Εμείς τι σου φταίμε...  ::)

ΥΓ. Συλλογική ευθύνη = μηδενική ατομική ευθύνη. Ποιος ωφελείται...;   ;)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #49 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 03:49:36 pm »
το ίδιο λέμε τελικα΄, αλλά εσύ επιμενεις να λες πως δεν έχεις ευθυνη. Αφού όλοι ξέραμε λίγο ή πολύ . όλοι ψιλιαστήκαμε τι γινόταν... δεν μιλήσαμε όμως... ή δεν μιλήσαμε αρκετά δυνατά ώστε να ακουστούμε.
Κάποτε ναι, ήμουν συνδικαλίστρια. Με τη ΔΑΚΕ. ( και ναι, φέρω ευθύνη ΚΑΙ για αυτό). Τώρα απέχω. Τους έχω απαγορεύσει να με βάζουν στα ψηφοδέλτια, έχω δηλώσει ευθαρσώς ότι δε με ενδιαφέρει αυτού του είδους ο συνδικαλισμός, όσο ήμουν εκπαιδευτικός μάλιστα είχα αυτο-διαγραφει και απο την ΟΛΜΕ γιατί τη θεωρώ άχρηστη τη συγκεκριμένη συνδρομή. Και δεν ειναι το ποσό - σιγά το ποσό στην τελική - 4 πακέτα τσιγάρα είναι, για πλάκα το χω!! Αλλά βλέπω τον αρχι-ιδιαιτερά πρόεδρο της τοπικής ΕΛΜΕ να γράφει ανακοίνωση "άν αποδειχθούν οι καταγγελίες τον γονέων φυσικά και καταδικάζουμε τους επίορκους που κάνουν ιδιαίτερα " και άλλες τέτοιες π.....ες και βγαίνω απ΄τα ρούχα μου.

Είναι σίγουρο ότι αυτά που ακούμε δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό. Αλλά στην παρούσα φάση θεωρώ πιο ωφέλιμο αντί να καθόμαστε και να κλαιγόμαστε να αρχίσουμε να προτείνουμε πράγματα. Θα μου πεις, και που τα προτείνουμε θα γι΄νει κάτι; Ποτέ δεν ξέρεις βρε Γιάννη. Εξάλλου νομίζεις εσύ τώρα ότι όσα γράφουμε εδώ μέσα τα διαβάζουμε μόνο μεταξύ μας; Σίγουρα όχι. Επομένως αν βγει μια συντονισμένη φωνή που δεν καταδικάζει άσκοπα αλλά αντιπροτείνει βιώσιμες λύσεις υπάρχει πιθανότητα κάποιος να ακούσει -α κόμα κι αν ει΄ναι για να την πλασάρει ως δική του φαεινή ιδέα!! Ας είναι κι έτσι!!  :) :)   :-* :-*

Πάνο μου όλοι έχουμε ευθύνη. Κάποιοι ώριμα το παραδέχονται και κάποιοι απλά επιλέγουν να κρυφτούν πίσω απ΄το δάχτυλό τους.

ΥΓ - πώς γίνεται η μηδενική ατομική ευθύνη να ισούται με τη συλλογική ευθύνη; Δηλαδή το σύνολο απαρτίζεται απο ποιόν ακριβώς;
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 25, 2012, 03:51:49 pm από bitch »

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #50 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 03:57:50 pm »
το ίδιο λέμε τελικα΄, αλλά εσύ επιμενεις να λες πως δεν έχεις ευθυνη. Αφού όλοι ξέραμε λίγο ή πολύ . όλοι ψιλιαστήκαμε τι γινόταν... δεν μιλήσαμε όμως... ή δεν μιλήσαμε αρκετά δυνατά ώστε να ακουστούμε.
Κάποτε ναι, ήμουν συνδικαλίστρια. Με τη ΔΑΚΕ. ( και ναι, φέρω ευθύνη ΚΑΙ για αυτό). Τώρα απέχω. Τους έχω απαγορεύσει να με βάζουν στα ψηφοδέλτια, έχω δηλώσει ευθαρσώς ότι δε με ενδιαφέρει αυτού του είδους ο συνδικαλισμός, όσο ήμουν εκπαιδευτικός μάλιστα είχα αυτο-διαγραφει και απο την ΟΛΜΕ γιατί τη θεωρώ άχρηστη τη συγκεκριμένη συνδρομή. Και δεν ειναι το ποσό - σιγά το ποσό στην τελική - 4 πακέτα τσιγάρα είναι, για πλάκα το χω!! Αλλά βλέπω τον αρχι-ιδιαιτερά πρόεδρο της τοπικής ΕΛΜΕ να γράφει ανακοίνωση "άν αποδειχθούν οι καταγγελίες τον γονέων φυσικά και καταδικάζουμε τους επίορκους που κάνουν ιδιαίτερα " και άλλες τέτοιες π.....ες και βγαίνω απ΄τα ρούχα μου.

Είναι σίγουρο ότι αυτά που ακούμε δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό. Αλλά στην παρούσα φάση θεωρώ πιο ωφέλιμο αντί να καθόμαστε και να κλαιγόμαστε να αρχίσουμε να προτείνουμε πράγματα. Θα μου πεις, και που τα προτείνουμε θα γι΄νει κάτι; Ποτέ δεν ξέρεις βρε Γιάννη. Εξάλλου νομίζεις εσύ τώρα ότι όσα γράφουμε εδώ μέσα τα διαβάζουμε μόνο μεταξύ μας; Σίγουρα όχι. Επομένως αν βγει μια συντονισμένη φωνή που δεν καταδικάζει άσκοπα αλλά αντιπροτείνει βιώσιμες λύσεις υπάρχει πιθανότητα κάποιος να ακούσει -α κόμα κι αν ει΄ναι για να την πλασάρει ως δική του φαεινή ιδέα!! Ας είναι κι έτσι!!  :) :)   :-* :-*

Πάνο μου όλοι έχουμε ευθύνη. Κάποιοι ώριμα το παραδέχονται και κάποιοι απλά επιλέγουν να κρυφτούν πίσω απ΄το δάχτυλό τους.

Τίθεται θέμα πόσο δυνατά μπορεί κάποιος να φωνάξει. Δε μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον που φωνάζει όσο μπορεί πιο δυνατά οτι δε φωνάζει αρκετά δυνατά. Αυτές τις δυνάμεις έχει, τόσο φωνάζει. Από τη στιγμή που φώναξε, μίλησε, τα είπε όσο μπορούσε δε μπορείς να του πείς οτι είναι ένοχος, που ακόμα και αν ήταν ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ το μερίδιο που του αναλογούσε, κι ακόμα παραπάνω.
Αυτοί που είχαν στα χέρια τους την ευθύνη και τη πλήρη δύναμη, και που οχι απλά μπορούσαν να φωνάξουν, αλλά αυτοί κρατούσαν στα χέρια τους τη μοίρα της χώρας και είχαν τη δυνατότητα ν' αλλάξουν πολλά, πότε θα πληρώσουν, παρακαλώ? Γιατί πρόσφατα ένας κύριος έβγαλε κι ένα βιβλίο, όπου μάλιστα κουνάει και το δάχτυλο σε όλους για τις ευθύνες τους, ενώ ο ίδιος, αν και έχει διατελέσει πρωθυπουργός, δε βρίσκει κάτι επιλήψιμο για τον εαυτό του.

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #51 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 03:59:47 pm »
Mα φυσικα και φταιμε ολοι ,οι μισοι ελπιζοντας να ''φαμε'' και εμεις απο τη πιτα κανοντας χειραψιες και δημοσιες σχεσεις βιτρινας και οι αλλοι μισοι μοιρολατρωντας για τη τυχη μας να μην εχουμε γνωριμιες- βυσματα και τονιζοντας ''εγω παω με το σταυρο στο χερι'' !Ολοι λοιπον φταιμε!!!!!! ;) ;) ;) :) :) :) :)
Χωρις να παραβλεψω βεβαια  οτι τη ''δυναμη'' την ειχαν οι πολιτικοι και αυτοι που τους στηριζαν!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 25, 2012, 04:03:11 pm από anixia »

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #52 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 04:05:11 pm »
Το "μαζί τα φάγαμε" έχει εφαρμογή (δυστυχώς) και στον χώρο της εκπαίδευσης..τι να πρωτοθυμηθεί κανείς ; την διασπάθιση-κατασπατάληση δημοσίου χρήματος στις πανεπιστημιακές σχολές  ; την ίδρυση σχολών στο κάθε κατσάβραχο για να εξυπηρετηθούν οι πελατειακές σχέσεις ;  τον χώρο της πρωτοβάθμιας -δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου οι διορισμοί είχαν ξεπεράσει κάθε όριο; την αμαρτωλή (με το α κεφαλαίο) ΠΔΣ; ο κατάλογος είναι  μακρύς και προκαλεί λύπη.΄
και λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα όπως και σε όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα βέβαια όσο σε καρέκλες υπουργείων κάθονται άτομα της ελληνικής φυλής..την λαμογιά την έχουμε στο αίμα μας πως να το κάνουμε..όσα στεγανά και να μας βάζουν οι Ευρωπαίοι πάντα θα βρίσκουμε ένα παράθυρο για να την κάνουμε..αν αναλάβουν επίτροποι Ευρωπαίοι σε κάθε υπουργείο όπου τίποτα δεν θα γίνεται χωρίς την υπογραφή τους έχουμε κάποιες ελπίδες να δούμε φως στον ορίζοντα..αν δεν τους χαλάσουμε βέβαια και αυτούς και τους κάνουμε σαν τα μούτρα μας...

nickitol

• Επισκέπτης
Απ:
« Απάντηση #53 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 04:05:22 pm »

Θα συμφωνησω.
Συμβαινει ο,τι και τωρα: Δε μιλαμε τοσο δυνατα οσο χρειαζεται.
 Η αν μιλαμε , μιλαμε για τα δευτερευοντα. Το λεει και ο τιτλος οτι βγαζουμε μονοι μας τα ματια μας, ενω θα επρεπε να βγαζουμε τα ματια αλλων.Εκτος και αν περιμενουμε να τα βγαλουν μονοι τους.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #54 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 04:08:49 pm »
πυρ ομαδόν ξεκινήσατε πρωινιάτικα;  :P :P :P
για να τα πάμε ένα - ένα :

Ελπίζω να το καταλαβαίνεις ότι το "πυρ" δεν αφορά εσένα προσωπικά, αλλά σε αυτά που γράφεις. Αλλά αφού με τους περισσότερους έχεις συμφωνήσει μην το θεωρείς "πυρ ομαδόν".

jak προφανώς ο στόχος είναι απολύσεις μεγαλύτερες του αριθμού των επίορκων. Το έγραψα και χθες, δεν ασκείται κοινωνική πολιτική τώρα. Τώρα ξεκαθαρίζει η κατάσταση και ξεκαθαρίζει με άσχημο τρόπο- και τα χειρότερα φυσικά έρχονται. Γιατί πχ όλα τα προηγούμενα χρόνια διορίζαμε ανεξέλεγκτα. Πχ στο περίφημο βιντεάκι που χτύπησε πολλά κλικ τις τελευταίες μέρες με τον αρχι-συνδικαλισταρά στο Δήμο Τρικαίων που μπαινόβγαινε με το έτσι θέλω και κατέβαζε διακόπτες και έβριζε τους συναδέλφους του κατάλαβε κανείς τι ζητουσε ο άνθρωπος αυτός; Ζητούσε να μην απολυθούν 200 άτομα. Οκ, κρίμα είναι οι άνθρωποι δεν το συζητώ... Αλλά τις επόμενες μέρες προκυπτει ότι ο Δήμος Τρικαίων μισθοδοτεί 1100 άτομα διοικητικών καθηκόντων! Θα τρελαθούμε τελείως; Χρειάζεται ο Δήμος Τρικαίων τόσους διοικητικούς; Τόσους δεν έχει ο Δήμος Αθηναίων ρε παιδιά, μην αγνοούμε τα αυτονόητα. Υπάρχει κόσμος που διορίστηκε απ΄το παράθυρο. Υπάρχει πολύς τέτοιος κόσμος παντού. Αυτός γιατί πρέπει να μείνει ντε και καλά εντός δημοσίου; Ή γιατί θα πρέπει να παραμείνει στην ίδια υπηρεσία και να μην μετακινηθεί εκεί που υπάρχουν κενές θέσεις ; Είναι τόσο παράλογο αυτό;

Μα αυτό ακριβώς λέω, ότι το κριτήριο για τους επίορκους είναι μια πρόφαση και μετά μέχρι να φτάσουν στον απαιτούμενο αριθμό απολύσεων θα παράγουν κριτήρια κατά το δοκούν.
Το γράφεις εξ`άλλου κι εσύ πιο κάτω.

nickitol συμφωνώ ΚΑΙ μαζί σου -εξάλλου το έγραψα και χθες - δεν τους έπιασε ξαφνικά πόνος να ξεσκαρτάρουν το δημόσιο. Πιέζουν άλλοι πιο πάνω και αυτοί εκτελούν εντολές. Αυτό είναι σαφές. Ωστόσο μην παραγνωρίζουμε και το γεγονός ότι το δημόσιο όντως χρειάζεται ξεσκαρτάρισμα. Ναι, να ξεσκαρτάρουν τα μεγάλα κεφάλια!! Να ξερες πόσο συμφωνώ!!

Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι άλλο θέμα. Εννοείται ότι οι επίορκοι δεν έπρεπε καν να εργάζονται σήμερα. Οι μετατάξεις όμως είναι άλλο θέμα και θα δεις ότι θα καταλήξουν εκεί που θα υπάρχουν οι λιγότερες αντιδράσεις για την υποδοχή, όπως π.χ. το υπουργείο Παιδείας.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #55 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 04:13:09 pm »
Γιάννη, αυτό ακριβώς που λέει ο nickitol ισχύει!! δεν μιλήσαμε αρκετά δυνατά!! Και γω μίλησα, σε κάποιες περιπτώσεις εισακούστηκα κιόλας και κάποια πράγματα άλλαξαν ....αλλά σε τοπικό επίπεδο. Πανελλαδικά; Τι άλλαξε; Τίποτα...

Και για να μη λες ότι πάντα βρίσκω να κράζω για τα κακά της εκπαίδευσης.... Έβλεπα τις προάλλες ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Κυμπουρόπουλου ( μαθητή με αναπηρία που τελικά κράτησε τη σημαία αρκετά χρόνια πριν -ήταν ο πρώτος που το κατάφερε - και τώρα απόφοιτος Ιατρικής και ειδικευόμενος ψυχίατρος.
Αυτός λοιπον ο απίστευτος νεαρός είπε κάτι που μου έμεινε: Ευχαριστώ την καθηγήτριά μου Ιωάννα Μακρή που κατάφερε και πιεσε ώστε να αλλάξει ο νόμος που τότε απαγόρευε σε μη αρτιμελείς μαθητές να κρατάνε τη σημαία.

Αυτή η λαμπρή εκπαιδευτικός προφανώς και φώναξε αρκετά ηχηρά ώστε να ακουστεί. Έτσι πρέπει και όλοι μας - εκπαιδευτικοί και μη!!

jak  εννοείται δεν το παίρνω προσωπικά το ζήτημα !! εξάλλου ξέρω ότι πολλές φορές εδώ μέσα χαλάω την πιάτσα αλλά οκ, δεν πειράζει.... όσο ο διάλογος παραμένει σε καλά και αξιοπρεπή επίπεδα, καλό είναι να ακούγονται όλες οι απόψες.

υγ. παντως αν τελικά καταλήξουν πολλές μετατάξεις στο υπουργειο παιδείας ίσως ενδυναμωθεί ο διοικητικός συνδικαλισμός. Τώρα διοικητικοί είμαστε λίγοι και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να πιέσουμε όσο θα θέλαμε.... μμμμ δεν είναι κακό σενάριο....   το θέμα βέβαια είναι πώς θα μάθεις στον καθαριστή του δήμου να περνάει μεταθέσεις...οκ...θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές!! Πάντως οι μεταταχθείσες απο την Ο.Α. σε δ/νσεις εκπ/σης απ΄ό,τι μαθαίνω καφέδες φτιάχνουν και κέικ προσφέρουν - εκτός ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΛΑΜΠΡΩΝ εξαιρέσεων.... 
Χρειάζεται και επιμόρφωση βρε σαϊνια των μετατάξεων εκεί πάνω στο υπουργειοοοοοοοοοοοοοο!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 25, 2012, 04:18:51 pm από bitch »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182693
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 665
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)