0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ο ιδιωτικός τομέας κινείται με τους δικούς του κανόνες..Δε γινεται να επιβάλεις απασχόληση τ. δ.υ. στον ιδιωτικό τομέα - που στο κάτω κάτω μπορεί και να μην του χρειάζονται κάποιες ειδικότητες.
apri πρέπει να καταλάβουμε ότι οι απολύσεις, διαθεσιμότητα, μετατάξεις κοκ δε γίνονται πλέον με βάσει κοινωνικά κριτήρια. Δεν ασκείται πλέον κοινωνική πολιτική. Έχουμε καταλάβει ότι πληρώνουμε τα λάθη του παρελθόντος; (για το οποίο παρελθον ΟΛΟΙ χωρίς εξαίρεση έχουμε ευθύνες ).
Και ενώ όλοι έχουν βαλθεί να αντιταχθούν, να δώσουν μάχες, να ματώσουν ή δεν ξέρω και γω τι άλλο κανείς δεν προτείνει κάτι διαφορετικό, κάτι χειροπιαστό, κάτι που να αποτελεί πραγματική λύση και όχι ευσεβή πόθο. Και μου τη δίνει αυτό το όχι σε όλα, η αντιδραση για την αντίδραση, για τη δημιουργια εντυπωσης χωρίς αντίκρισμα. Δυστυχώς , εφεξής μόνο κατόπιν υποδείξεων θα λειτουργεί το κράτος μας.
Προσπερνάμε το ότι κανείς δεν ξέρει τι θα απογίνουν όσοι απολυθούν; Προσπερνάμε ότι κανείς δεν ξέρει πόσοι θα απολυθούν το επόμενο χρονικό διάστημα με οποιοδήποτε κριτήριο θα ηχεί δίκαιο τη δεδομένη στιγμή; Μας αρκεί ό,τι γίνει, να γίνει με δίκαιη σειρά; Ή μήπως μας αρκεί η δίκαιη απόλυση, επειδή στον ιδιωτικό τομέα έγινε χωρίς καμία δικαιοσύνη;Και τι σου εμπνέει τόση εμπιστοσύνη ότι το ξεσκαρτάρισμα δεν θα εξελιχθεί σε αποψίλωση, αφού το κίνητρο δεν είναι λοιπόν η βελτίωση του κράτους αλλά η μείωση των δαπανών;Τι προτείνω; Αν θέλουν να κάνουν το οποιοδήποτε ξεσκαρτάρισμα, τουλάχιστον να φροντίσουν πρώτα να έχουν δημιουργήσει κάποιο εργασιακό διέξοδο, κάποιες θέσεις εργασίας. Αλλιώς, θα καταλήξουν να μειώνουν μεν τις δαπάνες, αλλά την ίδια στιγμή να μειώνουν και τα έσοδα (αφού η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών θα μειωθεί λόγω της ανεργίας) και να αυξάνουν την ύφεση (αφού η αγοραστική δύναμή τους θα μειωθεί). Μια τρύπα στο νερό...με την κοινωνία στον τοίχο.
Γιάννη μου αγαπημένε, είναι εύκολο να λέμε δε φταίω εγώ φταίει ο άλλος. Η αλήθεια όμως είναι ότι όλοι φταίμε - και δεν εξαιρώ κανέναν μας. Ναι οκ, εσύ κι εγώ δε βγάλαμε χρήματα στην Ελβετία ούτε δηλώσαμε σε offshore περιουσία που αντιστοιχεί στον ΑΕΠ, ούτε βέβαια φέραμε γερμένα υποβρύχια και άλλα ωραία. Εσύ κι εγώ όμως ΣΙΩΠΗΣΑΜΕ !! και αυτό είναι μέρος της ευθύνης. (να θυμίσω το γνωστό των Beatles -if you're not part of the solution then you're part of the problem? ) .Τι λύση δώσαμε όλοι εμείς τα προηγούμενα χρόνια παρά μόνο το έλα μωρέ, δε γ....ται; Γιατί μή μου πεις ότι τώρα ξαφνικά ακούσαμε και μάθαμε για ιδιαίτερα, φακελάκια, στημένες δίκες, πολεοδομικές παραβάσεις με το αζημίωτο, διορισμούς από το παράθυρο και ένα σωρό άλλα... Πού είδες βρε χριστιανέ ότι λέω Ναι σε όλα; Λέω ναι στην αργία των επιορκων. Όχι όμως ναι σε απολύσεις χωρις κριτήρια γενικότερα, ούτε ναι στο σάρωμα των εργασιακών δικαιωμάτων. Το θέμα μας εδώ είναι η αργία των επίορκων όχι όλο το Μνημόνιο 3!!
Γιάννη μου αγαπημένε, είναι εύκολο να λέμε δε φταίω εγώ φταίει ο άλλος. Η αλήθεια όμως είναι ότι όλοι φταίμε - και δεν εξαιρώ κανέναν μας. Ναι οκ, εσύ κι εγώ δε βγάλαμε χρήματα στην Ελβετία ούτε δηλώσαμε σε offshore περιουσία που αντιστοιχεί στον ΑΕΠ, ούτε βέβαια φέραμε γερμένα υποβρύχια και άλλα ωραία. Εσύ κι εγώ όμως ΣΙΩΠΗΣΑΜΕ !! και αυτό είναι μέρος της ευθύνης.
είσαι σίγουρος, Γιάννη, ότι δεν γνώριζες; Και γνωρίζεις τώρα; Δηλαδή τώρα τι έγινε; Μπαίνεις ξαφνικά στα υπουργικά συμβούλια, σου στέλνουν τώρα μέιλ οι υπουργοί και οι βουλευτές; άλλαξαν ξαφνικά τα ΜΜΕ σε ανεξάρτητα και υπερκομματικά; Ωστόσο, τώρα φαίνεσαι σίγουρος για τις αιτιάσεις σου,είσαι απόλυτα βέβαιος για το συνομωσιολογικο παιχνιδι που θα ακολουθήσει της αργίας των επίορκων έτσι; κάτι δεν μου πάει καλά εδώ .... όσα τραγούδια και να ανεβάσεις δε με πείθεις γλυκέ μου για την αθωότητά σου και την απαλλαγή σου απο τη συλλογική συν-ευθύνη!! Μπορεί εσύ ως Γιάννης να μην ήσουν παρών στη συμφωνία του Άκη με τα γερμανικά υποβρύχια ήσουν όμως παρών και το ζησες στο πετσί σου το όργιο της οικογενειιοκρατίας και της ανρωποφαγίας στο πανεπιστήμιο με τους υποψήφιους διδάκτορες. Ωστόσο προτίμησες να φύγεις παρά να μιλήσεις. Ένοχος λοιπόν!! Το ίδιο ένοχη κι εγώ, που έβλεπα να γίνονται ιδιαίτερα ΜΕΣΑ στο σχολείο μου εν ώρα κενών και προτίμησα να την κάνω με ελαφρά και να μην το προχωρήσω παρακάτω. Το ίδιο ένοχος και ο εκπαιδευτικός που πάσχιζε για ένα δίωρο στην ΠΔΣ όταν έβλεπε δίπλα του άλλους να παίρνουν 15 (τότε επιτρέπονταν) ώρες τα γνωστά βύσματα και να μην κάνουν ούτε μία!! Όλοι μας ένοχοι είμαστε Γιάννη, στο βαθμό που μας αναλογεί όλοι βοηθήσαμε να χτιστεί στο τερατούργημα αυτό που ονομάζεται σύγχρονη ελληνική κοινωνία.
είσαι σίγουρος, Γιάννη, ότι δεν γνώριζες; Και γνωρίζεις τώρα; Δηλαδή τώρα τι έγινε; Μπαίνεις ξαφνικά στα υπουργικά συμβούλια, σου στέλνουν τώρα μέιλ οι υπουργοί και οι βουλευτές; άλλαξαν ξαφνικά τα ΜΜΕ σε ανεξάρτητα και υπερκομματικά; Ωστόσο, τώρα φαίνεσαι σίγουρος για τις αιτιάσεις σου,είσαι απόλυτα βέβαιος για το συνομωσιολογικο παιχνιδι που θα ακολουθήσει της αργίας των επίορκων έτσι;
το ίδιο λέμε τελικα΄, αλλά εσύ επιμενεις να λες πως δεν έχεις ευθυνη. Αφού όλοι ξέραμε λίγο ή πολύ . όλοι ψιλιαστήκαμε τι γινόταν... δεν μιλήσαμε όμως... ή δεν μιλήσαμε αρκετά δυνατά ώστε να ακουστούμε. Κάποτε ναι, ήμουν συνδικαλίστρια. Με τη ΔΑΚΕ. ( και ναι, φέρω ευθύνη ΚΑΙ για αυτό). Τώρα απέχω. Τους έχω απαγορεύσει να με βάζουν στα ψηφοδέλτια, έχω δηλώσει ευθαρσώς ότι δε με ενδιαφέρει αυτού του είδους ο συνδικαλισμός, όσο ήμουν εκπαιδευτικός μάλιστα είχα αυτο-διαγραφει και απο την ΟΛΜΕ γιατί τη θεωρώ άχρηστη τη συγκεκριμένη συνδρομή. Και δεν ειναι το ποσό - σιγά το ποσό στην τελική - 4 πακέτα τσιγάρα είναι, για πλάκα το χω!! Αλλά βλέπω τον αρχι-ιδιαιτερά πρόεδρο της τοπικής ΕΛΜΕ να γράφει ανακοίνωση "άν αποδειχθούν οι καταγγελίες τον γονέων φυσικά και καταδικάζουμε τους επίορκους που κάνουν ιδιαίτερα " και άλλες τέτοιες π.....ες και βγαίνω απ΄τα ρούχα μου. Είναι σίγουρο ότι αυτά που ακούμε δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό. Αλλά στην παρούσα φάση θεωρώ πιο ωφέλιμο αντί να καθόμαστε και να κλαιγόμαστε να αρχίσουμε να προτείνουμε πράγματα. Θα μου πεις, και που τα προτείνουμε θα γι΄νει κάτι; Ποτέ δεν ξέρεις βρε Γιάννη. Εξάλλου νομίζεις εσύ τώρα ότι όσα γράφουμε εδώ μέσα τα διαβάζουμε μόνο μεταξύ μας; Σίγουρα όχι. Επομένως αν βγει μια συντονισμένη φωνή που δεν καταδικάζει άσκοπα αλλά αντιπροτείνει βιώσιμες λύσεις υπάρχει πιθανότητα κάποιος να ακούσει -α κόμα κι αν ει΄ναι για να την πλασάρει ως δική του φαεινή ιδέα!! Ας είναι κι έτσι!! Πάνο μου όλοι έχουμε ευθύνη. Κάποιοι ώριμα το παραδέχονται και κάποιοι απλά επιλέγουν να κρυφτούν πίσω απ΄το δάχτυλό τους.
το ίδιο λέμε τελικα΄, αλλά εσύ επιμενεις να λες πως δεν έχεις ευθυνη. Αφού όλοι ξέραμε λίγο ή πολύ . όλοι ψιλιαστήκαμε τι γινόταν... δεν μιλήσαμε όμως... ή δεν μιλήσαμε αρκετά δυνατά ώστε να ακουστούμε.
πυρ ομαδόν ξεκινήσατε πρωινιάτικα; για να τα πάμε ένα - ένα :
jak προφανώς ο στόχος είναι απολύσεις μεγαλύτερες του αριθμού των επίορκων. Το έγραψα και χθες, δεν ασκείται κοινωνική πολιτική τώρα. Τώρα ξεκαθαρίζει η κατάσταση και ξεκαθαρίζει με άσχημο τρόπο- και τα χειρότερα φυσικά έρχονται. Γιατί πχ όλα τα προηγούμενα χρόνια διορίζαμε ανεξέλεγκτα. Πχ στο περίφημο βιντεάκι που χτύπησε πολλά κλικ τις τελευταίες μέρες με τον αρχι-συνδικαλισταρά στο Δήμο Τρικαίων που μπαινόβγαινε με το έτσι θέλω και κατέβαζε διακόπτες και έβριζε τους συναδέλφους του κατάλαβε κανείς τι ζητουσε ο άνθρωπος αυτός; Ζητούσε να μην απολυθούν 200 άτομα. Οκ, κρίμα είναι οι άνθρωποι δεν το συζητώ... Αλλά τις επόμενες μέρες προκυπτει ότι ο Δήμος Τρικαίων μισθοδοτεί 1100 άτομα διοικητικών καθηκόντων! Θα τρελαθούμε τελείως; Χρειάζεται ο Δήμος Τρικαίων τόσους διοικητικούς; Τόσους δεν έχει ο Δήμος Αθηναίων ρε παιδιά, μην αγνοούμε τα αυτονόητα. Υπάρχει κόσμος που διορίστηκε απ΄το παράθυρο. Υπάρχει πολύς τέτοιος κόσμος παντού. Αυτός γιατί πρέπει να μείνει ντε και καλά εντός δημοσίου; Ή γιατί θα πρέπει να παραμείνει στην ίδια υπηρεσία και να μην μετακινηθεί εκεί που υπάρχουν κενές θέσεις ; Είναι τόσο παράλογο αυτό;
nickitol συμφωνώ ΚΑΙ μαζί σου -εξάλλου το έγραψα και χθες - δεν τους έπιασε ξαφνικά πόνος να ξεσκαρτάρουν το δημόσιο. Πιέζουν άλλοι πιο πάνω και αυτοί εκτελούν εντολές. Αυτό είναι σαφές. Ωστόσο μην παραγνωρίζουμε και το γεγονός ότι το δημόσιο όντως χρειάζεται ξεσκαρτάρισμα. Ναι, να ξεσκαρτάρουν τα μεγάλα κεφάλια!! Να ξερες πόσο συμφωνώ!!