*

Αποστολέας Θέμα: Υπεύθυνοι Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης ποιότητας στους Δήμους  (Αναγνώστηκε 218772 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alfieri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Φίλε foibos81, το ΙΝΕΔΙ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος alfieri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Να ενημερωθείς Giota μου και να επανέλθεις. Όσο και να μην το θέλουν κάποιοι, εμείς οι Υπεύθυνοι Εκπαίδευσης και Διαφάλισης Ποιότητας, είμαστε εκπαιδευτικοί, ασχολούμαστε με την εκπαίδευση, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΙΝΕΔΙ

Αποσυνδεδεμένος alfieri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Giota, ξέρεις ότι εμείς οι Υπεύθυνοι Εκπαίδευσης και Διασφάλισης Ποιότητας που είμαστε εκπαιδευτικοί με εμπειρία, έχουμε πτυχία, μεταπτυχιακά, και Διδακτορικά κάνουμε μια πολύ δύσκολη και υπέυθυνη εργασία στους Δήμους (είμαστε οι πυλώνες τησ Δια

Αποσυνδεδεμένος foibos81

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Giota, ξέρεις ότι εμείς οι Υπεύθυνοι Εκπαίδευσης και Διασφάλισης Ποιότητας που είμαστε εκπαιδευτικοί με εμπειρία, έχουμε πτυχία, μεταπτυχιακά, και Διδακτορικά κάνουμε μια πολύ δύσκολη και υπέυθυνη εργασία στους Δήμους (είμαστε οι πυλώνες τησ Δια

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Giota

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Θα ρωτήσω κι εγώ την εφορία μου. Προτρέπω και τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Αν και σε εμάς πούνε οτι παίρνουμε απαλλαγή από το ΦΠΑ τότε μάλλον είναι το νόμιμο.
Θα σας ενημερώσω.

Αποσυνδεδεμένος alfieri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Φίλε foibos81, το ΙΝΕΔΙ

Αποσυνδεδεμένος alfieri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Φίλε foibos81, είμαι σίγουρος ότι κατάλαβες τη διαφορά μεταξύ διδακτικού έργου και εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Οπότε δεν σου κρατάω καμμία κακία! Αντίθετα σε θεωρώ συνάδελφο εκπαιδευτικό και σου προτείνω αντί να κιτάμε ο ένας τον άλλον με καχυποψία, να ενωθούμε ενάντια στην αδικία. Κι εγώ, κι εσύ και πολλοί άλλοι εδώ μέσα, είμαστε μορφωμένοι άνθρωποι, με σπουδες σε ΑΕΙ, μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Είμαστε όμως με σύμβαση και κάθε τόσο μένουμε άνεργοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Και τις μικρές περιόδους κατά τις οποίες εργαζόμαστε, ο μισθός μας δεν είναι ικανοποητικός. Κάποιοι άλλοι, όμως, με λιγότερα προσόντα από εμάς έχουν μπεί με μέσον στο δημόσιο. Έτσι, αν πας στο ΙΝΕΔΙ

Αποσυνδεδεμένος alfieri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Φίλε foibos81, νομίζεις ότι οι εφορίες δεν ξερουν τη δουλειά τους και ότι τους έχουμε ξεφύγει και περιμένουνεσένα να μας καρφώσεις, να μας καταδώσεις; Οι εφορίες, σε πληροφορώ, προσπαθούν να εισπράξουν με κάθε τρόπο και εμάς μας απαλάσσουν από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ, επειδή δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά! Επειδή παρέχουμε εκπαιδευτικές υπηρεσίες, οι οποίες δεν υπόκεινται σε παρακράτηση ΦΠΑ. Και να πάς σε όλες τις εφορίες να καταδίδεις και να καρφώνεις εμάς τους συναδέλφους σου, θα γελοιοποιηθείς! Όμως σου ξαναλέω, ότι δεν θα έπρεπε να μας μισείς γιατί είμαστε συνάδελφοι και συνεργάτες και έχουμε κοινά συμφέροντα, όπως σου έφραψα και στο προηγούμενο μήνυμα! Εγώ δεν θα κάρφωνα, δεν θα κατέδιδα ποτέ κάποιον συνάδελφο! Παρόλαυτα, θεωρώ ότι αυτά τα περί καρφώματος τα είπες επειδή είσαι λυπημένος με τη γενικώτερη κατάσταση στην Ελλάδα της ανεργίας, και παρασύρθηκες! Οπότε σε κατανοώ! Εσύ αν θες, βρίσε εμένα και τους Υπεύθυνους Εκπαίδευσης όσο θές! Εκ μέρους μου το θέμα θεωρείται λήξαν! Φιλικα!

Αποσυνδεδεμένος Maria_I

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Μια απλή ερώτηση για όλα αυτά που γράφετε:

1. Δεν υπάρχει κανείς που να έχει υπογράψει σύμβαση και να έχει κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες στον ΟΑΕΕ; Τότε μόνο θα ξέρει κάποιος τι ισχύει και τι δεν ισχύει... Και είναι σίγουρο πως ότι ισχύσει για τον έναν, θα ισχύσει για όλους!...

Οσο για το τι είναι εκπαιδευτική/διδακτική προϋπηρεσία και μη, ο νομοθέτης την ορίζει διαφορετικά και διαφορετικά ο γλωσσολόγος. Επειδή το διάβασα κάπου παραπάνω: ο σύμβουλος ή ο διευθυντής εκπαίδευσης ασκούν διοικητικά καθήκοντα, έχοντας χρόνια εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας. Υπάρχουν, όμως, σε αρκετές διευθύνσεις της χώρας (Α/θμιας &

Αποσυνδεδεμένος alfieri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ο σχολικός σύμβουλος και ο διευθυντής σχολείου, ασκούν κυρίως εκπαιδευτικά καθήκοντα και δευτερευόντως διοικητικά. Δεν ασκούν διδακτικά καθήκοντα. Μπερδεύεις λίγο, τη διδασκαλία με τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Ο σχεδιασμός των τμημάτων μάθησης π.χ. που κάνει ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης, είναι καθαρά εκπαιδευτική λειτουργία. Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις που διεξάγει ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης, στα πλαίσια των οποίων μοιράζει επιμορφωτικό υλικό στους εκπαιδευτές, είναι καθαρά εκπαιδευτική λειτουργία. Ο ίδιος ο τίτλος "Υπεύθυνος Εκπαίδευσης", μιλάει από μόνος του. Ας αφήσουμε όμως να δούμε τί θα γίνει στην πράξη. Όμως να μην θεωρείς καθόλου δεδομένο πως ότι ισχύσει για έναν, θα ισχύσει για όλους! Γιατί υπάρχουν διαφορές από Δ.Ο.Υ. ΣΕ Δ.Ο.Υ. Και σου φέρνω αμέσως ένα παράδειγμα: μίλησα με 10 Υπεύθυνους Εκπαίδευσης που πήγαν να κάνουν έναρξη επιτηδεύματος. Τους μισούς, κάποιες Δ.Ο.Υ. τους υποχρέωσαν να εγγραφουν στα κατα τόπους επαγγελματικά επιμελητήρια, ενώ τους άλλους μισούς, κάποιες άλλες Δ.Ο.Υ, τους είπαν ότι δεν χρειάζεται να εγγραφουν σε κάποιο επιμελητήριο. Εγώ για να τους πείσω τους παρουσίασα το εξής: http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?8263-%CE%95%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%A0%CF%8C%CF%84%CE%B5-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%B5%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5-%CF%8C%CF%87%CE%B9  Πώς είσαι τόσο σίγουρη ότι δεν θα γίνει το ίδιο και με τον ΦΠΑ; Αν δεν διεκδικείς τα δικαιώματά σου, αυτά δεν είναι δεδομένα, και αν εσύ επαναπαυθείς και παίρνεις μισθό 580 ευρώ ενώ κάποιοι άλλοι διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και παίρνουν μισθό 1000, μάλλον θα φταις εσυ για την κατώτερη μοίρα σου.

Αποσυνδεδεμένος alfieri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Αγαπητή MARIA_I, ήδη υπάρχουν Υπεύθυνοι Εκπαίδευσης και Δασφάλισης ποιότητας δύο ταχυτήτων. Είναι αυτοί που υποχρεώθκαν να εγγραφου στο επαγγελματικά επιμελητήρια και πληρώνουν εισφορά 50 ευρώ/χρόνο και κάποιοι που δεν υποχρεώθηκαν να εγγραφούν σε επιμελητήρια ή αντέδρασαν σε όσα τους είπαν οι Δ.Ο.Υ. και διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους κα δεν πληρώνουν 50 ευρώ/χρόνο! Κατά τον ίδιο τρόπο, ενδέχεται εγώ ή κάποιος άλλος που θα διεκδικήσω τα δικαιώματά μου και παρουσιάσω τον σχετικό νόμο να απαλλαγώ από τον ΦΠΑ κι εσύ που νομίζεις ότι τα ίδια συμβαίνουν παντού, να επιβαρύνεσαι με 322ευρώ/μήνα! Τότε ποιός θα φταίει;
1) Εγώ που διεκδίκησα τα δικαιώματά μου και πέτυχα να μην πληρώνω ΦΠΑ, όπως δικαιούμαι;
2) Εσύ που επαναπαύθηκες στο ψεύτικο δόγμα "το ίδιο θα ισχύσει για όλους";
3) Το ανοργάνωτο κράτος;
4) Κανείς;
Σε κάθε περίπτωση, αν εσύ τελικά πληρώνεις 322 ευρώ/μήνα, οι άλλοι που δεν θα πληρώνουν τίποτα επειδή θα έχουν υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους δεν πρόκειται να στο πούν (διότι στην Ελλάδα της κρίσης όλοι φοβούνται)! Κι εσύ θακοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου. Πάντως εγώ που δεν φοβάμαι σου λέω ότι 322 ευρώτο μήνα δεν τα πληρώνω, διότι ο νόμος με καλύπτει, έχω ρωτήσει λογιστές, εφορία,τον πατέρα μου που είναι νομικός και -το βασικώτερο- γιατί αν τα πληρώσω στοκράτος αυτά τα 322 ευρώ, τα υπόλοιπα χρήματα δεν μου φτάνουν για να ζήσω. Όποιοι έχουν άλλα εισοδήματα ή τους δίνει επίδομα η μαμά, ας επαναπαυθούν και ας κάνου ο,τι τους πουν τυχον κακώς πληροφορημένοι υπάλληλοι των ΔΟΥ, όπως συνέβη και με το θέμα της εγγραφής στα επιμελητήρια! Φιλικά και συναδελφικά!

Αποσυνδεδεμένος δηιάνειρα

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Καλά είναι η αλήθεια ότι δεν το θεωρώ καθόλου λογικό να σου κρατάνε 23% φόρο+20% πάλι φόρο+τεβε άλλα 200 ευρώ. και στο τέλος τα 1400 να γίνονται 600, δηλαδή λογικά να το πάρεις κάτι δεν πάει καλά εδώ.

Αποσυνδεδεμένος Maria_I

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ο σχολικός σύμβουλος και ο διευθυντής σχολείου, ασκούν κυρίως εκπαιδευτικά καθήκοντα και δευτερευόντως διοικητικά. Δεν ασκούν διδακτικά καθήκοντα. ..... Ο ίδιος ο τίτλος "Υπεύθυνος Εκπαίδευσης", μιλάει από μόνος του. ..... Όμως να μην θεωρείς καθόλου δεδομένο πως ότι ισχύσει για έναν, θα ισχύσει για όλους! Γιατί υπάρχουν διαφορές από Δ.Ο.Υ. ΣΕ Δ.Ο.Υ. Και σου φέρνω αμέσως ένα παράδειγμα: μίλησα με 10 Υπεύθυνους Εκπαίδευσης που πήγαν να κάνουν έναρξη επιτηδεύματος. Τους μισούς, κάποιες Δ.Ο.Υ. τους υποχρέωσαν να εγγραφουν στα κατα τόπους επαγγελματικά επιμελητήρια, ενώ τους άλλους μισούς.... Αν δεν διεκδικείς τα δικαιώματά σου, αυτά δεν είναι δεδομένα, και αν εσύ επαναπαυθείς και παίρνεις μισθό 580 ευρώ ενώ κάποιοι άλλοι διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και παίρνουν μισθό 1000, μάλλον θα φταις εσυ για την κατώτερη μοίρα σου.

Νομίζω πως παίζουμε με τις λέξεις! Και σίγουρα δεν είναι αυτή η ουσία!

Διευθυντής/σύμβουλος ασκούν υπηρεσίες στη διοίκηση της εκπαίδευσης, ορισμένες-συγκεκριμένες-αποσαφηνισμένες από το Υπουργείο/το νομοθέτη/οποιαδήποτε άλλο αρμόδιο! Δεν θα κρίνω/δε θα ερμηνεύσω ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος -πλην των αρμοδίων- το είδος των καθηκόντων τους, το φορολογικό σύστημα, κλπ. Ενα ολόκληρο σύστημα το έχει ήδη κάνει -καλώς ή κακώς- πριν από εμάς και για εμάς.

Σύγκριση, επίσης, μεταξύ Υπευθύνων των ΚΔ

Αποσυνδεδεμένος alfieri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Μα τί κάνουμε εδώ; Τους συναδέλφους ενημερώνουμε! Και είμαστε και αποφασισμένοι μάλιστα! Εφόσον ο νόμος μας καλύπτει, δεν πρόκειται να πληρώσουμε ούτε μισό ευρώ ΦΠΑ! Άλλωστε, αν πληρώναμε τον παράνομο ΦΠΑ, τα χρήματα που θα περίσσευαν, δεν θα μας έφταναν για να ζήσουμε! Το τί θα κάνουμε, λοιπόν, εμείς οι Υπεύθυνοι Επαίδευσης με την εφορία, είναι δικό μας θέμα, του καθενός ατομικά! Στο ΙΝΕΔΙ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182593
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)