*

Αποστολέας Θέμα: Υπεύθυνοι Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης ποιότητας στους Δήμους  (Αναγνώστηκε 218736 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alfieri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
MARIA_I, δεν ξέρω αν είσαι υπάλληλος αορίστου χρόνου ή στέλεχος του ΙΝΕΔΙ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Maria_I

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Μα τί κάνουμε εδώ; Τους συναδέλφους ενημερώνουμε! Και είμαστε και αποφασισμένοι μάλιστα!..... Στο ΙΝΕΔΙ

Αποσυνδεδεμένος alfieri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
ΤΟ ΙΝΕΔΙ

Αποσυνδεδεμένος alfieri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
MARIA_I έχεις απόλυτο δίκιο! Το ΙΝΕΔΙ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος ioannis00

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Αγαπητοί συνάδελφοι το πρώτο για το οποίο θα παρακαλέσω είναι να πέσουν οι τόνοι. Σε μια περίοδο όπου οι εργαζόμενοι, όλοι οι εργαζόμενοι, δέχονται μια τέτοιου μεγέθους επίθεση, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι να στρέφονται οι μεν εναντίον των δε. Υπεύθυνοι εναντίον εκπαιδευτών, στη συνέχεια Υπεύθυνοι Εκπαίδευσης εναντίον Υπεύθυνων Οργάνωσης, Υπεύθυνοι Οργάνωσης με πτυχίο εναντίον όσων δεν έχουν πτυχίο…αυτή η κατρακύλα δεν έχει τέλος.

Στην ουσία τώρα: Μέχρι πρόσφατα  οι Δ.Ο.Υ., έχοντας υπόψη τις σχετικές ερμηνευτικές εγκυκλίους και ερμηνεύοντας στενά το ν. 2859/2000, που απαλλάσσει την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης απ’ τον Φ.Π.Α., αναγνώριζαν την απαλλαγή αυτή μόνο σε όσους ασκούσαν διδακτικό έργο και όχι σ’ όσους ασκούσαν διοικητικό έργο σε εκπαιδευτικές δομές. Αυτό το γνωρίζω και από προσωπική εμπειρία, αλλά  και απ’ την εμπειρία πολλών συναδέλφων που όλοι είχαν υπαχθεί στον Φ.Π.Α.  Επίσης υπάρχει και ο Οδηγός του Υπουργείου Οικονομικών για την απαλλαγή απ’ τον Φ.Π.Α., που επικαλέστηκε ο/η Alfieri, και ο οποίος θέτει πέντε τουλάχιστο προϋποθέσεις προς τούτο.

Ο/Η Alfieri υποστηρίζει ότι οι Υπεύθυνοι Εκπαίδευσης  Κ.Δ.

Αποσυνδεδεμένος alfieri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Συνάδελφε ioannis00, μιλάς και εκφράζεσαι πολύ ανώριμα και παρασύρεσαι απότον φθόνο και την ημιμάθεια. Απλά θα ήθελανα σου υπενθυμίσω ότι οι Υπεύθυνοι Εκπαίδευσης προσφέρουν κυρίως εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Αυτό δεν θα το κρίνει ούτε το Υπουργείο Οικονομικών, ούτε οι ΔΟΥ, όπως λανθασμενα αναφέρεις συμφωνόντας με την λάθος άποψη της MARIA_I. Αυτό έχει κριθεί από το νομοθέτη. Και οι Δ.Ο.Υ. είναι υποχρεωμένες να εφαρμόσουν τον νόμο. Αν δεν το έκαναν, θα μας δικαίωνε ο δικαστής.
Τα πέντε σημεία που ορίζει ο νόμος περιγράφονται ξεκάθαρα στις συμβάσεις έργου του ΙΝΕΔΙ
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 20, 2013, 12:09:32 pm από alfieri »

Αποσυνδεδεμένος alfieri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Εγώ δεν πρόκειται να πληρώσω ΦΠΑ, ακόμα κι αν αυτό είναι παράνομο κι ας έρθει η αστυνομία να με συλλάβει! Αν πληρώσω ΦΠΑ ΤΑ 550 ευρώ που περισσεύουν δεν μου φτάνουν για να ζήσω! Και δεν γνωρίζω κανένα στέλεχος στο ΙΝΕΔΙ

Αποσυνδεδεμένος Maria_I

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Συνάδελφε ioannis00, μιλάς και εκφράζεσαι πολύ ώριμα. Απλά θαήθελανα σου υπενθυμίσω ότι οι Υπεύθυνοι Εκπαίδευσης προσφέρουν κυρίως εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Αυτό δεν θα το κρίνει ούτε το Υπουργείο Οικονομικών, ούτε οι ΔΟΥ, όπως λανθασμενα αναφέρεις συμφωνόντας με την λάθος άποψη της MARIA_I. Αυτό έχει κριθεί από το νομοθέτη. Και οι Δ.Ο.Υ. είναι υποχρεωμένες να εφαρμόσουν τον νόμο. Αν δεν το έκαναν, θα μας δικαίωνε ο δικαστής.
Τα πέντε σημεία που ορίζει ο νόμος περιγράφονται ξεκάθαρα στις συμβάσεις έργου του ΙΝΕΔΙ

Αποσυνδεδεμένος alfieri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Τουλάχιστον, εσύ MARIA_I δεν καταδίκασες τους Υπεύθυνους Εκπαίδευσης, όπως έκανε όλο χαρά ο ioannis00! Κάτι είναι κι αυτό! Αυτό με τα επιμελητήρια που δεν έχει κλείσει, τί εννοείς; Ότι όσοι πλήρωσαν συνδρομή, θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους; Τα επιμελητήρια δεν επιστρέφουν χρήματα! Η' όσοι έκαναν έναρξη χωρίς να γραφτούν σε επιμελητήριο, θα πάνε να γραφτούν; Θα τους υποχρεώσεις μήπως εσύ; Το λάθος έγινε και δεν διορθώνεται! Το θέμα είναι ότι κάποιοι υπάκουσαν τυφλά σε λάθος εντολές και έχασαν χρήματα! Το θέμα είναι να μην χάσουν κι άλλα περισσότερα! Μακάρι να ήταν δυνατό να δράσουμε συλλογικά, αλλά ακόμα ούτε γνωριζόμαστε, ούτε έχουν υπογράψει όλοι συμβάσεις! Αν κάποιοι πέσουν σε νομοταγείς εφορίες και δεν πληρώσουν ΦΠΑ και τοκρατήσουν μυστικό, πώς θα το μάθουν οι άλλοι που ίσως πληρώσουν; Όλοι φοβούνται να δώσουν πληροφορίες διότι φοβούνται όσους θα ήθελαν να τους βλάψουν επειδή τους φθονούν (όπως ο ioannis00). Αναφορικά με τους συλλόγους, ο προηγούμενος σύλλογος δεν εξέφραζε όλα τα μέλη! Ίσως είναι καλό να υπάρξουν δύοή τρεις σύλλογοι για να διασφαλιστεί η δημορατικότητα! Συμφωνώ με την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων, αλλά υπάρχει μίσος, MARIA_I και το ξέρεις! Πάντως να ξέρεις, MARIA_I, ότι πρώτα επιβιώνεις, τρως εσύ και το παιδί σου και πληρώνεις το ενοίκιό σου και μετά πληρώνεις τους φόρους! Είναι λοιπόν σίγουρο ότι κανείς δεν πρόκειται να πληρώσει ΦΠΑ, ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που οι υπηρεσίες κρίνουν ότι πρέπει να πληρωθεί! Διότι με 400 και 500 ευρώ μισθό δεν ζεις και θα σε δικαίωναν τα δικαστήρια!

Αποσυνδεδεμένος ioannis00

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Συνάδελφε alfieri αυτή θα είναι η τελευταία παρέμβασή μου σχετικά με το ζήτημα του Φ.Π.Α. Εκτιμώ πως ότι σχετικό ήταν να ειπωθεί ειπώθηκε και δεν σκοπεύω να επενδύσω περισσότερο χρόνο σ’ ένα φόρουμ ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων, όταν τα διάφορα ζητήματα κρίνονται σε άλλους θεσμούς.

Ο νομοθέτης ορίζει ότι οι υπηρεσίες εκπαίδευσης απαλλάσσονται απ’ το Φ.Π.Α., δεν προσδιορίζει ποιες είναι αυτές. Αν  ήταν τόσο ξεκάθαρο αυτό, δεν θα είχαν εκδοθεί τόσες σχετικές ερμηνευτικές εγκύκλιοι. Τους νόμους τους εφαρμόζουν τα αρμόδια διοικητικά όργανα της πολιτείας, ερμηνεύοντας αναγκαστικά το νόμο για να μπορέσουν να τον εφαρμόσουν. Αν κάποιος διαφωνεί με την ερμηνεία τους,  προσφεύγει στα δικαστήρια που είναι αρμόδια κατά το Σύνταγμα για την ορθή εφαρμογή των νόμων.

Για τις πέντε προϋποθέσεις του νόμου επισήμανα ότι κρατώ επιφυλάξεις γιατί δεν έχω δει τις συμβάσεις έργου των Υπεύθυνων Εκπαίδευσης. Αλλά και πάλι δεν είναι η δική μου ή η δική σου γνώμη που θα κρίνουν το ζήτημα. Όσο για το ότι δεν είμαι νομικός, μην είσαι τόσο σίγουρος.

Δεν ισχυρίστηκα ότι είναι κανένας υποχρεωμένος να αναφέρει τα φορολογικά του δεδομένα στο φόρουμ.. Αυτό που έγραψα είναι ότι η απόκρυψη στοιχείων ή η δήλωση ψευδών στοιχείων με στόχο την παραπλάνηση των υπολοίπων συναδέλφων είναι λανθασμένη και κυρίως αναποτελεσματική τακτική. 

Δεν θα επιμείνω για τα προσόντα των επιλεγέντων Υπεύθυνων Εκπαίδευσης. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να συμβουλευθεί τους σχετικούς πίνακες για να διαπιστώσει τα ποσοστά όσων έχουν σχετικά μεταπτυχιακά και διοικητική εμπειρία. Η διδακτική εμπειρία δεν μπορεί να τεκμηριωθεί απ’ τους πίνακες, γιατί, όπως προανέφερα, δεν αποτελούσε μοριοδοτούμενο προσόν.

Γενικά φοβάμαι ότι δεν έχεις καταλάβει το νόημα των παρεμβάσεών μου. Δεν απαίτησα σε καμία περίπτωση να πληρώνουν, και μάλιστα παράνομα, οι Υπεύθυνοι Εκπαίδευσης Φ.Π.Α. , ούτε φυσικά αμφισβήτησα το δικαίωμά σου να χειριστείς όπως εσύ νομίζεις το ζήτημα του Φ.Π.Α. με τη Δ.Ο.Υ. σου. Άλλους προβληματισμούς προσπάθησα να θέσω, αλλά…Όσον αφορά στην άποψη σου ότι έχασα την ψυχραιμία μου, όλοι σ’ αυτό το φόρουμ κρίνουν και κρίνονται.

Τέλος, σχετικά με τα περί δικού μου μίσους, φθόνου και ζήλιας για τους Υπεύθυνους Εκπαίδευσης,  το μόνο που επιτρέπω στον εαυτό μου να γράψει εδώ  είναι πως είναι κρίμα να βγάζεις τόσο βιαστικά συμπεράσματα για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις και κυρίως να τους προσβάλλεις, παρασυρμένος απ’ τον αδικαιολόγητο φόβο σου ότι δήθεν προσπαθούν να σε υποχρεώσουν να πληρώσεις Φ.Π.Α., τον οποίο απόλυτα δικαιολογημένα προσπαθείς να αποφύγεις, επικαλούμενος το σχετικό νομικό πλαίσιο. Με την ευκαιρία δεν είναι μου είναι εύκολο να μισήσω- φθονήσω- ζηλέψω κάτι το οποίο πιθανότατα θα  είμαι πολύ σύντομα. Καληνύχτα συνάδελφε (χωρίς εισαγωγικά) alfieri.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 20, 2013, 01:55:59 am από ioannis00 »

Αποσυνδεδεμένος alfieri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Φίλε ioanis00, ούτε κι εγώ έχω σκοπό να ασχοληθώ παραπάνω με το θέμα, διότι έχει εξαντληθεί!

Δεν είσαι νομικός κι αυτό φαίνεται από τον τρόπο που εκφράζεσαι -κι αν είσαι,είσαι πολύ κακός νομικός! Ένας νομικός δεν θα έβγαζε τοσο γρήγορα καταδικαστικές αποφάσεις παρασυρμένος από το μίσος.

Αν ήσουν συνάδελφος, θα έπρεπε να έυχεσαι να μην πληρώνουμε εμείς οι Υπεύθυνοι Εκπαίδευσης ΦΠΑ! Εσύ, όχι μόνο δεν το εύχεσαι, όχι μόνο "νίπτεις τας χείρας σου", αλλά από τα λόγια σου φαίνεται ότι θα ήθελες να πληρώνουμε! Αν ήσουν συνάδελφος θα ήσουν απροκάλυπτα υπέρ μας. Αλλά δεν είσαι υπέρ μας, δεν μπορείς να κρύψεις τον φθόνο σου (το ίδιο και η MARIA_I)! Άρα το "συνάδελφος" μπαίνει μέσα σε πάρα πολλά εισαγωγικά! Αν ήταν έτσι οι συνάδελφοι, πώς θα ήταν οι εχθροί, άραγε;

Τα φορολογικά στοιχεία του καθενός είναι προσωπικά δεδομένα και αν πετύχουμε κάτι εμείς οι Υπεύθυνοι Εκπαίδευσης, εννοείται ότι δεν θα έρθουμε να στο πούμε εδώ στο φόρουμ, για να μη μας καρφώσεις στο ΙΝΕΔΙ
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 20, 2013, 12:30:22 pm από alfieri »

Αποσυνδεδεμένος Άστρο

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Καλημέρα σας!

Μετά απο επικοινωνία μου εχθές το μεσημέρι με ΙΝΕΔΙ
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Αποσυνδεδεμένος alfieri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Καλημέρα σας!

Μετά απο επικοινωνία μου χθές το πρωί με ΙΝΕΔΙ
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 20, 2013, 01:44:59 pm από alfieri »

Αποσυνδεδεμένος Άστρο

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
alfieri, μακάρι να ισχύουν ολα οσα παραθέτεις! Θα ευνοήσουν όλους μας ανεξαιρέτως!
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182568
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)