0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οταν κάποιος επιδοτείται για 2η φορά πρέπει να έχει 125 ένσημα τα οποία μετρώνται απο την νέα πρόσληψη (π.χ. 21/9) κ μέχρι κ 2 μήνες πριν την ημερομηνία απόλυσης.Για αυτό είμαι απόλυτα σίγουρη..έχεις δίκιο όμως οτι δεν γίνεται κατανοητό απο τον τρόπο που είναι γραμμένο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.Αυτός είναι κ ο λόγος που το ξεκαθάρισα ρωτώντας υπαλλήλους του ΟΑΕΔ.Δεν απαντώ σε ερωτήσεις συναδέλφων αν δεν γνωρίζω σχετικά.
Παράθεση από: domenica στις Οκτωβρίου 08, 2009, 01:11:45 amΟταν κάποιος επιδοτείται για 2η φορά πρέπει να έχει 125 ένσημα τα οποία μετρώνται απο την νέα πρόσληψη (π.χ. 21/9) κ μέχρι κ 2 μήνες πριν την ημερομηνία απόλυσης.Για αυτό είμαι απόλυτα σίγουρη..έχεις δίκιο όμως οτι δεν γίνεται κατανοητό απο τον τρόπο που είναι γραμμένο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.Αυτός είναι κ ο λόγος που το ξεκαθάρισα ρωτώντας υπαλλήλους του ΟΑΕΔ.Δεν απαντώ σε ερωτήσεις συναδέλφων αν δεν γνωρίζω σχετικά.Τυχαίνει να είμαι και εγώ απόλυτα σίγουρος, διαφορετικά δεν θα το έγραφα. Αυτό συμβαίνει χρόνια και είναι όπως το γράφει η ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Φτάνει να μην έχει πάρει το επίδομα ενδιάμεσα.Εγώ δεν θέλω να πείσω κανέναν. Με ενδιαφέρει να μη μένουν λανθασμένες πληροφορίες.
Είμαι σίγουρη πως κανένας απο τους δύο δεν έχει διάθεση να παραπληροφορήσει κανένα κ ίσως κ των δύο οι πληροφορίες να είναι ακριβείς για αντίστοιχες περιπτώσεις .Κ εγώ ,όπως κ εσυ ρώτησα ξανά κ ξανά για το συγκεκριμένο θέμα κ πήρα την απάντηση που γράφω.Επειδή συχνά οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά πιστεύω πως είναι καλύτερα να απευθυνόμαστε στους αρμόδιους, ώστε να ενημερωνόμαστε σωστά.
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.τους αρμοδιους τους ρωτησα αλλα ο καθενας ειπε τα δικα του.μενω σε επαρχεια και ρωτησα τον ανταποκριτη του οαεδ.μου ειπε απο 21/9 μεχρι 21/3.ρωτησα υπαλληλο στον κεντρικο οαεδ της γειτονικης πολης και μου ειπε απο 21/9 μεχρι 31/3.η επιδοτηση θα ειναι για 2η φορα.πηρα πρωτη φορα προπερσι.περυσι πηρα συνεχεια της προπερσινης και φετος πηρα το τριμηνο επιδομα.επειδη εχω εκνειριστει αφανταστα που αν και δουλευα 5 μερες τη βδομαδα μου δηλωναν τις 3 και παντα εχανα για λιγα ενσημα το επιδομα τα πηρα στο κρανιο και το ψαχνο τωρα γιατι δεν θελω να μεινω παλι εκτος.βεβαια ειναι νωρις ακομη αλλα θελω να ξερω αν ειναι να καθυστερησω την απολυση για καμια βδομαδα και να πληρωσω εγω το ικα.με προχειρους υπολογισμους 21/9-21/3 μου βγαινουν 128 ενσημα οποτε θα το παρω.και παλι σας ευχαριστω για τις απαντησεις
Αφού η συνάδελφος δεν έκανε χρήση του επιδόματος ανεργίας το καλοκαίρι τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα ένσημα που έχει πριν την πρόσληψη, φτάνει να είναι μέσα στο δεκατετράμηνο.
Εγώ δικαιούμουν το επίδομα μέχρι και τον Μάϊο. Εφόσον το διακόψω λόγω πρόσληψης, μπορώ να το ξεκινήσω και πάλι το καλοκαίρι, ανεξαρτήτως του αν θα έχω μαζεψει τα απαιτούμενα ένσημα;;
Αν όχι, κ σύμφωνα με τον οαεδ της περιοχής που για να βγω ταμείο τον Ιούνιο πρεπει να έχω 125 ένσημα από 15/4/09 ως 15/4/10, δεν τα συμπληρώνω με τίποτα.
Παράθεση από: bettina στις Οκτωβρίου 09, 2009, 08:50:22 pmευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.τους αρμοδιους τους ρωτησα αλλα ο καθενας ειπε τα δικα του.μενω σε επαρχεια και ρωτησα τον ανταποκριτη του οαεδ.μου ειπε απο 21/9 μεχρι 21/3.ρωτησα υπαλληλο στον κεντρικο οαεδ της γειτονικης πολης και μου ειπε απο 21/9 μεχρι 31/3.η επιδοτηση θα ειναι για 2η φορα.πηρα πρωτη φορα προπερσι.περυσι πηρα συνεχεια της προπερσινης και φετος πηρα το τριμηνο επιδομα.επειδη εχω εκνειριστει αφανταστα που αν και δουλευα 5 μερες τη βδομαδα μου δηλωναν τις 3 και παντα εχανα για λιγα ενσημα το επιδομα τα πηρα στο κρανιο και το ψαχνο τωρα γιατι δεν θελω να μεινω παλι εκτος.βεβαια ειναι νωρις ακομη αλλα θελω να ξερω αν ειναι να καθυστερησω την απολυση για καμια βδομαδα και να πληρωσω εγω το ικα.με προχειρους υπολογισμους 21/9-21/3 μου βγαινουν 128 ενσημα οποτε θα το παρω.και παλι σας ευχαριστω για τις απαντησεις Πρέπει να διευκρινίσω ότι επέμενα ότι προσμετρούνται τα ένσημα και του καλοκαιριού μόνο αν δεν είχες κάνει χρήση του επιδόματος την ίδια περίοδο. Παράθεση από: jak13 στις Οκτωβρίου 07, 2009, 11:57:03 pmΑφού η συνάδελφος δεν έκανε χρήση του επιδόματος ανεργίας το καλοκαίρι τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα ένσημα που έχει πριν την πρόσληψη, φτάνει να είναι μέσα στο δεκατετράμηνο.Δεν μας είχες διευκρινίσει ότι συνέχισες την επιδότηση και το επόμενο καλοκαίρι. Τα δεδομένα όμως αλλάζουν.