*

Αποστολέας Θέμα: Συνέχιση περσινού επιδόματος ανεργίας ΟΑΕΔ  (Αναγνώστηκε 72113 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Συνέχιση περσινού επιδόματος ανεργίας ΟΑΕΔ
« Απάντηση #98 στις: Ιουλίου 04, 2011, 01:09:02 am »
Ισχύει. Το είχα κάνει πέρσυ επειδή δεν συμπλήρωνα αρκετά ένσημα για να πάρω νέα επιδότηση. Συνέχισα την προπέρσινη επιδότηση για 2-2,5 μήνες που μου είχαν μείνει. Πάντως μπορείς να το ρωτήσεις αύριο και στον ΟΑΕΔ για να είσαι σίγουρος ότι το δικαιούσαι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:39:53 »

Αποσυνδεδεμένος Touristakos

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Ιουλίου 04, 2011, 01:27:17 am »
Σας ευχαριστω πολυ παιδια!!! Θα παω αυριο ΟΑΕΔ οπωσδηποτε...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 26, 2013, 12:57:29 am από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος thester

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Ιουλίου 05, 2011, 09:43:35 pm »
Καλησπέρα παιδιά εγώ ήμουν ταμείο ανεργίας για 9 μήνες αλλά μου έδωσαν κάποιες ώρες σε ένα δημοτικό και το σταμάτησα τώρα τι πρέπει να κάνω για να συνεχίσω να πάρω το υπόλοιπο του ταμείου που έχω??
Πρέπει να πάω στην πρωτοβάθμια του νομού (Εύβοια) για μου δώσει βεβαίωση για τα ένσημα ?

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Ιουλίου 05, 2011, 10:46:53 pm »
Καλησπέρα παιδιά εγώ ήμουν ταμείο ανεργίας για 9 μήνες αλλά μου έδωσαν κάποιες ώρες σε ένα δημοτικό και το σταμάτησα τώρα τι πρέπει να κάνω για να συνεχίσω να πάρω το υπόλοιπο του ταμείου που έχω??
Πρέπει να πάω στην πρωτοβάθμια του νομού (Εύβοια) για μου δώσει βεβαίωση για τα ένσημα ?
Πρέπει να πας με την απόλυση στον ΟΑΕΔ να βγάλεις κάρτα ανεργίας και να κάνεις αίτηση για να πάρεις επίδομα ανεργίας δίνοντας ό,τι ένσημα έχεις μετά την πρόσληψη και ΑΠΔ για το τελευταίο τρίμηνο που τα παίρνεις από το γραφείο εκπαίδευσης. Όταν βγει η απόφαση απόρριψης της νέας επιδότησης ανεργίας, αυτόματα ο ΟΑΕΔ θα σου εγκρίνει να πάρεις το υπόλοιπο του περσινού ταμείου που δεν εξάντλησες.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:39:53 »

Αποσυνδεδεμένος orestakos3

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Ιουλίου 14, 2011, 02:54:58 pm »
Γεια σας και από μένα. Mία ερώτηση, φέτος δεν δικαιούμαι επίδομα ανεργίας γιατί έχω 105 ένσημα από 1/10/2010 που προσλήφθηκα έως 31/3 (αφού απολύθηκα 31/5/2011).Την Δευτέρα είναι να πάω στον ΟΑΕΔ να πληρωθώ. Από ότι ξέρω θα συνεχιστεί το περσινό επίδομα που διέκοψα τον Οκτώβριο. Υπάρχει περίπτωση να μην πάρω καθόλου λεφτά από πέρσι ή να πρέπει να πάω κάποιο επιπλέον χαρτί; Υπάρχει περίπτωση να εγκριθεί το ταμείο ανεργίας με αυτά τα ένσημα (κάτι το οποίο δεν με συμφέρει γιατί φέτος φαίνεται ότι παίρνω 250 ευρώ το μήνα οπότε αν δικαιούμαι δεν θα πάρω 454 αλλά τα μισά); Δικαιούμαι το τρίμηνο επίδομα για αυτούς που δεν δικαούνται ταμέιο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Ιουλίου 14, 2011, 04:17:19 pm »
Γεια σας και από μένα. Mία ερώτηση, φέτος δεν δικαιούμαι επίδομα ανεργίας γιατί έχω 105 ένσημα από 1/10/2010 που προσλήφθηκα έως 31/3 (αφού απολύθηκα 31/5/2011).Την Δευτέρα είναι να πάω στον ΟΑΕΔ να πληρωθώ. Από ότι ξέρω θα συνεχιστεί το περσινό επίδομα που διέκοψα τον Οκτώβριο. Υπάρχει περίπτωση να μην πάρω καθόλου λεφτά από πέρσι ή να πρέπει να πάω κάποιο επιπλέον χαρτί; Υπάρχει περίπτωση να εγκριθεί το ταμείο ανεργίας με αυτά τα ένσημα (κάτι το οποίο δεν με συμφέρει γιατί φέτος φαίνεται ότι παίρνω 250 ευρώ το μήνα οπότε αν δικαιούμαι δεν θα πάρω 454 αλλά τα μισά); Δικαιούμαι το τρίμηνο επίδομα για αυτούς που δεν δικαούνται ταμέιο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ναι θα συνεχιστεί το περσινό επίδομα για όσους μήνες/μέρες δεν το εισέπραξες!
Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να μην πάρεις την περσινή συνέχεια και δε χρειάζεται κανένα άλλο χαρτί.
Όταν πας στον ΟΑΕΔ θα σου πούνε ότι η απόφαση για νέα επιδότηση είναι απορριπτική και θα πάρεις τη συνέχεια.
Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να σου εγκρίνουν νέα επιδότηση με 105 ένσημα που έχεις φέτος.
Το τρίμηνο επίδομα δεν το δικαιούσαι. Δίνεται σε αυτούς που απορρίπτεται η αίτησή τους για ταμείο ανεργίας
και μάλιστα όταν έχουν περάσει 3 μήνες από τη στιγμή που έμειναν άνεργοι και έχουν εισόδημα κάτω από 9000.

Αυτάααα...Εσύ λοιπόν παίρνεις τους μήνες που σου απέμειναν από πέρυσι. Άρα κανένα πρόβλημα. Σε καλή μεριά!

Αποσυνδεδεμένος orestakos3

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Ιουλίου 14, 2011, 11:07:18 pm »
Ναι θα συνεχιστεί το περσινό επίδομα για όσους μήνες/μέρες δεν το εισέπραξες!
Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να μην πάρεις την περσινή συνέχεια και δε χρειάζεται κανένα άλλο χαρτί.
Όταν πας στον ΟΑΕΔ θα σου πούνε ότι η απόφαση για νέα επιδότηση είναι απορριπτική και θα πάρεις τη συνέχεια.
Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να σου εγκρίνουν νέα επιδότηση με 105 ένσημα που έχεις φέτος.
Το τρίμηνο επίδομα δεν το δικαιούσαι. Δίνεται σε αυτούς που απορρίπτεται η αίτησή τους για ταμείο ανεργίας
και μάλιστα όταν έχουν περάσει 3 μήνες από τη στιγμή που έμειναν άνεργοι και έχουν εισόδημα κάτω από 9000.

Αυτάααα...Εσύ λοιπόν παίρνεις τους μήνες που σου απέμειναν από πέρυσι. Άρα κανένα πρόβλημα. Σε καλή μεριά!
Σε ευχαριστώ πολύ σε Lasid  είσαι αστέρι. Είχα μεγάλο αγχος όσο έφταναν οι μέρες γιατί από τη μία είναι η πρώτη φορά που δεν παίρνω ταμείο(κάθε χρόνο είχα την πρόσθετη που μας την έφαγαν) και από την άλλη Δευτέρα πρέπει να πληρωθώ γιατί έχω υποχρεώσεις. Και κάτι τελευταίο για να  μη σε ζαλίζω για να βγω του χρόνου πρέπει να μαζέψω τα ένσημα (150 τώρα) μετρώντας τους τελευταίους 2 φετινούς μήνες; Και μία απορία γιατί οι καθηγητές φροντιστηρίου δεν πιάνονται ως εποχιακό επάγγελμα αφού κάθε χρόνο ούτε 8 μήνες δεν δουλεύουμε? Πώς σε 6 μήνες να καταφέρουμε να μαζέψουμε 150 ένσημα;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Ιουλίου 15, 2011, 02:43:25 am »
Σε ευχαριστώ πολύ σε Lasid  είσαι αστέρι. Είχα μεγάλο αγχος όσο έφταναν οι μέρες γιατί από τη μία είναι η πρώτη φορά που δεν παίρνω ταμείο(κάθε χρόνο είχα την πρόσθετη που μας την έφαγαν) και από την άλλη Δευτέρα πρέπει να πληρωθώ γιατί έχω υποχρεώσεις. Και κάτι τελευταίο για να  μη σε ζαλίζω για να βγω του χρόνου πρέπει να μαζέψω τα ένσημα (150 τώρα) μετρώντας τους τελευταίους 2 φετινούς μήνες; Και μία απορία γιατί οι καθηγητές φροντιστηρίου δεν πιάνονται ως εποχιακό επάγγελμα αφού κάθε χρόνο ούτε 8 μήνες δεν δουλεύουμε? Πώς σε 6 μήνες να καταφέρουμε να μαζέψουμε 150 ένσημα;
Όσοι κάνουν αίτηση μέχρι τέλος Ιουνίου του 2012 δε θα χρειάζονται την προϋπόθεση των 150 ενσήμων έως και την απόλυση. Θα αρκούν τα 125 ένσημα αφαιρώντας τους δυο τελευταίους μήνες. Ποτέ δε μας χαρακτήρισαν εποχιακούς για να μπορούμε να βγαίνουμε στο ταμείο ανεργίας με λιγότερα ένσημα, αλλά όπως είδες έχουν βάλει αρκετούς περιορισμούς και προϋποθέσεις και στα αποκαλούμενα εποχιακά επαγγέλματα. Εξάλλου όπως μου είπε κάποτε μια υπάλληλος στον ΟΑΕΔ εμείς μια χρονιά παίρνουμε κανονικά ταμείο και τη δεύτερη συνέχεια.
Σκέψου ότι αν φέτος πάρεις συνέχεια, τα ένσημά σου δε θα αρχίσουν να μετράνε από τη νέα πρόσληψη! Έτσι, θα μαζέψεις αρκετά ένσημα για την επόμενη χρονιά. Αν πιάσεις 150 ένσημα θα έχεις ταμείο για 3 μήνες καθένα από τα δυο χρόνια, ενώ αν φτάσεις τα 180 θα έχεις 4 μήνες ταμείο για καθένα από τα δύο χρόνια (αναφέρομαι στον πρώτο χρόνο και στη συνέχεια)

Αποσυνδεδεμένος nitsa

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Ιουλίου 19, 2011, 11:05:47 am »
Γνωρίζετε ποσα ένσημα πρεπει να συγκεντρώνουμε για να δικαιουμαστε ταμειο ανεργίας το καλοκαίρι?

Αποσυνδεδεμένος dolphinn

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Ιουλίου 19, 2011, 11:28:52 am »
Αν επιδοτείται για πρώτη φορά-
•   Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.
•   Επίδομα ανεργίας δικαιούται και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα δύο προηγούμενα, πριν από την απόλυσή του χρόνια, 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες), από τις οποίες 80 ημέρες, το λιγότερο το χρόνο.

Αν επιδοτείται για δεύτερη φορά:
Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο, πριν από την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών. 
Για τους απασχολούμενους σε τουριστικά επαγγέλματα (ή και εποχιακά π.χ. μουσικοί, ηθοποιοί κ.α ) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο.

Αποσυνδεδεμένος nitsa

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Ιουλίου 19, 2011, 06:29:23 pm »
Αν επιδοτείται για πρώτη φορά-
•   Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.
•   Επίδομα ανεργίας δικαιούται και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα δύο προηγούμενα, πριν από την απόλυσή του χρόνια, 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες), από τις οποίες 80 ημέρες, το λιγότερο το χρόνο.

Αν επιδοτείται για δεύτερη φορά:
Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο, πριν από την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών. 
Για τους απασχολούμενους σε τουριστικά επαγγέλματα (ή και εποχιακά π.χ. μουσικοί, ηθοποιοί κ.α ) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο.
Έχοντας δουλέψει απο 11/10 εως 6/11 και αφαιρώντας τους 2 τελευταίους μήνες εργασίας ,δεν συμπληρώνω 125 ενσημα..κτ είπαν ο.τι ίσως παρω τη συνέχεια του επιδόματος της προηγόυμενης χρονιάς αλλα κ ο υπαλληλος δεν ήταν κ πολυ ενήμερος σχετικα με τις απορίες μου...ελπιζω να βρω ακρη..ευχαριστω για τη βοήθεια!
 :)
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 25, 2012, 02:21:37 am από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος thCnd

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Αυγούστου 04, 2011, 11:10:25 am »
Καλημέρα,
μου εγκρίθηκε επίδομα ανεργίας για 12 μήνες. Αν ξεκινήσω να δουλεύω από Οκτώβρη-Νοέμβρη χάνω τους υπόλοιπους μήνες ή μπορώ να τους πάρω αναδρομικά όταν ξαναμείνω άνεργη του χρόνου το καλοκαίρι;Γιατί όταν είχα κάνει την αίτηση για το επίδομα στον ΟΑΕΔ μου είχαν πει ότι οι υπόλοιποι μήνες χάνονται από τη στιγμή που παύω να είμαι άνεργη.

Αποσυνδεδεμένος alexis2

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Αυγούστου 04, 2011, 12:31:08 pm »
καλημερα.μαλλον για να σου εγκριθηκε για 12 μηνες παιρνεις επιδομα πρωτη φορα.λοιπον οταν πιασεις και παλι δουλεια θα πας απο τον οαεδ και θα κανεις διακοπη.οταν απολυθεις παλι θα καταθεσεις τα χαρτια σου και τοτε θα γινει συνεχιση της επιδοτησης.εγω πηρα την πρωτη φορα 2 μηνες,μετα πηγα σε σχολειο,περυσι πηρα αλλους 2,μετα πηγα σε σχολειο και φετος ειναι η τριτη φορα που θα το συνεχισω για οσο ειμαι ανεργη.

Αποσυνδεδεμένος thCnd

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Αυγούστου 04, 2011, 01:14:19 pm »
καλημερα.μαλλον για να σου εγκριθηκε για 12 μηνες παιρνεις επιδομα πρωτη φορα.λοιπον οταν πιασεις και παλι δουλεια θα πας απο τον οαεδ και θα κανεις διακοπη.οταν απολυθεις παλι θα καταθεσεις τα χαρτια σου και τοτε θα γινει συνεχιση της επιδοτησης.εγω πηρα την πρωτη φορα 2 μηνες,μετα πηγα σε σχολειο,περυσι πηρα αλλους 2,μετα πηγα σε σχολειο και φετος ειναι η τριτη φορα που θα το συνεχισω για οσο ειμαι ανεργη.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση  :)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182671
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144