0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Lasid (το όνομα σου;)προέκυψε ένα νέο ζήτημα και θέλω τα φώτα σου!!!Επικοινώνησα με ενα γνωστο μου που έχει καφετέρια και δεν εχει κανενα προβλημα να με εξυπηρετήσει (και το σκεφτομαι σοβαρα να δουλέψω κανονικα εκει για κανενα διμηνο)..Μαλιστα μου ειπε πως εχει περιθωριο μιας βδομαδας να δηλωσει τη προσληψη αρα μπορω να βαλω 7 ενσημα και στο Γεναρη και ετσι μεχρι τελος Μαρτη θαχω συμπληρωσει 125 και απ΄τις δύο δουλειες. Η απορία μου είναι η εξής..Περσι δε πηρα πληρες ταμειο γιατι σε καθε φροντιστηριο όσες ωρες και να πηγαινα μου δηλωναν μόνο μια! Αρα ενω ειχα απο 4 φροντιστηρια 600 ευρώ το μήνα φαινοταν πως εβγαζα μόνο 200..Οποτε το καλοκαιρι μου εδωσαν επιδομα 340..και φετος τα ίδια παλι, δηλώνουν τις ελαχιστες ωρες..Διαβασα λοιπον στο προηγούμενο μηνυμα σου πως αν εχεις μεσο μηνιαιο εισοδημα 400 ευρώ το τελευταίο 6μηνο παιρνεις πληρες επιδομα..Αυτο ισχύει στα σίγουρα;; Αν δουλέψω κανονικα στη καφετερια τα 20 μεροκαματα και προσθεσω και του φροντιστηριου λογικα θα φαινονται οριακα 400 ευρω μεσος μισθος απο Οκτωβρη ως Μαρτιο..Το καταλαβα καλά; Τελευταιο 6μηνο πριν την απολυση ή και εδω δε μετρανε οι τελευταιοι δύο μηνες; Αν ειναι ετσι τοτε να δουλέψω λίγες μερες παραπανω καφετερια για να τοχω σίγουρα..Εγώ πιστευα πως επρεπε ναχω 396 (νομιζω τοσο λεει) μεσο ΕΤΗΣΙΟ εισοδημα..το οποιο βεβαια ειναι αδυνατο γιατι μπαινει μεσα και το καλοκαιρι που δε δουλευω..Που μπορω να το ψαξω αυτο;Ευχαριστωωωωωω!!!
Rozy σευχαριστώ για την απάντηση, το κακο βεβαια με το αρθρο αυτο ειναι οτι δε διευκρινίζει αν προκειται για το μεσο εισοδημα των τελευταίων 12 μηνων, 6 μηνών ή οτι άλλο... Λάζαρε εχεις πολύ δικιο σε αυτά που λες...Δυστυχως όμως εδω στη Αγία Παρασκευή που ανηκω εγώ είναι οι περισσοτεροι αγενείς και δε ξερουν κιολας..Περσι τους πηγα συμπληρωματικα ενσημα για να τα βαλουν στο φακελο μου οταν εξετασουν την αιτηση μου (γιατι ειχε κανει λαθος ενας λογιστης και ετρεχα εγω) και αυτοι εχασαν το χαρτι και δεν ενεκριναν την αιτηση μου... Ευτυχώς ειχα μαζι μου δευτερο αντιτυπο από τα ενσημα που εχασαν και εξετασαν επιτόπου την αιτηση μου..Ενω σχεδόν με εβριζαν που ειμαι πρωτοεπιδοτούμενη και αναγκαζονται να προσθετουν όλα αυτα τα ενσημα και τις αποδοχες, λες και εφταιγα εγώ που αυτή ειναι η δουλεια τους! Εντωμεταξύ κοιταζα τωρα την περσινη κατασταση ενσημων και για τους πιο πολλους μηνες ειχα 20 ενσημα ενω ένα μηνα είχα 28 ενσημα..Κανονικα μεχρι 25 δεν πρεπει να γραφονται;; Αυτοι τα εχουν προσθεσει κανονικα στο συνολο μου.. Επίσης δε καταλαβαινω, για να βγει το συνολικο εισοδημα προσθετουμε όλα αυτα τα ποσα που γραφει στη στήλη "αποδοχές"; Αυτα ειναι τα καθαρά ετσι; Λογικα θελουν μεσο καθαρό εισόδημα 400 ευρω, οχι το μικτό...Μεσα σε αυτα να προσθεσω και τα δωρα Χριστουγέννων που γραφει στις αποδοχες;Ελπίζω να βγαλω ακρη γιατι φετος μου φαινεται πιο ταλαιπωρια τελικα.............
Α! και κατι ακομα! το εκκαθαριστικό της εφορίας τι το θελουν; μηπως κοιτανε απο εκει το μεσο εισοδημα; Αν είναι ετσι δε θα εννοει για τους τελευταιους 6 μηνες το αρθρο γιατι στη φορολογικη δηλωση θαναι τα εισοδηματα ως 31/12/10. Εχω μπερδευτει
Εντωμεταξύ κοιταζα τωρα την περσινη κατασταση ενσημων και για τους πιο πολλους μηνες ειχα 20 ενσημα ενω ένα μηνα είχα 28 ενσημα..Κανονικα μεχρι 25 δεν πρεπει να γραφονται;; Αυτοι τα εχουν προσθεσει κανονικα στο συνολο μου..
Αυτο που μου γραφεις παντως για το 6μηνο το διαβασα και καπου αλλού αλλά δε ξερω πως να τους το φέρω οταν παώ εκει..μαλλον θα πω και καλά οτι μου το είπαν απο το τηλεφωνικο κεντρο εξυπηρετησης του ΟΑΕΔ (ξερεις, αυτο που δε το σηκωνουν...)Α! και γω περσι πηρα το επίδομα με ακριβώς 125 ένσημα..Ημουν τυχερη..φετος να δούμε!Και το κακο ειναι πως αν κάνω εικονική προσληψη και δε δουλέψω πραγματικα αυτα τα 20 μεροκάματα θα πρεπει να πληρωσω όλες τις εισφορες στο παιδι που θα μου κανει εξυπηρετηση (αλήθεια ποσο να υπολογιζω περίπου; λογικά θα με βάλει με το κατωτατο ημερομισθιο)
Ίσως να μου είχε κλέψει πολύ περισσότερα, επειδή εκείνος κολλούσε 1 ένσημο ανά 2,5 ώρες...παράλογοοοοοοοο; Ο καθένας με την τρέλα του!!!
Παράθεση από: Lasid στις Ιανουαρίου 29, 2011, 09:54:43 pmΊσως να μου είχε κλέψει πολύ περισσότερα, επειδή εκείνος κολλούσε 1 ένσημο ανά 2,5 ώρες...παράλογοοοοοοοο; Ο καθένας με την τρέλα του!!!καθε δυομιση ωρες;; οτι ναναι! τουλαχιστον δηλωνε πως πηγες 2μιση ωρες ή φαινόταν μία οπως κανουν όλοι;