0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
τι προβλημα υπαρχει ? ενοχλω κανενα που θελω να επιβεβαιωσω τα λεγομενα των διευθυντων? λιγες ειναι οι φορες πουν ο καθε προισταμενος θελει να βολεψει τους δικους του, σοβαρολογεις?
Νομίζω ότι κανένας, έμπειρος τουλάχιστο, Υπεύθυνος Εκπαίδευσης δεν θα ξεκινούσε τμήμα με 8 ή 10 άτομα, τα 16 που ανέφερες είναι ένα λογικό όριο ασφαλείας. Άλλο όμως αυτό και άλλο να μην επιτρέπουν (απ' την Ομάδα Έργου) να ξεκινήσει τμήμα με λιγότερα από 12 άτομα, αν το ζητήσει ο Υπεύθυνος. Αν αυτό θέλουν πρέπει να στείλουν νέοτερη οδηγία, γιατί ο Οδηγός, που αποτελεί τη μοναδική έγκυρη πηγή πληροφόρησης για την πλειονότητα των στελεχών, προσδιορίζει το κατώτατο όριο για έναρξη τμήματος στα 8 άτομα. Δεν νομίζω ότι περιμένει κανείς από λογικούς ανθρώπους να ζητήσουν επιβεβαίωση για το αν η Ομάδα Έργου πραγματικά εννοεί το 8 όταν το γράφει. Το ίδιο ισχύει και για το κατώτατο όριο εκπαιδευομένων για το διακοπή τμήματος, που στον Οδηγό ορίζεται σε λιγότερους από 6. Θα επικοινωνήσω με την Ομάδα Έργου τη Δευτέρα, αλλά αν έχουν κάνει τέτοιο λάθος στον Οδηγό, τότε πρέπει να είναι βέβαιοι ότι αυτή τη στιγμή, πιθανότατα, λειτουργούν αρκετά τμήματα που θα έπρεπε να έχουν κλείσει. Τέλος, το ότι οι αριθμοί που αναφέρεις ίσχυαν παλιότερα στα Κ.Ε.Ε. δεν αποκλείει το γεγονός να θέλησαν να τους αλλάξουν στα Κ.Δ.Β.Μ.
Και μεις καταλάβαμε ότι η πλειοψηφία που δεν είναι είναι πρώτοι συμφωνούν με την ιδέα να πάρουν όλοι ώρες στα ΚΔΒΜ ακόμα και ο τελευταίος που έχει 0 μόρια και δεν έχει ξαναβρεθεί σε τάξη ενηλίκων ας πειραματιστεί στους εκπαιδευόμενους και ας πάρει τα ίδια λεφτά με τον πρώτο. Λογικό για τη χώρα της "αδικίας "που όλοι γκρινιάζουν ότι οι άξιοι αδικούνται και πάντα ένας από το τέλος τρώει τη θέση κάποιου πιο άξιου. Και πάντα για όλα φταει κάποιος υπουργός γιατί εμείς είμαστε πάντα δίκαιοι.Και να συμπληρώσω ότι το να διαφωνεί κάποιος με αυτό το σύστημα δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να λέει την αποψή του ούτε πιστεύω είναι σωστό να του απαντάμε ότι αφου δε σου αρέσει το σύστημα επιλογής εκπαιδευτών μην διδάσκεις στα ΚΔΒΜ. Απαράδεκτο κατά την αποψή μου.
Κάποιος που έχει μηδέν μόρια σημαίνει ότι μπορεί να μην έχει προλάβει να αποκτήσει εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων. Δεν σημαίνει ότι είναι άχρηστος εκπαιδευτής.Γι' αυτό και οι εκπαιδευτές των ΚΔΒΜ θα κάνουν σεμινάριο "Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων".Επίσης δεν βλέπω πού είναι απαράδεκτο? να λέω κι εγώ την γνώμη μου, για το αν κάποιου δεν του αρέσουν οι κανονισμοί της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης και των ΚΔΒΜ, να μην δουλέψει σ'αυτά αλλά να προτιμήσει να δουλέψει κάπου αλλού.Λέω κάτι πολύ απλό!
πρωτη φορα φετος εργαστηκα στα κδβμ και ειμαι μικρη σε ηλικια, εχω να πω οτι ειναι πολυ δυσκολος κλαδος. αν υπαρχει μεγαλη διαφορα ηλικιας δε σου εχουν εμπιστοσυνη και σου υποβαθμιζουν την υλη την οποια δε την πηρα ετοιμη.εψαξα διαβασα και παλευω να κρατησω τα ατομα.εχετε μηπως καμια συμβουλη να δωσετε οι πιο εμπειροι?ευχαριστω
Και γω που τηλεφωνησα για να δω τι γινεται με τα ΚΔΒΜ του νομου μου, ο υπευθυνος επισης μου ειπε για κυλιομενες λιστες. Οποτε, καλως κακως αλλη κουβεντα, ειναι κεντρικη οδηγια.
Τα ΚΔΒΜ είναι η συνέχιση των ΚΕΕ.
καμία σχέση τα ΚΔΒΜ είναι κατά πολύ ευρύτερο:"Σας ενημερώνουμε ότι βάσει του Ν.4093 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στο άρθρο Θ.18 ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ Θ΄Σε όλα τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) και σε όλα τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών (Ε.Ε.Σ.) οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας παύουν να ισχύουν την 31η Δεκεμβρίου 2013.Όλα τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) μετονομάζονται ως Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΔΒΜ2) και,Όλα τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών (Ε.Ε.Σ.) μετονομάζονται ως Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 (ΚΔΒΜ1)."