0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ποιος έχει ΤΟ 529? Τι εχετε γραψει στη πρωτη εργασια?Δυσκολευομαι πολυ..."Υποστηρίζεται στην επιστημονική κοινότητα οτι η διαταραχή της νοητικής υστέρησης,έτσι όπως εκφένεται συμεπριφορικά, έχει ταυτόχρονα προσωπικό-ατομικό και κοινωνικό-πολιτισμικό χαρακτήρα.Τα εν λόγω χαρακτηριστικά έκφανσης συνθέτουν το πάζλ της ομόλογης διαταραχής"
'Εχω ακριβώς τον ίδιο προβληματισμό γιατί κ εγώ δεν έχω καταλάβει ακριβώς τί πρέπει να αναπτύξουμε στο θέμα. ρώτησα την καθηγήτρια εάν θέλει πρακτικές συμπερίληψης και είπε όχι... Εάν μπορείς διαφώτισε κ μένα ή οποιος άλλος έχει καταλάβει περισσότερα.Ευχαριστώ!
Καλησπέρα σας κορίτσια. Η αλήθεια είναι ότι είχα το μάθημα με άλλο θέμα στην εργασία. Παρ' όλα αυτά από την εμπειρία μου στο μάθημα νομίζω ότι δεν πρέπει να εστιάσετε στα εμπόδια και στις πρακτικές αυτές καθ αυτές μιας και δεν τις ζητάνε. Είναι παγίδα. Στην θέση σας θα το έβλεπα ως εξής:Με δεδομένο ότι η συμπερίληψη είναι μια συνεχής διαδικασία για όλα τα παιδιά που περιλαμβάνει αλλαγές και τροποποιήσεις στο περιεχόμενο, τις προσεγγίσεις, τις δομές και τις στρατηγικές αντιμετωπίζοντας την διαφορετικότητα ως πηγή μάθησης και όχι ως ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί δίνει την λύση στο ερώτημα της εργασίας. Ένας δάσκαλος στην τάξη βλέποντας τα προβλήματα μάθησης και συμμετοχής στα παιδιά του έχουν δεν έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες πρέπει να θέσει ερωτήματα του τύπου τι κάνει αυτός και τι το σχολείο για να βοηθήσει και να τροποποιήσει την κατάσταση. Έτσι θα αναγκαστεί να εμπλουτίσει, να αναμορφώσει, να βελτιώσει την ύλη και την διδασκαλία του βρίσκοντας μεθόδους διδασκαλίας που να βοηθούν όλα τα παιδιά. Ο αναστοχασμός αυτός καθώς και η κινητοποίηση του αυτή που θα αφορά όλα τα παιδιά θα βοηθά και τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.Ελπίζω να σας βοήθησα έστω και λίγο.Καλή επιτυχία!
Είχα σε προηγούμενο τετράμηνο αυτη την εργασία και αν θυμάμαι καλα έπρεπε να γράψουμε οτι καθε περίπτωση παιδιού με νοητική υστέρηση ειναι διαφορετική και εξαρτάται απο ατομικά χαρακτηριστικά όπως ειναι για παράδειγμα ο βαθμός νοητικής υστέρησης αλλα και από κοινωνικά χαρακτηριστικά που είναι το περιβαλλον στο οποίο μεγαλώνουν δηλαδή η οικογένεια το σχολείο η κοινωνία κλπ. Έπρεπε να κάνουμε μικρή αναφορά στα ατομικά και μεγαλύτερη στα κοινωνικά χαρακτηριστικά.
Υπάρχει κάποιος που έχει το σεμινάριο 2 και μπορεί να με βοηθήσει σε κάτι;