0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Lasid στις Ιουνίου 20, 2011, 03:35:54 pmΓια αυτό καλά λέει η domenica να ρωτάτε τι ακριβώς θέλουν σε κάθε υποκατάστημα ΟΑΕΔ.@Lasid, με τις σημερινές πολλές ερωτήσεις των συναδέλφων (στις οποίες δίνεις πάντα επαρκείς απαντήσεις) διαπίστωσες το γιατί είμαι πάντα επιφυλακτική με την τακτική που ακολουθεί κάθε υποκατάστημα του ΟΑΕΔ. Για να μην αδικήσω τους υπαλλήλους του, πιστεύω πως το κύριο πρόβλημα είναι πως σε θέσεις-κλειδιά για την εξυπηρέτηση των ανέργων τοποθετούν προσωρινά κάποια πρόσωπα που δεν έχουν προλάβει (πιθανά) να ενημερωθούν επαρκώς για κάθε ζήτημα που αφορά τα επιδόματα.. Συγχαρητήρια και σε σένα Lasid και στους υπόλοιπους συναδέλφους που προσφέροντας έγκυρη πληροφόρηση γι' αυτό το ζήτημα, έχουν βοηθήσει όλους εμάς να παίρνουμε κατατοπιστικές απαντήσεις και μας έχουν γλυτώσει από πολύωρη ταλαιπωρία ..
Για αυτό καλά λέει η domenica να ρωτάτε τι ακριβώς θέλουν σε κάθε υποκατάστημα ΟΑΕΔ.
παιδιά μόλις γύρισα από οαεδ και μου είπανε οτι πρέπει να περάσουνε 40 μέρες για να δούμε αν εγκρίθηκε η αίτηση, δηλαδή να πάω 2 Αυγούστου... Και αν εγκρίθηκε θα πάρω χρήματα μετά τον 15Αυγουστο και εννοείται από Σεπτέμβρη μετά τίποτα γιατί ξεκινάνε πάλι τα σχολεία οπότε και παύει η κάρτα ανεργείας...
Καλησπέρα! Φέτος εργαζόμουν ως αμω στην Πρωτοβάθμια. Χθές πηγα στον ΟΑΕΔ για εγγραφη στο ταμείο ανεργίας. Έδωσα ό,τι χαρτιά χρειάζονται κ μου είπαν να παρουσιαστώ 31 Αυγούστου!!! Θα πάρω λέει το επίδομα αναδρομικά λόγω αυξανόμενης ανεργίας!! Επίσης, μου είπαν να ανανεώσω την κάρτα ανεργίας 21 Σεπτεμβρίου αν δεν έχω ξαναπροσληφθεί μέχρι τότε. Όλοι οι άλλοι γνωστοί μου άμω που πήγαν κ αυτοί χθες (σε άλλους ΟΑΕΔ) τούς είπαν να παρουσιαστούν 2 Αυγούστου (ως είθισται 40 μέρες μετά την απόλυση). Ακόμη, στον ΟΑΕΔ δεν ήξεραν για πόσους μήνες δικαιούμαι επίδομα. Πέρυσι κ πρόπερσι τα θυμάμαι αλλιώς τα πράγματα. Αφού υπολόγιζαν τα ένσημα επι τόπου μου έλεγαν αμέσως αν δικαιούμαι το επίδομα ή οχι κ μου έβγαζαν ένα χαρτί με τους μήνες που δικαιούμαι κ τις ημερομηνιές που επρεπε να παρουσιαστώ για πληρωμή. Η πρώτη πληρωμή ήταν 40 μέτα την εγγραφή στο ταμειο. Φέτος γιατι 2,5 μήνες μετά;;;;Την κάρτα ανεργίας δεν χρειαζόταν να την ανανεώσω. Φέτος γιατί;; Τι συμβαίνει;; Μπορεί κάποιος να με διαφωτισει;;;
να σημειωθεί όμως ότι η ανανέωση της κάρτας πριν την καταβολή του επιδόματος, είναι απαραίτητη
Αυτά μου τα είπαν στον ΟΑΕΔ Ν.Ιωνίας (Αθήνα). Αυτό για την ανανέωση της κάρτας στις 21/9 υπέθεσα ότι, επειδή γενικότερα τα πράγματα έχουν γίνει πιο αυστηρά, το κάνουν για να ελέγξουν αν συνεχίζεις να είσαι άνεργος και ότι δεν έχεις επαναπροσληφθεί σε σχολείο κ εισπράτεις το επίδομα παράλληλα.
Παράθεση από: le στις Ιουνίου 23, 2011, 08:46:37 pmνα σημειωθεί όμως ότι η ανανέωση της κάρτας πριν την καταβολή του επιδόματος, είναι απαραίτητηΕγώ παίρνω 8 χρόνια τώρα επίδομα ανεργίας κάθε καλοκαίρι και δεν ξέρω τι είναι αυτό που λες!Δε λέγεται ανανέωση κάρτας ανεργίας. πρόκειται για την παρουσία μου εκεί για να χορηγήσουν την ηλεκτρονική έγκριση στην Εθνική τράπεζα να περάσει το επίδομα στον τραπεζικό μου λογαριασμό. Τώρα αν η ανανέωση γίνεται σιωπηλά με την παρουσία μου στην υπηρεσία για να πληρωθώ, τότε αυτό γίνεται κάθε μήνα για κάποιον που επιδοτείται. Για αυτό υποστηρίζω ότι μόνο εκείνος που δεν παίρνει ταμείο ανεργίας πάει για ανανέωση κάρτας.
Παράθεση από: Lasid στις Ιουνίου 23, 2011, 09:07:08 pmΠαράθεση από: le στις Ιουνίου 23, 2011, 08:46:37 pmνα σημειωθεί όμως ότι η ανανέωση της κάρτας πριν την καταβολή του επιδόματος, είναι απαραίτητηΕγώ παίρνω 8 χρόνια τώρα επίδομα ανεργίας κάθε καλοκαίρι και δεν ξέρω τι είναι αυτό που λες!Δε λέγεται ανανέωση κάρτας ανεργίας. πρόκειται για την παρουσία μου εκεί για να χορηγήσουν την ηλεκτρονική έγκριση στην Εθνική τράπεζα να περάσει το επίδομα στον τραπεζικό μου λογαριασμό. Τώρα αν η ανανέωση γίνεται σιωπηλά με την παρουσία μου στην υπηρεσία για να πληρωθώ, τότε αυτό γίνεται κάθε μήνα για κάποιον που επιδοτείται. Για αυτό υποστηρίζω ότι μόνο εκείνος που δεν παίρνει ταμείο ανεργίας πάει για ανανέωση κάρτας.και για'μένα αυτό ήταν νέο φρούτο.να το εξηγήσω λίγο καλύτερα ... "ελάτε στις 28/7 για το επίδομα αλλά να μην ξεχάσετε στις 11-15/7 να έρθετε για ανανέωση της κάρτας".ρώτησα για την 3μηνη ανανέωση και μου είπαν δεν ισχύει και ότι φυσικά βόλευε και τους ίδιους και τους άνεργους. από την άλλη έχω φίλο με κάρτα μόνο, που την ανανεώνει κάθε 3μηνο στον ίδιο οαεδ.