0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
δεν θέλω να μπω σε καμία αντιπαράθεση utenar , αλλά για την τιμή των όπλων των χημικών συναδέλφων μου , που ονειρεύτηκες τους σε αφθονία αποσπασμένους σε γραφεία χημικούς η σε διάθεση ; είχαμε να το λέμε και θα το λέμε ότι είμαστε μάχιμοι όσο ελάχιστες ειδικότητες. έλεος πια. καληνύχτα σας.
Έστω λοιπόν οτι είναι δυνατόν να καλυφθούν τα κενα με περίπου 2800 αναπληρωτες... Άρα σε τι να Ελπίζουμε πια;
Τιθεται βεβαια το ερωτημα, ΓΙΑΤΙ τοσα χρονια ενεκριναν μεταθεσεις σε κορεσμενες περιοχες!
Εγώ πάντως αυτό που γνωρίζω είναι ότι οι συντάξεις στις βασικές ειδικότητες θα είναι οι διπλάσιες από φέτος .Μέχρι τώρα είναι 5000 στην δευτεροβάθμια και ο αριθμός αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα . Οι αναπληρωτές στις βασικές ειδικότητες θα μπουν από ΕΣΠΑ ! Θα πάρουν και άλλες πιστώσεις .Επίσης ,να γνωρίζετε ότι κάθε χρόνο βρίσκονται όλοι πλεονάζοντες .Όλοι !
Άλλες οι ανάγκες/θέσεις που καλύπτονται μέσω ΕΣΠΑ, δεν αφορούν αυτές που καλύπτονται με τον τακτικό προϋπολογισμό.Έχω την εντύπωση ότι με τις υποχρεωτικές μεταθέσεις αρχικά σε επίπεδο περιφέρειας και μετά σε εθνικό επίπεδο δεν πρόκειται να προκύψουν θέσεις αναπληρωτών φέτος. Ίσως λίγες-λίγες σε νησιά από έκτακτα κενά από άδειες για τους συγκεκριμένους λόγους, κατά την διάρκεια όλης της χρονιάς. Οι δύο ή τρεις χιλιάδες αναπληρωτές λογικά θα αφορούν κυρίως την πρωτοβάθμια. Εδώ θα είμαστε να παρακολουθούμε την υλοποίηση όσων εξαγγέλθηκαν από το υπουργείο όπως και τα μέτρα που θα ακολουθήσουν για την πρωτοβάθμια. Μετά την αδυναμία του κλάδου μας να αντισταθεί πρέπει να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα.Νομίζω καλύτερο είναι να δούμε μερικά πράγματα που αφορούν την ενισχυτική.
Από Σεπτέμβριο θα έχουμε πάρα πολλά προβλήματα με τις ελλείψεις στα σχολεία! Όσο κι αν αύξησαν το ωράριο δε βγαίνει αν δεν εξασφαλίσουν κι άλλες πιστώσεις!
Aκριβως ετσι sikat (αυτο λεγεται ρεαλισμος!) , οποιος θελει να εργαστει ''σιγουρα'' και εννοειται βρισκεται σε μετρια και πανω θεση στους πινακες ....Νησια !Και φυσικα να ξεκαθαρισω οτι δεν αναφερομαι σε οτι εχει να κανει με Πρωτοβαθμια!!!!!!!!!!!