*

Αποστολέας Θέμα: Εφαρμογή ωραρίου 8-2  (Αναγνώστηκε 34098 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Απ: Εφαρμογή ωραρίου 8-2
« Απάντηση #42 στις: Απριλίου 06, 2013, 12:02:51 am »
Εγώ θα προσθέσω, ότι το τελευταίο που θα πρέπει να ελεγχθεί είναι η συνεχής παρουσία 8-2. Ας διορθώσουν τόσα άλλα ακόμα (έλλειψη θέρμανσης τον χειμώνα, έλλειψη αξιοπρεπούς μισθού, έλλειψη βιβλίων, έλλειψη εκπαιδευτικών κ.ο.κ.). Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία όλοι. Δυστυχώς κάποιοι μπήκαν στην εκπαίδευση με τη νοοτροπία του βολέματος και της λούφας. Δεν βοηθούν και οι γενικότερες συνθήκες, και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Όσο για τους σημερινούς ελέγχους, προφανώς πρόκειται για show, ίσως και ευκαιρία να γεμίσουν τη λίστα "απολύσεων" που απαιτεί η τρόικα. Ποιος ξέρει..
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:24:51 »

Αποσυνδεδεμένος npb

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Απριλίου 06, 2013, 12:07:32 am »
Εγώ θα προσθέσω, ότι το τελευταίο που θα πρέπει να ελεγχθεί είναι η συνεχής παρουσία 8-2. Ας διορθώσουν τόσα άλλα ακόμα (έλλειψη θέρμανσης τον χειμώνα, έλλειψη αξιοπρεπούς μισθού, έλλειψη βιβλίων, έλλειψη εκπαιδευτικών κ.ο.κ.). Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία όλοι. Δυστυχώς κάποιοι μπήκαν στην εκπαίδευση με τη νοοτροπία του βολέματος και της λούφας. Δεν βοηθούν και οι γενικότερες συνθήκες, και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Όσο για τους σημερινούς ελέγχους, προφανώς πρόκειται για show, ίσως και ευκαιρία να γεμίσουν τη λίστα "απολύσεων" που απαιτεί η τρόικα. Ποιος ξέρει..
Σωστός!
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #44 στις: Απριλίου 06, 2013, 12:10:02 am »
Λοιπόν εγώ πιστεύω ότι το κάνουν οι Δ/ντες για λόγους group therapy ή to know us better.
Μέχρι λοιπόν να αλλάξει ο Νόμος θα με βόλευε ένα χρονάκι σπίτι και μετά με ένα καλό δικηγόρο να μου δώσουν και την διαφορά του μισθού.
Το σπιτονοικοκύρη μου δεν ξέρω και τους βενζινάδες της περιοχής αν θα τους άφηνα ικανοποιημένους αλλά ας πάνε στην Κυβέρνηση για ηθική ικανοποίηση.
Κάτι θα έλεγα για καραγκιόζηδες αλλά έχε χάρη που συμπαθώ την συγκεκριμένη φιγούρα.

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Απριλίου 06, 2013, 02:17:31 am »
Εγώ πάλι Landau το θεωρώ πιο σημαντικό αυτό το θέμα από το "ας ελέγξουν πρώτα όλα τ' άλλα" (παρόλο που κατανοώ το πνεύμα με το οποίο το λες).
Νομίζω ότι πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίζουμε με αυτό το θέμα της υποχρεωτικής συνεχής παρουσίας μια και καλή γιατί τα αμφιλεγόμενα και το ράδιο αρβύλα δυσχαιρένουν πολύ την εργασιακής μας πραγματικότητα. Και για να το κάνω πιο λιανά, επειδή φέτος όπως και πάμπολλοι άλλοι συνάδελοι, δουλεύω μακριά από τον τόπο διαμονής μου, το "έλα 8-2 στο σχολείο" εάν απαιτηθεί να εφαρμοστεί από όλους είναι για μένα σωματική εξόντωση. Εάν πάλι μου γίνει "εξυπηρέτηση", τότε βρίσκομαι έκθετη στα μάτια των συναδέλφων μου που θεωρούν πως έχουν υποχρέωση να παραμένουν 6 ώρες στο σχολείο και επιπλέον θεωρούν πως μου κάνουν και χάρη.

Και τα αναφέρω όλα αυτά γιατί και στην δική μας περιοχή "κυκλοφορεί κλιμάκιο" και ζητήθηκε από τον διευθυντή για μερικές μέρες το 8-2 και ήδη κατάλαβα την αντίστοιχη δυσαρέσκεια. Και προσπαθώ να πω σε όλους τους τόνους στους συναδέλφους πως ΔΕΝ ισχύει η υποχρεωτική παραμονή χωρις αντικείμενο και δεν τους πείθω γιατί φοβούνται και πιστεύουν περισσότερο αυτό που τους μεταφέρει ο διευθυντής και το γραφείο εκπαίδευσης.

btw μήπως έχει κανείς εγκύκλιο/νόμο που να αναφέρεται στην Αθμια;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:24:51 »

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #46 στις: Απριλίου 06, 2013, 02:25:54 am »
Στην πρωτοβάθμια ισχύει ότι και στην
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 06, 2013, 02:40:22 am από ICT »

Αποσυνδεδεμένος alexandria

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Απριλίου 06, 2013, 12:05:08 pm »
Θα σε αξιολογήσει το "κομματόσκυλο" που κάνει επίσκεψη guest star και σχολάει 12.25' .
Μάλιστα.Σιγά ...
Αμφιβάλλεις ότι αυτός θα με αξιολογήσει;

Ναι αυτός θα σε αξιολογήσει...πες του,όμως,να μην ξεχάσει ότι η έκθεσή του θα έχει ισχύ μέχρι 12.25' γιατί απλά μετά από αυτή την ώρα αυτός ήταν ΠΑΝΤΑ απών.Πού ξέρει τι έκανες εσύ μέχρι τις 14.00;

Μην αφήνεσαι στην τρομοκρατία κανενός ή τουλάχιστο μην τους κάνεις τη χάρη να τη δείχνεις!

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Απριλίου 06, 2013, 12:52:19 pm »
Στην πρωτοβάθμια ισχύει ότι και στην

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #49 στις: Απριλίου 06, 2013, 02:01:40 pm »
@hapiness

Εχεις δίκιο και εγώ σε αυτά που αναφέρει βρήκα κάποια σημεία που χρήζουν διευκρίνησης αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι καλύτερο από αυτό.
Ελπίζω να βρεθεί κάτι άλλο να μας καλύψει.

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Απριλίου 06, 2013, 02:32:48 pm »
Ν. 1566/1985

Άρ.13, Παρ.8
"8. Όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο τους στις εργάσιμες ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την προσφορά και άλλων υπηρεσιών που συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, όπως συμμετοχή σε γιορταστικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, τήρηση βιβλίων του σχολείου και εκτέλεση διοικητικών εργασιών. Κάθε εκπαιδευτικός παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο, στις εργάσιμες ημέρες πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που του έχει ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείου όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα, με την επιφύλαξη της παραγράφου 2 της περίπτωσης ΣΤ΄ του άρθρου 11. Από τις πρόσθετες αυτές υπηρεσίες απαλλάσσονται οι μητέρες παιδιών μέχρι δύο ετών. Τα δύο τελευταία εδάφια της προηγούμενης παραγράφου εφαρμόζονται ανάλογα και για τους δασκάλους."

Άρ.14, Παρ.20
"20. Οι διατάξεις των παρ. 8 και 9 του άρθρου 13 που αφορούν την υποχρέωση παραμονής των εκπαιδευτικών στα σχολεία, καθώς και την απαγόρευση παράδοσης ιδιαίτερων μαθημάτων και τις κυρώσεις για την παράβασή της αντίστοιχα, εφαρμόζονται και για τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. "

Αποσυνδεδεμένος npb

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Απριλίου 06, 2013, 03:12:42 pm »
Ν. 1566/1985

Άρ.13, Παρ.8
"8. Όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο τους στις εργάσιμες ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την προσφορά και άλλων υπηρεσιών που συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, όπως συμμετοχή σε γιορταστικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, τήρηση βιβλίων του σχολείου και εκτέλεση διοικητικών εργασιών. Κάθε εκπαιδευτικός παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο, στις εργάσιμες ημέρες πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που του έχει ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείου όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα, με την επιφύλαξη της παραγράφου 2 της περίπτωσης ΣΤ΄ του άρθρου 11. Από τις πρόσθετες αυτές υπηρεσίες απαλλάσσονται οι μητέρες παιδιών μέχρι δύο ετών. Τα δύο τελευταία εδάφια της προηγούμενης παραγράφου εφαρμόζονται ανάλογα και για τους δασκάλους."

Άρ.14, Παρ.20
"20. Οι διατάξεις των παρ. 8 και 9 του άρθρου 13 που αφορούν την υποχρέωση παραμονής των εκπαιδευτικών στα σχολεία, καθώς και την απαγόρευση παράδοσης ιδιαίτερων μαθημάτων και τις κυρώσεις για την παράβασή της αντίστοιχα, εφαρμόζονται και για τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. "
Έτσι κι αλλιώς έχουμε κενά στο πρόγραμμα, στα οποία κάνουμε αυτά που έχουμε να κάνουμε. Σίγουρα δεν έχουμε κάθε μέρα πράγματα να κάνουμε και μάλιστα τόσα που να κάνουν απαραίτητη την παρουσία μας στο σχολείο για έξι ώρες την ημέρα. Οπότε οι έξι ώρες είναι το μάξιμουμ.
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Απριλίου 06, 2013, 11:57:08 pm »
Μα κάτι πρέπει να ελέγξουν για να δικαιολογίσουν την παρουσία τους! Έτσι, λοιπόν, ελέγχουν αυτό που τους συμφέρει!

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Απριλίου 07, 2013, 01:32:37 pm »
Ευχαριστώ Patreas!!!! Αυτό έψαχνα.

Αποσυνδεδεμένος marguerite

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Απριλίου 07, 2013, 02:35:40 pm »
Η μετακύληση της ευθύνης στους εκπαιδευτικούς είναι ανοησία, εκτός αν δεν υπακούουν ή δεν ενημερώνουν τη Διεύθυνση του Σχολείου για την αποχώρησή τους. Εφόσον παίρνουν άδεια ν'αποχωρήσουν (καθώς πρέπει) την ευθύνη την έχει αποκλειστικά η Διεύθυνση του Σχολείου. Για ν'αποφεύγονται παρεξηγήσεις, καλό είναι να υπάρχει αρχείο με ώρες προσέλευσης/αποχώρησης με υπογραφή του Δ/ντή ή Υπ/ντή. Γραφειοκρατία μεν, αποφεύγονται δε τα "σου'πα" "μου'πες" "εγώ έτσι κατάλαβα" κλπ

Αποσυνδεδεμένος Roxanne

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Απριλίου 07, 2013, 05:24:21 pm »
Κακά τα ψέματα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία από τις ρίζες της. Γιατί να μας ξενίζει το 8-2, από τη στιγμή που πληρωνόμαστε - σε σχέση με άλλους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - καλύτερα;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182568
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)