*

Αποστολέας Θέμα: Εφαρμογή ωραρίου 8-2  (Αναγνώστηκε 34100 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος solar

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
Απ: Εφαρμογή ωραρίου 8-2
« Απάντηση #112 στις: Απριλίου 11, 2013, 12:03:40 am »
Αυτο ισχύει??
http://edu.klimaka.gr/ekpaideytikoi-anakoinvseis/monimoi-ekpaideytikoi/wrario-anatheseis/539-ypochrewtiko-wrario-ergasias-ekpaidevtikwn-kai-symplhrwsh-wrariu.html

Εκπαιδευτικοί χωρίς διοικητικά καθήκοντα
Η υποχρέωση των εκπαιδευτικών για παραμονή στο σχολείο τους, πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου διδασκαλίας, υφίσταται εφόσον τους έχει ανατεθεί από τα αρμόδια όργανα διοίκησης του σχολείου συγκεκριμένο έργο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:27:46 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Απριλίου 11, 2013, 12:05:11 am »
Πάνο, αυτό που όταν πρόκειται να περαστούν στοιχεία στον υπολογιστή και κανένας "δεν ξέρει υπολογιστές" αλλά αν ειναι να παραμείνουμε στο σχολείο λίγο παραπάνω τότε " δεν φτάνουν οι υπολογιστές για όλους - άσε που όλοι ξέρουμε να παίζουμε και diablo " με ξεπερνά!!

Στη Γερμανία τι ώρα είπαμε αρχίζουν και σχολάνε κάθε μέρα τα σχολεία; Τι ώρα πηγαίνει και τι ώρα φεύγει ο κάθε  Γερμανός εκπαιδευτικός; :-X :-X
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος MHXMHX

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Απριλίου 11, 2013, 12:06:44 am »
ααα τώρα συγνώμη κιολας αλλά ....
αν το κράτος πληρώνει καλά ή όχι ( όχι ) δε σημαίνει πως δικαιούμαστε να δουλεύουμε λιγότερο.
Η φιλοσοφία "όταν αυτοί κάνουν πως μας πληρώνουν εμείς θα κάνουμε πως δουλεύουμε" θα μας φέρει σε χειρότερη κατάντια από αυτή που τώρα βιώνουμε.

Στην τελική, σε όποιον δεν αρέσει μπορεί απλά να αποχωρήσει απο το Δημόσιο ( ή να αγωνιστεί με αξιοπρέπεια για κάτι καλύτερο).

Αν μου επιστρέψει πίσω το κράτος τα 15 χρόνια που έπαιρνα το μισθουλάκο του εκπαιδευτικού χάρην της μονιμότητας,πολύ ευχαρίστως.

Εγώ δεν είπα να μην κάνουμε μάθημα.Τώρα αν  εσύ θέλεις όλη μέρα (μαζί με την προετοιμασία στο σπίτι εννοώ) να δουλεύεις για 600 ευρώ,σ'αυτό δε βλέπω καμιά αξιο[ρέπεια

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Απριλίου 11, 2013, 12:12:10 am »
Πάνο, αυτό που όταν πρόκειται να περαστούν στοιχεία στον υπολογιστή και κανένας "δεν ξέρει υπολογιστές" αλλά αν ειναι να παραμείνουμε στο σχολείο λίγο παραπάνω τότε " δεν φτάνουν οι υπολογιστές για όλους - άσε που όλοι ξέρουμε να παίζουμε και diablo " με ξεπερνά!!

Στη Γερμανία τι ώρα είπαμε αρχίζουν και σχολάνε κάθε μέρα τα σχολεία; Τι ώρα πηγαίνει και τι ώρα φεύγει ο κάθε  Γερμανός εκπαιδευτικός; :-X :-X
Εγώ θα αναφερθώ και στις αδικίες του μισθού στους εκπαιδευτικούς με τους τελωνειακούς και τους υπαλλήλους του υπουργείου οικονομικών!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:27:46 »

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Απριλίου 11, 2013, 12:14:33 am »

Για να σε φτιάξω.  Σε Gesamtschule στην Γερμανία (κάτι σαν ενιαίο σχολείο φιλανδικού τύπου) φίλη με παιδί κάτω από 12 !! ετών κάνει 13 ώρες (πραγματικές διδακτικές 8, αλλά κανείς τους δεν το λέει εκεί δυνατά...) και πληρώνεται δυστυχώς γι' αυτή με τον μισό μισθό. Έτσι η δύστυχη παίρνει 2100 καθαρά μόνο στο χέρι και μαζί με το επίδομα τέκνων (πληρώνεται ξεχωριστά για τα 2 παιδιά) φτάνει περίπου στα 2500..., μόνο...
Ναι. Είναι υποχρεωμένη να είναι 13 ώρες στο σχολείο...   :o :o

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Απριλίου 11, 2013, 12:16:09 am »
Και μετά λέμε ότι καλοπληρωνόμαστε!!

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Απριλίου 11, 2013, 12:16:34 am »
ΜΗΧΜΗΧ
δεν έχει αλλάξει κάτι ακόμα ούτε σε σχέση με τον μισθουλάκο ούτε σε σχέση με τη μονιμότητα.
Και αν 15 χρόνια πίσω, οι μισθοί ήταν καλύτεροι , δεν είδα κάπου ότι 15 χρόνια πριν τηρούταν το 8-2 ενώ τώρα ως αντιδραση - και καλά - καταστρατηγείται....
επιπλέον, αν θεωρείς αναξιοπρεπές να δουλεύεις όλη μέρα για 600 ευρώ, εγώ θεωρώ πολύ περισσότερο αναξιοπρεπές να μην δουλεύεις - ως αντίδραση - αλλά να αξιώνεις αυτά τα 600 !!!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ
αυτές οι αδικίες όμως υπήρχαν ανέκαθεν - δεν προέκυψαν τώρα !!
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος demeb

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Απριλίου 11, 2013, 12:17:25 am »
όχι δωρεάν, αλλά υποχρεωτικές! εγώ το μάιο κάθε χρόνο είμαι για 10 μέρες δύο ώρες μακριά από το σχολείο μου, να έχω το άγχος να μην αδικήσω κανένα παιδί, γιατί πέρασα και εγώ από αυτή τη θέση και το 1 μόριο είχε σημασία για τις σχολές μας που ήταν στις 18000 μονάδες.

Θέλεις δλδ αυτό το άγχος να το έχει κάποιος άλλος συνάδελφος;
Όλοι περάσαμε από εξετάσεις, πρέπει λοιπόν να ζητήσουμε "απαλλαγή" από διαδικασίες αξιολόγησης γραπτών;
Και πως θα γίνεται η εισαγωγή στα εκπαιδευτικά ιδρύματα;
Μήπως τελικά δεν είναι επαρκής ο λόγος που αναφέρεις ώστε να μην πας στο βαθμολογικό;
όχι, δεν ζητάω καμία απαλλαγή από τη διόρθωση των γραπτών. προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ στη διδασκαλία του μαθήματος την επόμενη χρονιά. Ζητάω το 6ωρο που λένε όλοι ότι πρέπει να κάνουμε την ημέρα. Μη με βάζουν όμως να διορθώσω δύο πανελλαδικά μαθήματα μέσα σε 10-12 μέρες, με 10 ώρες την ημέρα +τη δουλειά του σχολείου. Δεν είμαι μηχανή που απλά τη λαδώνεις.
κάνοντας πάντως μια αναδρομή στα μηνύματα, είναι εντυπωσιακό ότι αυτοί που δεν είναι μέσα στα σχολεία είναι υπέρμαχοι των πολλών ωρών διδασκαλίας (βάλτε και άλλες να χαρούν περισσότερο) και αυτοί που δεν διορθώνουν γραπτά πανελλαδικών το θεωρούν κάτι σαν τηλεόραση που αράζεις και ξεκουράζεσαι για 8 ωρίτσες μετά το 6ωρο της δουλειάς σου στο σχολείο.
 Να ψοφήσει λοιπόν το γαϊδούρι του γείτονα, αφού αυτό σας κάνει χαρούμενους.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Απριλίου 11, 2013, 12:22:02 am »

Για να σε φτιάξω.  Σε Gesamtschule στην Γερμανία (κάτι σαν ενιαίο σχολείο φιλανδικού τύπου) φίλη με παιδί κάτω από 12 !! ετών κάνει 13 ώρες (πραγματικές διδακτικές 8, αλλά κανείς τους δεν το λέει εκεί δυνατά...) και πληρώνεται δυστυχώς γι' αυτή με τον μισό μισθό. Έτσι η δύστυχη παίρνει 2100 καθαρά μόνο στο χέρι και μαζί με το επίδομα τέκνων (πληρώνεται ξεχωριστά για τα 2 παιδιά) φτάνει περίπου στα 2500..., μόνο...
Ναι. Είναι υποχρεωμένη να είναι 13 ώρες στο σχολείο...   :o :o

Ξέρεις ότι τα Gesamtschule ειναι ειδικου τύπου σχολεία και εργαζόμενες με μικρά παιδιά ( κάτω των 12 ) έχουν άλλο ωράριο από τους υπόλοιπους.  Μη μου παρουσιάζεις λοιπόν μια ειδική διάταξη ως γενική γιατί δεν ειναι.
Πες μου λοιπόν, αυτό που σε ρώτησα :
σε ένα Realschule τι ώρα πηγαινει και τι ώρα σχολάει ο γερμανος εκπαιδευτικός;
Πότε πραγματοποιούνται οι παιδαγωγικές συγκεντρώσεις ;
πότε γίνεται η επίδοση βαθμολογίας;
πότε δέχονται τους γονείς;
ποιές οι υποχρεώσεις του υπεύθυνου τμήματος ;

Αποσυνδεδεμένος MHXMHX

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Απριλίου 11, 2013, 12:25:28 am »
ΜΗΧΜΗΧ
δεν έχει αλλάξει κάτι ακόμα ούτε σε σχέση με τον μισθουλάκο ούτε σε σχέση με τη μονιμότητα.
Και αν 15 χρόνια πίσω, οι μισθοί ήταν καλύτεροι , δεν είδα κάπου ότι 15 χρόνια πριν τηρούταν το 8-2 ενώ τώρα ως αντιδραση - και καλά - καταστρατηγείται....
επιπλέον, αν θεωρείς αναξιοπρεπές να δουλεύεις όλη μέρα για 600 ευρώ, εγώ θεωρώ πολύ περισσότερο αναξιοπρεπές να μην δουλεύεις - ως αντίδραση - αλλά να αξιώνεις αυτά τα 600 !!!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ
αυτές οι αδικίες όμως υπήρχαν ανέκαθεν - δεν προέκυψαν τώρα !!

bitch,αυτό που λέω είναι πως θα αντιδράσω στο λιγότερα λεφτά-περισσότερη δουλειά.Όλοι πρέπει να το κάνούμε και ειλικρινά απορώ μ'αυτά που διαβάζω από αρκετά "σκλαβάκια" θα τα ονομάσω γλυκά,για να μην αντιδράσει ο stelios.

Να σε ρωτήσω:Είναι διευθύντρια εκπαίδευσης;Σκοπεύεις να γίνεις;Είσαι η Διαμαντοπούλου;Ο Αρβανιτόπουλος;

Πάντως συνάδελφός μας αποκλείεται να είσαι μ'αυτά γράφεις.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Απριλίου 11, 2013, 12:34:13 am »
Ξέρεις ότι τα Gesamtschule ειναι ειδικου τύπου σχολεία και εργαζόμενες με μικρά παιδιά ( κάτω των 12 ) έχουν άλλο ωράριο από τους υπόλοιπους.  Μη μου παρουσιάζεις λοιπόν μια ειδική διάταξη ως γενική γιατί δεν ειναι.
Πες μου λοιπόν, αυτό που σε ρώτησα :
σε ένα Realschule τι ώρα πηγαινει και τι ώρα σχολάει ο γερμανος εκπαιδευτικός;
Πότε πραγματοποιούνται οι παιδαγωγικές συγκεντρώσεις ;
πότε γίνεται η επίδοση βαθμολογίας;
πότε δέχονται τους γονείς;
ποιές οι υποχρεώσεις του υπεύθυνου τμήματος ;

Να σημειώσω εδώ πως η φίλη επιλέγει κατά βούληση το ωράριό της με παιδί ηλικίας μικρότερης των 12 ετών με ανάλογη μείωση μισθού. Αν είχε επιλέξει το πλήρες ωράριο (26ώρες -πραγματικές διδακτικές 16 - 20 όμως...) δεν θα έπαιρνε τα διπλάσια χρήματα λόγω φορολογίας. Θα έπαιρνε μόνο 3500 +επίδομα +...περίπου...
Δεν ξέρω τι γίνεται στο Realschule, ξέρω όμως πως η Γερμανία επενδύει στην παιδεία και πως οι Γερμανοί εκπαιδευτικοί δεν είναι τόσο απαξιωμένοι όπως εδώ. Απαξιωμένοι σε όλα τα επίπεδα... Επειδή όμως καμία δουλειά δεν είναι ντροπή, οφείλουμε να την κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε...  ::)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Απριλίου 11, 2013, 12:42:42 am »
MHXMHX  το νήμα ονομάζεται " Εφαρμογή ωραρίου 8-2' - κάτι που ίσχυε τουλάχιστον απο το 85 οπότε και ψηφίστηκε ο 1566. Άρα ειναι ανεξάρτητο απο το μνημόνιο και τις μισθολογικές/εργασιακές αλλαγές που αυτό επέφερε.

Αν ως τώρα το εν λόγω ωράριο ήταν σε εφαρμογή και τώρα απο αντίδραση καταλύετο θα μπορούσα να το καταλάβω.... όμως αδυνατώ να το κάνω καθ' ην στιγμήν δεν εφαρμόστηκε ποτέ και επιμένετε κάποιοι σε πρακτικές του παρελθόντος που κάθε άλλο παρά θετικά αποτελέσματα έφεραν για τον κλάδο.

Δεν καταλαβαίνεις λοιιπόν πως όταν ο φούρναρης της γειτονιάς, ή ο μανάβης ή η νοικοκυρά της διπλανής πόρτας σε βλέπει να σουλατσάρεις απ΄τις 11 στις καφετέριες , θα σου βγάλει το όνομα του τεμπελχανά; Μετά γιατί απορείς ; Μετά γιατί εξανίστασαι για την εικόνα που έχει η κοινωνία για τον κλάδο σου ;

Αυτή την εικόνα δεν θές να την αλλάξεις; Να φέρεις την κοινωνία με το μέρος σου; Αν όχι πάω πάσο. Ίσως ο φουρναρης, ο μανάβης και η νοικοκυρά να ειναι πολύ bashclass  για σένα και να απευθύνεσαι μόνο στην πνευματική ελίτ του τόπου .... τα τέκνα της οποίας αποκλειστικά διδάσκεις βέβαια....

όχι καλέ μου, συνάδελφός σας δεν ειμαι  - δε θα ήθελα ποτέ να ειμαι συνάδελφος ανθρώπων με τέτοιες νοοτροπίες. Σέβομαι το λειτούργημα του εκπαιδευτικού ( και όπως βλέπεις εγώ δεν το γράφω εντός εισαγωγικών όπως εσύ νωρίτερα - ίσως γιατί εγώ πιστεύω πραγματι πως ειναι λειτούργημα ).  Είμαι συνάδελφος - και θα ειμαι πάντα - όσων με αυταπάρνηση υπερασπίζονται την έδρα , διεκδικούν το καλύτερο αλλά δεν αυτοπροσδιορίζονται από τον μισθό τους αλλά από τη δύναμη της ψυχής τους - και ευτυχώς τέτοιοι ειναι αρκετοί ακόμα!

Πάνο θα συμφωνήσω πως εδώ η παιδεία ειναι απαξιωμένη - και οι εκπαιδευτικοί επίσης. Αλλά πραγματικά δεν βλέπω πώς μειώνεται η απαξίωση όταν τόσες σελιδες τώρα "τρέχει" μια συζήτηση  από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς για το αν ειναι έως έξι, πάνω απο έξι , έξι ακριβώς ή επτά και είκοσι στην τελική το ημερήσιο εργασιακό ωράριο....

Αποσυνδεδεμένος MHXMHX

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Απριλίου 11, 2013, 01:02:29 am »
Δεν μπορείς να είσαι συνάδελφός μας όταν δουλεύεις σε γραφείο (πως και γιατί άραγε) και ούτε εμένα μ'αρέσει η νοοτροπία σου.Θα τιμήσεις το λειτούργημα όταν επιστρέψεις στην τάξη.Με πράξεις λοιπόν,όχι με λόγια.

Ο μανάβης και ο χασάπης της γειτονιάς,δεν τελείωσαν πανεπιστήμιο και δε διαβάζουν ακόμη τόσες ώρες στο σπίτι τους όπως κάνω εγώ.Αρκετά με την  καραμέλα αυτή για τη γνώμη της κοινωνίας,τα καλοκαίρια μας και τις γιορτές μας.Δε θα πέσω στην παγίδα των συμπλεγματικών που την πιπιλάνε .Ας γίνονταν κι αυτοί εκπαιδευτικοί.

Ως προς την  ουσία τώρα,όλοι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί ερμηνεύουν το νόμο όπως εγώ.Πως το ωράριο μας  δηλαδή είναι το διδακτικό +κάποιες ώρες διοικητικό έργο.Και αυτό εφαρμοζόταν μέχρι τώρα.Το υπουργείο και ορισμένα παπαγαλάκια μιλάνε για 30 ώρες υποχρεωτικό.Αυτό που λες εσύ δηλαδή.

Ψάξου....

Συνδεδεμένος isabella

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Απριλίου 11, 2013, 01:04:59 am »
Ο γιος μου είναι εκπαιδευτικός , αυτή τη σχολική χρόνια σε ιδιωτικό γυμνάσιο (Γερμανό-τουρκικό) αφού το υπουργείο παιδείας ενός απο τα πιο πλούσια κρατίδια της Γερμανίας η

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182568
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)