0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ααα τώρα συγνώμη κιολας αλλά ....αν το κράτος πληρώνει καλά ή όχι ( όχι ) δε σημαίνει πως δικαιούμαστε να δουλεύουμε λιγότερο. Η φιλοσοφία "όταν αυτοί κάνουν πως μας πληρώνουν εμείς θα κάνουμε πως δουλεύουμε" θα μας φέρει σε χειρότερη κατάντια από αυτή που τώρα βιώνουμε. Στην τελική, σε όποιον δεν αρέσει μπορεί απλά να αποχωρήσει απο το Δημόσιο ( ή να αγωνιστεί με αξιοπρέπεια για κάτι καλύτερο).
Πάνο, αυτό που όταν πρόκειται να περαστούν στοιχεία στον υπολογιστή και κανένας "δεν ξέρει υπολογιστές" αλλά αν ειναι να παραμείνουμε στο σχολείο λίγο παραπάνω τότε " δεν φτάνουν οι υπολογιστές για όλους - άσε που όλοι ξέρουμε να παίζουμε και diablo " με ξεπερνά!! Στη Γερμανία τι ώρα είπαμε αρχίζουν και σχολάνε κάθε μέρα τα σχολεία; Τι ώρα πηγαίνει και τι ώρα φεύγει ο κάθε Γερμανός εκπαιδευτικός;
Στη Γερμανία τι ώρα είπαμε αρχίζουν και σχολάνε κάθε μέρα τα σχολεία; Τι ώρα πηγαίνει και τι ώρα φεύγει ο κάθε Γερμανός εκπαιδευτικός;
Παράθεση από: debio στις Απριλίου 10, 2013, 08:09:06 pmόχι δωρεάν, αλλά υποχρεωτικές! εγώ το μάιο κάθε χρόνο είμαι για 10 μέρες δύο ώρες μακριά από το σχολείο μου, να έχω το άγχος να μην αδικήσω κανένα παιδί, γιατί πέρασα και εγώ από αυτή τη θέση και το 1 μόριο είχε σημασία για τις σχολές μας που ήταν στις 18000 μονάδες.Θέλεις δλδ αυτό το άγχος να το έχει κάποιος άλλος συνάδελφος;Όλοι περάσαμε από εξετάσεις, πρέπει λοιπόν να ζητήσουμε "απαλλαγή" από διαδικασίες αξιολόγησης γραπτών; Και πως θα γίνεται η εισαγωγή στα εκπαιδευτικά ιδρύματα;Μήπως τελικά δεν είναι επαρκής ο λόγος που αναφέρεις ώστε να μην πας στο βαθμολογικό;
όχι δωρεάν, αλλά υποχρεωτικές! εγώ το μάιο κάθε χρόνο είμαι για 10 μέρες δύο ώρες μακριά από το σχολείο μου, να έχω το άγχος να μην αδικήσω κανένα παιδί, γιατί πέρασα και εγώ από αυτή τη θέση και το 1 μόριο είχε σημασία για τις σχολές μας που ήταν στις 18000 μονάδες.
Για να σε φτιάξω. Σε Gesamtschule στην Γερμανία (κάτι σαν ενιαίο σχολείο φιλανδικού τύπου) φίλη με παιδί κάτω από 12 !! ετών κάνει 13 ώρες (πραγματικές διδακτικές 8, αλλά κανείς τους δεν το λέει εκεί δυνατά...) και πληρώνεται δυστυχώς γι' αυτή με τον μισό μισθό. Έτσι η δύστυχη παίρνει 2100 καθαρά μόνο στο χέρι και μαζί με το επίδομα τέκνων (πληρώνεται ξεχωριστά για τα 2 παιδιά) φτάνει περίπου στα 2500..., μόνο... Ναι. Είναι υποχρεωμένη να είναι 13 ώρες στο σχολείο...
ΜΗΧΜΗΧδεν έχει αλλάξει κάτι ακόμα ούτε σε σχέση με τον μισθουλάκο ούτε σε σχέση με τη μονιμότητα. Και αν 15 χρόνια πίσω, οι μισθοί ήταν καλύτεροι , δεν είδα κάπου ότι 15 χρόνια πριν τηρούταν το 8-2 ενώ τώρα ως αντιδραση - και καλά - καταστρατηγείται.... επιπλέον, αν θεωρείς αναξιοπρεπές να δουλεύεις όλη μέρα για 600 ευρώ, εγώ θεωρώ πολύ περισσότερο αναξιοπρεπές να μην δουλεύεις - ως αντίδραση - αλλά να αξιώνεις αυτά τα 600 !!! ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ αυτές οι αδικίες όμως υπήρχαν ανέκαθεν - δεν προέκυψαν τώρα !!
Ξέρεις ότι τα Gesamtschule ειναι ειδικου τύπου σχολεία και εργαζόμενες με μικρά παιδιά ( κάτω των 12 ) έχουν άλλο ωράριο από τους υπόλοιπους. Μη μου παρουσιάζεις λοιπόν μια ειδική διάταξη ως γενική γιατί δεν ειναι. Πες μου λοιπόν, αυτό που σε ρώτησα :σε ένα Realschule τι ώρα πηγαινει και τι ώρα σχολάει ο γερμανος εκπαιδευτικός; Πότε πραγματοποιούνται οι παιδαγωγικές συγκεντρώσεις ;πότε γίνεται η επίδοση βαθμολογίας; πότε δέχονται τους γονείς; ποιές οι υποχρεώσεις του υπεύθυνου τμήματος ;