*

Αποστολέας Θέμα: Πιθανότητες για αναπλήρωση/ωρομισθία ΠΕ 02.  (Αναγνώστηκε 327043 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: Πιθανότητες για αναπλήρωση/ωρομισθία ΠΕ 02.
« Απάντηση #658 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2007, 10:23:31 am »
napoleon, απ'οτι ξερω οι καταστάσεις ωρομισθίων δεν εχουν βγει ακόμα.η επιθεώρηση μου ειπε οτι θα αργήσουν (Οκτώβριο) να ρωτήσω πάλι, αν κ ξέρω την απαντηση που θα πάρω- ποτε δεν σου απαντάνε σε τίποτα, αλλα κ αν σου απαντήσουν ψαξτο γιατι πιθανον να'ναι λάθος (συνήθως δεν ξέρουν τι τους γίνεται).δημόσιοι υπάλληλοι αραχτοί, γιατι να σκάνε;
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:30:11 »

Αποσυνδεδεμένος ΕΙΡΗΝΗ

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Με ταλαιπωρεί η εκπαίδευση!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #659 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2007, 10:58:49 am »
Με 18 μόρια Kellykou σίγουρα θα σε πάρουν ωρομίσθια, εγώ δούλεψα πέρυσι από Γενάρη με 9 μόρια δίπλα στο σπίτι μου, με 10-11 μόρια πήραν άλλους  συναδέλφους από Οκτώβριο. Ε, πόσο πια άλλαξαν τα δεδομένα για να μη σε πάρουν με 18 μεσα σε αυτή τη χρονιά! Αν πάρεις εστω και 2 μόρια φέτος, του χρόνου με 20 πιθανότατα σε παίρνουν αναπληρώτρια. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να δεχτείς με κάθε τρόπο την ωρομισθία, έστω κι αν είναι κάπου μακριά γιατί είναι πολύ σημαντικό να μαζέψεις από τώρα προϋπηρεσία, εφόσον τα μισά μόρια του Ασέπ στη διετία χάνονται. Όμως  νομίζω ότι θα χρειαστεί να ξαναδώσεις για να εξασφαλίσεις έστω κάποια μόρια για την αναπλήρωση (εκτός κι αν είσαι στους διοριστέους).
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 07, 2007, 11:09:44 am από EIRINH »

Αποσυνδεδεμένος Lara

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #660 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2007, 11:21:26 am »
Σε ποια πειοχή σε κάλεσαν με 9 μόρια? Εγώ είμαι κρήτη (λασίθι Α Ηράκλειο) και πάλι δεν ξέρω αν θα δουλέψω φέτος με 17,5 μόρια. σειρα 1450

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
« Απάντηση #661 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2007, 11:30:37 am »
Με 18 μόρια Kellykou σίγουρα θα σε πάρουν ωρομίσθια, εγώ δούλεψα πέρυσι από Γενάρη με 9 μόρια δίπλα στο σπίτι μου, με 10-11 μόρια πήραν άλλους  συναδέλφους από Οκτώβριο. Ε, πόσο πια άλλαξαν τα δεδομένα για να μη σε πάρουν με 18 μεσα σε αυτή τη χρονιά! Αν πάρεις εστω και 2 μόρια φέτος, του χρόνου με 20 πιθανότατα σε παίρνουν αναπληρώτρια. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να δεχτείς με κάθε τρόπο την ωρομισθία, έστω κι αν είναι κάπου μακριά γιατί είναι πολύ σημαντικό να μαζέψεις από τώρα προϋπηρεσία, εφόσον τα μισά μόρια του Ασέπ στη διετία χάνονται. Όμως  νομίζω ότι θα χρειαστεί να ξαναδώσεις για να εξασφαλίσεις έστω κάποια μόρια για την αναπλήρωση (εκτός κι αν είσαι στους διοριστέους).
Φέτος η βάση από ασεπ ανέβηκε 5 μόρια και επειδή συσσωρεύτηκαν πολλοί στους πίνακες, η πιθανότητα για αναπλήρωση/ ωρομισθία που αντιστοιχούσε σε 11 μόρια το 2005 τώρα αντιστοιχού σε 11+5+3 μόρια περίπου. Αλλά πιστεύω ότι με 18 μόρια θα πάει ωρομίσθιος, εξαρτάται από τον αριθμό ωρομισθίων που θα πάρουν, από την περιφέρεια που έχει δηλώσει.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:30:11 »

Αποσυνδεδεμένος apuleius

• Πλήρες μέλος
  • Όλα μένουν ίδια αν δεν τ' αγαπάς.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #662 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2007, 11:32:51 am »
Παιδιά θα επανέλθω στη συζήτηση που έχετε ανοίξει σχετικά με το αν είναι προτιμότερη η επετηρίδα από το σύστημα του ΑΣΕΠ. Παρότι όντως γίνονται οι απίστευτες λαθροχειρίες στους πινακες ωρομισθίων και παρότι όντως με το διαγωνισμό το κράτος σε απαξιώνει ως εκπαιδευτικό και αν αποτύχεις σου λέει εμμέσως πλήν σαφώς "είσαι άσχετος", πιστεύω ότι αν υπήρχε ακόμα επετηρίδα, ο μέσος όρος αναμονής για να διοριστεί ένας φιλόλογος θα είχε πραγματικά εκτιναχθεί στα ύψη!!Θα ήταν τουλάχιστον 12-14 χρόνια!Αν σκεφτείτε τον ετήσιο αριθμό των πτυχιούχων οι οποίοι μπορούν να δουλέψουν ως φιλόλογοι, είναι τεράστιος και φυσικά δε μπορεί κάθε χρονιά να απορροφάται ούτε κατά το 50%!Το αποτέλεσμα είναι ότι χρόνο με το χρόνο αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των αδιορίστων και η.....ουρά!!!Αν το 1998 ήταν 7-8 χρόνια τουλάχιστον η αναμονή (που μπορεί να ήταν και περισσότερο, δεν είμαι σίγουρος), φανταστείτε πόσο θα ήταν τώρα, με τόσες καινούριες φουρνιές πτυχιούχων στην αγορά!Τουλάχιστον τώρα που υπάρχει το σύστημα του διαγωνισμού μπορείς, θεωρητικά τουλάχιστον, να αποφύγεις πλήρως αυτή την τεράστια αναμονή είτε με το να μπεις στους διοριστέους είτε με το να είσαι απλά επιτυχών και να αρχίσεις να μαζεύεις προϋπηρεσία.Η δυνατότητα π.χ. που υπάρχει να μονιμοποιηθείς μέσα σε 3 περίπου χρόνια λόγω προϋπηρεσίας, θα ήταν ένα άπιαστο άπιαστο όνειρο σε περίπτωση που υπήρχε ακόμα επετηρίδα!!Με την επετηρίδα δεν υπήρχε ουτε μία έστω θεωρητική πιθανότητα να μονιμοποιηθείς σύντομα. Και μη μου πείτε ότι είναι προτιμότερο να περιμένει κανείς 14 χρόνια από το να δοκιμάσει την τύχη του σε 2 ή 3 διαγωνισμούς οι οποίοι θα γίνουν μέσα σε 4-5 χρόνια;;Νομίζω ότι είναι μεγάλη η διαφορά, οπότε το μη χείρον βέλτιστονι!Το ότι γίνονται κλεψιές και απάτες στη συγκέντρωση της προϋπηρεσίας είναι ένα άλλο ζήτημα το οποίο δεν αναιρεί όλα αυτά.Δε φταίει το σύστημα επειδή υπάρχουν λαμόγια και ασυνείδητοι!Αυτή είναι η λογική "πονάει χέρι, κόψει χέρι".....

Αποσυνδεδεμένος ΕΙΡΗΝΗ

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Με ταλαιπωρεί η εκπαίδευση!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #663 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2007, 11:38:01 am »
Με κάλεσαν με 9 μόρια στην Α Ευβοίας, συγκεκριμένα στη Χαλκίδα.

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #664 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2007, 11:45:54 am »
Ειρήνη μου, τα 18 μορια δεν ειναι δικα μου. Μακαρι να ήταν! Εγώ και ο syllas αναφερομασταν στο napoleon που εμεινε έξω για 0,4 από τους διορισμους. Εγω δυστυχώς έχω μόνο 2.84 μόρια και χωρις ΑΣΕΠ δεν εχω καμια ελπιδα δυστυχως. Εχεις δικιο για την περασμενη χρονια. Με 10 μόρια πήραν και στον πειραια ωρομισθιους και με 14,5 αναπληρωτες αλλά φετος εχει πολλους επιτυχοντες του ΑΣΕΠ και θα ανεβουν δυστυχως οι βάσεις. Πάντως και αυτο αδικια δεν ειναι ? Την περασμενη χρονια πήραν μόνιμο με 24,5 μορια στον Πειραια και φετος χωρις να εχει περασει ΑΣΕΠ και φετος παιδια και με ΑΣΕΠ και με προυπηρεσια ζορίζονται για να πάνε με αυτα τα μορια αναπληρωτες στα κορφοβουνια. 

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
« Απάντηση #665 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2007, 11:49:53 am »
Apuleius, η αναμονή και οι διαδικασίες δεν κρατούν 3 χρόνια, όπως αναφέρεις. Πρώτον, γιατί οι περισσότεροι δίνουν τουλάχιστον δύο φορές (εσύ πο πέρασες με την πρώτη είναι μάλλον εξαίρεση  ;)) και αφού πχ τη δεύτερη φορά πάρουν κάποια μόρια από εκεί και πέρα να μετράς περίπου 4 χρόνια, τώρα πλέον θα αυξηθεί κατά τη γνώμη μου σε 5-6.

Αποσυνδεδεμένος apuleius

• Πλήρες μέλος
  • Όλα μένουν ίδια αν δεν τ' αγαπάς.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #666 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2007, 12:01:07 pm »
Κατ' αρχήν δεν πέρασα με την πρώτη.....Δε διαφωνώ ότι έχει δημιουργηθεί μια νέα επετηρίδα, που λόγω των βυσμάτων που υπάρχουν είναι πιο άδικη από την παλιά. Ξαναλέω, όμως, ότι και μόνο το γεγονός ότι σου δίνεται μια φορά στα δύο χρόνια η θεωρητική δυνατότητα (που μπορείς να την κάνεις και πράξη) να αποφύγεις την τεράστια αναμονή, είναι μια σημαντική διαφορά με το προηγούμενο σύστημα.Γιατί ακόμα κι αν δώσεις τρεις φορές ΑΣΕΠ (δηλαδή 6 χρόνια) και σου πάρει άντε άλλα τρια να μονιμοποιηθείς, και πάλι δεν είναι το ίδιο με την επετηρίδα στην οποία είσαι απόλυτα καθηλωμένος σε μια θέση στον πίνακα και περιμένεις...το πλήρωμα του χρόνου το οποίο είναι πολύ μα πολύ μακρινό!Εγώ τουλάχιστον προσωπικά θεωρώ καλύτερο το σύστημα του ΑΣΕΠ για το μοναδικό λόγο ότι σου δίνει την κατάσταση και στα χέρια σου. Ο διαγωνισμός βέβαια έχει τα μαύρα χάλια του με τον τρόπο που διεξάγεται, αλλά αν διεξαχθεί πιο σωστά και πιο αξιοκρατικά, πιστεύω είναι η λιγότερο κακή επιλογή....

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #667 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2007, 12:54:28 pm »
Αν το 1998 ήταν 7-8 χρόνια τουλάχιστον η αναμονή (που μπορεί να ήταν και περισσότερο, δεν είμαι σίγουρος), φανταστείτε πόσο θα ήταν τώρα, με τόσες καινούριες φουρνιές πτυχιούχων στην αγορά!
Το 1998, όταν καταργήθηκε η επετηρίδα,είχαν ήδη αναμονή 8 χρόνων οι απόφοιτοι του 1990 και θα περίμεναν διορισμό σε  άλλα 7-8 χρόνια με το σύστημα της επετηρίδας.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 07, 2007, 01:08:27 pm από syrrahm »

Αποσυνδεδεμένος Tarzan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #668 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2007, 01:21:57 pm »
Οι πίνακες είναι θεωρητικα καλός τρόπος διορισμού γιατί παίρνουν υπόψη προυπηρεσία, πτυχίο και κοινωνικα προβλήματα όπως άλλωστε γίνεται στις περισσότερες χώρες ανα τον κόσμο. Είναι ενας τρόπος που δεν ακυρώνει το πτυχίο μας, μπορούμε να παρακολουθούμε την καταγραφή της δουλειάς μας και επίσης να την ελέγχουμε και να την συγκρίνουμε χρόνο με το χρόνο. Αυτό δεν γίνεται σε κανέναν διαγωνισμό. Τυχόν λάθη μπορούν και διορθώνονται.
Επιπλέον καλώς ή κακώς προσμετρώνται μόρια απο Ασεπ δίνοντας τους απο φέτος τεράστια αν όχι καθοριστική βαρύτητα.
Σαφέστατα είναι μορφή επετηρίδας πράγμα που κύριοι είναι αδύνατο να μην υπάρχει αφού η προσφορά είναι μεγαλύτερη της ζήτησης και πρεπει να υπάρχει μια σερά. Δε γίνεται να διοριστούν όλοι. Μπορούν όμως να παλέψουν να χτίσουν μια προυπηρεσία (μαζί με ασεπ) όσο και να πάρει αυτό. Οι βιαστικοί δυστυχώς διαλεξαν λαθος επάγγελμα - μακάρι να ήταν αλλιώς. Απλά όσοι δεν είναι στους πίνακες φωνάζουν γι αυτούς και το αντίθετο.
Εκείνο που πρεπει να κλείσει είναι τα παράθυρα (Σιβιτανίδειος κτλ) καθώς και οι ανεξέλεγκτες ώρες ΠΔΣ. Να παίρνουν και γι αυτά απο τον πίνακα και μόνο. Τότε μόνο θα επικρατήσει μια αίσθηση δικαιοσύνης και θα κλείσουν κάποια στόματα που στο κάτω κάτω ακυρώνουν την προσπάθεια πολλών απο μας που προσπαθούμε πολλά χρόνια τρέχοντας και διαβάζοντας για να βρεθούμε μια θέση μπροστά..

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #669 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2007, 01:23:07 pm »
Θα συμφωνήσω με apuleius.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #670 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2007, 01:33:47 pm »
Tarzan, σωστά τα λες. Η αλήθεια είναι ότι ανοίχτηκαν κάποιοι δρόμοι τα τελευταία χρόνια αλλά από την άλλη παραβιάζεται κατάφωρα ο πίνακας και νιώθουμε να χάνουμε την αξιοπρέπειά μας. Δεν ξέρω αν η επετηρίδα ήταν το πιο σωστό σύστημα, και εκεί δε γινόταν παρανομίες; Το μόνο που έχω να πω είναι ότι ύστερα από 12 χρόνια πτυχιούχος θα με είχαν καλέσει λογικά έστω και αναπληρώτρια και τώρα το παλεύουμε μέσω Ασέπ για να μαζέψουμε μόρια. Όλα είναι σχετικά, το σημαντικό είναι να σταματήσουν όλα αυτά με τους ωρομίσθιους και τα παράθυρα από Σιβιτανίδειο, Εκκλησιαστικά και φυσικά την πρόσθετη. Κανταντήσαμε έρμαια των πολιτικών και της κάθε κυβέρνησης.
Η μάθηση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και και για όσους ατυχούν καταφύγιο

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #671 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2007, 01:35:42 pm »
Παιδια θεωρώ ότι αυτο που δεν εχουμε καταλάβει ειναι οτι το προβλημα δεν ειμαστε εμεις. Η επετηριδα διογκωθηκε γιατι δε διοριζαν και τωρα με τους πινακες το ιδιο θα συμβει, μονο που τωρα έχουν βρει τροπους να μπαινουν και σφηνα ορισμενοι. Το προβλημα ειναι δικο τους και το μεταφερουν σε μας. Οι δάσκαλοι γιατι δεν εχουν προβλημα? Γιατι μεσα σε μια πενταετια διοριστηκαν χιλιαδες που ηταν στη σειρα και τωρα δεν προλαβαινουν να διοριζουν νεους αποφοιτους. Το ολοημερο γυμνασιο και οι μαζικοι διορισμοι ειναι η μονη λυση για εμας. Ολα τα άλλα ειναι ημιμετρα για να πετάξουν το μπαλάκι σε μας. Εδώ οι γιατροι που εχουν ζωες ανθρωπων στα χερια τους και δε τους ξαναβαζουν να περασουν εξετασεις. Και εμεις τόσα χρονια εξετασεων επι εξετάσεων και αυστηρη αξιολογηση στον ιδιωτικο τομεα με χρονια ωρομισθιας και αναπληρωσης και πρεπει συνεχεια να δινουμε εξετάσεις για να αποδεικνυουμε οτι ειμαστε επαρκεις?  Για να μαζευουμε 2 μορια από εδω και ένα μοριο από εκει και ερχονται κατι αναπληρωτες από το πουθενα (σιβιτανιδειος, εκκλησιαστικα) που δεν εχουν διδαξει ουτε μια ώρα και διοριζονται. Εγώ πιστευω ότι μετα τον επομενο ΑΣΕΠ θα περνανε μονο οσοι τα καταφερουν με αυτα τα θεματα και οι υπολοιποι στους πινακες θα εχουμε φτιαξει μια ωραιοτατη επετηριδα μονο που τώρα δε θα βρισκουμε άκρη ποιους καλουν ωρομισθιους και γιατι. Ταρζαν δε συμφωνω οτι η προσφορα ειναι μεγαλυτερη από τη ζητηση. Αλλιως δε θα υπήρχαν τοσα κενα στα σχολεια ουτε οι γονεις θα εστελναν τα παιδια τους στα φροντιστηρια. Να αναφερω ενα παραδειγμα που το ξερω από πρωτο χερι. Στις περιοχες που υπάρχουν ολοημερα δημοτικα, τα μαθητικα εργαστηρια που άνθιζαν έχουν σχεδον νεκρωσει. Το παιδι που πάει ολοημερο δυσκολο  πια να παει για μελετη σε φροντιστηριο για παιδια δημοτικου. Απλώς γιατι να πληρωσουν για καθηγητες τη στιγμη που οι γονεις ωραιοτατα πληρωνουν φροντιστηριο? Τους βολευει αυτη η κατασταση για να μη βγαζουν χρηματα από τη τσεπη τους. Εξάλλου τους βολευει και να κρατουν εμας σε ομηρια, γιατι οταν εχεις λυσει το βιοποριστικο ενδιαφερεσαι και για άλλα πράγματα. Οταν όμως κυνηγας το μεροκαματο δεν εχεις δυναμη να φωναξεις.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182574
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)