*

Αποστολέας Θέμα: Πιθανότητες για αναπλήρωση/ωρομισθία ΠΕ 02.  (Αναγνώστηκε 327356 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
Απ: Πιθανότητες για αναπλήρωση/ωρομισθία ΠΕ 02.
« Απάντηση #938 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 01:14:37 am »
Καλησπέρα σε όλους!
Αρκετό καιρό παρακολουθώ τις διάφορες απορίες και παρατηρήσεις της ιστοσελίδας και θα ήθελα να εκφράσω σε όλους τους μαχητές του διορισμού φιλολόγους τις σκέψεις μου. Παρατηρώ μία αγωνία σχετικά με το ποιος διορίστηκε, με ποιο τρόπο, μήπως πρέπει να κάνουμε καταγγελίες κ.τ.λ. και νομίζω ότι πρόκειται για ένα άνισο αγώνα. Γιατί να ασχολούμαστε με ό,τι κάνει ο κάθε φιλόλογος από τους τουλάχιστον 20000 και να αναλωνόμαστε σε νεύρα και άπειρα γιατί. Αυτά δυστυχώς δε θα σταματήσουν να γίνονται όσο κάποιοι τυχαίνει να γνωρίζουν τον κατάλληλο άνθρωπο που βρίσκεται στην κατάλληλη θέση...
Προσωπικά είμαι δύο φορές επιτυχούσα στους αναπληρωτές. Δε με κάλεσαν, αλλά θεωρώ και ότι αφήνω τα πιο δημιουργικά μου χρόνια περιμένοντας διορισμό μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή. Η πιο δραστική λύση για εμένα ήταν να χτυπήσω πόρτες σε όλα τα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια της περιοχής μου. Τελικά με προσέλαβαν σε ένα από αυτά με πολύ καλές απολαβές και προοπτικές. Μπορεί να μην υπάρχει η απόλυτη σιγουριά του δημοσίου, αλλά και όταν κάνεις σωστά τη δουλειά σου, οι διευθυντές δεν έχουν λόγο να διώχνουν αναίτια προσωπικό. Εξάλλου το γεγονός ότι είμαι στο σπίτι μου, με τον άντρα μου και όχι στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας, μου εξασφαλίζει τουλάχιστον μία ήρεμη οικογενειακή ζωή. Αυτό που θέλω να πω είναι να πάρουμε τις αποφάσεις για το καλύτερο για 'μας, γιατί όσο θα υπάρχουν κυβερνήσεις, θα υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί και να διορίζονται χωρίς καν εξετάσεις. Υπάρχουν και άλλες διεξόδους και καμιά φορά καλύτερες, χωρίς άλλο άγχος και εξετάσεις.
Ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας. Εύχομαι το καλύτερο για τον καθένα.
Άνισος και δύσκολος είναι ο αγώνας. Ναι, έτσι είναι οι δύσκολες μάχες και μαχητές είναι αυτοί που τις δίνουν και μόνο. Σε άλλους κλάδους μικρούς όλα παρακολουθούνται ευκολότερα. Εδώ στος ΠΕ02 είναι τόσοι πολλοί, αλλά ακατόρθωτο δεν είναι. Και όσο αφορά τα φροντιστήρια, νομίζω ότι μιλάς εκ του ασφαλούς της πρωτεύουσας ή κάνω λάθος; Δηλαδή, στην Αθήνα σε παίρνουν ευκολότερα σε φροντιστήρια και ιδιωτικά, απλά επειδή οι φιλόλογοι εκεί αναλογούν σε πολύ μεγαλύτερο από οπουδήποτε αριθμό φροντιστηρίων, ιδιωτικών σχολείων και πληθυσμού γενικά. Πήγαινε Θεσ/νίκη ή σε μία άλλη επαρχιακή πόλη, εκεί είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Μόνο σε μικρές κωμοπόλεις ίσως βρίσκεις εύκολα φροντιστήριο, αλλά οι τιμές είναι χαμηλότερες. Και τέλος, όταν θα κάνεις παιδί και θα γυρνάς στο σπίτι 12, γιατί αυτά είναι τα ωράρια των φροντιστηρίων, θα σου άρεζε; ποιος θα σου το κοιμίζει, ταϊζει και κοιτάζει που τέτοια ώρα παιδικούς σταθμούς δεν έχει; Και στον άντρα σου δε θα αρέσει καθόλου τ ωράριο αυτό, αλλά και σε σένα δε θα αρέσει να λείπεις τέτοιες ώρες που θέλεις να είσαι μαζί του  ;) ;). Αλλά, η καθαρά εκπαιδευτική πλευρά: στο φροντιστήριο δε θα κάνεις το μάθημα που θέλεις, αλλά το μάθημα που προστάζει η εμπορική επιτυχία. Για κοίτα πόσοι συναδελφοι που δούλευαν ή και είχαν φροντιστήρια τα παράτησαν και έδωσαν ασεπ, σοβαρούς λόγους πρέπει να έχεις για να το κάνεις. 
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 01:17:19 am από Syllas »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:50:46 »

Αποσυνδεδεμένος petros

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #939 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 03:01:11 am »
napoleon είναι πολύ δύσκολο καποιος αν δεν εχει προβλημα υγειας να παρει χαρτι απο πρωτοβαθμια υγειονομικη επιτροπη οτι εχει  αναπηρια 67%, ώστε να προταχθει στον πινακα ΣΜΕΑ. Καταρχήν αν είναι αλήθεια που είναι και οι περισότερες πιθανότητες τι ηθελες να βγάλει ντουντουκα  και να δηλώνει ότι εχει προβλημα;αυτά ειναι προσωπικα δεδομενα, δεν διαδιδεις απο δω και απο κει οτι εχεις προβλημα.
Σε περιπτωση που ειναι ψεματα(πολύ δυσκολο) δυστυχως δεν μπορεις να κάνεις τιποτα γιατι και καταγγελια να γινει θα σου απαντησουν ότι εφερε χαρτι επιτροπης και για αυτο την πηραν.Ουτε υπαρχει περιπτωση να σου πουν τι ασθένεια εχει αφου ειναι ευαισθητο προσωπικο δεδομενο.Οσον αφορα την νοηματικη χρειαζεται μονο στους βαρυκοους και σε καποια αλλη παθηση, δεν θυμαμαι τωρα, στις υπολοιπες κατηγοριες ασθενειων και σχολειων ΣΜΕΑ δουλευεις κανονικα.67% αναπηρια ειναι πολυ σοβαρη υποθεση για να δεχτει γιατρος να βαλει τοσο ευκολα την υπογραφη του.Επειτα υπαρχουν χιλιες δυο ασθενειες  που δεν σου πανε στο μυαλο  και μπορει να δινουν 67%.Δεν χρειαζεται ο αλλος να ειναι κουτσος ή τυφλος ώστε να διακρινεται με γυμνο ματι η αναπηρια του, μπορει να ειναι κατι αλλο που δεν φαινεται
πχ προβλημα καρδιας νεφρων...

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #940 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 03:09:11 am »
napoleon είναι πολύ δύσκολο καποιος αν δεν εχει προβλημα υγειας να παρει χαρτι απο πρωτοβαθμια υγειονομικη επιτροπη οτι εχει  αναπηρια 67%, ώστε να προταχθει στον πινακα ΣΜΕΑ. Καταρχήν αν είναι αλήθεια που είναι και οι περισότερες πιθανότητες τι ηθελες να βγάλει ντουντουκα  και να δηλώνει ότι εχει προβλημα;αυτά ειναι προσωπικα δεδομενα, δεν διαδιδεις απο δω και απο κει οτι εχεις προβλημα.
Σε περιπτωση που ειναι ψεματα(πολύ δυσκολο) δυστυχως δεν μπορεις να κάνεις τιποτα γιατι και καταγγελια να γινει θα σου απαντησουν ότι εφερε χαρτι επιτροπης και για αυτο την πηραν.Ουτε υπαρχει περιπτωση να σου πουν τι ασθένεια εχει αφου ειναι ευαισθητο προσωπικο δεδομενο.Οσον αφορα την νοηματικη χρειαζεται μονο στους βαρυκοους και σε καποια αλλη παθηση, δεν θυμαμαι τωρα, στις υπολοιπες κατηγοριες ασθενειων και σχολειων ΣΜΕΑ δουλευεις κανονικα.67% αναπηρια ειναι πολυ σοβαρη υποθεση για να δεχτει γιατρος να βαλει τοσο ευκολα την υπογραφη του.Επειτα υπαρχουν χιλιες δυο ασθενειες  που δεν σου πανε στο μυαλο  και μπορει να δινουν 67%.Δεν χρειαζεται ο αλλος να ειναι κουτσος ή τυφλος ώστε να διακρινεται με γυμνο ματι η αναπηρια του, μπορει να ειναι κατι αλλο που δεν φαινεται
πχ προβλημα καρδιας νεφρων...

Δεν ειναι καθολου δυσκολο να παρεις χαρτι για αναπηρια 67%. Αρκει να εχεις τις καταλληλες γνωριμιες , 3000 ευρω και ισως και ενα μικρο προβλημα υγειας για να κανουν την τριχα τριχια.

Αποσυνδεδεμένος imak

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • των εκλεκτών επιδίωξις η αρετή
    • Προφίλ
« Απάντηση #941 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 10:36:11 am »
Napoleon ,τελικά  είναι στα ΣΜΕΑ αυτή η συνάδελφος που λές;  Πάντως να ξέρεις οτι πρώτα τοποθετούνται οι αναπληρωτές στα ΣΜΕΑ και έπονται όλοι οι υπόλοιποι . Καλό θα ήταν πάντως να δημιουργηθεί έστω και άτυπα ένα δίκτυο συναδέλφων απο την ίδια Δευτεροβάθμια εκπαίδευση που θα επικοινωνούν μέσω προσωπικών μηνυμάτων  και θα ελέγχουν   "ύποπτες" περιπτώσεις.Κατόπιν θα μπορούσαν να μας  το ανακοινώσουν εδώ. Ας εφαρμόσουμε την αθροιστική θεωρία του Αριστοτέλη στη πράξη : οι πολλοί μπορούν να κρίνουν καλύτερα απο τον καθένα προσωπικά)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:50:46 »

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #942 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 10:47:03 am »
Καλημέρα σε όλους! Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πιστέψω, πού να πιστέψω με όλα αυτά που ακούμε και βλέπουν τα ματάκια μας. Είμαστε στην Ελλάδα και δυστυχώς όλα γίνονται. Και αν έχεις φράγκα, μπορείς να αγοράσεις τα πάντα και να πουλήσεις ό,τι ιερό έχεις. Έχω ακούσει περιπτώσεις ειδικά στις πανελλαδικές που πολλοί προσπαθούν με χαρτιά ιατρών να αποδείξουν ότι έχουν πρόβλημα υγείας, προκειμένουν να εξεταστούν προφορικά. Να μη μιλήσουμε για την περίφημη δυσλεξία, όλοι έχουν γίνει δυσλεκτικοί στις μέρες μας! Τέλος πάντων, για να μην μακρηγορώ, είναι άδικο κάποιος να έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και συμφωνώ απόλυτα να του δίνεται θέση εργασίας και άλλος να δημιουργεί πρόβλημα ή να εκμεταλλεύεται καταστάσεις για να πάρει μία θεσούλα. Θα συμφωνήσω με τον imak, η Δευτεροβάθμια θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο, μόνο που και εκεί βλέπεις ποιοι μπαίνουν και πόσο πολύ ενδιαφέρονται (πάντα φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις).
Η μάθηση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και και για όσους ατυχούν καταφύγιο

Αποσυνδεδεμένος swtia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ
« Απάντηση #943 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 02:45:37 pm »
κοιταξες στους πινεκες σμεα μηπως ειναι εκει? η δικια μου ηταν επειδη ηξερε νοηματικη

Αποσυνδεδεμένος Rebeka

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #944 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 03:54:30 pm »
Αγαπητή Napoleon,
και χωρίς να θέλω να προσωποποιήσω το μήνυμά μου κατ' αρχάς δεν πρόσβαλα κανέναν, γι' αυτό σχόλια τύπου " όσοι έχουν λερωμένοι τη φωλιά τους, θεωρούν τους αγώνες άνισους " μου φαίνονται πολύ επιθετικοί, απ'τη στιγμή που εγώ απλά εκφράζω τις σκέψεις μου.Ύστερα από 2 διαγωνισμούς με νεύρα σπασμένα και με μόλις 6 μόρια απ'έξω, αυτές οι σκέψεις με βοήθησαν να ηρεμήσω και να κάνω τον προσωπικό μου αγώνα προς τον ιδιωτικό τομέα. Για κάποιους το να μην είναι άβουλα όντα μπορεί και να σημαίνει αναζήτηση δουλειάς σε άλλους τομείς, πέρα από το δημόσιο. Εξάλλου αν ήμουν μία από τους βολεμένους, το πιο πιθανό θα ήταν να ήμουν μέσα. Απλά θεωρώ ότι δεν οφελεί για τα επόμενα 2 χρόνια, μέχρι τον επόμενο ΑΣΕΠ να μην εργαζόμαστε σε κάποιο ιδιωτικό σχολείο, εάν αυτό είναι δυνατόν βέβαια και να εμπλουτίζουμε το βιογραφικό μας και τα μόριά μας. Ωράριο 08:00-15:00 είναι αγώνας. Εφόσον έχω την υγεία μου θα συνεχίσω λοιπόν τον αγώνα μου. Με το να προσπαθούμε να υποβιβάσουμε κάποιον που μπήκε και να αναζητάμε σε πίνακες εάν έχει μόρια, εάν είναι σε ειδική κατηγορία κ.τ.λ. δεν καταφέρνουμε κάτι καλύτερο για'μάς.
Αυτή η στάση με βοήθησε από το άγχος και την αγωνία και τα γιατί και απλά ήθελα να τη μοιραστώ με εσάς που καταλαβαίνω τι περάσαμε όλοι όσοι αποτύχαμε.
Εύχομαι το καλύτερο για όλους.

Αποσυνδεδεμένος Ambracia

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #945 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 04:50:10 pm »
Αγαπητοί συνάδελφοι!
Εντόπισα το πρόσωπο, για το οποίο με πληροφόρησε η Napoleon, στον πίνακα ΣΜΕΑ της Άρτας. Είναι μάλιστα στον πίνακα Α' όπου εντάσσονται οι εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων, που είναι τυφλοί, κωφοί και γενικά άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67 % και άνω και έχουν τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα  για συμμετοχή στο διαγωνισμό πρόσληψης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρέπει να σας πω ότι δεν έχει κανένα άλλο προσόν(προϋπηρεσία, σεμινάριο, μεταπτυχιακό).Εντύπωση μου κάνει το γεγονός ότι ψάχνει για σπίτι και έχει δεδομένη την πρόσληψη τη στιγμή που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη τίποτε για αναπληρωτές ΣΜΕΑ και η ίδια δεν είναι σε μια από τις πρώτες θέσεις, ώστε να είναι σίγουρη για την αναπλήρωση.
Στο σώμα, στην ενθύμηση πονούμε.
Mας διώχνουνε τα πράγματα, κι η ποίησις
είναι το καταφύγιο που φθονούμε.

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #946 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 05:14:45 pm »
Το εντόπισα κι εγώ. Είναι σε πίνακες ΣΜΕΑ και άλλων νομών ως ΑΜΕΑ άνω του 67%. Σε έναν νομό όμως είναι στον πίνακα απορριπτομένων, διότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις ΑΜΕΑ!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 05:30:53 pm από ioanna89 »

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #947 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 05:25:06 pm »
 Συνάδελφοι, ίσως θα πρέπει να λέμε κάπου και πάλι καλά που υπάρχουν οι πίνακες και μπορούμε να εντοπίζουμε τις παρατυπίες.Ζω σε επαρχία και ειδικά στο διάστημα από το 1996 μέχρι το 2000 ..έχω εντοπίσει άτομα που μάζευαν προϋπηρεσία από το πουθενά και ξαφνικά βρέθηκαν διορισμένοι. Αν ρίξετε μια ματιά στον πίνακα αναπληρωτών, μπορείτε να προσέξετε δεκάδες 6αρια και 5αρια εκείνη τη σκοτεινή περίοδο που ούτε πίνακες υπήρχαν ούτε ξέραμε με τί νομοθετικό πλαίσιο τέλος πάντων γίνονται οι διορισμοί.
  Συνάδελφοι νομίζω ότι θα πρέπει να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια έστω όπως ισχύει τώρα..Ήδη κάποιους τους ενοχλεί εφόσον έχουμε τη δυνατότητα να εντοπίζουμε τις παρανομίες.Φοβάμαι λοιπόν πως ακόμη κι αυτή η ελάχιστη διαφάνεια κινδυνεύει και θα πρέπει να έχουμε το νου μας να την περιφρουρήσουμε.
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος Ambracia

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #948 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 05:39:02 pm »
Απορρίφθηκε από τη
Στο σώμα, στην ενθύμηση πονούμε.
Mας διώχνουνε τα πράγματα, κι η ποίησις
είναι το καταφύγιο που φθονούμε.

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #949 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 05:56:45 pm »
Στον προσωρινό πίνακα του νομού αναφέρεται ότι "δεν εμπίπτει στις διατάξεις ΣΜΕΑ". Τώρα είδα ότι στον οριστικό πίνακα (μετά τις ενστάσεις) είναι στην κατηγορία Α΄ ως ΑΜΕΑ.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 05:58:31 pm από ioanna89 »

Αποσυνδεδεμένος swtia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ
« Απάντηση #950 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 08:53:30 pm »
ναι ρε παιδια κι εγω ειμαι απο μικρη κοινωνια και ξερεις τι γινεται. 67% αναπηρια δεν ειναι λιγο.θα το γνωριζε η κοπελα. οσοι ειστε απο αρτα κοιταξτε το.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 08:59:42 pm από swtia »

Αποσυνδεδεμένος swtia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ
« Απάντηση #951 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 09:01:56 pm »
ειναι να τραβας τα μαλλια σου... κι εγω ξερω απο καρδιτσα σκηνινο με πε06. διοριστηκε και ενω δεν υπηρχε κενο στην καρδιτσα ξαφνικα βρεθηκε καρδιτσα

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182590
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)