0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: dooodl στις Απριλίου 27, 2013, 04:40:08 pmΕίχα την απορία ποιος υπογράφει αυτό το πράγμα που λέγεται ΑΠΣ.http://www.pi-schools.gr/news/FEK-1139B-PS.pdfΕντάξει, λύθηκε η απορία, η κοτάρα πρώην υφυπουργός Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου το υπογράφει.Λέω και εγω.... Η συγκεκριμένη υπογράφει το ΦΕΚ. Όλα τα ΦΕΚ υπογράφονται από υπουργούς. Οι επιστήμονες που το έχουν συντάξει είναι οι σύμβουλοι πληροφορικής, που διοργανώνουν τα γνωστά σεμινάρια κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα. Και επειδή βλέπω ότι το έχεις πάρει προσωπικά να ξεκαθαρίσω ότι δε διαφωνώ με τη δουλειά σου ή τον τρόπο που την κάνεις. Ούτε είμαι υπέρμαχος του συγκεκριμένου ΑΠΣ ή της αξιολόγησης. Μάλιστα το συγκεκριμένο ΑΠΣ συντάχθηκε μέσα σε ένα καλοκαίρι (ούτε καν) και βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στο ΑΠΣ του παλιού ολοήμερου, οπότε εκ των πραγμάτων έχει αρκετά προβλήματα. Αρκετά βελτιωμένο (το παραδέχονται και οι ίδιοι οι σύμβουλοι) είναι το ΑΠΣ για το Νέο Σχολείο, που υποτίθεται ότι θα εφαρμοστεί από φέτος σε όλα τα σχολεία. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ένα άρτιο ΑΠΣ το οποίο να εφαρμόζεται για να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά. Δεν είναι δυνατόν να κάνει ο καθένας ό,τι ο ίδιος θεωρεί σωστό... Σίγουρα δε θα είναι όλα σωστά!
Είχα την απορία ποιος υπογράφει αυτό το πράγμα που λέγεται ΑΠΣ.http://www.pi-schools.gr/news/FEK-1139B-PS.pdfΕντάξει, λύθηκε η απορία, η κοτάρα πρώην υφυπουργός Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου το υπογράφει.Λέω και εγω....
Αφήνω τα παιδια σε έναν υπολογιστή όπου σε περίοπτη θέση έχει το
Το μάθημα λέγεται ΤΠΕ, είτε μας αρέσει είτε όχι. Αν εμείς δεν διδάσκουμε ΤΠΕ , θα μας πουν ας την κάνουν άλλοι που έμαθαν ΤΠΕ ..... γιατί ΤΠΕ κρίνει το υπουργείο ότι πρέπει να διδάσκονται στο δημοτικό, μέ όοοοσα αυτό περιλαμβάνει. Και το ΤΠΕ περιλαμβάνει πολλά, χρήσιμα και ενδιαφέροντα πράγματα, που αδιαμφισβήτητα τα παιδιά πρέπει και τους αρέσει να τα μάθουν ....... και εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ να τους τα διδάσκω (ξεπερνώντας το κομπλεξισμό της πρωτοκλασάτης σχολής μου και ξεχνώντας τα ξενύχτια που έριξα για να την τελειώσω). Οι εμμονές στη διδασκαλία δεν είναι καλό πράγμα, όπως δεν είναι καλή η εμμονή με το office, ούτε η εμμονή με το internet, ή με τον προγραμματισμό, ή με οποιοδήποτε άλλο super λογισμικό. Όχι επειδή εμείς μάθαμε στις σχολές μας προγραμματισμό να θεωρούμε ότι τα παιδιά μόνο αυτό πρέπει να μαθαίνουν.Επίσης στην εποχή της πληροφόρησης, της επικοινωνίας, της διαδραστικότητας, της μεταγνώσης, να παραλείπεις από το μάθημα ΤΠΕ το ιντερνετ;;;Παράθεση από: dooodl στις Απριλίου 27, 2013, 01:15:30 pmΑφήνω τα παιδια σε έναν υπολογιστή όπου σε περίοπτη θέση έχει το
Αν και δε μου εξηγείς αυτά που δεν κατάλαβα παραπάνω, θα ήθελα να ρωτήσω τι σχέση έχουν οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας σε όλο αυτό. Γιατί να ρωτήσουμε ειδικά αυτούς; Γιατί να μη ρωτήσουμε τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας (αναπληρωτές-ωρομίσθιοι), που δουλεύουν ήδη εκεί 7 χρόνια ή τους αποσπασμένους που έχουν εργαστεί 2-3 χρόνια εκεί ή ακόμα και τους δασκάλους, που έχουν καλύτερη επίγνωση της κατάστασης στην πρωτοβάθμια.
Το μάθημα λέγεται ΤΠΕ, είτε μας αρέσει είτε όχι.
dooodl ο δάσκαλος δεν έχει σπουδάσει ΜΟΝΟ παιδαγωγική. Έχει σπουδάσει και φιλολογία, φυσική, μαθηματικά, ιστορία και πολλά άλλα, απλά σε μικρότερο εύρος από τους αντίστοιχους επιστήμονες αυτών των πεδίων και πάντα στα πλαίσια της παιδαγωγικής. Σχολικό μάθημα που "πετάει έξω" την παιδαγωγική επιστήμη, δεν νοείται.
Έχω τις εξής απορίες για το μάθημά σου όπως το περιγράφεις. Αρχικά από την περιγραφή σου καταλαβαίνω πως δεν φροντίζεις να κάνεις κάποια επίδειξη ή επεξήγηση των εντολών του byob και απλά τα αφήνεις μόνα τους να πειραματιστούν. Τι αποτελέσματα έχεις με αυτό;
Όταν δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται δεν απογοητεύονται, δεν τα παρατάνε;
Με την ησυχία στην τάξη πως τα πηγαίνεις;
Και αν δέχομαι να κριθώ σε κάτι, είναι για την παιδαγωγική προσέγγιση του μαθήματός μου.Για το αν πετυχαίνω τους αποδεκτούς παιδαγωγικούς στόχους.
Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων πληροφορικών έχουν παιδαγωγική επάρκεια.