0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν υπάρχουν εντολές στο BYOB. Τις φτιάχνεις μόνος σου. Απο τις βασικές εντολές, φροντίζω να μαθαίνω σε κάθε παιδί μόνο όσες εντολές χρειάζεται για να κάνει αυτό που θέλει.
Δεν τα παρατάνε, γιατί υπάρχει ήδη αρκετό υλικό από άλλα παιδιά, οπότε ασχολούνται με το υπάρχον υλικό, το οποίο τις περισσότερες φορές είναι παιχνιδάκι. Οπότε αφού παίξουν λίγο, περνάω από πάνω και τους λεω "ρε συ, να αλλάξουμε τον καρχαρία να τον κάνουμε βούβαλο;". Τρελαίνονται από χαρά. Και σιγά σιγά, αρχίζουν να το αλλάζουν, και να ανακαλύπτουν τις δυνατότητες και το βάθος του προγράμματος.
Όχι, σχεδόν ποτέ. Διενέξεις έχουν όταν παίζουν τα παιχνίδια που έφτιαξαν καμιά φορά.
Πέραν του προγραμματισμού; Τι εννοείες;
Παράθεση από: dooodl στις Απριλίου 27, 2013, 06:42:57 pmΔεν υπάρχουν εντολές στο BYOB. Τις φτιάχνεις μόνος σου. Απο τις βασικές εντολές, φροντίζω να μαθαίνω σε κάθε παιδί μόνο όσες εντολές χρειάζεται για να κάνει αυτό που θέλει.Δεν το έχω δουλέψει το BYOB. Αυτή την στιγμή δουλεύω το scratch. Θα το κοιτάξω και αυτό σίγουρα σε βάθος χρόνου.
Παράθεση από: dooodl στις Απριλίου 27, 2013, 06:42:57 pmΔεν τα παρατάνε, γιατί υπάρχει ήδη αρκετό υλικό από άλλα παιδιά, οπότε ασχολούνται με το υπάρχον υλικό, το οποίο τις περισσότερες φορές είναι παιχνιδάκι. Οπότε αφού παίξουν λίγο, περνάω από πάνω και τους λεω "ρε συ, να αλλάξουμε τον καρχαρία να τον κάνουμε βούβαλο;". Τρελαίνονται από χαρά. Και σιγά σιγά, αρχίζουν να το αλλάζουν, και να ανακαλύπτουν τις δυνατότητες και το βάθος του προγράμματος.Δυστυχώς αυτό που έχω παρατηρήσει εγώ είναι ότι αν πεις κάτι τέτοιο, αφού ρωτήσουν κατευθείαν "πως κυρία;", εάν λάβουν την απάντηση "γίνεται. ψάξε να το βρεις", η αντίδρασή τους είναι πελάγωμα, απογοήτευση και γενικά το να κοιτάνε την οθόνη σαν χάνοι χωρίς να κάνουν τίποτα. Αλλά επειδή δεν έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα διατηρώ τις επιφυλάξεις μου στο αν θα αντιδράσουν με τον ίδιο ανεπιθύμητο τρόπο και σε αυτό.
Παράθεση από: dooodl στις Απριλίου 27, 2013, 06:42:57 pmΌχι, σχεδόν ποτέ. Διενέξεις έχουν όταν παίζουν τα παιχνίδια που έφτιαξαν καμιά φορά.Πόσα παιδιά έχεις ανά υπολογιστή;
Παράθεση από: dooodl στις Απριλίου 27, 2013, 06:42:57 pmΠέραν του προγραμματισμού; Τι εννοείες;Αρχιτεκτονική; Αναπαράσταση πληροφορίας; Επεξεργασία πληροφορίας; Δίκτυα; Μαθηματικά;
doodle δεν υπάρχει διαφορετική παιδαγωγική για κάθε βαθμίδα. Μία είναι η παιδαγωγική επιστήμη. Πάρε το πρόγραμμα σπουδών της ΑΣΠΑΙΤΕ και ένα μεταπτυχιακό παιδαγωγικών να δεις ότι δεν εξειδικεύονται σε συγκεκριμένες ηλικίες.
Επιδιώκω να είναι δύο. Δεν μου αρέσει να είναι ένα. Τα τρία είναι καλό αλλά δεν αποδίδει αρκετές φορές.
Παράθεση από: gpapage στις Απριλίου 27, 2013, 10:14:03 pmdoodle δεν υπάρχει διαφορετική παιδαγωγική για κάθε βαθμίδα. Μία είναι η παιδαγωγική επιστήμη. Πάρε το πρόγραμμα σπουδών της ΑΣΠΑΙΤΕ και ένα μεταπτυχιακό παιδαγωγικών να δεις ότι δεν εξειδικεύονται σε συγκεκριμένες ηλικίες. Στις τάξεις από A ως Γ δημοτικού η παιδαγωγική (με την έννοια της διάγνωσης και θεραπείας μαθησιακών δυσκολιών) είναι τεράστια επιστήμη. Αν στην ΑΣΠΑΙΤΕ δεν τα διαχωρίζουν, αυτό λέει πολλά για το επίπεδο εκεί πέρα.
πάνω από 8 υπολογιστές, να τραβήξω τα κοτσίδια μου!!!
Στην Α' δεν θα τολμούσα ούτε για αστείο να εισάγω προγραμματισμό. Τη μισή χρονιά δεν ξέρουν να γράφουν, ούτε να διαβάζουν.
Για εισήγηση να μαζεύεις ακόμα και 20 παιδιά γύρω από έναν υπολογιστή μου φαίνεται πρακτικά αδύνατο.
Προσωπικά για να τους δείξω κάποιο πρόγραμμα χρησιμοποιώ λογισμικό διαχείρισης τάξης. Μέχρι πέρσι είχα το NetOp, φέτος έβαλα το NetSupport για να υποστηρίζω ταυτόχρονα XP και 7. Στο "εργαστήριο" (στην πραγματικότητα είναι αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) έχω 10 υπολογιστές και κάθε μέρα στήνω και ξεστήνω 3 laptop, από τα οποία το ένα το χειρίζομαι εγώ και λειτουργεί ως server.
Και εγώ θα ήθελα να βλέπω φάτσες, αλλά μάλλον είναι πιο σημαντικό να βλέπουν τα παιδιά την οθόνη. Αν θέλω να βλέπω φάτσες τους ζητάω να γυρίσουν προς τον πίνακα ή φέρνω προτζέκτορα. Σε οθόνη υπολογιστή δεν είναι δυνατόν να δείξεις κάτι σε 20+ παιδιά. Στην καλύτερη οι μισοί δε θα βλέπουν. Στη χειρότερη θα αρχίσουν οι από πίσω να ρίχνουν σφαλιάρες στους μπροστινούς. Ακόμα και το να τους μαζέψεις μου φαίνεται ακατόρθωτο. Εδώ κάθε φορά που δείχνω την οθόνη του υπολογιστή μου στις οθόνες τους και χάνουν τον έλεγχο του ποντικιού ακούω μια παρατεταμένη γκρίνια από μερικούς! Αν καταφέρνεις κάτι τέτοιο και έχεις και αποτελέσματα τι να πω... Respect...
Τα υπόλοιπα οφέλη των συγκεκριμένων προγραμμάτων είναι ότι μπορείς ανά πάσα στιγμή να κλειδώσεις οθόνες (πχ αν κάποιοι παραβιάζουν κανόνες) και κυρίως να ελέγχεις την πρόσβαση στο Internet κλειδώνοντας τελείως το Internet, ή ελευθερώνοντας συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Επίσης, μπορείς να τους μοιράσεις αρχεία για κάποια άσκηση, να εγκαταστήσεις μαζικά προγράμματα σε πολλά pc, να τους δείξεις κάποιο video (πχ για τη διδασκαλία για την ασφάλεια στο Internet). Προσωπικά δε θα μπορούσα να δουλέψω χωρίς αυτά.
Τα υπόλοιπα οφέλη των συγκεκριμένων προγραμμάτων είναι ότι μπορείς ανά πάσα στιγμή να κλειδώσεις οθόνες (πχ αν κάποιοι παραβιάζουν κανόνες)