*

Ψηφοφορία

Συμφωνείτε για απεργία μέσα στις πανελλαδικές;

Ναί
269 (78.9%)
Όχι
72 (21.1%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 335

Η ψηφοφορία έληξε: Μαΐου 19, 2013, 07:38:22 pm

Αποστολέας Θέμα: Απεργία στις πανελλαδικές και πολυνομοσχέδιο.  (Αναγνώστηκε 314464 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
Απ: Απεργία στις πανελλαδικές και πολυνομοσχέδιο.
« Απάντηση #42 στις: Απριλίου 28, 2013, 03:49:10 pm »
Όσο μένει τόσο χειρότερο για μας!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:16:28 »

Αποσυνδεδεμένος vasbio

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Απριλίου 28, 2013, 03:58:15 pm »
Για τους αναπληρωτές η απεργία για την αύξηση του ωραρίου είναι μονόδρομος όπως καταλαβαίνετε όλοι. Σε τελική ανάλυση ίσως είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνουμε στη δημόσια εκπαίδευση, ας το κάνουμε όπως πρέπει! Δεν περιμένω σε καμμιά περίπτωση συμπαράσταση από τους μόνιμους επειδή χάνω τη δουλειά μου , δουλειά που ...απέκτησα μετά από 3 ΑΣΕΠ και μερικές δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στο αυτοκίνητο , ή μετά από χρόνια μακρυά από την οικογένειά μου κατά περίπτωση. Δεν την είχα ποτέ ούτε την περιμένω τώρα. Οι μόνιμοι θίγονται κι αυτοί σημαντικά , και λόγω αυτού περιμένω την αντίδρασή τους. Περισσότερο μάλιστα , όσον αφορά το ωράριο και όχι τις μεταθέσεις, θίγονται οι παλιότεροι , των οποίων ο μισθός είχε μειωθεί ελάχιστα σε σχέση με τους υπόλοιπους. Αμφιβάλλω όμως για τα αντανακλαστικά του κλάδου. Στα χρόνια που εγώ είμαι στην εκπαίδευση (6) δεν είδα να υπάρχουν.

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Απριλίου 28, 2013, 03:59:57 pm »
Δεν θα υπαγορεύουν οι εκπαιδευτικοί πως θα νομοθετούμε για την εκπαίδευση. Θα τους ακούμε, αλλά δεν θα εισακούμε όλες τις απαιτήσεις τους».Το παραπάνω μήνυμα έστειλε στην εκπαιδευτική κοινότητα ο

Αποσυνδεδεμένος talaiporos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Απριλίου 28, 2013, 04:04:34 pm »
Περισσότερο μάλιστα , όσον αφορά το ωράριο και όχι τις μεταθέσεις, θίγονται οι παλιότεροι , των οποίων ο μισθός είχε μειωθεί ελάχιστα σε σχέση με τους υπόλοιπους. Αμφιβάλλω όμως για τα αντανακλαστικά του κλάδου. Στα χρόνια που εγώ είμαι στην εκπαίδευση (6) δεν είδα να υπάρχουν.

Πλέον δε θίγονται περισσότερο οι παλιοί: 2 ώρες αύξηση για όλους. Έτσι καβάντζωσε το ΠΑΣΟΚ τις παλιές καραβάνες...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:16:28 »

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Απριλίου 28, 2013, 04:08:16 pm »
Νομίζω οτι η κυβέρνηση θα πέσει έτσι κι αλλιώς, απλά το θέμα είναι το πότε!  ;D 8) 8)

Συνάδελφε κατά τη γνώμη μου αυτό που αναφέρεις δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου είναι ότι η Ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να παράξει κάποια βιώσιμη πρόταση σχετικά με το προς τα που επιθυμεί να κατευθυνθεί, αναλαμβάνοντας παράλληλα το κόστος αυτής της απόφασης ( Γιατί είναι απόλυτα βέβαιο πωςΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, θα έχει να πληρώσει
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος vasbio

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Απριλίου 28, 2013, 04:11:20 pm »
ΕΓΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΩ: Και μόνο που αποφασίζουν και νομοθετούν για τα δημόσια σχολεία άνθρωποι που τα παιδιά τους τα στέλνουν στα ιδιωτικά , είναι προφανές το αποτέλεσμα που θα προκύψει. Όπως η ΑΔ , της οποίας ο γιος παρακολουθούσε το Ι

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Απριλίου 28, 2013, 04:22:36 pm »
@PA

Πρόταση δεν ακούω όμως. επίσης να θυμίσω ότι οι τότε καταγγέλοντες με την ευλογία της Frau έγιναν τιμητές του μνημονίου. τις όποιες ανατροπές που έιπαν ότι θα κάνουν τις κατάπιαν. Στην μείωση του μισθού συμπεριλαμβάνεται και η κατάργηση των δώρων που πάρθηκαν από την τριμερή κυβέρνηση με πλειοψηφία ΝΔ. επίσης δε νομίζω στον Υπουργό να μεσολάβησε η ΑΔ και από την προ ημερών συνέντευξη που έλεγε ότι δεν ξέρουμε η αύξηση του ωραρίου τι εξυπηρετεί να την κάνει άρον άρον 1 μέρα πριν τις διακοπές του Πασχα...

Επίσης δεν είδα τον φίλτατο πρωθυπουργό να κάνει απολύσεις στο μουσείο της Ακρόπολης από διορισμένους μη ΑΣΕΠίτες Μεσσήνιους....εκτός αν τότε τον έλεγαν Αντώνη και τώρα Τόνι. Για να μην πω για την διαχρονική πρεμούρα από Μητσοτάκη και Καραμανλή για διορισμούς Αγροφυλάκων. Για να μην σου θυμίσω τον Παυλόπουλο και τις μονιμοποιήσεις σε μια νύχτα του κάθε αφισοκολλητή. Και επειδή μάλλον δεν στα έχουν πει καλά τις λαμογιές τις έκαναν και τα 2 μεγάλα κόμματα αγκαλίτσα διαχρονικά...με την ανοχή πολλές φορές της αντιπολίτευσης που καπάρωνε θέσεις...

Αν σε κάποιον δεν αρέσει κάτι ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ. Εκτός αν είναι άχρηστος να κάνει οτιδήποτε άλλο. ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

ΥΓ1. το παιχνίδι με την κοινωνία το έχουμε χάσει διαχρονικά. Και με δική μας υπευθυνότητα (αν όχι ατομικά - συλλογικά). Αυτή τη στιγμή η όποια διεκδίκηση πρέπει να κινείται στην σφαίρα του δυνατού. Το να συμπεριφερόμαστε αυτιστικά και το χ... για την κοινωνία γινόμαστε ένα με αυτούς που βρίζουμε.
ΥΓ2. Κάποιοι εδω μέσα ακόμα και τώρα ξεσηκώνετε κόσμο για τα όποια κομματικά οφέλη της ιδεολογίας σας. ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Εσείς απλά υποστηριξτε διαχρονικά τους ίδιους που σας τάιζαν με δανεικά.

Αγαπητέ συνάδελφε η πρόταση που κατέθεσα είναι συγκεκριμένη, σαφής και οδυνηρή ( όπως συμβαίνει συνήθως στην πραγματική ζωή):

Προτείνω "να αλλάξουμε μυαλά" και σε μία νέα βάση που θα σέβεται τους κανόνες της λογικής, την κοινωνία, το λειτούργημά μας και τον εαυτό μας, να ανασυγκροτήσουμε το συνδικαλιστικό μας όργανο.

Ταυτόχρονα, προτείνω να αποφασίσουμε την παιδεία που θα θέλαμε ως κλάδος, και να κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις προς την κοινωνία ( δημοσιοποίηση με ολοσέλιδες ανακοινώσεις στις εφημερίδες της κυριακής KAI ΦΥΣΙΚΑ συγκεκριμένα εύληπτα επιχειρήματα!!!). Έτσι θα γίνει μία Δημόσια ζύμωση-διάλογος εντός της κοινωνίας ( ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟ
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 28, 2013, 04:37:36 pm από PA »
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Απριλίου 28, 2013, 04:41:37 pm »
Αγαπητέ Pa, θα ήθελα κι εγώ να καταθέσω τις θέσεις μου και κυρίως να παρουσιάσω αναλυτικά γιατί πρέπει να απεργήσουμε, αλλά πρέπει να ετοιμαστώ για να πάω στο Σύνταγμα!!! Το μόνο που λέω τώρα είναι ότι όσοι διοριστήκαμε ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ έπρεπε να είμαστε πολύ περισσότεροι ευαισθητοποιημένοι και να είμαστε μπροστάρηδες στους αγώνες. Δεν περιμένω από τον μόνιμο ιδιαιτεράκια καθηγητή να αντιδράσει, αλλά δεν έχω και αποδείξεις για να τον καταγγείλω και να συμβάλω στο καθάρισμα του κλάδου. Θέλω όμως από αυτόν που αγωνίστηκε για να γίνει δημόσιος λειτουργός να αγωνίζεται για την διαρκή βελτίωση του κλάδου μας. Και να αγωνιστεί ειδικά τώρα.

Αποσυνδεδεμένος dina 94

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Απριλίου 28, 2013, 04:45:07 pm »
Εγώ βασικά την έχω χεσμένη την κοινωνία αν αυτή δεν είναι με το μέρος μας .Και εγώ με σειρά μου βρίζω το σκουπιδιάρη όταν δεν μαζεύει τα σκουπιδια από τη γειτονιά μου .Άραγε αυτός έχει άλλοθι και εγώ όχι όταν απεργώ; Και κάτι άλλο .Τώρα που θα μείνω άνεργη (γιατί είμαι αναπληρώτρια ) θα έρθει η κοινωνία να τα ταίσει ;;;;Εσύ κ.ΡΑ διοριστηκες ,για ρώτα και εμάς τους έρμους ανα την Ελλάδα τι τραβάμε .Οι θεωρίες και οι αερολογίες εν καιρώ ΠΟΛΕΜΟΥ φαντάζουν γελοίες μπροστά στην χιμαιρική πραγματικότητα !

Αποσυνδεδεμένος dina 94

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Απριλίου 28, 2013, 04:48:33 pm »
Να ταΐσει τα παιδιά μου εννοούσα  .Γιατί και ο μπαμπάς τους σε λίγο άνεργος θα μείνει ... :'(

Αποσυνδεδεμένος actor

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Απριλίου 28, 2013, 04:54:04 pm »
4) Διορίστηκα χωρίς προϋπηρεσία ΠΔΣ ( ή ότι άλλο σχετικό) με ΑΣΕΠ ( διοριστέος ΑΣΕΠ): πάλι "χωρίς μέσον" (αυτό το αναφέρει ο συνάδελφος PA άνωθεν...χωρίς καμία διάθεση παρατήρησης)

Ρε παιδιά καλησπέρα......είμαι διορισμένος εδώ και 7 χρόνια.....με την "αμαρτωλή" ΠΔΣ ...αγαπάω τόσο μα τόσο το επάγγελμα μου....και δεν έριξα κανέναν για να αποκτήσω αυτήν την ρημάδα ΠΔΣ...τι πρέπει να κάνω : ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΩ...ΝΑ ΡΙΞΩ

Αποσυνδεδεμένος trekto

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Απριλίου 28, 2013, 04:55:50 pm »
@ICT

Να οργανώσουμε το απεργιακό ταμείο και να δούμε ποιοί συνάδελφοι είναι σε θέση κλειδιά, ώστε όσοι δουλεύουμε να τους στηρίξουμε με τον μισθό μας στην απεργία διαρκείας που θα κάνουν.
@trekto
πως ακριβώς θα το κάνεις αυτό;
δεν είμαστε σε κάποια ΔΕΚΟ με διαφορετικές ειδικότητες για να κηρυχθεί απεργία με βάση τις θέσεις κλειδιά...
Για να κηρύξεις επίσης μια απεργία πρέπει να προκηρυχθεί από κάποι συλλογικό όργανο. Τα συλλογικά όργανα (κυρίως) είναι η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ. Δεν υπάρχει ΟΛΜΕ εργαζομένων εκαιπδευτικών στο Υπουργείο, ΟΛΜΕ εργαζομένων στις Πανελλήνιες κ.τ.λ.

To είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ. Η απεργία είναι δεδομένη.

Με αυτό το δεδομένο λοιπόν, προχωράω παρακάτω την σκέψη μου για την οργάνωση της απεργίας.

Τα ονόματά των επιτηρητών, των επιτροπών, των διοικητικών και όσων γενικά ασχολούνται με τις πανελλήνιες είναι γνωστά ή θα ανακοινωθούν. Αν δεν είμαι μέσα σε αυτούς δεν θα απεργήσω, αλλά θα δηλώσω εργαζόμενος, και το μισθό μου θα τον δώσω σε κάποιον που απεργεί. Ακόμα και χέρι με χέρι, αν δεν καταφέρουμε να οργανωθούμε.

Για να είναι πετυχημένη η απεργία πρέπει να γίνει οικονομία δυνάμεων, και να μην απεργήσουν όλοι.
Αν τώρα η κυβέρνηση με διατάξει να πάω στην θέση κάποιου απεργού, τότε θα δηλώσω και εγώ απεργός.
Το σημαντικό είναι να μην δηλώνουμε σε κανέναν αν θα απεργήσουμε, παρά μονάχα να παρουσιαζόμαστε το πρωί στην υπηρεσία μας και τότε να δηλώνουμε την πρόθεσή μας να απεργήσουμε ή όχι, ανάλογα με τις συνθήκες.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 28, 2013, 05:06:54 pm από trekto »
http://www.cartoonstock.com/lowres/wpa0649l.jpg

Κατά την διάρκεια της απεργίας, αν κάποιος συνάδελφος είναι σε θέση κλειδί, θέλει να απεργήσει αλλά δεν μπορεί λόγω οικονομικού, παρακαλώ να μου στείλει pm.

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Απριλίου 28, 2013, 05:03:00 pm »
ΕΓΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΩ: Και μόνο που αποφασίζουν και νομοθετούν για τα δημόσια σχολεία άνθρωποι που τα παιδιά τους τα στέλνουν στα ιδιωτικά , είναι προφανές το αποτέλεσμα που θα προκύψει. Όπως η ΑΔ , της οποίας ο γιος παρακολουθούσε το Ι

Αποσυνδεδεμένος inw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)
« Απάντηση #55 στις: Απριλίου 28, 2013, 05:03:08 pm »
4) Διορίστηκα χωρίς προϋπηρεσία ΠΔΣ ( ή ότι άλλο σχετικό) με ΑΣΕΠ ( διοριστέος ΑΣΕΠ): πάλι "χωρίς μέσον" (αυτό το αναφέρει ο συνάδελφος PA άνωθεν...χωρίς καμία διάθεση παρατήρησης)

Ρε παιδιά καλησπέρα......είμαι διορισμένος εδώ και 7 χρόνια.....με την "αμαρτωλή" ΠΔΣ ...αγαπάω τόσο μα τόσο το επάγγελμα μου....και δεν έριξα κανέναν για να αποκτήσω αυτήν την ρημάδα ΠΔΣ...τι πρέπει να κάνω : ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΩ...ΝΑ ΡΙΞΩ
http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182545
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)