*

Ψηφοφορία

Συμφωνείτε για απεργία μέσα στις πανελλαδικές;

Ναί
269 (78.9%)
Όχι
72 (21.1%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 335

Η ψηφοφορία έληξε: Μαΐου 19, 2013, 07:38:22 pm

Αποστολέας Θέμα: Απεργία στις πανελλαδικές και πολυνομοσχέδιο.  (Αναγνώστηκε 315167 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Απεργία στις πανελλαδικές και πολυνομοσχέδιο.
« Απάντηση #84 στις: Απριλίου 28, 2013, 09:55:12 pm »
Αγαπητέ Pa, θα ήθελα κι εγώ να καταθέσω τις θέσεις μου και κυρίως να παρουσιάσω αναλυτικά γιατί πρέπει να απεργήσουμε, αλλά πρέπει να ετοιμαστώ για να πάω στο Σύνταγμα!!! Το μόνο που λέω τώρα είναι ότι όσοι διοριστήκαμε ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ έπρεπε να είμαστε πολύ περισσότεροι ευαισθητοποιημένοι και να είμαστε μπροστάρηδες στους αγώνες. Δεν περιμένω από τον μόνιμο ιδιαιτεράκια καθηγητή να αντιδράσει, αλλά δεν έχω και αποδείξεις για να τον καταγγείλω και να συμβάλω στο καθάρισμα του κλάδου. Θέλω όμως από αυτόν που αγωνίστηκε για να γίνει δημόσιος λειτουργός να αγωνίζεται για την διαρκή βελτίωση του κλάδου μας. Και να αγωνιστεί ειδικά τώρα.

Τι ακριβώς σημαίνει "αγώνας για τη διαρκή βελτίωση του κλάδου"; Όταν το 2007, μας ζητήθηκε από το υπουργείο να καταθέσουμε προτάσεις για την προτεινόμενη (από εμάς τους ίδιους) επιμορφωτική πολιτική, σύσσωμοι οι σύλλογοι έλεγαν ΟΧΙ, γιατί η επιμόρφωση, υποστήριζαν, θα συνδεθεί με την αξιολόγηση. Ήμουν ο μόνος τότε που κατέθεσα στο δ/ντή πλήρες κείμενο με προτάσεις (βασισμένες στη βιβλιογραφία), το οποίο απορρίφθηκε από όλους (όπως ήταν αναμενόμενο). Και μιλάμε για 2007, χωρίς περικοπές μισθών, εποχή παχαιών αγελάδων.  Ο αγώνας μας, λοιπόν, ποιος είναι; Για ποια βελτίωση; Αγωνιστήκαμε για το νεοδιόριστο που είναι σε νησί και παίρνει 750 ευρώ; Αγωνιστήκαμε για τις κενές ώρες που είχαμε φέτος, επειδή δεν προσέλαβαν αναπληρωτές; Αγωνιστήκαμε ποτέ για να πετύχουμε να αξιολογηθούμε για να δείξουμε σε όλους πως αξίζουμε; Και ποιοι αγωνίστηκαν ή θα αγωνιστούν; Αυτοί που δεν μετακινήθηκαν ποτέ και δεν αξιολογήθηκαν ποτέ; Αυτοί που βλέπουν με μισό μάτι τους νέους συναδέλφους που έχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά, ενώ οι ίδιοι έχουν το σκονισμένο πτυχίο του ΄80 και αρνούνται οποιοδήποτε σεμινάριο, γιατί απλούστατα γνωρίζουν άριστα το αντικείμενο τους, όπως υπεροπτικά δηλώνουν; Αυτοί που χλευάζουν τους ωρομίσθιους; (ήρθε ωρομίσθιος δυο βδομάδες πριν από το Πάσχα και υπέστη τέτοια υποτιμητική ανάκριση, που εγώ αν ήμουν στη θέση του, θα τους είχα διαολοστείλει όλους μ΄αυτά που του έλεγαν). Αυτοί που δούλευαν 7 ώρες την εβδομάδα και έφευγαν από τις 11 (λόγω του εθιμικού δίκαιου του αρχαιότερου εκπαιδευτικού); Συμφωνώ πως υπάρχουν "κακοί" δημόσιοι λειτουργοί και σε άλλους τομείς, αλλά όχι σε αυτήν την έκταση, όπως στο δικό μας κλάδο. Εγώ αυτό που θέλω να αποσαφηνιστεί είναι τι εννοούμε "αγώνα" και τι εννοούμε "βελτίωση" του κλάδου. Γιατί αν ο αγώνας συνδέεται με ένα στεγνό ΟΧΙ στην αύξηση του ωραρίου και στην αξιολόγηση-επιμόρφωση, εγώ προσωπικά δε συμφωνώ.

"ΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ"!!!
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:26:56 »

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Απριλίου 28, 2013, 10:00:20 pm »
Εάν και τώρα δεν υπάρξει δυναμική αντίδραση να είστε σίγουροι ότι η ήδη κακή εικόνα που έχει η κοινωνία για τους εκπαιδευτικούς θα διαφοροποιηθεί προς το χειρότερο : θα γίνουν οι καρπαζοεισπράκτορες, τα φερέφωνα, οι χ@@σμένοι από φόβο, οι τιποτένιοι υπαλληλίσκοι!!

Δεν πρόκειται για την αύξηση ωραρίου, αυτό ειναι μηδαμινό μπροστά σε αυτά που αυτή συνεπάγεται. Πρόκειται για την άλωση εργασιακών δικαιωμάτων, την καταβαράθρωση θεσμών όπως αυτού της οικογένειας, τον αλύπητο εξευτελισμό και τον αδυσώπητο ευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ( βλ. υποχρεωτικές μεταθέσεις).

Δεν με ενδιαφέρει τι έγινε κάποια χρόνια πριν, αν ψηφίστηκαν ή όχι ανάξιες πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες, το θέμα ειναι επιτέλους να ξυπνήσει η βάση, να αφυπνιστεί ο κοινωνικός ιστός, να ανατραπεί η χούντα που όλοι βιώνουμε.  Δε γίνεται να ξεσπιτώνονται άξιοι άνθρωποι και να παραμένουν στη θέση τους γνωστά λαμόγια ή και ανίκανοι για την τάξη με μόνο κριτήριο αν συμπληρώνουν ωράριο!!

Ως μητέρα παιδιού στο Λύκειο δηλώνω ότι συντάσσομαι απερίφραστα σε όποια απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών γιατί θεωρώ ότι αυτό θα ειναι το καλύτερο μάθημα που θα μπορούσαν να διδάξουν στους μαθητές τους : αυτό της αξιοπρέπειας!

Ακούστε και λίγο την bitch που έχει πλήρη επίγνωση των συνεπειών από την αύξηση του ωραρίου στους νεότερους συναδέλφους. Αν και είναι γενικότερα υπέρ της αυτοκριτικής και, γιατί όχι, υπέρ του αυτομαστιγώματος, τις αδικίες που θα επιφέρει αυτή η αλλαγή ούτε η "bitch" δεν μπορεί να τις αποδεχτεί...

ΥΓ. Μήπως οι  κακές παρέες του pde σε έχουν  επηρεάσει αρνητικά; Τι συναισθηματισμοί και ευαισθησίες  είναι αυτες  βρε bitch;  ;D

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Απριλίου 28, 2013, 10:00:40 pm »
'' Ο αγώνας μας, λοιπόν, ποιος είναι; Για ποια βελτίωση; Αγωνιστήκαμε για το νεοδιόριστο που είναι σε νησί και παίρνει 750 ευρώ; Αγωνιστήκαμε για τις κενές ώρες που είχαμε φέτος, επειδή δεν προσέλαβαν αναπληρωτές; Αγωνιστήκαμε ποτέ για να πετύχουμε να αξιολογηθούμε για να δείξουμε σε όλους πως αξίζουμε; Και ποιοι αγωνίστηκαν ή θα αγωνιστούν; Αυτοί που δεν μετακινήθηκαν ποτέ και δεν αξιολογήθηκαν ποτέ; Αυτοί που βλέπουν με μισό μάτι τους νέους συναδέλφους που έχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά, ενώ οι ίδιοι έχουν το σκονισμένο πτυχίο του ΄80 και αρνούνται οποιοδήποτε σεμινάριο, γιατί απλούστατα γνωρίζουν άριστα το αντικείμενο τους, όπως υπεροπτικά δηλώνουν; Αυτοί που χλευάζουν τους ωρομίσθιους; (ήρθε ωρομίσθιος δυο βδομάδες πριν από το Πάσχα και υπέστη τέτοια υποτιμητική ανάκριση, που εγώ αν ήμουν στη θέση του, θα τους είχα διαολοστείλει όλους μ΄αυτά που του έλεγαν)''.

Μπραβο και απο μενα dukati , γραφεις αληθειες......

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Απριλίου 28, 2013, 10:01:30 pm »
και θα σας ρωτήσουν τα 18χρονα "γιατί κάνετε τώρα απεργία και δεν κάνετε στη αρχή της σχολικής  χρονιάς που η κατάσταση στην εκπαίδευση ήταν μπ@@@@@@@ ; " αν κάνετε απεργία κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών στρέφετε τους μαθητές και τους γονείς εναντίον σας,  η αναμονή των εξετάσεων θα δημιουργήσει στους μαθητές πρόσθετο άγχος . συμφωνώ μαζί σου ότι οι κοινωνικές κατακτήσεις γίνονται με αγώνες αλλά είναι αργά για δάκρυα και   απεργίες, το "παιχνίδι" χάθηκε το φθινόπωρο
Θα τους παραπέμψω καταρχήν στην καλή μας την κυβέρνηση. Τώρα μας ανακοίνωσε τα μέτρα και όχι στην αρχή της σχολικής χρονιάς.
Κανένας μαθητής από μόνος του δεν θα στραφεί ενάντια στους δασκάλους τους παρά μονάχα κάποιοι γονείς που τα τελευταία χρόνια έμαθαν να πορεύονται ατομικά και να αδιαφορούν για το κοινωνικό σύνολο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:26:56 »

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Απριλίου 28, 2013, 10:05:12 pm »
http://www.alfavita.gr/arthra/%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%BF-%CE%B8%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82

Και μετά μου λέει η ΟΛΜΕ και το κάθε κομματικό παραμάγαζο για απεργίες στις Πανελλήνιες.....

Αν είσασταν σοβαροί κύριοι συνδικαλιστές θα κάνατε έναν φορέα για όλους τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα και τους ανέργους μαζί. αλλά είσαστε τόσο κοπρόσκυλα, τεμπελχανάδες και λιγδιάριδες που το μόνο που θέλατε είναι να μετράτε πρόβατα....στο μαγαζάκι σας και κάποιους προσκυνημένους απελπισμένους που σας παίρνουν τηλέφωνο...

ΥΓ. Αν θέλουν οι διαχειριστές να μου βάλουν ένα σωρό μπιπ να το κάνουν και δεν με νοιάζει ούτε θα αντιδράσω. Εγώ πάντως τους χαρακτηρισμούς για κάποιους γιδοβοσκούς δεν τους αλλάζω. Μπε ρε μπε!

Συνάδελφε θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου ( τα μόνα που ΔΕΝ υιοθετώ, είναι τους χαρακτηρισμούς).
Και φυσικά, θα υπενθυμίσω: Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες μας εξέφραζαν για δεκαετίες, ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να μας εκφράζουν ( αφού τις επανεκλέγουμε).
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Απριλίου 28, 2013, 10:08:03 pm »
@PA

Δεν εννοούσα εσένα προσωπικά αλλά να κάτσεις και να μας πεις τι έχεις κάνει στη ζωή σου...λοιπόν εγώ δεν κρύβομαι πίσω από κανένα nickname και να πω το πόσο διαυγής είμαι. Αφήνω αυτούς που με ξέρουν προσωπικά και από τους αναγνώστες εδώ να με κρίνουν. Δεν σε θίγω ελπίζω αυτά που λές όμως όντως να ισχύουν και στον περίγυρώ σου. απλώς με κουράζει αυτή η εμμονή σου (όχι ότι έχεις άδικο) με κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες και με κάποια συγκεκριμένα κόμματα. Υπάρχουν και άλλες εφημερίδες και άλλα αναγνώσματα να διαβάσεις για να καταλάβεις ότι με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις η χώρα αυτή ήταν ένα συνολικό ξεπούλημα μετά την απελευθέρωση....

@trekto

προτού κρίνεις πες μας τουλάχιστον τι ειδικότητα είσαι γιατί μωρέ φίλε μου πολύ φοβισμένο σε κόβω και προσπαθείς να  αντλήσεις τη δύναμη σου από το πλήθος.

ΥΓ. Ποτέ δεν επιδίωξα από την μάζα να με υποστηρίξει. Οπως δεν γούσταρα στον ΙΤ και έφυγα σε μια νύχτα για να πάω στο Δημόσιο έτσι και από το Δημόσιο θα φύγω νύχτα και θα πάω να δουλέψω όπου βρω και αγαπάω. Τους μόνους που θα ενημερώσω θα είναι τους μαθητές μου και κάποιους από τους συναδέλφους που εκτιμώ. Και επειδή κύριε Υπουργέ μας γραψατε στα φρύδια σας σε μια νύχτα σε μια νύχτα σας γράφω και εγώ στα φρύδια μου. Οσο για τον μισθό της ξεφτίλας που μου δίνεται σας τον χαρίζω...αξίζω πολύ περισσότερα ρε καθίκια της Κυβέρνησης. Γερμανοτσολιάδες.

Συνάδελφε με ενδιαφέρει η συζήτηση με επιχειρήματα και συγκεκριμένες τοποθετήσεις.
Είπα συγκεκριμένα πράγματα, με τα οποία από ότι κατάλαβα συμφωνείς σε γενικές γραμμές.
Αν διαφωνείς με κάποια από αυτά, μπορούμε να ανταλλάξουμε επιχειρήματα αν θέλεις και μπορείς ( συγκεκριμένα φυσικά).

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Απριλίου 28, 2013, 10:08:41 pm »
panos2  μ έχετε παρεξηγήσει!! Άλλο τα χώνω στους ανάξιους παρτάκηδες που όλοι τους ξέρουμε ( μην κάνουμε σαν Οσίες Παρθένες ) και άλλο επιτρέπω να χαντακωθούν άξιοι άνθρωποι που έχουν δώσει τη ζωή τους στην τάξη.

Σέβομαι τους δεύτερους και τους τιμώ, τους πρώτους όμως προφανώς και θα τους κράξω με όλους τους τόνους και όλους τους τρόπους.

Ωστόσο, το επικείμενο ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις πέραν του ότι δεν λύνει κανένα απολύτως πρόβλημα, δημιουργεί πολύ μεγαλύτερα. Και επειδή ανέκαθεν ήμουν και παραμένω υπέρ της αξιολόγησης θεωρώ ότι το μπακαλίστικο "πάνω ή κάτω από τις 15 ώρες " ΔΕΝ αποτελεί μέτρο αξιολόγησης. Επιμένω επίσης πως ο 3848 ορίζει επαρκέστατα τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών μέσω υποχρεωτικών αποσπάσεων αν υπάρχει ανάγκη. Αυτο με τις μεταθέσεις όμως ειναι πραγματικά απερίγραπτο. Γιατί άλλο να αναστατώνεις τη ζωή κάποιου για  ένα, δύο χρόνια μέσω αποσπάσεων και άλλο μόνιμα με μετάθεση!!

Εξ ου και πιστεύω ότι σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος πρέπει να αντιταχθεί σ αυτή τη βίαιη και αψυχολόγητη αλλαγή των εργασιακών δικαιωμάτων του. Αν δεν το κάνει θα ειναι άξιος της μοίρας του!!!
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Απριλίου 28, 2013, 10:09:27 pm »
Και για να εξηγούμαστε,

το πρόβλημα δεν είναι η απεργία. Το πρόβλημα είναι ότι πάνω από όλα ΠΟΛΛΟΙ ναι ΠΟΛΛΟΙ είναι ταγμένοι σε κόμματα γιατί έχουν εξυπηρετηθεί και απεργούν μόνο όταν είναι αντιπολίτευση και όταν δεν εξυπηρετούνται. Ακόμα και μια μαζική απεργία να κάνουμε θα πάει η ΟΛΜΕ στο Υπουργείο (γιατί χωρίς ΟΛΜΕ δεν γίνεται απεργία) και θα μας πουλήσει κάτω από το τραπέζι. Δεν έχω καμία αυταπάτη. Και δεν είναι τα λεφτά. είναι ότι μετα από κάθε απεργία νιώθω όλο και πιο μ...... πόσο μάλλον στον κλάδο μου που κάποιοι την ημέρα της απεργίας θα δουλεύουν αλλού. Ξέρετε!

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ!

Αποσυνδεδεμένος miltosmpi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Απριλίου 28, 2013, 10:11:07 pm »
Συμφωνώ απόλυτα με την bitch. Πρόκειται για τις συνθήκες διαβίωσής μας. Δεν πρόκειται για τις 2 ώρες παραπάνω διδασκαλίας. Πρόκειται για το "βιασμό" της οικογενειακής μας ζωής.

Αποσυνδεδεμένος nipiagogos1988

• Ιστορικό μέλος
  • μαζί με την οικονομική κρίση ήρθε και το πτυχίο,
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Απριλίου 28, 2013, 10:12:12 pm »
και θα σας ρωτήσουν τα 18χρονα "γιατί κάνετε τώρα απεργία και δεν κάνετε στη αρχή της σχολικής  χρονιάς που η κατάσταση στην εκπαίδευση ήταν μπ@@@@@@@ ; " αν κάνετε απεργία κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών στρέφετε τους μαθητές και τους γονείς εναντίον σας,  η αναμονή των εξετάσεων θα δημιουργήσει στους μαθητές πρόσθετο άγχος . συμφωνώ μαζί σου ότι οι κοινωνικές κατακτήσεις γίνονται με αγώνες αλλά είναι αργά για δάκρυα και   απεργίες, το "παιχνίδι" χάθηκε το φθινόπωρο
Θα τους παραπέμψω καταρχήν στην καλή μας την κυβέρνηση. Τώρα μας ανακοίνωσε τα μέτρα και όχι στην αρχή της σχολικής χρονιάς.
Κανένας μαθητής από μόνος του δεν θα στραφεί ενάντια στους δασκάλους τους παρά μονάχα κάποιοι γονείς που τα τελευταία χρόνια έμαθαν να πορεύονται ατομικά και να αδιαφορούν για το κοινωνικό σύνολο.

ο μισθός των εκπαιδευτικών δεν είναι για γέλια; οι διορισμοί δεν ήταν ελάχιστοι φέτος; όλα αυτά από το σεπτέμβριο ήταν γνωστά, ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΤΟΤΕ;; ποια είναι η ευαισθησία σας στην ψυχολογία των μαθητών που δίνουν πανελλαδικές;
Η ζωή είναι μικρή για να'ναι θλιβερή μωρό μου!!  8/2011

https://www.youtube.com/watch?v=3J2eeyOaYlY

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Απριλίου 28, 2013, 10:12:36 pm »
@PA

στο δια τάύτα πες μας....την κυρία ΑΔ ο λαός την έστειλε εκεί που την έστειλε. Το κόμμα της έχει γίνει ο τραβεστί του σοσιαλισμού με το γελωτοποιό Μπένι σε ρόλο σαλτιμπάγκου. από δίπλα η καρικατούρα της Αριστεράς Φ. Κουβέλης ο σοβαρός κωλοτούμπας.
Το κυρίως πιάτο μας το προσφέρει η ΠΑΟΛΑ; ΠΟΛΑ; ΠΟΛΑΝ του κου Σαμαρά...λοιπόν με το να μας λες τι έγινε τα παλιά τα χρόνια τι προσφέρεις; να ξαναγυρίσουμε πίσω και καταψηφίσουμε τον προφεσορα της σφαλιάρας ΓΑΠ.

Αρκετά με την θεωρία και με τα επαναλαμβανόμενα κατεβατά που μου θυμίζουν copy paste. Κάτι φρέσκο έχουμε να πούμε;;; Διότι αν θέλεις να πονέσουμε να σου κάνω ένα ταξιδάκι δώρο στις Φιλλιπίνες που αυτομαστιγώνονται για το Πασχα. Λυπάμαι αλλά άμα θέλω Κάθαρση πρέπει να περιμένει λίγο γιατί και της Εκκλησίας δεν είμαι και θέλω να πιστεύω ότι αργώ να πεθάνω να πάω στην κόλαση.

Αντε γιατί έχω βαρεθεί με τους ταγούς του σεμνά και του ταπεινά...

Συνάδελφε αν ο κλάδος διαφωνούσε με αυτή την πολιτική, ας το έλεγε τότε που έπρεπε.
Αλλά αντί αυτού, όχι μόνον δεν το είπε, αλλά βοήθησε κιόλας στην θεσμοθέτηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.
Τώρα μετάνιωσε ένα μέρος του...
Αλλά τώρα είναι αργά, και  αυτό θα το διαπιστώσουμε σύντομα όλοι.

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Απριλίου 28, 2013, 10:14:17 pm »
στους μαθητές σας τι θα πείτε που έχουν το άγχος των πανελλαδικών;
Καταρχήν υπάρχουν κάτι παιδιά που δίνουν πανελλήνιες και οι γονείς τους  αδυνατούν πλέον να τα προετοιμάσουν στα φροντιστήρια από το προηγούμενο καλοκαίρι. Υπάρχουν και κάποια άλλα που δεν είχαν την τύχη φέτος να έχουν τους καθηγητές από την αρχή της σχολικής περιόδου. Αξίζουν αυτά τα παιδιά να τους δοθεί επιπλέον χρόνος για την προετοιμασία τους.

Γενικά θα τα έλεγα ότι οι κοινωνικές κατακτήσεις γίνονται με αγώνες. Δεν πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι να λέμε συνέχεια: Μάλιστα!
Θα τα έλεγα επίσης ότι η κοινωνία χωρίς παιδεία δεν μπορεί να έχει μέλλον. Οι μικρότεροι συμμαθητές θα στοιβάζονται σαν πρόβατα από αύριο και κάποιοι κουρασμένοι εκπαιδευτικοί θα προσπαθούν μάταια να δημιουργήσουν συνθήκες για μάθηση.
Κάποια από αυτά θα σπουδάσουν για να γίνουν εκπαιδευτικοί. Αυτά δεν θα χρειαζόταν να τα πω κάτι…θα καταλάβαιναν από μόνα τους.

Πολύ σωστά συνάδελφε!!!!!!!!!!
Μία παρατήρηση-εκτίμηση μόνο: το παιχνίδι χάθηκε από το 2010-2011 ( όχι έχει ιδιαίτερη σημασία το πότε χάθηκε).

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #96 στις: Απριλίου 28, 2013, 10:15:40 pm »
Το θέμα PA δεν είναι αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε το θέμα είναι τι θέλουμε...
Διότι η λογική σας μπορεί στη θεωρία να μοιάζει καλή και να με βρίσκει σύμφωνο αλλά στην πράξη βαρέθηκα να είμαι ο ηθικός σε ένα κόσμο από λαμόγια
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 28, 2013, 10:19:42 pm από ICT »

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
  • Η γνώση είναι δύναμη και η σιωπή συνενοχή...
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Απριλίου 28, 2013, 10:16:00 pm »
Το μεγαλύτερο λάθος είναι να αναφέρουμε την αύξηση κατά δύο ώρες την αιτία ή την αφορμή για την όποια αντίδρασή μας.
Για μένα έπρεπε να κατέβουμε σε απεργία διαρκείας ΠΡΙΝ την ψήφιση του νομοσχεδίου της Διαμαντοπούλου, ΠΡΙΝ την ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου και προφανώς ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ την ψήφιση των υποχρεωτικών μεταθέσεων.
Οι υποχρεωτικές μεταθέσεις είναι το μέγα ζήτημα που θα οδηγήσουν αναπόφευκτα και σε απολύσεις. Αν θέλουν να μας κάνουν στρατιωτικούς ας γίνουμε στρατιωτικοί με υποχρεωτικές μεταθέσεις για όλους, ειδικό μισθολόγιο, ΣΟΑ, ΚΑΑΥ, Λέσχες, αναγνώριση σχολής ως προϋπηρεσία, σύνταξη στα 45 κτλ.
700 - 900 ευρώ για πάντα στο Καστελόριζο ή κάπου παρόμοια; Αν αυτό δεν είναι λόγος για απεργία μέχρι τελικής πτώσης τι είναι;
Τώρα? :oΛυπάμαι αλλά οι υποχρεωτικές μεταθέσεις έχουν ψηφιστεί με το 3ο μνημόνιο κάποιους μήνες δηλαδή νωρίτερα, εκεί γινόταν και αναφορά στην επικείμενη έκδοση πδ (αυτό που δόθηκε πρόσφατα στο ΣτΕ για επεξεργασία) και"αφύπνισε" (?) τον κλάδο, με το οποίο θα ορίζονταν τα κριτήρια και γενικώς τα διαδικαστικά των υποχρεωτικών μεταθέσεων (τα ΠΔ δεν περνάνε από ψήφιση στη
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182608
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144