*

Αποστολέας Θέμα: Γιατί οι μαθητές δεν πρέπει να ξέρουν πότε θα γίνουν οι πανελλήνιες!  (Αναγνώστηκε 17322 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος arvila

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Γιατί η γνώση της ημερομηνίας των εξετάσεων ευνοεί τους παπαγάλους!

Το πρόχειρο-ξαφνικό διαγώνισμα εφ'  όλης της ύλης φανερώνει τον μαθητή που έχει πραγματικά αφομοιώσει και κατανοήσει το μάθημα.

Γιαυτό άλλωστε δεν ξέρουμε και την ημερομηνία του θανάτου μας, για να μην γίνουμε καλοί άνθρωποι λίγο πριν πεθάνουμε. Πρέπει την καλοσύνη να την έχουμε αφομοιώσει, και όχι να την παπαγαλίζουμε.

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 13, 2013, 11:15:33 am από arvila »
H απεργία είναι αποτέλεσμα δημοκρατικών διαδικασιών 83.000 ανθρώπων. Καμιά επιστράτευση δεν μας κλονίζει. Αυτό που βιώνουμε είναι μια μάχη ανάμεσα στην δημοκρατία και τη χούντα.
Η μόνη περίπτωση που θα οφείλαμε να υποχωρήσουμε είναι αν η κυβέρνηση έβαζε δημοψήφισμα αρχικά στους ίδιους τους εξεταζόμενους, και τέλος στο λαό για το αν συντάσσονται με εμάς ή όχι.

Στο λαό υποχωρούμε, στη χούντα όχι!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Pink-Panther!

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Εσυ ομως, να υποθεσω, θελεις να ξερεις ποτε θα γινει ΑΣΕΠ ετσι?

Αποσυνδεδεμένος constansn

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Σε παρακαλώ πες μου ότι κάνεις πλάκα.

Αποσυνδεδεμένος arvila

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Εσυ ομως, να υποθεσω, θελεις να ξερεις ποτε θα γινει ΑΣΕΠ ετσι?

Εγώ σαν υποψήφιος θέλω όχι μόνο να ξέρω πότε θα γίνει ο ΑΣΕΠ, αλλά και τα θέματα από πριν.
Το θέμα δεν είναι τι θέλω σαν υποψήφιος, το θέμα είναι ο σωστότερος τρόπος με τον οποίο διαλέγονται οι καλύτεροι.

Και ο τυχαίος και αιφνιδιαστικός τρόπος εξετάσεων είναι ο σωστότερος για να επιλεχθούν οι ικανότεροι.

Γιατί σε αυτή την περίπτωση λειτουργεί πολύ λιγότερο η παπαγαλία, και πολύ περισσότερο η πραγματική γνώση του αντικειμένου.

Γιαυτό και το να κάνουμε απεργία, και το να μην ξέρουν οι μαθητές πότε θα δώσουν, ως ένα βαθμό ευνοεί την αξιοκρατία και την σωστή επιλογή των πραγματικά ικανών.

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2013, 04:21:55 pm από arvila »
H απεργία είναι αποτέλεσμα δημοκρατικών διαδικασιών 83.000 ανθρώπων. Καμιά επιστράτευση δεν μας κλονίζει. Αυτό που βιώνουμε είναι μια μάχη ανάμεσα στην δημοκρατία και τη χούντα.
Η μόνη περίπτωση που θα οφείλαμε να υποχωρήσουμε είναι αν η κυβέρνηση έβαζε δημοψήφισμα αρχικά στους ίδιους τους εξεταζόμενους, και τέλος στο λαό για το αν συντάσσονται με εμάς ή όχι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
Μα και με αυτόν τον τρόπο με τον οποίο γίνονται, δεν επιλέγονται οι καλύτεροι;

Αποσυνδεδεμένος kamia elpida

• Πλήρες μέλος
  • ...τρέλανε μας
    • Προφίλ
Πες μου ότι δεν μπαίνεισ σε τάξη???? ... σε παρακαλω πες μου

Αποσυνδεδεμένος arvila

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Μα και με αυτόν τον τρόπο με τον οποίο γίνονται, δεν επιλέγονται οι καλύτεροι;

όχι επιλέγονται οι παπαγάλοι.

Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε οι πανελλήνιες να είναι μέσα σε περίοδο δύο ως τεσσάρων μηνών, αλλά οι μαθητές να μην ξέρουν ούτε πότε θα τους καλέσουν ούτε τι μάθημα θα γράψουν εκείνη την μέρα.

έτσι επιλέγονται οι καλύτεροι.

Αποσυνδεδεμένος arvila

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Πες μου ότι δεν μπαίνεισ σε τάξη???? ... σε παρακαλω πες μου

φυσικά και μπαίνω, και συχνά βάζω αιφνιδιαστικά διαγωνίσματα εφ΄όλης της ύλης.
Έτσι καταστρέφω την παπαγαλία και οικοδομώ την μετα-γνώση, που είναι το απόσταγμα της γνώσης.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2013, 04:23:08 pm από arvila »

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
Δηλαδή θεωρείς ότι ένας καλός παπαγάλος γράφει 20 σε μαθηματικά και φυσική;

Αποσυνδεδεμένος kamia elpida

• Πλήρες μέλος
  • ...τρέλανε μας
    • Προφίλ
τα ρέστα μου...τίποτα άλλο

Αποσυνδεδεμένος arvila

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Δηλαδή θεωρείς ότι ένας καλός παπαγάλος γράφει 20 σε μαθηματικά και φυσική;

Σε μαθηματικά και φυσική δεν υπάρχει παπαγαλία, υπάρχει όμως κάτι αντίστοιχο, η φροντιστηριακού τύπου μηχανιστική προσέγγιση λύσης των προβλημάτων. Οι μαθητές μαθαίνουν να λύνουν τα προβλήματα χωρίς να τα καταλαβαίνουν. Και για να λύσεις ένα προβλημα χωρίς να το καταλάβεις, αρκεί να παπαγαλίσεις την μέθοδο επίλυσης.

Οι αιφνιδιαστικές εξετάσεις εφ΄όλης της ύλης χωρίς να ξέρεις καν πότε και τι μάθημα θα δώσεις, χτυπάνε και τους φροντιστηριάκηδες, αφού δυσκολεύονται να παπαγαλίσουν τις μεθόδους επίλυσης.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2013, 04:28:27 pm από arvila »

Αποσυνδεδεμένος julie_v

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έγινα δασκάλα για τα λεφτά και τη δόξα!
    • Προφίλ
οικοδομώ την μετα-γνώση, που είναι το απόσταγμα της γνώσης.

Καλά, η μεταγνώση δεν είναι "το απόσταγμα της γνώσης", αλλά πραγματικά αυτό είναι το λιγότερο σε σχέση μ' αυτά που προτείνεις...
Άρχισα να μετράω πρόβατα για να κοιμηθώ...
Τι να δω; Λείπανε δυο. Αστυνομία, ανακρίσεις, χαμός...
Τέσσερις το πρωί κοιμήθηκα...
Eίναι να μη σου τύχει...!!

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
Μα βρε παιδιά τα τελευταία χρόνια το επίπεδο των θεμάτων ειδικά στη φυσική έχει εκτοξευθεί! Δεν είναι τόσο εύκολο να γράψει κάποιος 20 μόνο με παπαγαλία!

Αποσυνδεδεμένος arvila

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
οικοδομώ την μετα-γνώση, που είναι το απόσταγμα της γνώσης.

Καλά, η μεταγνώση δεν είναι "το απόσταγμα της γνώσης", αλλά πραγματικά αυτό είναι το λιγότερο σε σχέση μ' αυτά που προτείνεις...

ναι σε αυτό έχεις δίκιο. Η μεταγνώση είναι σωκρατική έννοια , οπότε πες το απόσταγμα γνώσης για να συνεννοούμαστε.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144