0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
@PA εγώ είπα με αυτή την λογική μπορεί κάποιος να γίνει καθηγητής όπως με την λογική που μου λές ότι μπορεί να πάρει διοικητικούς ΔΕ στις θέσεις της διοίκησης της εκπαίδευσης. Δηλαδή να διώξει κάποιους από άλλα Υπουργεία και Οργανισμούς γιατί έχουν λίγα προσόντα και να πάνε στο Υπουργείο Παιδείας γιατί δεν υπάρχουν απαιτήσεις...και γιατί δεν το έκανε άμεσα και τους πήγε αλλού (που ακόμα βέβαια δεν έχουν πάει και είναι 7 μήνες στο περίμενε);
Στις Διευθύνσεις και στο υπουργείο χρειάζεται να υπάρχει μια σταθερή αναλογία μόνιμου διοικητικου προσωπικού και εκπαιδευτικών, οι οποίοι με μακράς διάρκειας τοποθέτηση (τριετή ή πενταετή) θα βρίσκονται εκεί. Η εκπαίδευση έχει τις ιδιαιτερότητες της (όπως και κάθε χώρος). Από τη μια πλευρά χρειάζεται το μόνιμο διοικητικό προσωπικό (με συγκεκριμένα προσόντα), το οποίο θα έχει αυξημένες γνώσεις σε διοικητικά θέματα και από την άλλη εκπαιδευτικοί, οι οποίοι γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της εκπαίδευσης. Εξ' άλλου πλήθος διοικητικών εργασιών σχετίζονται με την εκπαιδευτική διαδικασία, την οποία ένας εκπαιδευτικός τη γνωρίζει πολύ καλύτερα. Το ίδιο συμβαίνει σε πολλούς χώρους εργασίας. πχ οι στρατιωτικοί αναλαμβάνουν κάποιες διοικητικές εργασίες και κάποιες μόνιμο πολιτικό προσωπικό ή στα νοσοκομεία κάποιες διοικητικές εργασίες τις εκτελεί νοσηλευτικό προσωπικό και κάποιες διοικητικοί υπάλληλοι.Επίσης ένα μεγάλο μειονέκτημα είναι οτι κάθε χρόνο αλλάζει το προσωπικό στα γραφεία. Αν λοιπόν από το υπάρχων προσωπικό που υπηρετεί υπάρχουν μερικές εκατοντάδες που επιθυμούν να μεταταχθούν, είναι σαφώς προτιμότερο να επιλεχθούν αυτοί, παρά να έρθει προσωπικό από άσχετες υπηρεσίες, οι οποίοι θα χρειαστούν έναν χρόνο 1-2 ετών για να προσαρμοστούν και να μάθουν τη δουλειά. Από το να αποσπαστεί ένας υπάλληλος, του οποίου η προηγούμενη δουλειά ήταν να ελέγχει τις σιδηροτροχιές ή σερβίρΙζε καφέ σε αεροπλάνο, είναι ορθότερη πρακτική διοικητικά η επιλογή ενός εκπαιδευτικού, ο οποίος είτε ήταν αποσπασμένος κάποια χρόνια σε διοικητικές υπηρεσίες, είτε προσέφερε διοικητικά στο σχολείο του. Πολύ γρηγορότερα θα αποδώσει στη νέα θέση του ο δεύτερος. Θα πω ένα πραγματικό παράδειγμα, από εκεί που εργάζομαι εγώ. Είμαι στο τμήμα μισθοδοσίας Δ.Δ.Ε. ΥΠάρχει μόνο ένας μόνιμος υπάλληλος Δ.Ε. Το θέμα δεν είναι να φέρεις ο,τι περισσεύει από την ΕΡΤ την ΕΑ
Προφανώς συνάδελφε PA δεν έχεις εργαστεί ποτέ σε Διεύθυνση για να αποκαλείς απλούστατες τις εργασίες και ο,τι μπορεί ο οποιοσδήποτε να τις εκτελέσει. Αν αύριο και για ένα μήνα δεν πατήσουν οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στις Διευθύνσεις μετά από ένα μήνα:1. Στην πλειοψηφία των διευθύνσεων δεν θα πληρωθεί κανείς2. Τυχόν διαδικασίες για αποσπάσεις, μεταθέσεις, κλπ δεν θα πραγματοποιηθούν σε πολλές διευθύνσεις.Στις περισσότερες περιπτώσεις που γνωρίζω τις βασικότερες εργασίες τις εκτελούν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι πολλά χρόνια αποσπασμένοι. Αν υπάρχουν 1-2 διοικητικοί υπάλληλοι με πανεπιστημιακό τίτλο και γνώσεις ξένων γλωσσών, υπολογιστών, είναι τόσο φορτωμένοι με εργασίες, που άλλοι διοικητικοί υπάλληλοι δηλώνουν οτι δεν μπορούν να τις κάνουν, που περιμένουν πως και πως βοήθεια από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς.
@Νηρηίδατα πάντα.@PAMε την ίδια λογική οι καθηγητές πρέπει να πληρώνονται 9 μήνες το χρόνο. ΟΛΟΙ. Επίσης το 2010 γίναμε όλοι Κρατικοί υπάλληλοι ανεξαρτήτως του Υπουργείου που δουλεύουμε. Ολοι λοιπόν εντελώς τυχαία είμαστε και ΠΕ Διοικητικο για το Δημόσιο.Τέλος πάντω δεν καταλήγουμε πουθενά. Αν του χρόνου κόψουν τις ώρες που κάνεις στο σχολείο σου και περισσεύεις μπορείς αν σου πουν να πας Διοικητικός να τους πεις όλα αυτά και να μην πάς και να απολυθείς. Εγώ για μένα και για τους συναδέλφους θα πρότεινα να το καλοσκεφτούν. Επίσης εντελώς φιλικά εγώ ζω στο 2013 και το τι έγινε το 2009 δεν με νοιάζει πλέον. Από τότε άλλαξαν πολλά πράγματα...
Θα πάρει κάποιους φέτος, και πολύ περισσότερους του χρόνου ( που η χρήση εκπαιδευτικών στην διοίκηση θα καταργηθεί ουσιαστικά).Εδώ είμαστε, και θα τα βλέπουμε να γίνονται παρέα όλοι μαζί.
Δεν απασχολούνταν αποσπασμένοι καθηγητές στην διοίκηση της εκπαίδευσης γιατί "δεν γινόταν αλλιώς"Φυσικά και γινόταν αλλιώς.Η δουλειά μπορούσε κάλλιστα να γίνει από μέτριους υπαλλήλους που με το ζόρι τέλειωσαν λύκειο, όπως γινόταν και στα άλλα υπουργεία.