0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
@anixiaΑλλο το τι πιστεύω και άλλο έχω στοιχεία. Επίσης όταν πιστεύεις κάτι και δεν σου αρέσει κάποια στιγμή πρέπει να βρεις και μια λύση.Όπως είπε και ο Μαρκος στο θέμα μας.Αλλά δεν μπορεί να έχω ένα τροπάριο και να κολλάει με όλα τα θέματα...
Ας περιμένουμε να δούμε τον τελικό αριθμό των συνταξιοδοτήσεων (το Υπουργείο γνωρίζει ήδη με σχετική ακρίβεια τον αριθμό). Προσωπικά βλέπω ότι θα είναι τουλάχιστον διπλάσιος σε σχέση με πέρυσι (μη βαράτε, αυθαίρετη εκτίμηση είναι βλέποντας την περιοχή μου).Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο τρόπο θα γίνει η οποιαδήποτε "διαθεσιμότητα" εκπαιδευτικών. Δηλαδή με ποιο εργαλείο (Π.Δ., νόμο κ.λ.π). Το θεωρώ αδύνατο. Ίσως να μπορούσε να εφαρμοσθεί (εντελώς θεωρητικό σενάριο) στους "αδυνατούντες για διδασκαλία" αλλά και πάλι νομίζω ότι προηγείται άλλη διαδικασία (μετάταξη σε διοικητική θέση εφόσον βέβαια μπορεί κι εκεί να προσφέρει).Σκεφτείτε πόσο αργεί η διαδικασία απόλυσης των λεγόμενων "επίορκων". Είναι ποτέ δυνατό να τεθούν σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικοί και μάλιστα μέσα στο καλοκαρί όπως "φωνάζουν" κάποιες συνδικαλιστικές παρατάξεις με προφανή σκοπό, κατά την άποψή μου, να ξεσηκώσουν τον κόσμο χωρίς κάποιο δεδομένο; Πριν την έναρξη των μαθημάτων; Science fiction θα έλεγα.Φαίνεται ότι το Υπουργείο προσπαθεί (άσχετα αν μας αρέσει ή όχι ο τρόπος) ώστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα κενά στα σχολεία το Σεπτέμβριο.Απομένει να δούμε τι θα πετύχει.
Συνάδελφοι αναρωτιέμαι:1) Αφού το Σύνταγμα προβλέπει διαθεσιμότητα για τον μόνιμο Δ.Υ. του οποίου η οργανική καταργείται, γιατί ισχυριζόμαστε ότι δεν μπορούν να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκπαιδευτικοί?2) Αφού η ελίτ που κυβερνά αλλά και η πλειοψηφία του λαού επιθυμούν την διάσωση των ρουσφετιών, και με δεδομένες τις δεσμεύσει της χώρας για απολύσεις δεν υπάρχει άλλη λύση παρά να γίνουν απολύσεις στην εκπαίδευση ( εκτός αν κάποι πάνε "κόντρα" στο λαϊκό θέλημα), γιατί λέμε "έλα μωρέ"?3) Είναι σημαντικό το τι πιστεύει για μας και το έργο μας η πλειοψηφία που μας πληρώνει ( εντελώς πρακτικά, χωρίς να εξετάζω αν έχει δίκιο ή όχι - αν και φυσικά και δεν έχει δίκιο)?"Δύσκολα" και "αγχωτικά" ερωτήματα, που μπορούν να παρακαμφθούν με την εκτόξευση συνθημάτων και αόριστων καταγγελιών, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν να απαντηθούν.\Κρίμα, γιατί μετά δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία.