0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πως να θέλουν να βγουν οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα. Θα εκμεταλευτούν μια βάση εθελοντικών μετατάξεων που είχε δημιουργηθεί πριν από αρκετούς μήνες , για συγκεκριμμένες θέσεις και για συγκεκριμμένες περιοχές για να δικαιολογήσουν τη διαθεσιμότητα;
@alex....Επαναλαμβάνω τα πάντα έχουν προσυμφωνηθεί. Το θέμα είναι πως θα το αμπαλάρουν το προιόν (ώστε να έχουν τις λιγότερες απώλειες).Η αύξηση ωραρίου είχε τριπλό στόχο. Κάλυψη κενών συνταξιούχων, μη νέες προσλήψεις (αναπληρωτών και μονίμων - κάτι που θα συνεπαγόταν νέο ΑΣΕΠ), και προώθηση κόσμου σε γραφεία και αβθμια (με μετατάξεις)...Για να βγει σε διαθεσιμότητα γενικά κόσμος δεν μπορούν να εξαιρεθούν Υπουργεία (ακόμα και το Εθν. Αμυνας θα συνεισφέρει με τις αμυντικές βιομηχανίες). Το ότι έφυγε η ΔΗΜΑΡ αποκλείεται να ήταν και στημένο; Εξάλλου εξαγορές βουλευτών δεν γίνονται;Καταλάβετε το. Τα πάντα στην Ελλάδα κυβερνιόνται από το χρήμα. Και αυτήν την στιγμή χρήμα= Τρόικα.Και εμένα προφανώς δεν μου αρέσει η όλη κατάσταση αλλά δεν μπορώ και να ζω με φαντασιώσεις.Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και χαίρομαι που είμαι σε ένα Υπουργείο που αν μη τι άλλο δείχνει κάποιο στοιχειώδη προγραμματισμό...@vadiEχει αναλυθεί από την 1η σελίδα. Κάνε τον κόπο και διάβασε το. Διαθεσιμότητα 12 μήνες. Αν μέσα στους 12 μήνες δεν κάνω ΚΑΜΙΑ πρόσληψη ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ ή ΥΕ (που να μπορούν να κάνουν τα χαρτιά τους οι διαθεσίτες) σε όλο το Δημόσιο πάει ο άλλος σπίτι του. Αυτό λέει το Σύνταγμα. Μια χαρά λοιπόν είναι το Σύνταγμα κομμένο και ραμμένο. Εντελώς τυχαία οι δικαστικοί έχουν ισοβιότητα...
@alexΟταν δεν γούσταρα αυτά που μου έλεγαν οι γονείς μου έφυγα από το σπίτι και δούλεψα για να λύσω το οικονομικό μου ώστε να εμην είμαι εξαρτημένος από κανένα (και όχι καθηγητής μόνο)...τι εννοώ...όταν κάποιος ζητάει δέχεται...γενικά μιλάω...@nikitasΤα πάντα έχουν ξεκινήσει πολύ πριν την Αννούλα...Μην σου πω από Σημίτη όταν το κόμμα ήταν βαρίδι στα σχέδια εκσυγχρονισμού της Χώρας...Το Υπουργείο Παιδείας με το που έβαλε τα ρουφιανοπρογράμματα. Π.χ. Survey ήξερε τι γινόταν. Και πριν τα έκανε με τις απογραφές των καθηγητών (ηλικίες - ειδικότητες) αλλά ήθελαν χρόνο. Το δύο σενάρια για τους εκπαιδευτικούς είναι τα εξής α) άμεσες μετατάξεις ή β) μετάταξη με μικρό χρόνο διαθεσιμότητας (το οποίο όμως κατοχυρώνεται ως ιστορικό για μελλοντικές αλλαγές του εργασιακού καθεστώτός όλων των μονίμων). Πάντως ένα θέμα μου είναι ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα ο μόνιμος μένει 1 χρόνο μέχρι να απολυθεί. Αν μιλάνε για διαθεσιμότητα 9 μηνών για ποιον κτυπάει η καμπάνα; @pvέχει απαντηθει το ερώτημα σου. Παράκληση προς όλους... πριν βάζετε ερωτήματα διαβάστε τα δύο post του Patrea. Για μένα είναι το Ευαγγέλιο του topic.
Για μένα πάντως το ΠΙΟ σοβαρό από όλα τα δημοσιεύματα σήμερα ήταν αυτό...http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231255852Με λίγα λόγια το μηνμόνιο δεν ισχύει μόνο για 2013-2014....