0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αγαπητή ακριβή. Ποτέ όλα τα μέλη ενός κλάδου δεν παίρναν, ούτε θα παίρνουν τον ίδιο ακριβώς μισθό. Ίσως σήμερα αυτές οι μισθολογικές διαφορές, ακόμα και οι πιο μικρές να μας ενοχλούν περισσότερο, αλλά παντού και πάντα υπήρχαν. Δε σημαίνει όμως οτι δεν ανήκουμε στον ίδιο κλάδο. Η διαίρεση των 12 ετών μπήκε από το Υπουργείο και ένας λόγος που μπήκε είναι ακριβώς αυτός να μας διασπάσει ακόμα περισσότερο. Το μέγεθος και η ποιότητα του κλάδου σε γνώσεις και ικανότητες είναι τέτοιο, ώστε αν η οποιαδήποτε Κυβέρνηση συγκρουστεί μετωπικά με όλους μας η ήττα της είναι προδιαγεγραμμένη γι' αυτό και προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια να μας έχει διαιρεμένους για να μπορεί να μας κάνει κουμάντο. Ήδη μας έχουν τεμαχίσει σε τόσα πολλά κομματάκια και κάνουν ο,τι γουστάρουν. Πρώτα από όλα οι ειδικότητες φαγωνόμαστε μεταξύ μας. Γιατί για κάθε κλάδο να υπάρχουν ξεχωριστοί σύλλογοι και ενώσεις; Μήπως είναι ένδειξη της διαίρεσης του κλάδου; Γιατί να υπάρχουν σύλλογοι με βάση τον τρόπο διορισμού ή και σύλλογοι αδιορίστων με βάση τον τοπο διορισμού που διεκδικεί ο καθένας; Άλλη διαίρεση. Όλοι οι παραπάνω, είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα (οι περισσότεροι πιστεύω ασυνείδητα) παίζουν το παιχνιδάκι της Κυβέρνησης και της κάθε Κυβέρνησης που θέλει να ελέγχει τον κλάδο και να τον έχει αδύναμο στη γωνία για να περνάει ο,τι μέτρα θέλει.Τέλος Ακριβή, μιλάς για την ΟΛΜΕ σαν να πρόκειται για κάποιο φυσικό πρόσωπο. Για κάποιο άτομο ξεχωριστό, το οποίο έχει συνείδηση, σκέψη και συμφέροντα και τα εξυπηρετεί. Η ΟΛΜΕ είναι εμείς, ή καλύτερα όσοι από εμάας συμεμτέχουμε ενεργά και διαμορφώνουμε τη στάση της. Όταν δεν συμμετέχουμε κάπου, τότε τα προβλήματα μας και τα συμφέροντα μας δεν λαμβάνονται υπ'όψιν. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δυστυχώς οι νεότεροι συνάδελφοι δεν συμμετέχουμε στις διαδικασίες, επομένως οι αποφάσεις πολλές φορές δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τα προβλήματα μας, αφού δεν είμαστε παρόντες για να τα εκφράσουμε. Το θέμα δεν είναι τι κάνουν οι άλλοι για εμάς, αλλά τι κάνουμε εμείς και δυστυχώς δεν κάνουμε αρκετά.
Ενότητα στον κλάδο υπήρχε μόνο όταν όλοι έμπαιναν με επετηρίδα. Η λύση είναι μία: ίδιος τρόπος διορισμού για όλους.
Ρε παιδιά, είναι δυνατόν από τη φράση 'δεν προσφέρουν, δε συνεισφέρουν' να καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι εννοεί αυτούς που δεν έχουν ώρες; Και ποιοι δεν έχουν ώρες; Από αυτούς που ανταλλάσσουν απόψεις σε τούτο το φόρουμ υπάρχει κανείς που πέρυσι δεν είχε ώρες; Τούτη τη δεδομένη στιγμή που μιλάμε, ξέρουμε ποιοι δεν έχουν ώρες; Έχουν ανοίξει τα σχολεία, έχουν γίνει τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά; Νόμιζα ότι o/η argy1010 έκανε πλάκα. Να μην αρχίσουμε να δουλευόμαστε και μεταξύ μας.
Στο ΠΥΣΔΕ που ανήκεις δεν υπήρχαν υπεράριθμοι που ήταν στη διεύθυνση;Δεν υπήρχαν καθηγητές που δε συμπλήρωναν ωράριο;Δεν υπήρχαν καθηγητές που είχαν τρεις και έξι ώρες γραμματειακή υποστήριξη;Δε θα επιστρέψουν στα σχολεία χιλιάδες αποσπασμένοι σε φορείς;Δε συγχονεύτηκαν σχολεία;Το μόνο θετικό τα 300 νέα ΕΑΕΠ.
Μου είπε άτομο που θεωρώ πολύ αξίοπιστο ότι από τη διαθεσιμότητα θα εξαιρεθούν όλοι όσοι έχουν δεύτερη ειδικότητα, με το επιχείρημα ότι είναι αναγκαίοι με τα τόσα κενά που θα υπάρχουν από Σεπτέμβρη. Ισχύει κάτι τέτοιο? Δηλαδή οι αλεξιπτωτιστές/πληροφορικοί πάλι τη γλιτώνουν, θα την πληρώσουμε εμείς που έχουμε πτυχία πληροφορικής.
Συμφωνούμε σε πολλά, προφανώς η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, η ένστασή μου όμως έγκειται στην ερμηνεία της φράσης 'δεν προσφέρουν, δε συνεισφέρουν'.
Παράθεση από: nikitas στις Ιουλίου 08, 2013, 02:08:02 pmΣυμφωνούμε σε πολλά, προφανώς η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, η ένστασή μου όμως έγκειται στην ερμηνεία της φράσης 'δεν προσφέρουν, δε συνεισφέρουν'.Μα αυτή θα είναι και η δικαιολογία για τη διαθεσιμότητα. '' Τι να κάνουμε δεν έχουμε ώρες για σένα. Δε μπορείς να προσφέρεις.