0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όλα αυτά που λέγονται περί αλληλεγγύης κατανοητά και σεβαστά, μόνο που δεν ακούω κανέναν να μιλάει για το θέμα της 12ετίας , αυτό από μόνο του δεν συνιστά διάσπαση του κλάδου;
Ο εχθρός δεν είναι δίπλα μας, αλλά απέναντι.
Εξακολουθώ να έχω την απορία....Σαν επιτυχούσα ΑΣΕΠ, μη διοριστέα, μη διορισθείσα, μαζεύοντας προϋπηρεσία από την αναπλήρωση λόγω ΑΣΕΠ, δε με στήνετε κι εμένα στον τοίχο, επειδή, αν απολυθείτε, θα σας αντικαταστήσω;Γνωρίζω ότι αρκετοί υπεράριθμοι και τελευταίοι τοποθετηθέντες(μεταξύ αυτών και η αδερφή μου) είναι διορισθέντες ΑΣΕΠ και κινδυνεύουν με απόλυση....Παρολαυτά, τους συμφέρει να απολύσουν, αν το κάνουν, με βάση ηλικιακά κριτήρια.Σκεφτείτε τι απολαβές έχει ένας καθηγητής φιλόλογος 60 ετών και τι παίρνει ένας διορισθείς ΑΣΕΠ....Από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς.....που πήγε αυτή η τρελά ρομαντική φραση "ένας για όλους κι όλοι για τον ένα";Δε χρειάζεται να απολυθεί κανένας....με έναν τέτοιο εκπαιδευτικό εμφύλιο, απολύεται η δημόσια εκπαίδευση και πετυχαίνουν τον έμμεσο στόχο τους.....Και ως επιτυχούσα ΑΣΕΠ, μετά από 6,5 χρόνια αναπλήρωσης μπορώ να ισχυριστώ ότι η επιτυχία του διαγωνισμού δεν αξιολόγησε τις παιδαγωγικές μου ικανότητες....έφαγα μεγάλες σφαλιάρες στο θέμα της διαχείρισης μιας ζωηρής τάξης, και σώθηκα από μία απλή φιλική συμβουλή ενός πρεσβύτερου και πολιού συναδέλφου, μη διορισθέντος μέσω ΑΣΕΠ.Ούτε έγινα αυτομάτως η σούπερ καθηγήτρια, η ικανή και η καταρτισμένη, επειδή έδωσα ΑΣΕΠ....Αυτό θα κριθεί μέσα από την προσωπική μελέτη και τη σκληρή δουλειά.Δεν τα πιστοποιεί αυτά κανένας ΑΣΕΠ κι έτσι πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων τη δουλειά πολλών συναδέλφων που δεν είναι διορισθέντες ΑΣΕΠ.Και ποιος μου λέει εμένα ότι ένας διορισθείς ΑΣΕΠ δεν έχει επαναπαυτεί στις δάφνες του διορισμού του κι έχει χαλαρώσει ως καθηγητής;;;;;Γιατί μη μου πείτε συνάδελφοι ότι δεν το έχετε δει ΚΑΙ αυτό.....Να γίνει η αξιολόγηση για τη βελτίωση της ποιότητας σπουδών και την επιμόρφωση των συναδέλφων πρέπει να ζητάμε κι όχι το ποιος δε θα απολυθεί πρώτος...Αφήστε που διορίστηκε κόσμος μέσω ΑΣΕΠ στη δημόσια εκπαίδευση λόγω παρακολούθησης φροντιστηρίων....Τους καθιστά αυτό άξιους καθηγητές;Επειδή είχαν κάποιοι τη δυνατότητα να πληρώσουν χρήματα γι' αυτό;Δεν έχει λογική......Ισχυρή πίεση στην ΟΛΜΕ χρειάζεται, στους ντόπιους εκπροσώπους πρώτα....Κι αν δεν σας αρέσουν, να βάλετε υποψηφιότητα....νεο αίμα...Επειδή καταλαβαίνω ότι μολις παρατάχθηκα στο αντίπαλο στρατόπεδο....δεν με ενδιαφέρει το αν θα προκαλέσω την μήνιν των αξιαγάπητων συναδέλφων, καθότι συνομιλώ με πολλούς εξ αυτών, απλώς έχω διαφορετική άποψη....Και τώρα που το σκέφτομαι, μήπως, επειδή δε διορίστηκα με την πρώτη μου φορά στον ΑΣΕΠ, να αλλάξω επάγγελμα; Μετακινούμαι σε άλλο τόπικ, καθώς ο εκλεκτός κυριούλης μού γνέφει στη γωνία.....
Εσείς οι ασεπιτες είστε τόσο ηθικοί και αξιοκράτες που όταν παίρνατε τις θέσεις αυτών που περίμεναν επι χρόνια στην επετηρίδα δεν σας καιγόταν καρφί.Το ίδιο κάνετε και τώρα " Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ". Το τομάρι μας πάνω απο όλα.