0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ξαναζω μερες του 2000 οταν ο καθε αποτυχων του ασεπ ειχε ακουσει οτι ο διαγωνισμος ηταν διαβλητος, ειχε παιδια και δεν μπορουσε να διαβασει, ειχε μπουγαδα στο σπιτι κτλ. καταλαβαινω τον κρυο ιδρωτα και τον φθονο. σας συμβουλευω οσο ειναι καιρος να φροντισετε να χωθειτε σε καμια κατηγορια εξαιρεθησομενων. ξερετε εσεις!
Διορίστηκα μέσω ΑΣΕΠ, άγνωστος μεταξύ αγνώστων, με 45 ώρες την εβδομάδα δουλειά σε φροντιστήριο, αφιερώνοντας διακοπές και ελεύθερο χρόνο στο προσωπικό διάβασμα και δίχως τη συνδρομή κανενός φροντιστηρίου προετοιμασίας. Οι δε βαθμοί μου, ήταν ακριβὠς αυτό που έγραψα και μάλιστα σε θέματα που δεν άπτονταν παπαγαλίας-κάθε άλλο μάλιστα. Λοιπόν, ούτε ο Αινστάιν είμαι, ούτε ο συγχωρεμένος ο Καστοριάδης. Απλά, έπαιξα με τους όρους του παιχνιδιού που υποσχόταν αξιοκρατία και μάλλον έπαιξα σωστά. Αυτό δε με κατατάσσει στους καθηγητές "πρώτης γραμμής" αλλά σίγουρα στους αξιολογημένους σε πρώτη φάση. Διαβάζω αναρτήσεις με έωλους αναλογικούς συλλογισμούς του τύπου "εμένα ένας φίλος του κουμπάρου του πρωτου ξαδέρφου......μου είπε πως υπήρχε διαρροή θεμάτων" ή "εγώ τότε που γινόταν ο διαγωνισμός είχα νεογέννητο ή ήμουν μακριά", άρα η κάθε υποπερίπτωση -ο πόνος του καθενός μας-ξαφνικά ανάγεται σε γενικό αντικειμενικό αξίωμα το οποίο κρίνεται και ορθό. Ε, δεν είναι έτσι. Όποιος έχει στοιχεία για διαρροή, γιατί δεν τα κατέθεσε τότε στον εισαγγελέα; Δηλαδή θεωρείτε πως θα υπήρχε διαρροή στον ΑΣΕΠ και η ΟΛΜΕ δεν θα έδραττε την ευκαιρία να πλήξει το κύρος του διαγωνισμού που ούτως ή άλλως ανέκαθεν εχθρευόταν για ευνόητους λόγους; Όσο για τις προσωπικές υποπεριπτώσεις αδυναμίας επιτυχίας ή συμμετοχής στο διαγωνισμό, αυτά ανήκουν στη σφαίρα του βιωματικού ημερολογίου του καθενός μας και δεν αφορούν το γενικό αποτέλεσμα. Το ίδιο γίνεται και στις Πανελλήνιες αλλά και σε κάθε είδους αξιολόγηση παγκοσμίως όπου και προσμετρώνται τα ποσοτικά χαρακτηριστικά του αξιολογούμενου.
Και για να σταματησει το παραμυθι των...διορισμενων μεσω ΑΣΕΠ και του συλλογου τους , εχω να πω τα εξης.-Να καταλαβουμε ολοι οτι τα πραγματα εχουν αλλαξει αρδην και κατι το οποιο καποτε δεν αποτελουσε προβλημα, σημερα εχει αναχθει σε θεμα επιβιωσης.-Να ακολουθηθει η νομικη οδος για τα παρανομα φροντιστηρια ΑΣΕΠ,με ατομικες η συλλογικες προσφυγες, για αφαιρεση αδειας οπως νομος οριζει.-Να υποχρεωθουν τα φροντστηρια στην καταθεση ονοματων οσων παρακολουθησαν.-Να απαιτηθει οι διορισμενοι μεσω ασεπ, οι φοιτησαντες σε τετοια φροντιστηρια , να τεθουν σε καθεστως αμφισβητησης διορισμου.Η επιχειρηματολογια:-Η συσταση φροντιστηριων απαγορευεται απο τον ιδιο νομο ασεπ.- Τα φροντιστηρια ειναι παρανομα αρα οσοι φοιτησαν γνωριζαν οτι ακολουθουσαν μια παρανομη διαδικασια, κατα συνεπεια και το προιον τετοιων φροντιστηριων ειναι παρανομο,-O θιγομενος με προυπηρεσια δεν τελεσε κατα το παρελθον μια αξιοποινη πραξη για να στοχοποιειται και να διαπομπευεται πολλω δε μαλλον να τυχει απολυσης,ο δε διορισμος εγινε ακριβως λογω της προυπηρεσιας επειδη ετσι ειχε προβλεφθει κατα τον ιδιο τροπο οπως και οι διορισμοι μεσω ασεπ. Μαλιστα αναπληρωτες δεν ακολουθησαν τη διαδικασια ασεπ επειδη συμπληρωναν τον απαιτουμενο χρονο προυπηρεσιας για διορισμο, που εαν γνωριζαν οτι ο διορισμος τους θα υπηρχε περιπτωση να τεθει σε καθεστως αμφισβητησης , θα ειχαν φροντισει και θα συμμετειχαν σε διαγωνισμο ασεπ, με συνεπεια πολλοι απο διοριστεους σημερα να ειναι απλοι επιτυχοντες.-Δεν μπορει να τιθενται εκ των υστερων διορισμοι σε καθεστως αμφισβητησης, οταν κατα το χρονο διορισμου ικανοποιουνταν πληρως ολες οι προυποθεσεις.
Παράθεση από: sadam21 στις Ιουλίου 13, 2013, 12:20:43 pmξαναζω μερες του 2000 οταν ο καθε αποτυχων του ασεπ ειχε ακουσει οτι ο διαγωνισμος ηταν διαβλητος, ειχε παιδια και δεν μπορουσε να διαβασει, ειχε μπουγαδα στο σπιτι κτλ. καταλαβαινω τον κρυο ιδρωτα και τον φθονο. σας συμβουλευω οσο ειναι καιρος να φροντισετε να χωθειτε σε καμια κατηγορια εξαιρεθησομενων. ξερετε εσεις!Προσωπικά είμαι επιτυχούσα ΑΣΕΠ 2 φορές. Καλή σειρά αλλά όχι διοριστέα. Εργάζομαι από τον πρώτο μου ΑΣΕΠ σαν αναπληρώτρια. Παράλληλα με τον ΑΣΕΠ έκανα άλλη δουλειά για να επιβιώσω. Διάβασα λίγο και δεν θα πλήρωνα ποτέ φροντιστήριο για να με προετοιμάσει για τα αυτονόητα. Μετά τις σπουδές με απολυτήριο 8 έκανα μεταπτυχιακό με υποτροφία στο εξωτερικό. Δεν πλήρωσα μια από την τσέπη μου. Τελείωσα με 9. Από τότε που γύρισα Ελλάδα εργάστηκα σε αρκετές δουλειές σχετικές και κυρίως άσχετες με τις σπουδές μου γιατί δεν είχα πλούσιο μπαμπά να με τρέφει όσο διάβαζα για ΑΣΕΠ και τα έσκαγα σε Μπόνια.Συμπεράσματα από αυτά που γράφεις ή μάλλον φιλικές συμβουλές από ΑΣΕΠίτισσα προς ΑΣΕΠίτη:Πρώτον- Μάθε τονισμόΔεύτερον-Μάθε ορθογραφίαΤρίτον-Μην μιλάς απαξιωτικά για παιδιά-μπουγάδες κτλ. Πλην του Καβάφη και την μάχη του Αλεξάνδρου στο Γρανικό ποταμό (εμπέδωσα τη θεματολογία του ΑΣΕΠ ΠΕ02), υπάρχουν συνάδελφοι με μεγάλα οικογενειακά προβλήματα που δεν τα κατάφεραν στον ΑΣΕΠ. Τέταρτον- Μην είσαι τόσο σίγουρος περί διαβλητότητας.
Ο Μπονιας αλλα και αλλοι, αυτοδιαφημιζονται οτι απο τα φροντιστηρια τους "πετυχαν" χιλιαδες σεδιαγωνισμο του ΑΣΕΠ και διοριστηκαν .Ως γνωστον , εχω ξαναγραψει, η καθε ειδους φροντιστηριακη εκπαιδευση για ΑΣΕΠ απαγορευεται, παρολα αυτα σε αυτο το κρατος οπερετα, οι καθε λογης Μπονηδες δε δισταζουν να διαφημιζουν αυτο που δια νομου απαγορευεται.Που ειναι λοιπον το υπουργειο διοικητικης μεταρρυθμισης και το παιδειας να πουνε στον Μπονια να γνωστοποιησει αμεσα τα ονοματα αυτων που διαφημιζει?Μηπως να στειλουμε καποιο e-mail στα αρμοδια υπουργεια με λινκ στην ιδια ιστοσελιδα των παρανομων φροντιστηριων?Καλο ειναι οι διοριστεοι ασεπ οταν αναφερονται στην αξιοκρατια να εχουν υποψη τους ολο το νομο συστασης ΑΣΕΠ.