0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: perastikos_kav στις Σεπτεμβρίου 06, 2013, 02:03:32 pmΝικήτα στην Αθμια δεν καλύπτονται κενά με αύξηση ωραρίου. Με άλλες μεθόδους καλύπτονται, τις οποίες θέλει να τις αποφύγει το υπουργείο, γιατί αν της υλοποιήσει θα ξεσηκωθούν και οι γονείς. Πχ ένα τμήμα της Γ τάξης έχει 17 μαθητές και δεν υπάρχει δάσκαλος.
Νικήτα στην Αθμια δεν καλύπτονται κενά με αύξηση ωραρίου. Με άλλες μεθόδους καλύπτονται, τις οποίες θέλει να τις αποφύγει το υπουργείο, γιατί αν της υλοποιήσει θα ξεσηκωθούν και οι γονείς. Πχ ένα τμήμα της Γ τάξης έχει 17 μαθητές και δεν υπάρχει δάσκαλος.
ρόλος των συνδικαλιστών δεν είναι απλά να διαμαρτύρονται στο facebook, αλλά να ξεσηκώσουν τους συναδέλφους.
Νικήτα το θέμα είναι να δούμε αν είναι δίκαιο και θεμιτό το αίτημα. Εγώ θεωρώ πως είναι. Οι συνάδελφοι που θα αποσπαστούν δεν κάθονται στα καφενεία, μπαίνουν στις τάξεις. Επίσης αν το υπουργείο σκοπεύει να χειροτερεύσει τις συνθήκες της μάθησης και να στέλνει τους μαθητές από γειτονιές σε γειτονιές για να γλιτώσει μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες θέσεις, τότε ναι δεν πρέπει να το δεχτούμε και ρόλος των συνδικαλιστών δεν είναι απλά να διαμαρτύρονται στο facebook, αλλά να ξεσηκώσουν τους συναδέλφους. Πρέπει να μάθουμε να είμαστε σκληροί με τους καλομαθημένους που δεν θέλουν να ξεβολευτούν και αν τους στηλιτεύουμε, αλλά και ταυτόχρονα να υπερασπιζόμαστε και σκληρά και με κάθε μέσο τα δικαιώματα των συναδέλφων και τη διατήρηση ποιοτικών συνθηκών μάθησης.Να κόψουν το λαιμό τους να δώσουν τις αποσπάσεις, όπου υπάρχουν κενά και να προσλάβουν αναπληρωτές όπου παραμείνουν τα κενά μετά τις αποσπάσεις. Μιλάμε για υποχρεωτική εκπαίδευση μέχρι και τη Γ Γυμνασίου. Ο,τιδήποτε άλλο τους καθιστά υπόλογους. Τέρμα τ' αστεία η υποχρεωτική εκπαίδευση είναι στοιχειώδες δικαίωμα του λαού και υποχρέωση της πολιτείας. Όποιος δεν μπορεί να τα παρέχει αυτά επαρκώς, παραιτείται πριν ξυπνήσει ο κόσμος και τον παραιτήσει με το δικό του τρόπο. Μας έχουν σκάσει φέτος.
Νικήτα το θέμα είναι να δούμε αν είναι δίκαιο και θεμιτό το αίτημα. Εγώ θεωρώ πως είναι. Οι συνάδελφοι που θα αποσπαστούν δεν κάθονται στα καφενεία, μπαίνουν στις τάξεις. Επίσης αν το υπουργείο σκοπεύει να χειροτερεύσει τις συνθήκες της μάθησης και να στέλνει τους μαθητές από γειτονιές σε γειτονιές για να γλιτώσει μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες θέσεις, τότε ναι δεν πρέπει να το δεχτούμε και ρόλος των συνδικαλιστών δεν είναι απλά να διαμαρτύρονται στο facebook, αλλά να ξεσηκώσουν τους συναδέλφους. Πρέπει να μάθουμε να είμαστε σκληροί με τους καλομαθημένους που δεν θέλουν να ξεβολευτούν και να τους στηλιτεύουμε, αλλά και ταυτόχρονα να υπερασπιζόμαστε και σκληρά και με κάθε μέσο τα δικαιώματα των συναδέλφων και τη διατήρηση ποιοτικών συνθηκών μάθησης.Να κόψουν το λαιμό τους να δώσουν τις αποσπάσεις, όπου υπάρχουν κενά και να προσλάβουν αναπληρωτές όπου παραμείνουν τα κενά μετά τις αποσπάσεις. Μιλάμε για υποχρεωτική εκπαίδευση μέχρι και τη Γ Γυμνασίου. Ο,τιδήποτε άλλο τους καθιστά υπόλογους. Τέρμα τ' αστεία η υποχρεωτική εκπαίδευση είναι στοιχειώδες δικαίωμα του λαού και υποχρέωση της πολιτείας. Όποιος δεν μπορεί να τα παρέχει αυτά επαρκώς, παραιτείται πριν ξυπνήσει ο κόσμος και τον παραιτήσει με το δικό του τρόπο. Μας έχουν σκάσει φέτος.
Παράθεση από: ηβη στις Σεπτεμβρίου 06, 2013, 02:23:11 pmΤο υπουργείο που θέλει μόνο 1500 αποσπάσεις να σκεφτεί ότι με τους νομους που βγάζει αφήνει απ'έξω πολλούς που θα έπρεπε να δικαιούνται αποσπασης.Διότι εγω με αντρα αναπληρωτη που οργώνει 8 χρόνια την Ελλάδα και 3 παιδιά και παιδί με προβλημα υγείας που μας αναγκαζουν να πηγαίνουμε 2 φορες το μήνα στο νοσοκομείο για να μας παραχωρήσουν τα φάρμακά του,αλλά δεν είναι στις περιπτώσεις που όρισε το υπουργείο ,όποτε δεν είμαι ειδική κατηγορία,δεν ανήκω στις κατα προτεραιότητα.Και μέσα σε αυτούς τους 1500 θα προηγούνται από μένα κοριτσακια 25χρονα που μπήκαν στα γραφεία παίρνοντας τα μόρια των δυσπρόσιτων και φυσικά όλοι αυτοί που μοριοδοτούνται για να δουλέψουν δίπλα στον αντρα τους.Και δε λέω,να μην διαλυθούν οικογένειες,αλλά αυτο το υπουργείο που διαλύει 8 χρόνια τη δική μου και πόσων άλλων νομίζω ότι θα έπρεπε να μας λάβει ύποψη.Κάθε πίσω από καθε περίπτωση απόσπασης δεν κρύβονται νούμερα-μόρια αλλά ανθρωποι!Είσαι η ζωντανή απόδειξη των στρεβλώσεων του συστήματος και της ανεπάρκειας των εκπροσώπων μας. Αν διαπνέονταν από ανιδιοτέλεια και συναδελφική αλληλεγγύη, δεν έπρεπε να κόψουν το λαιμό τους για να σε βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν;
Το υπουργείο που θέλει μόνο 1500 αποσπάσεις να σκεφτεί ότι με τους νομους που βγάζει αφήνει απ'έξω πολλούς που θα έπρεπε να δικαιούνται αποσπασης.Διότι εγω με αντρα αναπληρωτη που οργώνει 8 χρόνια την Ελλάδα και 3 παιδιά και παιδί με προβλημα υγείας που μας αναγκαζουν να πηγαίνουμε 2 φορες το μήνα στο νοσοκομείο για να μας παραχωρήσουν τα φάρμακά του,αλλά δεν είναι στις περιπτώσεις που όρισε το υπουργείο ,όποτε δεν είμαι ειδική κατηγορία,δεν ανήκω στις κατα προτεραιότητα.Και μέσα σε αυτούς τους 1500 θα προηγούνται από μένα κοριτσακια 25χρονα που μπήκαν στα γραφεία παίρνοντας τα μόρια των δυσπρόσιτων και φυσικά όλοι αυτοί που μοριοδοτούνται για να δουλέψουν δίπλα στον αντρα τους.Και δε λέω,να μην διαλυθούν οικογένειες,αλλά αυτο το υπουργείο που διαλύει 8 χρόνια τη δική μου και πόσων άλλων νομίζω ότι θα έπρεπε να μας λάβει ύποψη.Κάθε πίσω από καθε περίπτωση απόσπασης δεν κρύβονται νούμερα-μόρια αλλά ανθρωποι!
Ε, και στη δευτεροβάθμια, όπως δείχνει το πρόγραμμα, θέλουν να ωθήσουν παιδιά έξω από το λύκειο, οπότε μια χαρά θα τους βγουν τα νούμερα.
Εχεις τόσο πολύ δίκιο! Και έχω να συμπληρώσω ότι στις "κατά προτεραιότητα" έχουν μπει και άτομα που δεν ανήκουν σε καμία από τις ειδικές κατηγορίες. Εγώ ξέρω σίγουρα έναν από αυτούς που κάθε χρόνο παίρνει απόσπαση και μάλιστα δεν μπαίνει και σε τάξη! Πρέπει κι εμείς να σταματήσουμε να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές από ¨συναδέλφους" .Αλλά θα μου πεις αφού τους καλύπτουν πάντα οι από πάνω...
τωρα συνεδριασουν οι υπολοιποι συμφωνα με το μπρατη...να δω τι αποσπασεις θα ανακοινωσουν!
Σωστά όλα αυτά αλλά μην ξεχνάμε και 2-3 παράγοντες πολύ σοβαρούςα) Οι αίθουσες των δημοτικών στα μεγάλα αστικά κέντρα για πόσα παιδάκια είναι σύμφωνα με το Υπουργείο; Π.χ. 3 τρίτες στο ίδιο σχολείο μπορούν να γίνουν 2β) μήπως στα ολοήμερα και στα ΕΑΕΠ μπορεί να αυξηθεί λιγουλάκι το ωράριο των ειδικοτήτων; Π.χ. όταν έβλεπες σε μια περιοχή 30 κενά στις μετατάξεις και εδώ λέγατε 25 μήπως όντως ήταν 30; Εντελώς τυχαία μήπως στις ειδικότητες ΕΑΕΠ μπορεί να προσλάβει πιο ευκολούτσικα ΕΣΠΑτζήδες; Λέω εγώ τώρα...γ) Μήπως τα κενά είναι παραφουσκωμένα και άλλα βλέπουνε στο Υπουργείο;ΥΓ. Τα παραπάνω δεν είναι καμία δικαιολογία για τις ενέργειες του Υπουργείου αλλά μήπως κάποιες από τις ενέργειες του Υπουργείου είναι γνωστές στους συνδικαλιστές και μας δουλεύουν ψιλό γαζί; Υποθέσεις απλές κάνω...