0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
.............................................................κάποιοι είχαν καλομάθει τα προγούμενα χρόνια να μη τηρείται η σειρά τοποθετήσεων στα λειτουργικά κενά, ...........................................................
...επίσης πολλοί συνάδελφοι δυστυχώς νομίζουν ότι το πρόβλημα αφορά πάντα κάποιους άλλους και όχι αυτούς, ίσως δεν έχουν αντιληφθεί ότι το γενικότερο πλαίσιο απαιτεί και θα φέρει αλλαγές με βίαιο τρόπο, υπενθυμίζω ότι οι υποχρεωτικές αποσπάσεις νομοθετήθηκαν το 2010 χωρίς ουσιαστική αντίδραση από τον κλάδο μας με το ακαταμάχητο επιχείρημα ότι αυτά στην πράξη δεν θα εφαρμοστούν ποτέ ,οι συνάδελφοι που έχουν μείνει με 0 ώρες ας αναζητήσουν τον πραγματικό υπεύθυνο στους υπουργούς, συνδικαλιστές κλπ που διαμόρφωσαν το επί σειρά ετών στρεβλό σύστημα διορισμών/μεταθέσεων σε ανύπαρκτες οργανικές θέσεις/αποσπάσεων, καθώς και στην οικονομική χρεωκοπία της χώρας,τώρα λοιπόν καθένας με τη σειρά του και τα μόρια του,οι νόμιμες διαδικασίες που ακυρώνονται με μη νόμιμο τρόπο δημιουργούν συνέπειες, μη το ξεχνάμε.
Πως μπορεί να μην τηρείται η σειρά τοποθετήσεων;Εκεί που νομίζω οτι γίνεται χαμός, είναι στις διαθέσεις για συμπλήρωση, όπου δεν λαμβάνονται υπόψιν οι προτιμήσεις, αλλά γίνονται "για τις ανάγκες της υπηρεσίας". Επίσης αν κάποια σχολεία "κρατάνε" κάποιο κενό, για να το εμφανίσουν όταν έρθει ο αποσπασμένος που περιμένουν.................... Ακόμη αν κάποιο κενό ανοίξει μετά τις πρώτες τοποθετήσεις, τότε αδικείται κάποιος που το είχε δηλώσει (π.χ. ως πρώτη προτίμηση) και έχει τοποθετηθεί αλλού. Στην περίπτωση αυτή μπορεί κάποιος να έχει δηλώσει στις τελευταίες θέσεις και κάποιο σχολείο που δεν θέλει, να το πιάσει και μετα να ανοίξει το κενό στην προτίμησή του.
Διαβαζω τι ωραια που τα λετε ολοι αλλα εμενα που ημουν ψηλα στη λιστα διαθεσιτων με τοποθετησαν στη 19η επιλογη μου κι ολες τις προηγουμενες επιλογες μου τις εδωσαν σε διαθεσιτες με τα μισα μου μορια. Σε προσφυγη μου στο ΠΥΣΔΕ μου ειπαν να κανω μια ενσταση την οποια στοιβαξαν με 10δες αλλες και μετα απο πιεση μου εμαθα οτι μας τοποθετησαν στην τυχη να μας σωσουν απο υποχρεωτικες μετακινησεις. Πρεπει να ευγνωμονουμε κιολας!!! Οι τοποθετησεις εξακολουθουν να γινονται απο τον Δ/ντη
Ας υποθέσουμε πως είμαι χρόνια στη διάθεση και φέτος μου πουν οτι πλεονάζω. Αν έφεραν με απόσπαση κάποιους προφανώς αυτοί επίσης πλεονάζουν. Γιατί τους έφεραν και τώρα θα τους κόψουν απότομα τη χαρά ; Αν είχαν φέρει και με μετάθεση κάποιους και αυτό έχει άμεση σχέση με το γεγονός ότι πλεονάζω τι κάνω ; Ένσταση στο υπουργείο; Ελπίζω να μην χρειαστεί να ψάξω τέτοια θέματα . Πάντως πραγματικά είναι απαράδεκτοι. Για να μην πω καμιά πιο βαριά κουβέντα.
οι μεταθέσεις που πραγματοποιούνται σε ανύπαρκτες οργανικές θέσεις , όπως και οι αποσπάσεις που πραγματοποιούνται σε ανύπαρκτα λειτουργικά κενά, είναι παράνομες.