0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μην απογοητεύεσαι ...προκύπτουν κενά στην πορεία. Περίσσευα κι εγώ ως αποσπασμένη στην Α΄Αθήνας πριν δύο χρόνια, με διέθεσαν στην περιφέρεια και πήγα σε άλλη διεύθυνση. Σε πληροφορώ ότι στην Α πήραν και αναπληρωτές, οι οποίοι δε μετακινήθηκαν εν αντιθέσει με εμένα.[/Μuote]Μακάρι αλλά δυστυχώς , όπως μας πληροφορούν όλη η Αττική φέτος όχι μόνο είναι γεμάτη αλλά έχει και πολλούς πλεονάζοντες.
Στη γ Αθήνας πλεονάζουν πε3 , ενώ στην β Αθήνας τοποθέτησαν αποσπασμένους από πυσδε εκτός Αττικής. Έχουν δικαίωμα να πουν στους πλεονάζοντες να πάνε με υποχρεωτική απόσπαση εκτός Αθήνας λοιπόν ; Εγώ λέω όχι. Ο νόμος τι λέει ;
το κενό στο σχολείο σου προέκυψε μετά την τοποθέτησή σου σε άλλο σχολείο, οπότε η απάντηση είναι όχι, εσύ έχεις τοποθετηθεί οπότε το κενό θα το διεκδικήσουν άλλοι υπεράριθμοι, διαθεσίτες, αποσπασμένοι κλπ που δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί,καμία νομοθεσία δεν προβλέπει αλλαγή των τοποθετήσεων σε λειτουργικά κενά όταν ανοίξει αιτιολογημένα και εκ των υστέρων κενό σε σχολείο προτίμησης μας.
Λογικά όμως θα μπορούσε να γίνει ρύθμιση από το υπουργείο, έτσι ώστε οι τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά να γίνονται σε πρώτη φάση με προσωρινό χαρακτήρα και στη συνέχεια, εφόσον ανοίξουν και άλλα κενά, να μπορούν να γίνουν διορθωτικές κινήσεις! Ίσως ο νομοθέτης σκέφτηκε οτι αυτές οι τοποθετήσεις είναι για ένα χρόνο και μετά αλλάζουν, οπότε ίσως δεν είναι τόσο αναγκαίο να υπάρχει τέτοια ρύθμιση! Από την άλλη πλευρά, οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες και οποιαδήποτε ρύθμιση που θα ανακούφιζε έστω και στο ελάχιστο συναδέλφους από περιττά έξοδα μετακινήσεων θα ήταν ευπρόσδεκτη! (γιατί περισσότερο περί αυτού πρόκειται!)
mbit, προφανώς δεν τα έχω με τους αποσπασμένους, αλλά είναι γνωστό και προκύπτει και από τις σχετικές διατάξεις ότι αποσπάσεις διενεργούνται για εξαιρετικούς λόγους υγείας, συνυπηρετήσεις κλπ καθώς επίσης και για εξαιρετικές υπηρεσιακές ανάγκες, με την προϋπόθεση ότι δεν δημιουργούνται κενά που δεν μπορούν να καλυφθούν και δεν πραγματοποιούνται σε πλεονασματικές περιοχές οπότε και δεν έχει νόημα η απόσπαση.Silkcut, αλήθεια δε θεώρησα οτι υπάρχει κάτι προσωπικό με τους αποσπασμένους. Και συμφωνώ μαζί σου , οτι εφόσον δεν υπάρχουν κενά , είναι τελείως παράλογο να δίνονται αποσπάσεις . Έτσι παγιδευόμαστε χωρίς τοποθέτηση και με άγνωστη και επικίνδυνη ίσως εξέλιξη , το βιώνω αυτό ακριβώς. Είναι ο θρίαμβος του παράλογου .