0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι, χωρίς να θέλω να πυροδοτήσω διαφωνία για αυτό το κάπως ευαίσθητο ζήτημα, θα ήθελα απλώς να πληροφορηθώ επειδή έχω πάρει αντικρουόμενες πληροφορίες: έχει θεσμοθετηθεί τελικά επίσημα ότι η ιστορία δίνεται ως α΄ ανάθεση και στους ξενόγλωσσους ή ήταν απλώς πρόθεση που δεν υλοποιήθηκε; Σε ένα από τα έγγραφα με το νέο πρόγραμμα του γυμνασίου που είδα, αναφέρεται ως α ανάθεση μόνο σε ΠΕ 02, σήμερα όμως έμαθα από συνάδελφο ότι είναι α ανάθεση και για κοινωνιολόγους και αναρωτήθηκα αν όντως αυτό εφαρμόστηκε.
Την Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή την έχουμε ήδη β΄ανάθεση.
Παράθεση από: rublev στις Ιουλίου 03, 2013, 03:52:22 pmΤο ερώτημα είναι ΑΛΛΟ.Σε τί διαφέρει πια η ιστορία που διδάσκονται οι φοιτητές στη φιλοσοφική από εκείνη που διδάσκονται οι φοιτητές στις πολιτικές και κοινωνικές σπουδές;Εχουν αναρωτηθεί οι ίδιοι οι απόφοιτοι του Ιστορικού-Αρχαιολογικού,που κομπάζουν ως οι πλέον αρμόδιοι για την ανάθεση του μαθήματος,στηριζόμενοι αποκλειστικά και μόνο στον αριθμό των μαθημάτων που διδάχτηκαν;Εγώ δεν βλέπω καμιά διαφορά να προκύπτει ανάμεσα σε αυτές τις δύο κατηγορίες επιστημών ως προς τη θέαση της ιστορίας.Φαίνεται αυτό από τα όσα διαβάζω.Γιατί,ας πούμε,να μην τη διδάσκει την Ιστορία ένας απόφοιτος π.χ. της Παντείου,αφού δεχτεί και την κατάλληλη επιμόρφωση πάνω στην ειδική διδακτική του μαθήματος;Θα ήθελα μια απάντηση πάνω σε αυτό το ζήτημα δεδομένου και του αριθμού των ιστορικών μαθημάτων που διδάσκονται οι φοιτητές της Παντείου.Την απάντηση την έδωσες μόνος σου! Οι φιλόλογοι και δη οι του ιστορικού αρχαιολογικού και όσοι εδωσαν ασεπ εχουν ασχοληθεί με την ειδική διδακτικήσημειωτεον δεν έχω κἀτι με κανέναν συνάδελφο άλλης ειδικότητας,μακάρι να επαιρναν τις ωρες της δικής τους ειδικότητας
Το ερώτημα είναι ΑΛΛΟ.Σε τί διαφέρει πια η ιστορία που διδάσκονται οι φοιτητές στη φιλοσοφική από εκείνη που διδάσκονται οι φοιτητές στις πολιτικές και κοινωνικές σπουδές;Εχουν αναρωτηθεί οι ίδιοι οι απόφοιτοι του Ιστορικού-Αρχαιολογικού,που κομπάζουν ως οι πλέον αρμόδιοι για την ανάθεση του μαθήματος,στηριζόμενοι αποκλειστικά και μόνο στον αριθμό των μαθημάτων που διδάχτηκαν;Εγώ δεν βλέπω καμιά διαφορά να προκύπτει ανάμεσα σε αυτές τις δύο κατηγορίες επιστημών ως προς τη θέαση της ιστορίας.Φαίνεται αυτό από τα όσα διαβάζω.Γιατί,ας πούμε,να μην τη διδάσκει την Ιστορία ένας απόφοιτος π.χ. της Παντείου,αφού δεχτεί και την κατάλληλη επιμόρφωση πάνω στην ειδική διδακτική του μαθήματος;Θα ήθελα μια απάντηση πάνω σε αυτό το ζήτημα δεδομένου και του αριθμού των ιστορικών μαθημάτων που διδάσκονται οι φοιτητές της Παντείου.