0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι ξενόγλωσσοι δεν κάνουν καμία παρανομία. Η β ανάθεση είναι δικαίωμα που το έχουν από το νόμο, όπως και εσείς στα μαθήματα που έχετε β ανάθεση. Με αυτή τη λογική γιατί οι φιλόλογοι παίρνουν ώρες πχ κοινωνιολογίας; Να μην τις παίρνουν ώστε να έρθει αναπληρωτής κοινωνιολόγος. Έπειτα ζητάς από μόνιμο να αφήσει το σχολείο του και να τρέχει σε δημοτικά; Γύρισε τόσα χρόνια την Ελλάδα και τώρα που κατάφερε να έρθει σε μια θέση κοντά στο σπίτι του να αρχίσει πάλι τη γύρα; Δεν είναι όλα τα δημοτικά κοντά στο σπίτι ή στο γυμνάσιο που εργάζεται. Αν πάρουμε για παράδειγμα τη
Δεν πρόκειται για κλάψα. Δυστυχώς οι αναπληρωτές παίρνουν πάντα τα απομεινάρια των μονίμων, αυτό γίνεται σε όλες τις ειδικότητες. Σαν ωρομίσθια και αναπληρώτρια έχω πάει σε δύο και τρία σχολεία. Σε μία περίπτωση που ήταν δύο και σε άσχετα σημεία μεταξύ τους, ήθελαν να πηγαίνω την ίδια μέρα. Δηλαδή να διακτινιστώ. Ευτυχώς στο τέλος βρήκα μια άκρη με το πρόγραμμα και μπόρεσα να τα βάλω σε διαφορετικές μέρες. Στα τόσα χρόνια μια φορά μου έτυχε να πάω σε ένα σχολείο και αυτό έγινε γιατί ήταν διπλοβάρδια, μια εβδομάδα πρωί, μια απόγευμα. Οπότε καταλαβαίνεις κανένας μόνιμος δεν το ήθελε και για αυτό πήραν ωρομίσθια. Μην ξεχνάμε τα διοικητικά που μας φορτώνουν. Να είναι ο αναπληρωτής που πηγαίνει σε δύο σχολεία υπεύθυνος τμήματος, για να ξεκουράζεται ο μόνιμος φιλόλογος και μαθηματικός που έχει λιγότερες ώρες και δεν συμπληρώνει το ωράριο. Και όταν πας να διαμαρτυρηθείς, σε κοιτάνε με μισό μάτι και σου λένε ότι ο άλλος είναι παλιός, έχει τόσα χρόνια υπηρεσίας και είναι υποχρέωση σου να βοηθήσεις. Και μην ξεχνάμε ότι παίρνουμε πάντα τα χειρότερα τμήματα που δεν τα θέλουν οι μόνιμοι. Τώρα στο θέμα μας ο νόμος λέει ξεκάθαρα ότι πρώτα θα συμπληρώσουν οι μόνιμοι με α και β ανάθεση και μετά αν υπάρχουν κενά θα πάρουν αναπληρωτή. Πάντως ακόμα δεν μου έχετε απαντήσει για τις δικές σας β αναθέσεις. Αυτό δεν είναι άδικο; Πάντως μου κάνει τρομερή εντύπωση πως βρέθηκαν σε εσάς τόσοι πλεονάζοντες. Πέρυσι σε εσάς είχαν πάρει σύνταξη περίπου 1000 άτομα, φέτος το ίδιο. Τι έγιναν όλα αυτά τα κενά; Δεν μιλάμε για ένα και δύο αλλά για 2000 χιλιάδες. Μου κάνει εντύπωση ότι υπάρχουν στη διάθεση φιλόλογοι. Εκτός πια αν οι αποσπάσεις δεν έγιναν με σωστό τρόπο.