Σύνολο ψηφοφόρων: 432
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: firiki στις Σεπτεμβρίου 27, 2011, 09:59:30 pmΠαράθεση από: nebula στις Σεπτεμβρίου 27, 2011, 09:36:24 pmΠαράθεση από: monogramma στις Σεπτεμβρίου 27, 2011, 08:54:26 pmΠιστεύω ότι επειδή τα μαθήματα της κατεύθυνσης θέλουν ιδιαίτερη προετοιμασία είναι καλή τιμή τα 17 ευρώ. Το θέμα είναι όμως ότι οι ώρες τις κατεύθυνσης είναι πολλές και πλέον δεν ξέρω αν μπορεί καποιος ανθρωπος της μεσσαίας ή μικροαστικής τάξης να δώσει τόσα. Είπες τιμή από το τηλέφωνο? Εγώ έκανα το λάθος αυτό μία φορά. Πήγαινε εκεί, κόψε την κατάσταση, μίλα μαζί τους και βλέπεις. Ξεκαθάρισέ τους ότι δεν είναι δεσμευτικό το να πας από το σπίτι τους να μιλήσετε. Άλλωστε..δεν πρέπει να δεις και το μαθητή? Ρώτησε βασικά, οπότε δεν μπορούσα να μην της πω. Φαντάσου ότι με ρώτησε πόσο βγαίνει ο μήνας. Εντωμεταξύ η μαμά της έλειπε όταν με πήρε τηλ. οπότε δεν ξέρω τι παίζει τώρα και πώς διαβίβασε την όλη συζήτηση. Και δεν μπορώ και να πάρω εγώ τώρα. Μη με περάσουν και για κανέναν ζήτουλα... τηλεφωνησε το παιδι μονο του?Ναι... Με πρότεινε ο μαθηματικός της στους γονείς της. Αλλά πήρε τηλ. το παιδί...
Παράθεση από: nebula στις Σεπτεμβρίου 27, 2011, 09:36:24 pmΠαράθεση από: monogramma στις Σεπτεμβρίου 27, 2011, 08:54:26 pmΠιστεύω ότι επειδή τα μαθήματα της κατεύθυνσης θέλουν ιδιαίτερη προετοιμασία είναι καλή τιμή τα 17 ευρώ. Το θέμα είναι όμως ότι οι ώρες τις κατεύθυνσης είναι πολλές και πλέον δεν ξέρω αν μπορεί καποιος ανθρωπος της μεσσαίας ή μικροαστικής τάξης να δώσει τόσα. Είπες τιμή από το τηλέφωνο? Εγώ έκανα το λάθος αυτό μία φορά. Πήγαινε εκεί, κόψε την κατάσταση, μίλα μαζί τους και βλέπεις. Ξεκαθάρισέ τους ότι δεν είναι δεσμευτικό το να πας από το σπίτι τους να μιλήσετε. Άλλωστε..δεν πρέπει να δεις και το μαθητή? Ρώτησε βασικά, οπότε δεν μπορούσα να μην της πω. Φαντάσου ότι με ρώτησε πόσο βγαίνει ο μήνας. Εντωμεταξύ η μαμά της έλειπε όταν με πήρε τηλ. οπότε δεν ξέρω τι παίζει τώρα και πώς διαβίβασε την όλη συζήτηση. Και δεν μπορώ και να πάρω εγώ τώρα. Μη με περάσουν και για κανέναν ζήτουλα... τηλεφωνησε το παιδι μονο του?
Παράθεση από: monogramma στις Σεπτεμβρίου 27, 2011, 08:54:26 pmΠιστεύω ότι επειδή τα μαθήματα της κατεύθυνσης θέλουν ιδιαίτερη προετοιμασία είναι καλή τιμή τα 17 ευρώ. Το θέμα είναι όμως ότι οι ώρες τις κατεύθυνσης είναι πολλές και πλέον δεν ξέρω αν μπορεί καποιος ανθρωπος της μεσσαίας ή μικροαστικής τάξης να δώσει τόσα. Είπες τιμή από το τηλέφωνο? Εγώ έκανα το λάθος αυτό μία φορά. Πήγαινε εκεί, κόψε την κατάσταση, μίλα μαζί τους και βλέπεις. Ξεκαθάρισέ τους ότι δεν είναι δεσμευτικό το να πας από το σπίτι τους να μιλήσετε. Άλλωστε..δεν πρέπει να δεις και το μαθητή? Ρώτησε βασικά, οπότε δεν μπορούσα να μην της πω. Φαντάσου ότι με ρώτησε πόσο βγαίνει ο μήνας. Εντωμεταξύ η μαμά της έλειπε όταν με πήρε τηλ. οπότε δεν ξέρω τι παίζει τώρα και πώς διαβίβασε την όλη συζήτηση. Και δεν μπορώ και να πάρω εγώ τώρα. Μη με περάσουν και για κανέναν ζήτουλα...
Πιστεύω ότι επειδή τα μαθήματα της κατεύθυνσης θέλουν ιδιαίτερη προετοιμασία είναι καλή τιμή τα 17 ευρώ. Το θέμα είναι όμως ότι οι ώρες τις κατεύθυνσης είναι πολλές και πλέον δεν ξέρω αν μπορεί καποιος ανθρωπος της μεσσαίας ή μικροαστικής τάξης να δώσει τόσα. Είπες τιμή από το τηλέφωνο? Εγώ έκανα το λάθος αυτό μία φορά. Πήγαινε εκεί, κόψε την κατάσταση, μίλα μαζί τους και βλέπεις. Ξεκαθάρισέ τους ότι δεν είναι δεσμευτικό το να πας από το σπίτι τους να μιλήσετε. Άλλωστε..δεν πρέπει να δεις και το μαθητή?
Παράθεση από: nebula στις Σεπτεμβρίου 27, 2011, 11:04:45 pmΠαράθεση από: firiki στις Σεπτεμβρίου 27, 2011, 09:59:30 pmΠαράθεση από: nebula στις Σεπτεμβρίου 27, 2011, 09:36:24 pmΠαράθεση από: monogramma στις Σεπτεμβρίου 27, 2011, 08:54:26 pmΠιστεύω ότι επειδή τα μαθήματα της κατεύθυνσης θέλουν ιδιαίτερη προετοιμασία είναι καλή τιμή τα 17 ευρώ. Το θέμα είναι όμως ότι οι ώρες τις κατεύθυνσης είναι πολλές και πλέον δεν ξέρω αν μπορεί καποιος ανθρωπος της μεσσαίας ή μικροαστικής τάξης να δώσει τόσα. Είπες τιμή από το τηλέφωνο? Εγώ έκανα το λάθος αυτό μία φορά. Πήγαινε εκεί, κόψε την κατάσταση, μίλα μαζί τους και βλέπεις. Ξεκαθάρισέ τους ότι δεν είναι δεσμευτικό το να πας από το σπίτι τους να μιλήσετε. Άλλωστε..δεν πρέπει να δεις και το μαθητή? Ρώτησε βασικά, οπότε δεν μπορούσα να μην της πω. Φαντάσου ότι με ρώτησε πόσο βγαίνει ο μήνας. Εντωμεταξύ η μαμά της έλειπε όταν με πήρε τηλ. οπότε δεν ξέρω τι παίζει τώρα και πώς διαβίβασε την όλη συζήτηση. Και δεν μπορώ και να πάρω εγώ τώρα. Μη με περάσουν και για κανέναν ζήτουλα... τηλεφωνησε το παιδι μονο του?Ναι... Με πρότεινε ο μαθηματικός της στους γονείς της. Αλλά πήρε τηλ. το παιδί...αυτο πρωτη φορα το ακουω.εμενα μονο παλιοι μαθητες μου μου ετυχε να με παρουν μονοι τους..κι αυτοι οχι παντα..ρωτα το μαθηματικο..μπορει να ξερει
Φέτος είναι η 8η χρονιά που ασχολούμαι με τα ιδιαίτερα και συνήθως με παίρνουν τηλ. οι γονείς (με εξαίρεση και σε εμένα τους παλιούς μου μαθητές). Τρεις φορές με πήραν μόνα τους τα παιδιά και επρόκειτο είτε για περιπτώσεις γονέων που δούλευαν πάρα πολλές ώρες με ό,τι αυτό συνεπάγεται (ελάχιστη έως ανύπαρκτη επαφή με το παιδί και επίγνωση του επιπέδου και των δυνατοτήτων τους) είτε για μεγαλύτερα παιδιά (Λυκείου), που ήθελαν να κάνουν μόνα τους τις συνεννοήσεις. Γενικά, πάντως, είναι καλύτερο να μιλάς πρώτα με τους γονείς ή να ζητάς να επικοινωνήσουν και εκείνοι με σένα.Όσο για τις τιμές, δεν θεωρώ ότι ζήτησες υπερβολικά πολλά. Από την άλλη καταλαβαίνω, ωστόσο, ότι σε κάποιους γονείς μπορεί να φανούν πολλά, ειδικά αν δίνουν χρήματα και σε άλλα φροντιστήρια/ιδιαίτερα ή έχουν και άλλα παιδιά. Προσωπικά, δεν έχω ρίξει τις τιμές μου, που έτσι κι αλλιώς νομίζω ότι ήταν πάντα αρκετά χαμηλές. Φέτος σε ένα κορίτσι
παιδια φετος ειναι η πρωτη χρονια που δεν ειχα ουτε ενα τηλεφωνημα για ιδιαιτερο....σας συνεβει και σας?
γενικά και τα ιδιαίτερα περνάνε κρίση!παλία δούλευα με 13 μαθητές και φέτος με 7!οι γονείς στρέφονται προς τα φροντιστήρια που τους παρέχουν ελκυστικά πακέτα (π.χ. ενα μάθημα δώρο, καλύτερς τιμές σε αδέρφια). γενικά οι τιμές έχουν πέσει..έως πέρσι έπαιρνα 20 ευρώ την ώρα για β και γ λυκείου κ 15 στις υπόλοιπες κ φέτος έπεσα στα 17 τρίτη λυκείου, 15 β λυκείου και 12 στις υπόλοιπες.