0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μεχρι το απογευμα που ειμαστε απολυμενοι οι γυμναστες ,πληροφορικαριοι, γαλλικων κλπ ουτε μια αντιδραση ουτε ενα τηλεφωνο.. τωρα που ο προεδρος της ελμε ειναι κατσαβιδακιας γενικος ξεσηκωμος. αυριο πρωι πρωι παω να ξεγραφτω απ την ολμε. ουτε με εκφραζει ουτε με στηριζει. αντε γεια.
Παιδιά συγνώμη, αλλά κάτι τέτοιο το θεωρώ εκτός πραγματικότητας.1) Αφού τον αριθμό απολύσεων στο σύνολο του δημοσίου τον έχουν υπογράψει, ποιος μας λέει ότι θα δεχθεί κανείς μείωση μισθών αντί για απολύσεις; Το πολύ που θα μπορούσε να δεχθεί ο τροϊκανός θα ήταν μείωση μισθών στους εκπαιδευτικούς και απολύσεις από αλλού.2) Θυμίζω ότι ζούμε ήδη τη μείωση μισθών. Δηλαδή μας έκοψαν γενναία το μισθό (και άδικα για τους νεώτερους), εκβιάζουν τους παλιούς σε συνταξιοδότηση με τη μείωση του εφάπαξ και παρόλα αυτά συνεχίζουν σε διαθεσιμότητες. 3) Δεν ξέρω αν οι υπόλοιποι που συμφωνείτε έχετε άλλες πηγές εισοδήματος. Εγώ παίρνω 800κάτι και χαλάω 300+ στις μετακινήσεις. Αν επιμερίσω και τα υπόλοιπα έξοδα του αυτοκινήτου καταλαβαίνετε με πόσα χρήματα ζω. Το 60άρι που λέτε έτσι αβασάνιστα μπορεί και να αντιστοιχεί στο 15% του καθαρού εισοδήματός μου. Πολύ απλά, ΔΕΝ ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΙ! Αν κάνει από μόνος του κι άλλη μείωση, θα αναγκαστώ να παραιτηθώ...4) Δεν υπάρχει ούτε 1 στο εκατομμύριο να βρείτε στήριξη από τους παλιούς σε μια τέτοια κίνηση. Και όχι μόνο για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω, αλλά κυρίως επειδή ο "παλιός" νομοτελειακά βλέπει με μισό μάτι τον overqualified νέο. Αυτό μπορεί να μην ισχύει στο 100%, αλλά, σε κάθε περίπτωση, μην τρέφετε αυταπάτες για στήριξη από τους παλιούς...5) Ως τελικό επιχείρημα, θα αναφέρω αυτό που αρκεί και από μόνο του: Σε όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων, έχετε δει από τις κυβερνήσεις κάποια κίνηση (έστω μία!) που να στοχεύει στον εξορθολογισμό κάποιας υπηρεσίας; Έχετε δει έστω 5% ηθική; Έχετε δει κάποιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό στις κινήσεις; Όλες οι κινήσεις ως τώρα "τρώνε" την πίτσα των δημοσίων υπαλλήλων από το γύρω-γύρω προς το κέντρο (ας σχολιάσει άλλος το ποιοι είναι στο κέντρο). Έχουν υπογράψει να φάνε τη μισή πίτσα (άντε και κανα πεπερόνι από το κέντρο) και εσείς νομίζετε ότι θα σταματήσουν άμα τους εμφανίσουμε ένα... σκορδόψωμο;;
Παράθεση από: guestteacher στις Ιουλίου 10, 2013, 07:43:48 pm@LKΠρώτον αντιδράσατε σήμερα (δεν μιλάω για σένα προσωπικά ή κάποια ιδελογική παράταξη) για ένα νομοσχέδιο που εμφανίστηκε χτες. Οπως θα υπάρξει αντίδραση την ημέρα που θα ψηφίζεται ενω ήδη έχει αποφασιστεί να ψηφιστεί. Το να δείχνω αγωνιστικότητα μέσα εδώ τι εξυπηρετεί; αν ο άλλος θέλει ή όχι να αντιδράσει και πως θα αντιδράσει θα του το πει κάποιος άλλος; Υπάρχει μετρητής αντίδρασης και δεν το ξέρω; Υπάρχει μετρητής συμμετοχής σε πορείες και δεν το ξέρω; Υπάρχει ομως αποτέλεσμα και το ξέρω. Και αυτό δεν καθορίζεται από την αγωνιστικότητα του καθενός...Μπορούν να περιμένουν μέχρι να εξαντληθεί και ο τελευταίος. Αυτό κάνουν...Εφικτή λύση υπάρχει;ΥΓ. Κλείνω τα off topic με το παρόν μήνυμα.Και κάτι τελευταίο. Οπως κάποιες επαγγελματικές ενώσεις έχουν βγάλει βουλευτές εεε ας βγάλουν και οι εκπαιδευτικοί...Και όταν βγουν να μην γίνουν Ρεπούση...Κανένας δεν έκανε αυτά που λες (μετρητές αγωνιστικότητας). Από το αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια, καλύτερα είναι να δώσουμ ένα μήνυμα ελπίδας στον κόσμο που διαβάζει και παρακολουθεί. Και το μήνυμα ελπίδας, ναι είναι ο αγώνας (και ο αγώνας δεν είναι μόνο οι πορείες). Και ναι η ιστορία έχει δείξει ότι μόνο με αγώνες επήλθε αποτέλεσμα, ούτε με παρακάλια ούτε με τεχνάσματα. Με αγώνες! Όσο για το πώς θα αγωνιστούμε, αυτό αποφασίστηκε για αύριο: συλλαλητήριο. Εγώ μπορεί να ήθελα κάτι άλλο, αλλα αυτό αποφασίστηκε. Να μην το πούμε, δηλαδή στον κόσμο που μπαίνει εδώ μέσα να ενημερωθεί; Αν εσύ θεωρείς ότι υπάρχουν άλλες λύσεις με γεια σου με χαρά σου είσαι ελεύθερη και να τις εκφράσεις και να τις ακολουθήσεις. Ελεύθερη και εγώ να καταθέτω αυτήν που θεωρώ εγώ λύση, την άποψή μου γι αυτό που γίνεται. Ούτε σε προέτρεψε κανείς να ψηφίσεις κάποιο κόμμα ούτε κάποια συγκεκριμένη συνδικαλιστική παράταξη.
@LKΠρώτον αντιδράσατε σήμερα (δεν μιλάω για σένα προσωπικά ή κάποια ιδελογική παράταξη) για ένα νομοσχέδιο που εμφανίστηκε χτες. Οπως θα υπάρξει αντίδραση την ημέρα που θα ψηφίζεται ενω ήδη έχει αποφασιστεί να ψηφιστεί. Το να δείχνω αγωνιστικότητα μέσα εδώ τι εξυπηρετεί; αν ο άλλος θέλει ή όχι να αντιδράσει και πως θα αντιδράσει θα του το πει κάποιος άλλος; Υπάρχει μετρητής αντίδρασης και δεν το ξέρω; Υπάρχει μετρητής συμμετοχής σε πορείες και δεν το ξέρω; Υπάρχει ομως αποτέλεσμα και το ξέρω. Και αυτό δεν καθορίζεται από την αγωνιστικότητα του καθενός...Μπορούν να περιμένουν μέχρι να εξαντληθεί και ο τελευταίος. Αυτό κάνουν...Εφικτή λύση υπάρχει;ΥΓ. Κλείνω τα off topic με το παρόν μήνυμα.Και κάτι τελευταίο. Οπως κάποιες επαγγελματικές ενώσεις έχουν βγάλει βουλευτές εεε ας βγάλουν και οι εκπαιδευτικοί...Και όταν βγουν να μην γίνουν Ρεπούση...