0 μέλη και 12 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι αναπληρωτές Π06 με ΜΗΔΕΝΙΚΗ προϋπηρεσία μπορούν να κάνουν αίτηση να εργαστούν ως ωρομίσθιοι/αναπληρωτές σε πειραματικά σχολεία; Στα πειραματικά παίρνουν με απόσπαση για πενταετή θητεία μόνιμους (με τουλάχιστον 5 χρόνια στην εκπαίδευση κ τουλάχιστον μεταπτυχιακό τίτλο). Είναι διαφορετικό το καθεστώς αποσπάσεων από τα υπόλοιπα σχολεία κ στέλνεις ολόκληρο φάκελο με δημοσιεύσεις / βιογραφικό κλπ. Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο (πολύ μικρό) να μείνει κάποιο λειτουργικό κενό κ να το δώσουν σε αναπληρωτή, αλλά είναι ελάχιστες οι πιθανότητες. Αναπληρωτής με μηδενική προυπηρεσία δεν υφίσταται στους αγγλικούς, κ σιγά μην του αφήσουν όσοι προηγούνται το πειραματικό (λέμε αν έβγαζε κενό). Εγώ φέτος έκανα τα χαρτιά μου για απόσπαση στο πειραματικό κ ξέρω τουλάχιστον άλλους 10 συναδέλφους με παραπλήσια προσόντα που υπέβαλαν τα χαρτιά τους. Οπότε η απάντηση είναι - θεωρητικά κ κατεξαίρεση ναι, πρακτικά όχι.Με τα ιδιωτικά σχολεία τι γίνεται; Δεν αναγνωρίζεται η εκεί προϋπηρεσία στο δημόσιο;Η προυπηρεσία στα ιδιωτικά προσμετράται από τη στιγμή του διορισμού. Θα ληφθούν δηλ υπόψη τα μόρια που είχες στην περιοχή που ήταν το ιδιωτικό. Για πιο πριν δεν προσμετρούνται. Μόνο σε περίπτωση που κλείσει το σχολείο όσο διδάσκεις εκεί κ έχεις χ χρόνια προυπηρεσίας στο ιδιωτικό, οπότε σύμφωνα με παλιότερο νόμο (που δεν γνωρίζω καθόλου αν ισχύει ακόμα) διοριζόσουν στο δημόσιο (μπήκαν αρκετοί έτσι στο παρελθόν). Στα σχολεία ειδικής αγωγής δεν εργάζονται καθηγητές ξένων γλωσσών; Στα ειδικής αγωγής υπάρχουν μόνιμοι κ αναπληρωτές ξενόγλωσσοι (μόνο αγγλικά νομίζω). Προτιμούνται όσοι έχουν μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής. Υπάρχει πρόβλημα με τις οργανικές στα ειδικής αγωγής οπότε πιθανόν να είναι περισσότεροι αναπληρωτές.Με τα δημόσια ΙΕΚ τι παίζει; Υπάρχει ασφάλιση;Στα ιεκ κάνεις αίτηση ξεχωριστά στον κάθε φορέα, ακόμα κ με προφισιενσι δέχονται κοπελίτσες, γίνεται χαμός. Φαντάζομαι ότι παίζει ρόλο στην πρόσληψη η γνωριμία με το διευθύνον προσωπικό κ προτιμώνται σαφώς όσοι έχουν ξαναδουλέψει. Υπάρχει ασφάλιση, αλλά όσον αφορά τα χρήματα τα παίρνεις μετά από πολύ καιρό. Μια φίλη μου πληρώθηκε τα μαθήματα που έκανε το 2008 στα τέλη του 2010 κ ακόμα ήταν καλές οι εποχές. Απ'όσο καταλάβαμε είχαν βάλει χέρι στα χρήματα των διδάκτρων κ δεν αφήσαν χρήματα για τις αμοιβές των καθηγητών. Είχε γίνει μεγάλο σούσουρο. Αλλά εξαρτάται με το κάθε ιεκ κλπ κλπ. Λείτουργεί λίγο πολύ σαν ιδιωτικό σχολείο.Αν κάνω λάθος κάπου διορθώστε με, δεν έχω δουλέψει σε κανένα από τα παραπάνω. Ελπίζω για πειραματικό του χρόνου. Πάντως όλοι οι μόνιμοι έχουμε μείνει με ελάχιστες ώρες κ κινδυνεύουν οι οργανικές μας. Πιστεύετε πραγματικά ότι θα πάρουν αναπληρωτές???
. Πάντως από γνωστό μου που εργάζεται σε τράπεζα που δίνει τη μισθοδοσία των καθηγητών κάποιοων τμημάτων του ΑΠΘ, έμαθα ότι πριν τη μείωση έπαιρναν 15-16000/μήνα, ενώ τώρα τους πήγαν κάπου στα 10-12000/μήνα. Μιλάμε για όσους έχουν βαθμίδα καθηγητή. Εδώ του διδακτορικού έπαιρναν 1000 ευρώ και τώρα νομίζω 700. Και το διδακτορικό στην Ελλάδα είναι 3 χρόνια, αλλά πολλοί το τρενάρουν μέχρι τα 7 λόγω της αμοιβής. .