0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η λογική του νέου τρόπου πρόσβασης είναι ακριβώς να σταματήσει το "σπρώξιμο", ειδικά σε μαθητές μετρίων και χαμηλών επιδόσεων. Δε θα συμφέρει πλέον έναν μαθητή του 12 να έχει 18άρια και 19άρια (κι αυτό αφορά όλα τα μαθήματα και στις 3 τάξεις κι όχι μόνο τα κατεύθυνσης), γιατί αυτή η διαφορά θα του στερεί μόρια στις πανελλαδικές.
Έκαστος μαθητής επιλέγει μία (1) Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού υποχρεωτικά που αντιστοιχεί σε συγκεκριμένα Επιστημονικά Πεδία Σχολών και Τμημάτων Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης στις οποίες επιθυμούν την εισαγωγή τους. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ορίζεται και τροποποιείται ο αριθμός, η ονομασία των επιστημονικών πεδίων, καθώς και η ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων σε αυτά όχι αργότερα της 30ης Μαΐου εκάστου διδακτικού έτους και ισχύουν για το επόμενο διδακτικό έτος.
2. Ένας 5ος βαθμός, που θα καθορίζεται από τη διαφορά μεταξύ των γραπτών βαθμών του μαθητή στις πανελλαδικές και των γενικών βαθμών του στις 3 τάξεις.....
Μια απορια μου συνάδελφοι είναι η εξηςΌλες οι εφημερίδες αναφέρουν 4 Επιστημονικά Πεδία, ενώ το ν/σ αναφέρει και το 5ο, αυτό της πρώην κοινής ομάδας των Δεσμών [Παιδαγωγικά], επίσης οι εφημερίδες και τα sites αναφέρουν [κάτι που στο ν/σ δεν το είδα πουθενά!] ότι οι μαθητές θα επιλέγουν 2 Επιστ. Πεδία - αυτό πώς μπορεί να γίνει, αφού το κάθε πεδίο διαφοροποιείται σε τουλάχιστον 1 μάθημα από τα υπόλοιπα?Πού είναι το ¨ανεξάρτητο Πεδίο Στρατιωτικών & Αστυνομικών Σχολών", που διαβεβαίωνε ο Υπουργός? Αν δεν υπάρξει τέτοιο, τότε πού θα ενταχθούν αυτές οι Σχολές?
Ο γενικός βαθμός της Α’ Τάξης προκύπτει από τον μέσο όρο της προφορικής ή και της γραπτής, εφόσον αυτό εξετάζεται γραπτώς, επίδοσης του μαθητή σε κάθε μάθημα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την προαγωγή του μαθητή αποτελεί η επίτευξη γενικού βαθμού ίσου ή ανώτερου του δέκα (10).