*

Αποστολέας Θέμα: Κατάργηση των Αγγλικών στο Λύκειο;  (Αναγνώστηκε 48877 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

dd2

• Επισκέπτης
Απ: Κατάργηση των Αγγλικών στο Λύκειο;
« Απάντηση #126 στις: Αυγούστου 04, 2013, 05:44:21 pm »
Συνάδελφοι βρήκα το παραπάνω άρθρο στο alfavita και έφριξα.Γνωρίζετε εάν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το ΥΠΑΙΘΑ για το Νέο Λύκειο. Από την ανάλυση στο άρθρο κράτησα τα εξής:

Το προτεινόμενο νέο πρόγραμμα για την Α Λυκείου, διαφοροποιείται σε σχέση με το περσινό σε δυο τουλάχιστον σημαντικά σημεία:

Το πρώτο είναι ο «εξοβελισμός» των καθηγητών των Αγγλικών:

Οι 3 ώρες των Αγγλικών στην Α Λυκείου γίνονται 2 ώρες –υποχρεωτικά- β ξένης γλώσσας. Η επιλογή αυτή έχει να κάνει με την μετακίνηση της ειδικότητας στο Γυμνάσιο, όπου οι ώρες αυξάνονται αλλά και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των μετατάξεων που θα πραγματοποιηθούν άμεσα. (την Δευτέρα αναμένεται η εγκύκλιος).
Συμπεράσματα σε ότι αφορά στις ειδικότητες:

Σταδιακά οδηγούνται εκτός Γενικού Λυκείου οι ειδικότητες Αγγλικών και Πληροφορικής.
Αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας για τις ειδικότητες Γαλλικών και Γερμανικών.
Παραμένουν ίδιες οι ώρες διδασκαλίας για τους θεολόγους και τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής.
Αυξάνονται οι ώρες για τους Φιλολόγους και τους Φυσικούς.
Πιθανόν μειώνονται οι ώρες για τους οικονομολόγους.
Πιθανή αύξηση ωρών για μαθηματικούς.

Οι ΠΕ06 πάμε περίπατο δηλαδή;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:38:04 »

Αποσυνδεδεμένος ariadni150

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Αυγούστου 04, 2013, 05:54:50 pm »
Συνάδελφοι βρήκα το παραπάνω άρθρο στο alfavita και έφριξα.Γνωρίζετε εάν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το ΥΠΑΙΘΑ για το Νέο Λύκειο. Από την ανάλυση στο άρθρο κράτησα τα εξής:

Το προτεινόμενο νέο πρόγραμμα για την Α Λυκείου, διαφοροποιείται σε σχέση με το περσινό σε δυο τουλάχιστον σημαντικά σημεία:

Το πρώτο είναι ο «εξοβελισμός» των καθηγητών των Αγγλικών:

Οι 3 ώρες των Αγγλικών στην Α Λυκείου γίνονται 2 ώρες –υποχρεωτικά- β ξένης γλώσσας. Η επιλογή αυτή έχει να κάνει με την μετακίνηση της ειδικότητας στο Γυμνάσιο, όπου οι ώρες αυξάνονται αλλά και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των μετατάξεων που θα πραγματοποιηθούν άμεσα. (την Δευτέρα αναμένεται η εγκύκλιος).
Συμπεράσματα σε ότι αφορά στις ειδικότητες:

Σταδιακά οδηγούνται εκτός Γενικού Λυκείου οι ειδικότητες Αγγλικών και Πληροφορικής.
Αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας για τις ειδικότητες Γαλλικών και Γερμανικών.
Παραμένουν ίδιες οι ώρες διδασκαλίας για τους θεολόγους και τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής.
Αυξάνονται οι ώρες για τους Φιλολόγους και τους Φυσικούς.
Πιθανόν μειώνονται οι ώρες για τους οικονομολόγους.
Πιθανή αύξηση ωρών για μαθηματικούς.

Οι ΠΕ06 πάμε περίπατο δηλαδή;
Αν συμβεί αυτό που απεργάζονται  ύπουλα και πισώπλατα τότε του χρόνου κανένας συνάδελφος δεν θα πρέπει να δεχθεί να διορθώσει γραπτά πανελλαδικών

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Αυγούστου 04, 2013, 05:56:45 pm »
Τί περίπατο ρε παιδιά?
πλακα κάνετε?
Εγω διαβασα στο παραπανω μηνυμα πως αυξάνονται οι ωρες των Αγγλικων σε Πρωτοβαθμια και Γυμνάσιο. Αρα?

Κοιτάξτε, δεν μπορει καποιος μαθητης να κανει Αγγλικά απο τη β δημοτικου μεχρι την Γ Λυκειου? Πρεπει να κοιτάξει και αλλη γλώσσα. Ουτε ποτέ εδωσε Λοουερ το Λυκειο. Αυτο απο τα 15 τους το εχουν, ουτε ποτέ εμεθε μαθητης Αγγλικα στο σχολειο.

Πιστευω δε πως τωρα θα ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα για τους μαθητες. Οσο για τους ΠΕ06 τί εχασαν δηλαδή?

* γιατι να μην διορθωνουν γραπτα πανελλαδικών? Εκει ειναι το πρόβλημα?
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 04, 2013, 05:58:37 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

dd2

• Επισκέπτης
« Απάντηση #129 στις: Αυγούστου 04, 2013, 05:58:32 pm »
Τί περίπατο ρε παιδιά?
πλακα κάνετε?
Εγω διαβασα στο παραπανω μηνυμα πως αυξάνονται οι ωρες των Αγγλικων σε Πρωτοβαθμια και Γυμνάσιο. Αρα?

Κοιτάξτε, δεν μπορει καποιος μαθητης να κανει Αγγλικά απο τη β δημοτικου μεχρι την Γ Λυκειου? Πρεπει να κοιτάξει και αλλη γλώσσα. Ουτε ποτέ εδωσε Λοουερ το Λυκειο. Αυτο απο τα 15 τους το εχουν, ουτε ποτέ μεθε μαθητης Αγγλικα στο σχολειο.

Πιστευω δε πως τωρα θα ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα για τους μαθητες. Οσο για τους ΠΕ06 τί εχασαν δηλαδή?

Γιατί έχουν μάθει τα άλλα μαθήματα;Ας πούμε ελληνικά;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:38:04 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Αυγούστου 04, 2013, 06:00:56 pm »
Ακριβως. Δεν μαθαινουν κανενα μαθημα. Ομως, στην ξενη γλωσσα το προχωρανε μεσω φροντιστηριου/ιδιαιτερου και ετσι αποκτουν καποιο διπλωμα. Στα  άλλα μαθηματα δεν πας για διπλωμα....

Παντως, κακό δεν βλεπω, αν αληθευει η ειδηση πως αυξανονται σε μικροτερες τάξεις.

Αποσυνδεδεμένος kate82

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Αυγούστου 04, 2013, 06:03:02 pm »
Γιατι έδωσε κανενας μαθητής (που ενδιαφερεται και δεν έδωσε για πλάκα) αρχαια, μαθηματικα, έκθεση κλπ πανελλήνιες χωρίς να κάνει φροντιστήριο????Ισα ισα που τα τελευταία χρόνια ξεκινάνε όλο και νωρίτερα τα ιδιαίτερα και τα φρονιστηρια......
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη λογική σου αν είναι ετσι να καταργήσουμε γενικότερα τα σχολεία να ησυχάσουμε.....
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 04, 2013, 06:06:08 pm από kate82 »

Αποσυνδεδεμένος aspad

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Γηράσκω αει διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Αυγούστου 04, 2013, 06:05:45 pm »
Ευτυχώς μίλησε ο Μάρκος γιατί ήμουν έξαλλη με τα μηνύματα που έβλεπα.
Από την πρώτη δημοτικού αγγλικά και αύξηση των ωρών των αγγλικών σχεδόν παντού! Ε ναι συνάδελφοι, τα παιδιά ΠΡΕΠΕΙ να μάθουν και μια ακόμη γλώσσα (τουλάχιστον μια ακόμη για να μην πω δυο ακόμη).
Πόσα αγγλικά και ΜΟΝΟ και από πόσο μικρή ηλικία; Ας μάθουν και καμια γλώσσα ακόμη. Καλό θα τους κάνει και σίγουρα θα τους χρησιμεύσει. Και ας τις μάθουν μέσα στο σχολείο επιτέλους.
Και ας είμαστε σοβαροί για τον "κίνδυνο" απόλυσης ΠΕ06. ΔΕΝ υφίσταται.
Choisissez un travail que vous aimez et vous n’aurez pas à travailler un seul jour de votre vie.
Confucius

dd2

• Επισκέπτης
« Απάντηση #133 στις: Αυγούστου 04, 2013, 06:11:16 pm »
Η απαξίωση των αγγλικών και των καθηγητών ΠΕ06 και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και στο ΕΠΑΛ στα 16 χρόνια συνολικής προυπηρεσίας μου ως ΠΕ06 και από γονείς και από μαθητές και από συναδέλφους και διευθυντές ήταν συνηθισμένο φαινόμενο άλλοτε σε μικρό και άλλοτε σε μεγαλύτερο βαθμό. Μην κοροιδευόμαστε. Δίνουμε αγώνα για τις ώρες μας , για τις οργανικές μας , για την επιβίωσή μας. Θέλουν να ευνοήσουν κάποιες άλλες ειδικότητες και ρίχνουν εμάς χρησιμοποιώντας δήθεν παιδαγωγικοφανή επιχειρήματα. Το θέμα είναι μπορούμε ως κλάδος ΠΕ06 να έχουμε φωνή που να διεκδικεί τα δικαιώματά μας; Το ζήτημα είναι πολιτικό. Μας κοροιδεύουν. Δεν πειράζει μας λένε, ή θα μας πουν. Θα πάτε στο Γυμνάσιο, θα πάτε στα Δημοτικά, θα πάτε λίγο πιο πέρα. Έχουμε ακούσει διάφορα όλα αυτά τα χρόνια. Απειλές, τρομοκρατίες για μετακίνιση στη Μαγούλα, στο Πέραμα, σε 2ή 3 σχολεία και τι χάλια που ήταν τα παλιά χρόνια που έμπενε ο επιθεωρητής και υπήρχαν οι αναγκαστικές μεταθέσεις για να αισθανόμαστε και ευγνωμοσύνη.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 04, 2013, 06:17:50 pm από dd2 »

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Αυγούστου 04, 2013, 06:12:32 pm »
Από την πρώτη δημοτικού αγγλικά και αύξηση των ωρών των αγγλικών σχεδόν παντού! Ε ναι συνάδελφοι, τα παιδιά ΠΡΕΠΕΙ να μάθουν και μια ακόμη γλώσσα (τουλάχιστον μια ακόμη για να μην πω δυο ακόμη).
Πόσα αγγλικά και ΜΟΝΟ και από πόσο μικρή ηλικία; Ας μάθουν και καμια γλώσσα ακόμη. Καλό θα τους κάνει και σίγουρα θα τους χρησιμεύσει. Και ας τις μάθουν μέσα στο σχολείο επιτέλους.
Θα το ''πω'' αλλιως και με τοσες ωρες απο το δημοτικο ας μπορουν τα παιδια μας να παρουν το ρημαδι το lower απο το δημοσιο σχολειο!!!!!(εστω στη γ γυμνασιου)
Και τα δυο μου τα παιδια τοσα χρονια μου λενε οτι ''μαθημα δεν γινεται στην ωρα των αγγλικων...'' και μιλαμε για αριστουχους!

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Αυγούστου 04, 2013, 06:14:32 pm »
Τί περίπατο ρε παιδιά?
πλακα κάνετε?

Κοιτάξτε, δεν μπορει καποιος μαθητης να κανει Αγγλικά απο τη β δημοτικου μεχρι την Γ Λυκειου? Πρεπει να κοιτάξει και αλλη γλώσσα. Ουτε ποτέ εδωσε Λοουερ το Λυκειο. Αυτο απο τα 15 τους το εχουν, ουτε ποτέ εμεθε μαθητης Αγγλικα στο σχολειο.

* γιατι να μην διορθωνουν γραπτα πανελλαδικών? Εκει ειναι το πρόβλημα?
 καλύτερα να μιλάς για ότι αφορά τη δική σου ειδικότητα

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Αυγούστου 04, 2013, 06:19:18 pm »
Θα το ''πω'' αλλιως και με τοσες ωρες απο το δημοτικο ας μπορουν τα παιδια μας να παρουν το ρημαδι το lower απο το δημοσιο σχολειο!!!!!(εστω στη γ γυμνασιου)
Και τα δυο μου τα παιδια τοσα χρονια μου λενε οτι ''μαθημα δεν γινεται στην ωρα των αγγλικων...'' και μιλαμε για αριστουχους!
αν δεν γίνεται μάθημα την ώρα των αγγλικών σίγουρα δεν φταίνε μόνο οι καθηγητές αγγλικής, αλλά βάλε με το νου σου τί γίνεται την ώρα των γαλλικών ή γερμανικών . εκτός αυτού και οι 2 αυτές ξενεσ γλ. διδάσκονται επισης από το δημοτικό.

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Αυγούστου 04, 2013, 06:22:10 pm »
Aπο την Πεμπτη δημοτικου ξεκινανε  αυτες οι γλωσσες χωρις φροντιστηρια ''εξω'', γιατι με το σχολειο ''δεν παιρνεις '' lower ,αυτο ιχυει δεκαετιες τωρα!!!!

Αποσυνδεδεμένος aspad

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Γηράσκω αει διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Αυγούστου 04, 2013, 06:25:44 pm »
Η απαξίωση των αγγλικών και των καθηγητών ΠΕ06 και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και στο ΕΠΑΛ στα 16 χρόνια συνολικής προυπηρεσίας μου ως ΠΕ06 και από γονείς και από μαθητές και από συναδέλφους και διευθυντές ήταν συνηθισμένο φαινόμενο άλλοτε σε μικρό και άλλοτε σε μεγαλύτερο βαθμό. Μην κοροιδευόμαστε. Δίνουμε αγώνα για τις ώρες μας , για τις οργανικές μας , για την επιβίωσή μας. Θέλουν να ευνοήσουν κάποιες άλλες ειδικότητες και ρίχνουν εμάς χρησιμοποιώντας δήθεν παιδαγωγικοφανή επιχειρήματα. Το θέμα είναι μπορούμε ως κλάδος ΠΕ06 να έχουμε φωνή που να διεκδικεί τα δικαιώματά μας;
Δεν είναι θέμα απαξίωσης, συνέδελφε. Πάτε να μας τρελάνετε; Οι ώρες σας στη δημόσια εκπαίδευση είναι άπειρες! Είστε μονίμως της λογικής "τα δικά μου δικά μου, και τα δικά σου δικά μου"! Μην επιβιώσει κανένας άλλος και φυσικά καμια άλλη γλώσσα πλην της αγγλικής! Καλά τα αγγλικά και απολύτως χρήσιμα αλλά ΔΕ φτάνουν. Χρειάζεται, απαιτείται η γνώση περισσότερων ξένων γλωσσών. Εαν τελικά ισχύσει ότι μόνο η
Choisissez un travail que vous aimez et vous n’aurez pas à travailler un seul jour de votre vie.
Confucius

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Αυγούστου 04, 2013, 06:27:53 pm »
Η απαξίωση των αγγλικών και των καθηγητών ΠΕ06 και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και στο ΕΠΑΛ στα 16 χρόνια συνολικής προυπηρεσίας μου ως ΠΕ06 και από γονείς και από μαθητές και από συναδέλφους και διευθυντές ήταν συνηθισμένο φαινόμενο άλλοτε σε μικρό και άλλοτε σε μεγαλύτερο βαθμό. Μην κοροιδευόμαστε. Δίνουμε αγώνα για τις ώρες μας , για τις οργανικές μας , για την επιβίωσή μας. Θέλουν να ευνοήσουν κάποιες άλλες ειδικότητες και ρίχνουν εμάς χρησιμοποιώντας δήθεν παιδαγωγικοφανή επιχειρήματα. Το θέμα είναι μπορούμε ως κλάδος ΠΕ06 να έχουμε φωνή που να διεκδικεί τα δικαιώματά μας; Το ζήτημα είναι πολιτικό. Μας κοροιδεύουν. Δεν πειράζει μας λένε, ή θα μας πουν. Θα πάτε στο Γυμνάσιο, θα πάτε στα Δημοτικά, θα πάτε λίγο πιο πέρα. Έχουμε ακούσει διάφορα όλα αυτά τα χρόνια. Απειλές, τρομοκρατίες για μετακίνιση στη Μαγούλα, στο Πέραμα, σε 2ή 3 σχολεία και τι χάλια που ήταν τα παλιά χρόνια που έμπενε ο επιθεωρητής και υπήρχαν οι αναγκαστικές μεταθέσεις για να αισθανόμαστε και ευγνωμοσύνη.

Προσωπικά ημουν στην 1η διαδήλωση των ξενογλωσσων στα προπύλαια πριν 2 χρονια και φωναζα μαζί τους. Μαλιστα οι συναδελφοι μου ΠΕ02 αγρον ηγόραζαν (οπως και τωρα και ας διαβαζω εδω οσα διαβαζω. Τα μισα κι αν, θα πιστεψω )
Λοιπον, η απαξιωση δεν ερχεται με το να μην κανουν Αγγλικα στο Λυκειο. Ερχόταν 1ον απο το εκπαιδευτικο συστημα "μακράς" διαρκειας αγγλικων και 2ον απο τους ιδιους τους εκπαιδευτικους.
Εξηγώ: Στο 1ο, τωρα με την αυξηση των ωρων διδασκαλιας των Αγγλικων σε δημοτικο και Γυμνασιο, σιγουρα θα γινεται καλυτερη δουλεια (το φωναζατε και σεις, αν θυμαμαι καλα και αν θελετε σας παραθετω μηνυματα σας) και αν ο καθηγητης ειναι "μάγκας" καποια παιδια θα παρουν και το λοουερ χαρη στη δουλεια σας.

Φετος, στο χωριο μου (οσοι  ξερουν ποιό ειναι, το ξερουν) η καθηγητρια αγγλικων στο δημοτικο δεν μαθαινει τιποτα στα παιδια. Η αδελφη μου μου λεει πως το παει σε φροντιστηριο. Λοιπόν, μια χαρα ειναι το θεματακι Αγγλικά και ας μην παραπονιομαστε.
Σκεφτητε πως τα Ελληνικα μαθηματα του φιλολογου στο γυμνασιο ειναι 9 ωρες μονο και μιλαμε για 4 διδακτικα αντικειμενα!!

Υποψιαζομαι και θα γινω και κακος, αλλά δεν καταλαβαινω εγω απο αυτά ετσι κι αλλιως, πως λογο "πρεστίζ" ειναι ο καβγας ή αλλιως για το παντεσπάνι.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 04, 2013, 06:35:03 pm από MARKOS »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182567
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687