0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι βρήκα το παραπάνω άρθρο στο alfavita και έφριξα.Γνωρίζετε εάν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το ΥΠΑΙΘΑ για το Νέο Λύκειο. Από την ανάλυση στο άρθρο κράτησα τα εξής:Το προτεινόμενο νέο πρόγραμμα για την Α Λυκείου, διαφοροποιείται σε σχέση με το περσινό σε δυο τουλάχιστον σημαντικά σημεία:Το πρώτο είναι ο «εξοβελισμός» των καθηγητών των Αγγλικών:Οι 3 ώρες των Αγγλικών στην Α Λυκείου γίνονται 2 ώρες –υποχρεωτικά- β ξένης γλώσσας. Η επιλογή αυτή έχει να κάνει με την μετακίνηση της ειδικότητας στο Γυμνάσιο, όπου οι ώρες αυξάνονται αλλά και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των μετατάξεων που θα πραγματοποιηθούν άμεσα. (την Δευτέρα αναμένεται η εγκύκλιος).Συμπεράσματα σε ότι αφορά στις ειδικότητες:Σταδιακά οδηγούνται εκτός Γενικού Λυκείου οι ειδικότητες Αγγλικών και Πληροφορικής.Αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας για τις ειδικότητες Γαλλικών και Γερμανικών.Παραμένουν ίδιες οι ώρες διδασκαλίας για τους θεολόγους και τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής.Αυξάνονται οι ώρες για τους Φιλολόγους και τους Φυσικούς.Πιθανόν μειώνονται οι ώρες για τους οικονομολόγους.Πιθανή αύξηση ωρών για μαθηματικούς.Οι ΠΕ06 πάμε περίπατο δηλαδή;
Τί περίπατο ρε παιδιά?πλακα κάνετε? Εγω διαβασα στο παραπανω μηνυμα πως αυξάνονται οι ωρες των Αγγλικων σε Πρωτοβαθμια και Γυμνάσιο. Αρα?Κοιτάξτε, δεν μπορει καποιος μαθητης να κανει Αγγλικά απο τη β δημοτικου μεχρι την Γ Λυκειου? Πρεπει να κοιτάξει και αλλη γλώσσα. Ουτε ποτέ εδωσε Λοουερ το Λυκειο. Αυτο απο τα 15 τους το εχουν, ουτε ποτέ μεθε μαθητης Αγγλικα στο σχολειο. Πιστευω δε πως τωρα θα ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα για τους μαθητες. Οσο για τους ΠΕ06 τί εχασαν δηλαδή?
Ευτυχώς μίλησε ο Μάρκος γιατί ήμουν έξαλλη με τα μηνύματα που έβλεπα.Από την πρώτη δημοτικού αγγλικά και αύξηση των ωρών των αγγλικών σχεδόν παντού! Ε ναι συνάδελφοι, τα παιδιά ΠΡΕΠΕΙ να μάθουν και μια ακόμη γλώσσα (τουλάχιστον μια ακόμη για να μην πω δυο ακόμη).Πόσα αγγλικά και ΜΟΝΟ και από πόσο μικρή ηλικία; Ας μάθουν και καμια γλώσσα ακόμη. Καλό θα τους κάνει και σίγουρα θα τους χρησιμεύσει. Και ας τις μάθουν μέσα στο σχολείο επιτέλους. Και ας είμαστε σοβαροί για τον "κίνδυνο" απόλυσης ΠΕ06. ΔΕΝ υφίσταται.
Τί περίπατο ρε παιδιά?πλακα κάνετε? Εγω διαβασα στο παραπανω μηνυμα πως αυξάνονται οι ωρες των Αγγλικων σε Πρωτοβαθμια και Γυμνάσιο. Αρα?Κοιτάξτε, δεν μπορει καποιος μαθητης να κανει Αγγλικά απο τη β δημοτικου μεχρι την Γ Λυκειου? Πρεπει να κοιτάξει και αλλη γλώσσα. Ουτε ποτέ εδωσε Λοουερ το Λυκειο. Αυτο απο τα 15 τους το εχουν, ουτε ποτέ εμεθε μαθητης Αγγλικα στο σχολειο. Πιστευω δε πως τωρα θα ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα για τους μαθητες. Οσο για τους ΠΕ06 τί εχασαν δηλαδή?* γιατι να μην διορθωνουν γραπτα πανελλαδικών? Εκει ειναι το πρόβλημα? καλύτερα να μιλάς για ότι αφορά τη δική σου ειδικότητα
Παράθεση από: aspad στις Αυγούστου 04, 2013, 06:05:45 pmΕυτυχώς μίλησε ο Μάρκος γιατί ήμουν έξαλλη με τα μηνύματα που έβλεπα.Από την πρώτη δημοτικού αγγλικά και αύξηση των ωρών των αγγλικών σχεδόν παντού! Ε ναι συνάδελφοι, τα παιδιά ΠΡΕΠΕΙ να μάθουν και μια ακόμη γλώσσα (τουλάχιστον μια ακόμη για να μην πω δυο ακόμη).Πόσα αγγλικά και ΜΟΝΟ και από πόσο μικρή ηλικία; Ας μάθουν και καμια γλώσσα ακόμη. Καλό θα τους κάνει και σίγουρα θα τους χρησιμεύσει. Και ας τις μάθουν μέσα στο σχολείο επιτέλους. Και ας είμαστε σοβαροί για τον "κίνδυνο" απόλυσης ΠΕ06. ΔΕΝ υφίσταται.Θα το ''πω'' αλλιως και με τοσες ωρες απο το δημοτικο ας μπορουν τα παιδια μας να παρουν το ρημαδι το lower απο το δημοσιο σχολειο!!!!!(εστω στη γ γυμνασιου) Και τα δυο μου τα παιδια τοσα χρονια μου λενε οτι ''μαθημα δεν γινεται στην ωρα των αγγλικων...'' και μιλαμε για αριστουχους!
Η απαξίωση των αγγλικών και των καθηγητών ΠΕ06 και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και στο ΕΠΑΛ στα 16 χρόνια συνολικής προυπηρεσίας μου ως ΠΕ06 και από γονείς και από μαθητές και από συναδέλφους και διευθυντές ήταν συνηθισμένο φαινόμενο άλλοτε σε μικρό και άλλοτε σε μεγαλύτερο βαθμό. Μην κοροιδευόμαστε. Δίνουμε αγώνα για τις ώρες μας , για τις οργανικές μας , για την επιβίωσή μας. Θέλουν να ευνοήσουν κάποιες άλλες ειδικότητες και ρίχνουν εμάς χρησιμοποιώντας δήθεν παιδαγωγικοφανή επιχειρήματα. Το θέμα είναι μπορούμε ως κλάδος ΠΕ06 να έχουμε φωνή που να διεκδικεί τα δικαιώματά μας;
Η απαξίωση των αγγλικών και των καθηγητών ΠΕ06 και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και στο ΕΠΑΛ στα 16 χρόνια συνολικής προυπηρεσίας μου ως ΠΕ06 και από γονείς και από μαθητές και από συναδέλφους και διευθυντές ήταν συνηθισμένο φαινόμενο άλλοτε σε μικρό και άλλοτε σε μεγαλύτερο βαθμό. Μην κοροιδευόμαστε. Δίνουμε αγώνα για τις ώρες μας , για τις οργανικές μας , για την επιβίωσή μας. Θέλουν να ευνοήσουν κάποιες άλλες ειδικότητες και ρίχνουν εμάς χρησιμοποιώντας δήθεν παιδαγωγικοφανή επιχειρήματα. Το θέμα είναι μπορούμε ως κλάδος ΠΕ06 να έχουμε φωνή που να διεκδικεί τα δικαιώματά μας; Το ζήτημα είναι πολιτικό. Μας κοροιδεύουν. Δεν πειράζει μας λένε, ή θα μας πουν. Θα πάτε στο Γυμνάσιο, θα πάτε στα Δημοτικά, θα πάτε λίγο πιο πέρα. Έχουμε ακούσει διάφορα όλα αυτά τα χρόνια. Απειλές, τρομοκρατίες για μετακίνιση στη Μαγούλα, στο Πέραμα, σε 2ή 3 σχολεία και τι χάλια που ήταν τα παλιά χρόνια που έμπενε ο επιθεωρητής και υπήρχαν οι αναγκαστικές μεταθέσεις για να αισθανόμαστε και ευγνωμοσύνη.