0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η μέτρηση μεταπτυχιακού τίτλου στη μοριοδότηση για τις μεταθέσεις, έπρεπε να έχει ήδη γίνει εδώ και πολλά χρόνια... Οι λόγοι είναι προφανείς...
Μπορεις να παραθεσεις ορισμενους απο τους προφανεις αυτους λογους;
Εφόσον πρώτα παραθέσεις εσύ μια άλλη εγκύκλιο (εκτός των μεταθέσεων), στην παιδεία ή/και αλλού, που επίσης να μην μετράει καθόλου μεταπτυχιακός ή διδακτορικός τίτλος...
Ειλικρινά συνάδελφοι, αδυνατώ να κατανοήσω, την έννοια της προσμέτρησης του μεταπτυχιακού ή του διδακτορικού τίτλου σπουδών στις μεταθέσεις!!Δεν συνάδει με την κοινή λογική!Τα λοιπά κριτήρια, που ίσχυαν πάντα, είναι υπεραρκετά, (μόρια δυσμενών συνθηκών, προϋπηρεσίας, εντοπιότητα, συνυπηρέτηση κλπ. ), μια και περιγράφουν την εως τώρα εργασιακή πορεία του αιτουμένου τη μετάθεση. Έχεις μείνει Χ χρόνια σε σχολεία στην παραμεθόριο και στα νησιά, να μοριοδοτηθείς! Τώρα, τι δουλειά έχει ο μεταπτυχιακός τίτλος, που σου απονεμήθηκε πριν 15 χρόνια, δεν μπορώ να καταλάβω!Κακώς ανοίγουν τετοια παράθυρα, και να είστε σίγουροι πως ότι γίνεται, δεν είναι για καλό!! (μετά δηλαδή τι θα μοριοδότηθεί; Το Proficiency και η επιμόρφωση Υπολογιστών Α΄ Επιπέδου; ) Δεν πρέπει να ανεχόμαστε να μοριοδοτούνται άσχετα πράγματα, με την υπηρεσιακή μεταβολή που αιτούμαστε!Αν ήταν αίτηση για Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, ο μεταπτυχιακός τίτλος θα είχε νόημα!! (υποτίθεται για να επανδρωθούν τα σχολεία αυτά με τους πλέον καταρτισμένους!!)--> Πάντως για τις μεταθέσεις, μια μοριοδότηση των μεταπτυχιακών τίτλων είναι παντελώς άσχετη!! ( για να μην παρεξηγηθώ, έχω 2 μεταπτυχιακά, και κάτι τέτοιο, δεν θα μου ήταν αρνητικό. Όμως πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους!!)
στις μεταθέσεις των διοικητικών πάντως, τα μεταπτυχιακά δεν μοριοδοτούνται ! Και προσωπικά πιστεύω πως δεν υπάρχει και λόγος να μοριοδοτηθούν. Μετάθεση ζητάς όχι να γίνεις σχολικός σύμβουλος για να είναι σχετικό το ένα με το άλλο...
Καλή μας bitch κι εγώ άποψη εξέφρασα. Πιστεύω ότι τα ψηλά ακαδημαικά προσόντα πρέπει να αμοίβονται σε οποιαδήποτε δραστηριότητα (και πράγματι αμοίβονται σχεδόν παντού - πολύ ή λίγο δεν έχει σημασία). Αυτό νομίζω ότι οποιοσδήποτε ουδέτερος το καταλαβαίνει απόλυτα...
Η μέτρηση μεταπτυχιακού τίτλου στη μοριοδότηση για τις μεταθέσεις, έπρεπε να έχει ήδη γίνει εδώ και πολλά χρόνια... Οι λόγοι είναι προφανείς...Επίσης τα μόρια που δίνουν οι σχολικές μονάδες, για την ηπειρωτική Ελλάδα, πρέπει να υπολογίζονται όχι μόνο από την δυσπροσιτότητα μιας περιοχής, αλλά και με την χιλιομετρική απόστασή της από τη μόνιμη κατοικία του εκπαιδευτικού. Πότε επιτέλους θα το κατανοήσουν οι φωστήρες του υπουργείου; Δεν είναι δυνατό πόλη με 12000 κατοίκους 25 χλμ από το σπίτι σου να δίνει 4 μόρια και πόλη με 20000 κατοίκους και 550 χλμ απόσταση να δίνει 3!!!
τα υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα δεν έχουν καμία σχέση με τις μεταθέσεις όμως. Το ότι ζητάς να πας πιο κοντά στο σπίτι σου πώς ακριβώς συνδέεται με το να έχεις μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο; και πώς ακριβώς εσύ πού έχεις είσαι πιο ικανή από κάποιον που δεν έχει να πάς πιο κοντά στο σπιτι σου; Όπως έγραψαν και άλλοι, τα μόρια μεταθέσεων πρέπει να είναι ανάλογα αυτού που αιτείσαι - της μετάθεσης εν προκειμένω. να ζητηθεί επομένως επανακαθορισμός των ήδη υφισταμένων μορίων μετάθεσης να το καταλάβω - πχ να παίρνει πάντα κανείς - και κυρίως να πάρει αναδρομικά - τα μόρια του μέρους που υπηρέτησε : όχι να είσαι Αθήνα και να μοριοδοτείσαι με Καστελόριζο!! Να καταργηθεί το προβάδισμα των πολυτέκνων στις μεταθέσεις επίσης να το καταλάβω, δεδομένου ότι "τσιμπάνε" ήδη τουλάχιστον 21 μόρια λόγω παιδιών και οικογενειακής κατάστασης ( που ειναι υπερ-αρκετά!! ). Να εμπλουτισθούν οι ειδικές κατηγορίες και με όσους διοριστηκαν μεν ως ειδική κατηγορία δεν ανήκουν δε στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης, και αυτο να το καταλάβω. Να βγουν εκτός κάθε είδους "παραθυράκια" τύπου "τριαντάμηνο στην ειδική αγωγή χωρίς καμία προηγούμενη και σχετική επιμόρφωση, επειδή κάποιοι με έσπρωχναν και καλά "διά τας ανάγκας της υπηρεσίας" προς τα απανταχού ΕΕΕΕΚ/ΣΜΕΑΕ" και αυτό να το καταλάβω επίσης.... αλλά να πάρω μετάθεση επειδή α. ο μπαμπάς μου είχε λεφτά και με έστειλε να κάνω μεταπτυχιακό β. είχα τα σωστά κονέ και πήρα τω καιρώ εκείνω άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης για να τσιμπήσω το μεταπτυχιακούλιγ. πλήρωσα και μου το βγαλαν "εξ Ιταλίας/