*

Αποστολέας Θέμα: Μεταθέσεις 2014  (Αναγνώστηκε 1693501 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος victoryhope

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Μεταθέσεις 2014
« Απάντηση #1176 στις: Μαρτίου 02, 2014, 11:10:54 am »
Είναι η προσωπική μου γνώμη για το πως βλέπω ότι θα πάνε τα πράγματα.
Αγαπητέ Escozul και η δική μου προσωπική γνώμη ταυτίζεται με τη δική σου! Δεν αλλάζω ούτε κόμμα από τα λεγόμενά σου!
Ναι, λατρεύω την εκπαίδευση αλλά πολύ μας ταλαιπωρούν!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:18:42 »

Αποσυνδεδεμένος asterix

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1177 στις: Μαρτίου 02, 2014, 11:13:50 am »
Και τωρα που λιγο ηρεμησα...
1) Στο σχολειο που ειμαι στην ουσια υπαρχουν 2 οργανικες θεσεις , και καλυπτω την μια οπου ο συναδελφος ειναι σε μονιμες και πολλαπαλες αποσπασεις..
2) Ειμαι σε διαθεση ΠΥΣΔΕ. Και στο σχολειο δουλευω πληρες ωραριο.αρα τι θεωρουμαι; Υπεραριθμη;  Εαν ο αποσπασμενος επιστρεψει; τι θα θεωρουμαι τοτε;
3) Δεν θαπρεπε να προηγηθει η διαδικασια των κλασικων μεταθεσεων με τα μορια ολων μας φατσα μοστρα, και εαν και εφοσον υπαρξουν υπεραριθμιες ή κενα να συνεχισουν με τα υπολοιπα;
4) Φταιω εγω που βλεπω μετα μεθοδευσεις;

Ποσο ηλιθιοι μοιαζουμε στα μάτια της εξουσιας; 100 κιλα; Ο καθενας

Αποσυνδεδεμένος Φωτεινή ΠΕ07

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1178 στις: Μαρτίου 02, 2014, 11:14:56 am »
Να πω επίσης πως όποιος δουλεύει ως ωρομίσθιος και ως αναπληρωτής το κάνει νομίζω συνειδητοποιημένα και γνωρίζοντας τις συνέπειες που θα πρέπει να υποστεί, ειδικά όταν δουλεύει χρόνια...γνωρίζει την κατάσταση.
Η ελευθερία είναι παιδί της αγάπης.

Αποσυνδεδεμένος Φωτεινή ΠΕ07

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1179 στις: Μαρτίου 02, 2014, 11:21:22 am »
Και τωρα που λιγο ηρεμησα...
1) Στο σχολειο που ειμαι στην ουσια υπαρχουν 2 οργανικες θεσεις , και καλυπτω την μια οπου ο συναδελφος ειναι σε μονιμες και πολλαπαλες αποσπασεις..
2) Ειμαι σε διαθεση ΠΥΣΔΕ. Και στο σχολειο δουλευω πληρες ωραριο.αρα τι θεωρουμαι; Υπεραριθμη;  Εαν ο αποσπασμενος επιστρεψει; τι θα θεωρουμαι τοτε;
3) Δεν θαπρεπε να προηγηθει η διαδικασια των κλασικων μεταθεσεων με τα μορια ολων μας φατσα μοστρα, και εαν και εφοσον υπαρξουν υπεραριθμιες ή κενα να συνεχισουν με τα υπολοιπα;
4) Φταιω εγω που βλεπω μετα μεθοδευσεις;

Ποσο ηλιθιοι μοιαζουμε στα μάτια της εξουσιας; 100 κιλα; Ο καθενας
Τόνους.......
Η ελευθερία είναι παιδί της αγάπης.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:18:42 »

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #1180 στις: Μαρτίου 02, 2014, 11:26:54 am »
Η διαδικασία των μεταταξεων δεν πρεπει να συγκρίνεται με των μεταθέσεων γιατί στις μετά τάξεις έχουμε μεταπήδηση σε νέα οργανική θέση με ταυτόχρονη κατάργηση της παλιάς οργανικής ένως στις μεταθέσεις απλα αλλάζει η οριστική τοποθέτηση χωρίς κατάργηση οργανικής θεσης. Αν τώρα ειχαμε μεταφορα οργανικών απο το υπουργείο στην περιφέρεια , σε διεύθυνση η σχολειο, κάτι το οποίο δεν το θεωρώ ιδιαίτερα πιθανό, τοτε θα ειχαμε αντίστοιχες διαδικασίες με τις μετά τάξεις. Πάντως όπως και στις μετά τάξεις προβλεπω ενα μπαχαλο με περιοχές που θα μετακινησουν αρκετούς και αλλες περιοχές με ίδια πλεονάσματα που δε θα μετακινήσουν κανενα
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Han shot first...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1181 στις: Μαρτίου 02, 2014, 11:33:01 am »
Η διαδικασία των μεταταξεων δεν πρεπει να συγκρίνεται με των μεταθέσεων γιατί στις μετά τάξεις έχουμε μεταπήδηση σε νέα οργανική θέση με ταυτόχρονη κατάργηση της παλιάς οργανικής ένως στις μεταθέσεις απλα αλλάζει η οριστική τοποθέτηση χωρίς κατάργηση οργανικής θεσης. Αν τώρα ειχαμε μεταφορα οργανικών απο το υπουργείο στην περιφέρεια , σε διεύθυνση η σχολειο, κάτι το οποίο δεν το θεωρώ ιδιαίτερα πιθανό, τοτε θα ειχαμε αντίστοιχες διαδικασίες με τις μετά τάξεις. Πάντως όπως και στις μετά τάξεις προβλεπω ενα μπαχαλο με περιοχές που θα μετακινησουν αρκετούς και αλλες περιοχές με ίδια πλεονάσματα που δε θα μετακινήσουν κανενα
Οι περισσότεροι όμως εκτιμούν οτι αυτή η μεταφορά οργανικών είναι το πιθανότερο σενάριο (αν προλάβει βέβαια να το υλοποιήσει η παρούσα ηγεσία του υπουργείου)

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1182 στις: Μαρτίου 02, 2014, 11:43:28 am »

Στο Υπόλοιπο Δημόσιο (αν δεν κάνω κάποιο σοβαρό λάθος) η μετάθεση έχει την έννοια της αλλαγής τμήματος κάτω από τον ίδιο οργανισμό και υπό την ίδια όμως διοίκηση. Π.χ. το να πας από την Διεύθυνση Εσόδων στην Διεύθυνση Προσωπικού Η μετάταξη πάλι έχει την έννοια αλλαγής οργανισμού και Διοίκησης. Π.χ. από το Νοσοκομείο Λαμίας στο Νοσοκομείο Σπάρτης.

Στο Υπουργείο Παιδείας το όλο θέμα είναι για να γελάς. Π.χ. η μετάθεση είναι ουσιαστικά (και όχι τυπικά μιας και αυτή παραμένει σε πανελλήνιο επίπεδο) μεταφορά οργανικής από Δ/νση σε Δ/νση (όπου κάθε δ/νση είναι αλλουνου παπά Ευαγγέλιο). Και παρόλο που όλοι ανήκουμε στην ίδια υπηρεσία (π.χ.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 02, 2014, 11:50:51 am από guestteacher »

Αποσυνδεδεμένος asterix

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1183 στις: Μαρτίου 02, 2014, 11:55:22 am »
σιγουρα καποιοι ήξεραν και δεν μιλουσαν, ουτε αυτο πρεπει να ξεχασουμε
και μια μονιμη απορια, πότε κρίνεται καποιος υπεράριθμος;

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 02, 2014, 12:01:52 pm από asterix »

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1184 στις: Μαρτίου 02, 2014, 12:07:46 pm »
σιγουρα καποιοι ήξεραν και δεν μιλουσαν, ουτε αυτο πρεπει να ξεχασουμε
και μια μονιμη απορια, πότε κρίνεται καποιος υπεράριθμος;

Με το χπροχθεσινό ΦΕΚ άμα είσαι κάτω των 12 ετών (δεν ξέρω αν εννοεί και ασυνόδευτος) και άμα δεν συμπληρώνεις το 60% του ωραρίου σου σε α+β ανάθεση και α+β ειδικότητα σε συνδυασμό σχολείων αβθμιας και ββθμιας (σε διαφώτισα; αν ναι εξήγησε τα μου και σε μένα για να καταλάβω στον συνδυασμό σχολείων ποιος προηγείται που...  :) ).

Αποσυνδεδεμένος asterix

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1185 στις: Μαρτίου 02, 2014, 12:35:39 pm »
το γεγονος οτι καλυπτουμε θεσεις αποσπαμενων με οργανικη, δεν μετραει;. και εαν ο εχων την οργανικη επιστρεψει τι θεωρουμαι;...(οχι αυτονοητες απαντησεις παρακαλω)

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1186 στις: Μαρτίου 02, 2014, 12:37:21 pm »
Αντιγόνη,

μιλάω για εργαζόμενους που ήταν τακτικοί υπάλληλοι Δημοσίου.
Νομίζω το έχω πει και παλιότερα.
Το θέμα με τους αναπληρωτές δεν είναι ότι απολύονται (αυτό γινόταν πάντα τέλος Ιούνη). Το θέμα είναι ότι δεν ξανα-προσλαμβάνονται οι ίδιοι.
Αν λοιπόν θέλεις να μιλήσουμε επι του πρακτικού κομματιού του θέματος κάθε αναπληρωτής (και κατα επέκταση εργαζόμενος οπουδήποτε), όπως ήμουν και εγώ κάποτε, κάνοντας μια σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, εις γνώση του αποδέχεται ότι κάποτε αυτή μπορεί να λήξει χωρίς δυνατότητα ανανέωσης.

Αρα λοιπόν εγώ συμπεριέλαβα όλους όσους είχαν μια σχέση εργασίας και διακόπηκε βίαια.

ΟΧΙ.Η μέχρι τώρα 30+ετία οδηγούσε τον αναπληρωτή από τη φαινομενική απόλυση στον διορισμό του με νόμο λόγω προϋπηρεσίας, άρα δεν έχεις δίκιο να βασίζεσαι στους μέχρι τώρα νόμους για να δείξεις το άδικο της νέας εγκυκλίου, νόμος του κράτους είναι και σε οδηγεί στην απόλυση με αυτή τη λογική.Κι εμείς σε νόμους βασιστήκαμε, δε φυτρώσαμε.Στη δική σου λογική πατάει η ΟΛΜΕ κι αδιαφορεί για όλους όσοι είναι κάτω από 12ετία....Μόνο που όταν αδιαφορείς για ό τι συμβαίνει στο διπλανό σου, έρχεται κάποτε η ζωή και σου αλλάζει τα φώτα...κι εκεί θα δω συνδικαλιστές και στελέχη που δε νοιάζονται παρα μονάχα για τη δική τους θέση, να μετατίθενται αλλού γι' αλλού...όσο για μένα...δε βαριέσαι...αναπληρώτρια που βούλωνα τρύπες...περιμένω τη στάση της αντιπολίτευσης επί της νέας εγκυκλίου/ΦΕΚ....

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
Μεταθέσεις 2014
« Απάντηση #1187 στις: Μαρτίου 02, 2014, 12:41:23 pm »

Με λίγα λόγια επί του πρακτικού μέρους ποια η διαφορά να πάρω μετάταξη ή μετάθεση στο Υπουργείο Παιδείας από την μια περιοχή στην άλλη πλην της αλλαγής του ωραρίου εργασίας; Γι αυτό τα συγκρίνουμε.

Στις μετατάξεις βέβαια είχες τη δυνατότητα να κανείς εθελοντικά ακόμα και αν είχες οργανική. Δεν αποκλείεται να δούμε και κάτι τέτοιο εδώ όπου πάλι θα βγει διαπιστωτική πράξη με αριθμό πλεονασμάτων και αριθμό κενών ανα πυσδε και θα μπορούν όλοι να ενταχθούν στους πίνακες υπό μετάθεση όπου πάλι θα δηλώνουν ίσως μέχρι 3 περιοχές. Έτσι πάλι απο το γραφείο του υπουργού κεκλεισμένων των θυρών βγουν αμβισβητισημα αποτελέσματα και έχουμε πάλι σωρεία ενστάσεων
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1188 στις: Μαρτίου 02, 2014, 12:54:42 pm »
@asterix

Οποιος είναι κάτω της 12ετίας και δεν έχει οργανική (να του έχει δοθεί με απόφαση ΠΥΣΔΕ και περιφερειακού διευθυντή) ή ακόμα και οργανική να έχει αν δεν μπορεί να βρει στο σχολείο ή τριγύρω (σου είπα και πριν ότι το τριγύρω είναι φλου) ώρες για να συμπληρώσει το 60% του ωραρίου του είναι υπεράριθμος και εν δυνάμει υποψήφιος για υποχρεωτική μετάθεση.

@adigoni

Έτσι είναι άμα έτσι νομίζεις. Δεν με ξέρεις και δεν μπορείς να με κρίνεις. Σου απάντησα με τι ισχύει στο εργατικό δίκαιο χρόνια τώρα. Αν δεν το καταλαβαίνεις ή αν πιστεύεις ότι αδικείσαι υπάρχουν τα αρμόδια δικαστήρια να το κρίνουν. Από κει και πέρα το να προσωποποιείς μια συζήτηση σε ένα forum πέρα από εκτόνωση μας κάνει μηδέν εις το πηλίκο. Συνέχισε αν θες μόνη σου. Καλό μεσημέρι. 

@giokspy

Και πριν τις υποχρεωτικές έγιναν μετατάξεις εθελοντικές (καμιά δεκαριά) από ββθμια σε αβθμια. Με αλλαγή κλάδου νομίζω. Αρα δεν σταμάτησαν ούτε στο Παιδείας ούτε και στο υπόλοιπο Δημόσιο (απαραίτητα προυπόθεση το κλείσιμο 5 ετίας από ΦΕΚ Διορισμού ή προηγούμενης μετάταξης και 8ετίας από ΦΕΚ Διορισμού ή προηγούμνεης μετάταξης  για πτυχίο αποκτηθέν  πριν τον Διορισμό καθώς και σχεδόν άμεσα για πτυχία αποκτηθέν μετά Διορισμού).
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 02, 2014, 12:56:48 pm από guestteacher »

Αποσυνδεδεμένος rollo_tomassi

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1189 στις: Μαρτίου 02, 2014, 12:58:18 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 02, 2014, 01:01:16 am από schmeichel3 »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη