0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αλλά στην πράξη λίγη σημασία θα έχει. Θα αφορά τόσο λίγους ΑΤΥΧΟΥΣ αριθμητικά, που (ΑΝ) θα την πληρώσουν οι 1-2 τελευταίοι (ΤΟ ΠΟΛΥ) στη Διάθεση πυσδε
Δυστυχώς εγώ δεν έχω πειστεί ότι οι 1-2 τελευταίοι στη διάθεση ΠΥΣΔΕ που θα πάρουν υποχρεωτική μετάθεση, θα είναι οι άτυχοι της υπόθεσης. Αντίθετα, πιστευώ ότι θα φτάσουμε να παρακαλάμε όσοι είμαστε διάθεση ΠΥΣΔΕ να βρεθεί οργανικό κενό πανελλαδικά και ότι δεν θα φύγουν οι τελευταίοι της λίστας αλλά οι πρώτοι και μάλιστα οικειοθελώς!Με τους υπόλοιπους υπεράριθμους που δε θα βρούνε οργανικό κενό ούτε πανελλαδικά τι θα κάνουν λέτε; Θα τους αφήσουν στην περιοχή τους και θα τους κοιτάνε;Η δική μου λογική για την εξέλιξη των πραγμάτων μέσα στο καλοκαίρι τείνει να συμφωνήσει με αυτή του guestteacher. Εν τω μεταξύ, όλως τυχαίως το ΠΔ δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ενώ είναι εδώ η Τρόικα και συζητάνε για το πώς θα συμπληρωθεί ο αριθμός των 15000 προς απόλυση...
Καλα ολα αυτα που λετε αλλα αυτοι που ειναι σε διαθεση και τωρα ειναι σε γραφεια? Μαλλον θα ξεπαγωσει το σχεδιο νομου του Οκτ.'13 για οργανικες σε ολους αν θυμαστε σε σχολεια που προεβλεπε και αποσπ.σε γραφεια .
Και δύο ερωτησούλες πιο πρακτικής σημασίας...1)Τα 12 χρόνια προϋπηρεσία λογαριάζονται από ΦΕΚ διορισμού ή μαζί με τα "αναπληρωτιλίκια-ωρομισθιλίκια" ή προϋπηρεσία αναγνωρισμένη σε άλλο τομέα του δημοσίου γενικώς...;;;2) Υπάρχει καταληκτική ημερομηνία, ή μόλις συμπληρώνεις 12 χρόνια ες αεί στο μέλλον, θα "εξαιρείσαι" από την υποχρεωτική μετάθεση εκτός "ομάδας σχολείων", πράγμα που σίγουρα θα δημιουργήσει σύντομα την ανάγκη αλλαγής του ορίου ατού ή και κατάργησής του, αφού δε γίνονται οι αναγκαίοι διορισμοί και θα υπάρχουν κενά πολλά...;;;
Και μου 'λεγε ο πατέρας μου: "πήγαινε Σχολή Ευελπίδων, ρε κόπανε. Κανείς ποτέ δεν τα βάζει με το στράτευμα. Το Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια δε θα ξεφτίσει ποτέ". Ανάκληση μειώσεων κι επιστροφή δώρων στα στρατά. Κι εσύ κορόιδο καθηγητάκο, που μπήκες πρώτος στον ενιαίο μισθολόγιο, που είδες τον ούτως ή άλλως πενιχρό, για τα δεδομένα προ κρίσης, μισθό σου να ψαλιδίζεται 20-30%, που σου κόψανε και το μοναδικό επίδομα που έπαιρνες, το δώρο, φάε σκ...ά! Εμ, έτσι είναι! Πρέπει τα παιδιά να έχουν ηθικό υψηλό για να πολεμήσουν το... θηρίο. Τώρα ποιο θηρίο είναι αυτό, ας βγάλει ο καθένας τα συμπέρασμά του: οι Τούρκοι, οι Εβραίοι, οι αναρχοκομμουνισταί, οίτινες αποπειρώνται συστηματικώς να διασαλεύσωσι την καθεστηκυία τάξη... εγώ πάντως λέω ότι ο μεγάλος εχθρός είναι τα σάντουιτς Στεργίου στα καψιμί, τα οποία δεν πληρώνουν κιόλας!
ΥΓ. Smeichel3. Eίμαι κάτω των 12 ετών. Στην διάθεση ΠΥΣΔΕ. Σε ειδικότητα που το καλοκαίρι όλες οι εφημερίδες την είχαν απολύσει. Με 1,5 πόδι εκτός σχολικών αιθουσών και με ένα πόδι εκτός Δημοσίου λόγω επιλογής μου γιατί όσα χρόνια είμαι στο Δημόσιο θεωρώ ότι έχω χάσει την αξιοπρέππια μου ως άνθρωπος. Κοινώς ότι αλλαγές και να κάνουν θα κάτσω μέχρι να βάλω από την τσέπη μου και μετά τους έχω γραμμένους. Ελπίζω να σε κάλυψα.
Και μου 'λεγε ο πατέρας μου: πήγαινε Σχολή Ευελπίδων, ρε κόπανε. Κανείς ποτέ δεν τα βάζει με το στράτευμα. Το Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια δε θα ξεφτίσει ποτέ". Ανάκληση μειώσεων κι επιστροφή δώρων στα στρατά. Κι εσύ κορόιδο καθηγητάκο, που μπήκες πρώτος στον ενιαίο μισθολόγιο, που είδες τον ούτως ή άλλως πενιχρό, για τα δεδομένα προ κρίσης, μισθό σου να ψαλιδίζεται 20-30%, που σου κόψανε και το μοναδικό επίδομα που έπαιρνες, το δώρο, φάε σκ...ά! Εμ, έτσι είναι! Πρέπει τα παιδιά να έχουν ηθικό υψηλό για να πολεμήσουν το... θηρίο. Τώρα ποιο θηρίο είναι αυτό, ας βγάλει ο καθένας τα συμπέρασμά του: οι Τούρκοι, οι Εβραίοι, οι αναρχοκομμουνισταί, οίτινες αποπειρώνται συστηματικώς να διασαλεύσωσι την καθεστηκυία τάξη... εγώ πάντως λέω ότι ο μεγάλος εχθρός είναι τα σάντουιτς Στεργίου στα καψιμί, τα οποία δεν πληρώνουν κιόλας!
"... μ' έντυσε η ζωή στρατιώτη..." που λέει και το τραγούδι. Κοιτάξτε... τι συνταξιούχος, τι ένστολος, τι εκπαιδευτικός... σ' ένα πλοίο που βουλιάζει τι σημασία έχει αν είσαι στην πρύμνη ή στην πλώρη?... είναι ζήτημα χρόνου ο πνιγμός. Όταν στην χώρα ετούτη η Χαλυβουργική βγάζει σε διαθεσιμότητα το προσωπικό της τι περιμένουμε? Να ανακάμψουμε με τα πρόστιμα που θα κόψει η τροχαία ή με το ετοιμοπόλεμο των Ενόπλεων δυνάμεων? Αλλά ναι ξέχασα... υπάρχει και η καλλιέργεια σαλιγκαριών ή τρούφας με κέρδος 5 χιλ. ευρώ/στρέμμα... Άντε γεια... Προσωπικά πλέον δεν ανησυχώ αν θα μου κάνουν υποχρεωτική μετάταξη-μετάθεση-διαθεσιμότητα... Αλλά το να μην χρειαστεί να γίνω μετανάστης στα 40 μου...