0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όπως και με τις υποχρεωτικές μετατάξεις το καλοκαίρι...βγήκε η εγκύκλιος προπαραμονή της Παναγίας!!!
Πικρη διαπιστωση με γερες δοσεις αληθειας για πολλους που υπηρετουν στη δημοσια εκπαιδευση. Διχως αμφιβολια, το ΠΔ στρατικοποιει τους εκπαιδευτικους ως προς τα θεμελιωδη των εργασιακων τους δικαιωματων, χωρις τις αναλογες απολαβες και διευκολυνσεις των ενστολων. Απο την αλλη, ας προσεξουν και οι εκπαιδευτικοι που θα ριξουν τη μοναδικη και εσχατη σφαιρα που απομενει στο οπλοστάσιό τους.
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνε ότι οι υπηρετούντες και στις δύο βαθμίδες κρίνονται ολικά υπεράριθμοι;
Θα συνεργαστουν τα οικεια ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ προκειμενου να χαρακτηρισουν τους ολικα υπεραριθμους της ιδιας ειδικοτητας που υπηρετουν στις 2 βαθμιδες, φερ'ειπειν, καποιος ΠΕ11 μπορει να μην καλυπτει το 60% του ωραριου του στη Δ/θμια που υπαγεται οργανικα, αλλα να απομενουν διαθεσιμες ωρες στην οικεια Π/θμια, οποτε μπορει να συμπληρωνει τις εναπομεινασες ωρες με μερικη διαθεση στην Π/θμια και αντιστροφα.
Απο την αλλη, ας προσεξουν και οι εκπαιδευτικοι που θα ριξουν τη μοναδικη και εσχατη σφαιρα που απομενει στο οπλοστάσιό τους.
Ναι, αλλα στο ξερονήσι ο ΠΕ05/07 με 6 ωρες στο γυμνάσιο και 4 στο δημοτικό είναι κατω απο το 60% του ωραρίου του εκτος αν τον βαλεις και στο νηπιαγωγειο να τραγουδαει το Frere Jacques. Ο Θεολόγος είναι με 11 ωρες οριακός στο Γυμνασιο ΛΤ, ο καλλιτεχνικος οριακα στις 10 με την πρωτοβαθμια μαζι, ο οικονομολογος/κοινωνιολόγος γυρω στις 6 αν τις υπολογίζω καλα, ο γυμναστής μπορει να φτανει με την προσθηκη του δημοτικου στις 17 και για τις αλλες ειδικότητες δε γνωρίζω, ομολογω. Μιλάμε για ειδικότητες οπου πανελληνίως δεν υπαρχουν κενα και εφοσον δεν μπορει να με στειλει στο διπλανο ξερονήσι η επόμενη λύση ποια είναι;... Γνωμη μου ειναι οτι διυλιζουμε τον κωνωπα με το ΦΕΚ και δεν τους εχω ουτε για τοσο εξυπνους ουτε για τοσο νομοτυπους. Απλα οταν ερθει η ωρα της κρισης θα αντιδρασουν με το μοναδικο σπασμωδικο τροπο που ξερουν και οχι με αξιολογησεις και κουραφεξαλα. Δεν εχω κανενα ταλεντο στον προγραμματισμο και στην αναθεωρηση του συνταγματος αλλα πρεπει να βρω επειγοντως θυματα. Λυση: μαζικη καταργηση ειδικοτητων, το εχουμε ξαναζησει το σεναριο με τρελη επιτυχια... Πικρες εικασιες κανω συναδελφοι, δεν εχω κανενα απτο στοιχειο στη διαθεση μου. Και ανηκω και στις "δευτερευουσες" ειδικοτητες...