0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ώρες ώρες δεν πιστεύω αυτά που διαβάζω εδώ μέσα.Όχι συνάδελφε realistis, κακώς πήρες μετάθεση αφού δεν υπάρχει οργανική. Τι κι αν συμπληρώνεις κάθε χρόνο το ωράριό σου; Κι εγώ, κακώς διορίστηκα αφού είμαι ακόμα σε διάθεση, τι κι αν συμπληρώνω κι εγώ ανελλιπώς το ωράριό μου; Στην πυρά όλοι όσοι τελούν σε διάθεση!Σοβαρά τώρα, παντού δεν υπάρχουν συνάδελφοι σε διάθεση ΠΥΣΔΕ; Και σε όλες τις ειδικότητες; Όλοι αυτοί είναι λαμόγια/ πλεονάζοντες; Και για να προλάβω, όντως υπάρχουν περιπτώσεις εκπαιδευτικών που έχουν μειωμένο ωράριο. Και σε αυτό δεν ευθύνονται μόνο οι "συνδικάλες" αλλά και η εκάστοτε ηγεσία που ανέκαθεν κυνηγούσε ψηφαλάκια (βλέπετε μαζικούς διορισμούς πολύτεκνων σε περιοχές όπου δεν υπήρχαν κενά ούτε για δείγμα, στα πλαίσια μιας κακώς εννοούμενης κοινωνικής πολιτικής της Γιαννάκου).Αν όμως πιστεύουμε ότι ΟΛΟΙ οι σε διάθεση εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία, μάλλον δουλεύουμε σε άλλη χώρα. Για να καλύπτει μεγάλο μέρος αυτών -σε πολλές περιοχές όλοι- το ωράριό τους, προφανώς τα σχολεία ΔΕΝ μπορούν να λειτουργήσουν μόνο με τους οργανικά ανήκοντες. Άρα το ότι υπήρχε ένα μικρό ποσοστό σε διάθεση -τονίζω, όπου αυτό το ποσοστό ήταν σε λογικά πλαίσια- δεν ήταν κατ'ανάγκη κατακριτέο.Ας το δούμε και αλλιώς. Οι σε διάθεση κακώς πήραν μετάθεση αφού δεν υπήρχε οργανικό κενό. Μα, εκπαιδευτικοί σε διάθεση υπάρχουν σε όλα τα ΠΥΣΔΕ. Άρα όχι μόνο οι μεταθέσεις, αλλά και οι διορισμοί θα έπρεπε να είναι ισάριθμοι των οργανικών κενών. Άρα...τι; Προφανώς ένα μεγάλο μέρος ημών κακώς διοριστήκαμε στην εκπαίδευση. Έτσι απλά.Και επειδή η παραπάνω πολιτική θα δημιουργούσε πληθώρα κενών, πώς θα καλύπτονταν αυτά τα λεγόμενα λειτουργικά κενά; Μα, φυσικά από αναπληρωτές και ωρομίσθιους!Εδώ λοιπόν είναι το ζητούμενο. Όποιος είναι πολέμιος του θεσμού σε διάθεση (τονίζω ξανά, σε περιορισμένη έκταση) προφανώς είναι υπέρμαχος της ελαστικής εργασίας. Δε νομίζω να υπάρχει άλλη ερμηνεία.Και θα πρότεινα να χαλαρώσουμε λίγο με το αυτομαστίγωμα. Σε λίγο θα πιστέψω κι εγώ ότι οι στρατιές σε διάθεση ΠΥΣΔΕ έριξαν τη χώρα έξω. Σε φόρουμ υπαλλήλων της πολεοδομίας αν έμπαινα, λιγότερη κριτική θα διάβαζα για τον κλάδο τους.
Θα γίνουν πρώτα οι κανονικές μεταθέσεις ή πρώτα οι υποχρεωτικές ; η λογική λέει πως πρώτα θα γίνουν οι κανονικές και μετά οι υποχρεωτικές. Εξάλλου οι πρώτες γίνονται σε οργανικά κενά ενώ οι δεύτερες υπολογίζουν και λειτουργικά κενά, και α β ανάθεση και α β ειδικότητα α/θμια και β/θμια μαζί για όσες ειδικότητες μπορεί αυτό να γινει. Για να γίνουν μόνο οι υποχρεωτικές θα πρέπει να καταργηθούν οι κανονικές- πράγμα που , με όσα ως τώρα ξέρουμε, δε γίνεται διότι θα πρέπει να καταργηθει και η διαδικασία των οριστικών τοποθετήσεων.Μήπως γίνουν πακέτο με βάση τα κενά και πλεονάσματα των υποχρεωτικών ; αν γίνει αυτό ή που θα πρέπει να να προηγηθούν των μεταθέσεων οι αποσπάσεις του 2014-2015 ( ώστε να υπολογισθούν τα κενά των αποσπασθέντων για τις υποχρεωτικές ) ή να καταργηθούν οι αποσπάσεις. Αν καταργηθούν οι αποσπάσεις φαντάζομαι τα βουλευτικά γραφεία θα απογυμνωθούν από τους αποσπασμένους τους...Το ίδιο αλλά με ουσιαστικότερο πρόβλημα θα πάθουν τα ΙΕΚ, ΑΕΙ/ΤΕΙ Και τότε θα προηγείται η υποχρεωτική εντός περιφέρειας έναντι της κανονικής μετάθεσης ; εικαζω ότι όλο το παιχνίδι θα παιχτει εδώ. Αυτοί που θέλουν να πάνε στον όμορο νομό και δεν μπορούν ( πχ από Ηλεία σε Αχαία) θα τα καταφέρουν τώρα καθώς η Αχαϊα θα "βγάλει" λειτουργικά κενά που δε θα έβγαιναν ποτέ μέσω των κανονικών μεταθέσεωνΚαι θα μπορεί κάποιος να φύγει από ένα ΠΥΣΔΕ με υποχρεωτική μετάθεση και το Σεπτέμβρη να φέρουν με απόσπαση άλλον ; δε βλέπω τον λόγο να μην το κάνουν. όχι -λογικό δεν είναι, ουτε ηθικό... αλλά .... και ; ή μήπως τα πλεονάσματα θα αφορούν μόνο όσους δεν καλύπτουν ωράριο ούτε με λειτουργικό κενό ; ( τουλάχιστον με βάση τα λειτουργικά κενά που θα γνωρίζουν τη στιγμή των υποχρεωτικών μεταθέσεων και όχι τα έκτακτα ) Πως δένει με όλα αυτά η πρόθεση του υπουργού να δώσει οριστική τοποθέτηση σε όλους ; ( μετάφραση του οργανική σε όλους έκανα ) .αν δώσει οριστική τοπθέτηση σε όλους οπως έλεγε τοτε θα μπορεί να μεταθέτει κατά βούληση όποιον ανήκει σε σχολείο που κλείσει ή συγχωνευθει. Επίσης, μπορει έτσι να περάσει την μισθοδοσία στους ΟΤΑ - πράγμα τραγικό πραγματικά! Πότε θα προλάβουν να κάνουν μεταθέσεις ( κανονικές και υποχρεωτικές ) , τοποθετήσεις ( οριστικές και προσωρινές ) ;ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑ