0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μια χαρα το εγραψες, η λεγομενη βελτιωση θεσης αποτελει μεταθεση απο σχολειο σε σχολειο της ιδιας περιοχης μεταθεσης.
Με αφορμή το παρακάτω που υπάρχει στις εγκυκλίους τόσο της αβθμιας όσο και της ββθμιαςΟ χρόνος υπηρεσίας σε θέσεις προσωρινής τοποθέτησης των νεοδιοριζομένων και των μετατασσομένων εκπαιδευτικών, καθώς και ο χρόνος παραμονής των εκπαιδευτικών στη διάθεση των υπηρεσιακών συμβουλίων, για οποιονδήποτε λόγο, εφόσον δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα, λαμβάνεται υπόψη για τη θεμελίωση του δικαιώματος μετάθεσης».Αποδεικνύει ότι το ίδιο το Υπουργείο δέχεται ότι οι μετατασσόμενοι δεν καταλαμβάνουν οργανική (σε σχολείο) άμεσα με την μετάταξη τους
@victoryhopeΑν είδα καλά το έγγραφο αυτό που ζητάνε όπως το ζητάνε δεν στέκει. Μετάταξη κατά την άποψη μου έγινε με μεταφορά της οργανικής διορισμού (από περιοχή της
Οι μεταταγμένοι είναι όντως στη διάθεση πυσπε. Όντως πρέπει να δοθεί οριστική τοποθέτηση σε ομάδα σχολείων. Οι ομάδες σχολείων είχαν συσταθεί πέρυσι με έγγραφο το οποίο δεν κοινοποιήθηκε ποτέ! Αυτό γιατί αφορούσε πολύ λιγότερες θέσεις από αυτές που στην πράξη πρέπει να δώσει. Με λίγα λόγια οι ομάδες σχολείων αφορούσαν τον αριθμό που είχε κοινοποιηθεί για τις εθελοντικές. Φυσικά το πήραν πίσω γιατί το καλοκαίρι έγινε το πανηγύρι. Πήρε μετάταξη πολύ μεγαλύτερος αριθμός απ' ότι είχε αρχικά υπολογιστεί. Τώρα αν το έγγραφο δεν στέκει, δεν μπορώ να το κρίνω. Απλώς οι μεταταγμένοι νιώθουν "στον αέρα" κατά κάποιο τρόπο. Θέλουν αυτό που λέμε οριστική τοποθέτηση (αυτό εννοούν με τις οργανικές θέσεις).Τώρα το τι θα γίνει με τις εθελοντικές είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.Εν πάσει περιπτώσει θα γίνει κι άλλη φάση (γ') μετατάξεων, κι άντε να δω τώρα που θα περισσεύουν κάποιοι στην ΠΕ πώς θα λυθεί το θέμα (αν και δεν είναι δύσκολο με την ενοποίηση των διευθύνσεων...απλά θα συμπληρώνουν τις περισσότερες ώρες στην ΔΕ...πολύ γέλιο=αυτό εξηγεί την φράση: οι μετατάξεις ήταν μεταθέσεις)
προς guestteacherΜεγάλε, γκάζια βλέπω και καλά κάνεις! Το μόνο που θα πω για την ενοποίηση (τρόπος του λέγειν ενοποίηση) είναι ότι θα γίνει σε πρώτη φάση για να "τακτοποιηθούν" οι περιπτώσεις υπεραριθμιών. Αυτό εννοώ. Σε επόμενη φάση ας τα βρουν αυτοί πώς θα τα κάνουν.Από τη στιγμή που μια ειδικότητα είναι και στις 2 βαθμίδες μπορεί να διατεθεί μερικώς ή ολικώς. Τώρα με τα μόρια ας τα βρουν πώς θα γίνει. Δεν θα πονοκεφαλιάσω με αυτό.Η ουσία για μένα είναι ότι στην πράξη είναι σε μεγάλο ποσοστό μεταθέσεις οι μετατάξεις, με διάφορα συμπαρασυρόμενα προβλήματα βέβαια-δεν είναι η ιδανική μετάθεση να τρέχεις σε 4-5 σχολεία με πιτσιρίκια και να έχεις και μεγαλύτερο ωράριο από αυτό της ΔΕ.Για το πρώτο σκέλος της απάντησής σου δεν έχω αντίλογο.
Διαθέσεις οκ, εγώ νόμιζα ότι έλεγες για πλήρη ενοποίηση βαθμίδων....οπότε το δεύτερο μέρος της απάντησης μου αφορούσε πλήρη συγχώνευση βαθμίδων....ΥΓ. Ρε δεν πάνε στο δι...ο εκεί στο Υπουργείο. Είπαμε μεσημέρι είναι έχω και πιο σοβαρά πράγματα να κάνω από το να ασχολούμαι με μια δουλειά που κάνει ότι με πληρώνει για να κάνω ότι δουλεύω και κάποιοι να κάνουν ότι με αξιολογούν...